|
Post by gtziaf on Jul 26, 2017 9:09:47 GMT 2
Εκπληκτικός Παύλο!
|
|
|
Post by pkout on Jul 26, 2017 15:55:18 GMT 2
Εκπληκτικός Παύλο! Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. μερικές φωτο ακόμα από το προσωρινό dry-fit του πίσω μέρους (αν και με τα κένα που βλέπω για air-fit μου κάνει ) Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 26, 2017 17:45:15 GMT 2
Μικρή παρατήρηση του γερο-παράξενου: Η μεσαία φωτογραφία δείχνει (στο μάτι) το όχημα πιο μακρόστενο απ' ό,τι η οπτική μας εμπειρία έχει συνηθίσει ακόμα και την εκδοχή "L". Ξέρω ότι δουλεύεις βάσει σχεδίων και με χαρτί μιλιμετρέ... και ότι λείπουν ακόμα στοιχεία που θα το δείξουν φαρδύτερο. Αλλά καλού-κακού, δεν μετράς άλλη μια φορά; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Jul 26, 2017 18:20:53 GMT 2
Καμία γεροπαραξενιά Κωνσταντίνε, καλά κάνεις και το παρατηρείς γιατί στο πόδι που δουλεύω κάτι μπορεί να ξεφύγει Λοιπόν, μέτρησα (καλού κακού ) και η διάσταση είναι όντως σωστή! Πραγματικά όμως όταν το κοιτάς φαίνεται μακρόστενο αλλά πρόκειται περί οφθαλμαπάτης. Υπολόγισε ότι λείπει το μέρος του αμαξώματος που έχει τις "πολεμίστρες" - κόκκινο ορθογώνιο - που σημαίνει ότι ο χώρος του καπό φαίνεται μεγαλύτερος. Επίσης, το κάθετο τμήμα του φτερού - κόκκινος κύκλος - είναι η αρχή του αμαξώματος αλλά δεν έχει μορφοποιηθεί ακόμα (να φαγωθεί κατά 2,5χλστ για να πάρει καμπυλότητα και να καταλήξει στην μάσκα Χαιρετώ
|
|
|
Post by nektarios on Jul 27, 2017 11:01:27 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά φίλε, τόσο σε όγκο όσο και σε ποιότητα! Πραγματικά, χαρά στο κουράγιο σου! Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jul 27, 2017 19:47:31 GMT 2
Μπραβω Παυλο
πολυ καλη δουλεια!!
καλο κουραγιο για το υπολοιπο
|
|
|
Post by pkout on Aug 1, 2017 20:14:27 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά φίλε, τόσο σε όγκο όσο και σε ποιότητα! Πραγματικά, χαρά στο κουράγιο σου! Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια! Σε ευχαριστώ Νεκτάριε να είσαι καλά! Το πολυαξονικό τρακτόρι σου πως πάει? Μπραβω Παυλο πολυ καλη δουλεια!! καλο κουραγιο για το υπολοιπο Ευχαριστώ Παναγιώτη, αλλά ο ροβερ ωχριά μπροστά στις χαλκομανίες του spiderman που έφερες βόλτα!!! Το αμάξωμα οδεύει προς ολοκλήρωση, πλην του μέρους που περικλείει το παρμπρίζ και του καπό καθώς ήθελα οι μετρήσεις του να γίνουν στο κολλημένο αμάξωμα. Πρώτο σετ φωτό από το τελευταίο dry-fit Και επειδή update δεν είναι μόνο οι σωστές κατασκευές αλλά και οι λάθος, σας τις παραθέτω: -Ανοίχτηκαν οι τρύπες για τα πίσω φώτα, όπου έκανα λάθος μέτρηση στις κάτω λάμπες (άνοιξα τρύπα σχετικά ψηλά στο αμάξωμα) διόρθωσα τις μικρές και θα πάρουν σειρά οι μεγάλες αλλά και πάλι δεν θα είναι στο 100% -τα κομμάτια των παράθυρων δεν έρχονται πρόσωπο με το κάτω μέρος των πλαινών (+1χλστ σε κάθε πλευρά) και πιθανολογώ ότι ενώ οι αρχικές μετρήσεις έγιναν βάσει του σχεδίου του πρώτου ποστ, η κατασκευή έγινε βάσει του πραγματικού. Η διαφορά τους είναι ότι στο σχέδιο στο τελείωμα του κυρτού νεύρου το αμάξωμα συνεχίζει με κλίση προς την οροφή ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει μια φέτα κάθετη και μετά παίρνει κλίση προς την οροφή (σύγκριση στις επόμενες φωτό) -Επίσης ανάμεσα από την οροφή και τα παράθυρα πρόσθεσα ακόμα ένα μήκος πλαστικού γιατί η ακτίνα της καμπύλης της οροφής ήταν μικρότερη της κανονικής (παρόλο που χρησιμοποίησα την ράβδο με την μεγαλύτερη διάμετρο) οπότε κάπως έπρεπε να το εξισορροπήσω Για κάποιον περίεργο λόγο, ενώ η αντιπαραβολή και οι μετρήσεις στα επιμέρους κομμάτια ξεχωριστά είναι σωστή όταν τα δοκίμαζα σε dryfit άφηναν μεγάλα κενά Images are for discussion purposes only Το αμάξωμα εν τέλει κολλήθηκε και η αστοχία των πλαινών θα καλυφθεί με ακόμα ένα φύλλο πλαστικού που θα εξαλείψει το κενό εξωτερικά αλλά θα χάσω λίγο από την καμπύλη του νεύρου. Τι να κάνουμε, έτσι είναι αυτά...... Μένει ακόμα παρμπριζ, καπό, λοιπά ψιλικοκο και μικροδιορθώσεις και θα έχουμε έτοιμο αμάξωμα land rover Παρόλες τις γκέλες που βγήκαν στην πορεία, νομίζω ότι τις βασικές γραμμές τις έχω αποτυπώσει αρκετά καλά. (ψώνιο mode on ) Να είστε όλοι καλά
|
|
|
Post by nektarios on Aug 2, 2017 7:37:51 GMT 2
Μια χαρά είναι, φίλε! Γίνεται πολύ όμορφο, και νομίζω οτι προχωράει και πολύ γρήγορα! Το τετραξονικό μου έχει πρακτικά σταματήσει εκεί που βρισκόταν στο τελευταίο update, καθώς τα διάφορα "αξεσουάρ" του θα προστεθούν αφού πρώτα τοποθετηθεί η καμπίνα. Στην καμπίνα έχουν αρχίσει βαψίματα, αλλά βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Στο μεταξύ όμως ασχολήθηκα με τον γερανό, ο οποίος σε δυσκολία και απαιτήσεις αποδείχθηκε ένα μοντέλο από μόνος του!.. Όλο έλεγα "σε λίγο τελειώνει", αλλά δεν... Είμαι όμως πολύ κοντά, και σύντομα θα δείτε το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 2, 2017 13:29:35 GMT 2
Μπράβο Παύλο, ωραιότατο γίνεται! Όσο για τις "αστοχίες", είναι ελαχιστότατες σε σύγκριση με αυτές που βρίσκουμε σε εμπορικά κιτ... Μην το βάζεις κάτω!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 4, 2017 12:09:44 GMT 2
Τι να λέμε τώρα, χαρά στο κουράγιο σου Παύλο. Τρομερή δουλειά. Για τα κενά υπάρχει και ο εποξικός στόκος δύο συστατικών, για να μην χάνεις τις λεπτομέρειες, τις καμπύλες κλπ. Επίσης, αφού τον απλώσεις, με βρεγμένο δάχτυλο ομαλοποιείται και παίρνει ότι σχήμα θες. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by pkout on Aug 5, 2017 12:54:48 GMT 2
Μια χαρά είναι, φίλε! Γίνεται πολύ όμορφο, και νομίζω οτι προχωράει και πολύ γρήγορα! Να είσαι καλά Νεκτάριε, Πραγματικά πάει πολύ γρήγορα, αλλά βοηθάει απίστευτα το τετράγωνο αμάξωμα!!!!!! Μπράβο Παύλο, ωραιότατο γίνεται! Όσο για τις "αστοχίες", είναι ελαχιστότατες σε σύγκριση με αυτές που βρίσκουμε σε εμπορικά κιτ... Μην το βάζεις κάτω! Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε για την ψήφο εμπιστοσύνης Τι να λέμε τώρα, χαρά στο κουράγιο σου Παύλο. Τρομερή δουλειά. Για τα κενά υπάρχει και ο εποξικός στόκος δύο συστατικών, για να μην χάνεις τις λεπτομέρειες, τις καμπύλες κλπ. Επίσης, αφού τον απλώσεις, με βρεγμένο δάχτυλο ομαλοποιείται και παίρνει ότι σχήμα θες. Καλή συνέχεια Ευχαριστώ Γιώργο Έτσι σκοπεύω να παίξω μπαλίτσα μόλις τελειώσω και τα τελευταία κομματάκια του αμαξώματος
|
|
|
Post by pkout on Aug 6, 2017 17:51:28 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, Προτελευταίο update (θεωρητικά ) στο αμάξωμα προτού αρχίσουμε στοκαρίσματα και ξυσίματα Ασχολήθηκα με τα τζιτζιμπλικια της μούρης και σας τα παρουσιάζω κατά σειρά εμφάνισης: -εμπρός φώτα και γρίλια -περίγραμμα παρμπριζ με πολεμίστρες -καπό (ημιτελές) -άθλιο dry-fit Ίσως το κομμάτι που με ζόρισε περισσότερο είναι το περίγραμμα του παρμπρίζ. Στις πάνω γωνίες δεν μπορούσα με τίποτα να το φέρω πρόσωπο με το αμάξωμα γιατί έπρεπε να το ταιριάξω με τα 4 διαφορετικά κομμάτια που καταλήγουν στις συγκεκριμένες γωνίες (οροφή, καμπύλη οροφής, μήκος πλαστικού που διορθώνει την μικρή ακτίνα της καμπύλης και τέλος το πλαίσιο πλαινών παράθυρων) Στο καπό υπολείπεται να φτιαχτεί και να μπει το εμπρός κομμάτι που κατεβαίνει προς την γρίλια παρά την προχειροδουλειά στο dry-fit είναι εμφανές ότι το τελείωμα της οροφής πρέπει να φαγωθεί αρκετά για να έρθει πρόσωπο με το παρμπρίζ..... και με πιάνει κρύος ιδρώτας στο τι μπορεί να πάει στραβά Σίγουρα θα μπορούσα να κάνω καλύτερη δουλειά με το εμπρός μέρος συνολικά, αλλά είπαμε χαλαρή κατασκευή αποσυμπίεσης και όχι κόλλημα με την λεπτομέρεια. Δεν είμαι και ο ταμίγιας Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 7, 2017 18:00:28 GMT 2
Εξαιρετικό το πώς παίρνει μορφή σιγά-σιγά... Συγχαρητήρια ολόκαρδα! Όσο για την οροφή που εξέχει, εγώ θα αφαιρούσα τα πολλά με το Dremel και τα ψιλά σιγά-σιγά με λίμα. Καλό κουράγιο για τη συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 8, 2017 12:36:01 GMT 2
Νεύρα καπό, φώτα, γρίλιες, όλα εμπνευσμένα. Μπράβο και πάλι. Βεβαιώσου ότι έχεις διπλό-σταθεροποιήσει την οροφή, με κυανοακρυλικές κλπ πριν αρχίσεις τα τριψίματα που γράφει ο Κωνσταντίνος. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by pkout on Aug 10, 2017 17:18:24 GMT 2
Εξαιρετικό το πώς παίρνει μορφή σιγά-σιγά... Συγχαρητήρια ολόκαρδα! Όσο για την οροφή που εξέχει, εγώ θα αφαιρούσα τα πολλά με το Dremel και τα ψιλά σιγά-σιγά με λίμα. Καλό κουράγιο για τη συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε για τα θερμά λόγια Dremel δεν έχω, οπότε έπαιξε κοπίδι με υπομονή και πολλά περάσματα τα καταφέραμε Νεύρα καπό, φώτα, γρίλιες, όλα εμπνευσμένα. Μπράβο και πάλι. Βεβαιώσου ότι έχεις διπλό-σταθεροποιήσει την οροφή, με κυανοακρυλικές κλπ πριν αρχίσεις τα τριψίματα που γράφει ο Κωνσταντίνος. Καλή συνέχεια Ευχαριστώ Γιώργο, μόνο οξυγονοκόλληση δεν του έχω κάνει και ακόμα τρέμει το χεράκι μου
|
|
|
Post by nektarios on Aug 11, 2017 13:34:39 GMT 2
Η "χαλαρή κατασκευή αποσυμπίεσης" είναι έκδηλη σε ολόκληρη την κατασκευή! Μας δουλεύεις ρε φίλε; Εγώ για να φτιάξω το καθένα από αυτά τα κομμάτια χρειάζομαι μια βδομάδα, άσε που μερικά (π.χ. καπώ) ούτε καν θα τα τολμούσα... Όλα εξαιρετικά! Πολλά συγχαρητήρια! Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέχεια!
|
|