|
Post by nektarios on Dec 17, 2022 0:05:49 GMT 2
Φίλε μου Γιώργο και υπόλοιπε λαέ, μην ανησυχείτε καθόλου! Δεν σας ξεχνάω! Σε λίγο που θα μπει η άνοιξη θα αρχίσω και τις ασφαλτοστρώσεις... Το τι θα το φορτώσω δεν το ξέρω ούτε κι εγώ, πραγματικά... [Αν υπολόγιζες να βγάλεις λαγό, και ίσως και να εκμαιεύσεις ποια θα είναι η έκπληξη του επόμενου update, έχασες...] Το καλύτερο θα ήταν εκείνο το ιστιοπλοϊκό που σου αρέσει, αλλά εκτός από το οτι θέλει πολλή δουλειά (και δεν θα ήθελα να το κάνω άρπα-κόλλα, είναι κρίμα λόγω σπανιότητας), θα πρέπει να φτιάξω και ειδικό τρέιλερ (σκρατς...), αφού αυτό που έχω φτιάξει δεν κάνει. Ίσως το δίδυμο σκάφος - τρέιλερ να αποτελέσει την επόμενη σκρατσοπρόκληση, μετά την ολοκλήρωση των Scania & Simba... Μέχρι τότε, θα το φορτώνω ανάλογα με την περίσταση (π.χ. συμμετοχή σε εκθέσεις), με πιθανότερα φορτία τα 2 "πειραγμένα" Unimog... Αγάπιε αγόρι μου, μην μου αγχώνεσαι, όλη η ζωή μπροστά μας είναι... Εξάλλου, δεν έχω υποσχεθεί ποτέ οτι θα κάνω κάτι χωρίς να το τηρήσω (το αργότερο εντός 15ετίας...).
|
|
|
Post by czt on Dec 19, 2022 13:23:06 GMT 2
Νεκταριε ωραιες δουλειες βαψιματα και ωραιες προεκλογικες δηλωσεις μηπως πρεπει να μας πεις κιολας ποτε ειναι οι εκλογες να ξερουμε και εμεις! Βλεπω πολλα μετωπα ξεκινα με πεζοδρομια και δρομους για να σε βγαλουμε ξανα!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 19, 2022 23:51:16 GMT 2
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές - που με αφορούν - είναι τον Οκτώβριο. Οι άλλες δεν ξέρω, είναι εκτός ύλης για μένα.. Ευχαριστώ για το σχόλιο φίλε!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 1, 2023 11:57:29 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Καλή και ευλογημένη νέα χρονιά για όλους, με υγεία και κάθε ευτυχία, προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική και μοντελιστική! Κάνοντας «ποδαρικό» με το πρώτο update τού νέου έτους, με πραγματικά ιδιαίτερη χαρά (και δεν είναι προεκλογικό σλόγκαν…) σας παρουσιάζω την έκπληξη για την οποία σάς είχα ζαλίσει τόσον καιρό, το - προσωπικής έμπνευσης και σχεδίασης - αεροπορικό livery “Zeus”! Για όσους ασχολούνται με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα. Για τους υπόλοιπους αναφέρω εντελώς επιγραμματικά ότι η Αεροπορία μας διαθέτει από το 2012 μια Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με την ονομασία “Zeus F-16 Demo Team”, που χρησιμοποιεί ένα μαχητικό F-16 σε αεροπορικές επιδείξεις, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακότατη «εναέρια χορογραφία» εναλλασσόμενων ελιγμών αερομαχίας. Για κάποια από τα προηγούμενα χρόνια το αεροσκάφος έφερε ειδικό διάκοσμο, και ήταν βαμμένο έτσι: Δυστυχώς όμως ο ειδικός διάκοσμος έχει πλέον αφαιρεθεί, οπότε το αεροσκάφος πετά πλέον στις αεροπορικές επιδείξεις με την επιχειρησιακή του παραλλαγή. Υπό αυτή την έννοια, η δική μου «εικαστική παρέμβαση» θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως αναμνηστική… Το αποτέλεσμα που βλέπετε αποτελεί προσπάθεια που ξεκίνησε ως ιδέα το 2017 (έναρξη κατασκευής τού μοντέλου και απόφασης να γίνει τετραξονικό), με την συλλογή φωτογραφικού υλικού, και στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα απαίτησε πολλές δεκάδες ώρες σκέψης, εύρεσης και επιλογής φωτογραφιών και ατελείωτων δοκιμών επί του μοντέλου, με τις επιπρόσθετες δυσκολίες ότι αφενός είμαι εντελώς άσχετος με την επεξεργασία φωτογραφίας (συνεπώς μπορούσα να χρησιμοποιήσω αρχεία μόνον… «ΟΟΒ», έχοντας τη δυνατότητα να τροποποιώ μόνον τις διαστάσεις τους) και αφετέρου ο εκτυπωτής που εκτύπωνε τις χαλκομανίες βρίσκεται στα Χανιά… Μετά από όλα αυτά, το αποτέλεσμα μπορεί να ξενίσει κάποιους, μερικοί ίσως και να θεωρήσουν ότι με την επιλογή μου ουσιαστικά κατέστρεψα το μοντέλο, ωστόσο προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα - με τις όποιες πολλές και αδιαμφισβήτητες ατέλειές του - και το θεωρώ ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές τής μοντελιστικής μου πορείας… Το τελικό αποτέλεσμα (που «κλείδωσε» κυριολεκτικά κατά την τοποθέτηση των χαλκομανιών!) είναι αυτό: Και μια «οικογενειακή» φωτό, «Ζευς» + «Ζευς»! Ελπίζω να σας αρέσει. Θα ακολουθήσουν ξεμασκαρίσματα, μικρής έκτασης τελικές εργασίες καθώς και η τελική συναρμολόγηση (ελπίζω χωρίς εκπλήξεις…). Γυάλισμα δεν θα υπάρξει, καθώς οι χαλκομανίες είναι πολύ ευαίσθητες και επιπλέον έχω την - δυστυχώς βάσιμη - υποψία ότι δεν έχουν κολλήσει αρκετά σταθερά επάνω στο Β513 με το οποίο βερνικώθηκε το μοντέλο πριν την εφαρμογή τους. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Υ.Γ.: Για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για το θέμα, παραθέτω και μερικές φωτό από τις δοκιμές, από τις εκτυπωμένες χαλκομανίες (που φυσικά δεν χρησιμοποιήθηκαν όλες) και από τη διαδικασία τής τοποθέτησής τους στο μοντέλο.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jan 1, 2023 15:34:51 GMT 2
Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Ευτυχισμένο το νέο έτος. Το Scania που έφτιαξες είναι πανέμορφο. Μοναδικό φίλε Νεκτάριε. Ακολουθεί παρόμοιας έμπνευσης θέμα στην 1/1 από πατριώτη στο State......
|
|
|
Post by nektarios on Jan 1, 2023 16:00:09 GMT 2
Whowww!!! Τρελό RESPECT για τον Συνέλληνα!!!
Ευχαριστώ πολύ φίλε για το σχόλιο, χαίρομαι που σου αρέσει!
Καλή χρονιά και για σένα, πάντα σε ήρεμα νερά!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 1, 2023 19:28:38 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά Νεκτάριε. Πρωτοτυπότατο λίβερι, ωραία περασμένο πάνω σε μια πεντακάθαρη κατασκευή. Τι άλλο να θέλεις; Συγχαρητήρια!
Τι κρύβεται πίσω από το μασκάρισμα της πλάτης της καμπίνας; Και στο επόμενο με το καλό!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 1, 2023 20:02:38 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε για το ενθουσιώδες σχόλιο! Το τι κρύβεται πίσω από το μασκάρισμα φαίνεται σε 2 φωτό από dry fit που είχα παρουσιάσει στο προ-προηγούμενο update (στις 6-3-2018!!), αλλά με τόσα χρόνια που πέρασαν από τότε, πού να το θυμάται κανείς... 😀 Εδώ ακόμη κι εγώ είχα ξεχάσει τι είχα κάνει... 😊
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 1, 2023 21:26:44 GMT 2
Τελειο Νεκ!!! Είμαι απλά ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα... Προσωπικά θα φοβόμουν τη μη χρήση βερνικιου όσον αφορά την προστασία κ την αντοχή στο χρόνο. Ελπίζω να κάνω λάθος.
Πάντως θα δεσπόζει στη βιτρίνα σου!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 1, 2023 23:51:58 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Εκπλήσσομαι που σε ενθουσίασε ένα όχημα με τόσους πολλούς τροχούς! Μην ανησυχείς, βερνίκι έχει πέσει (μετά την τοποθέτηση των χαλκομανιών, ακολούθησαν 2 "λουσίματα" με Β513), αλλιώς υπήρχε κίνδυνος να ξεκολλήσουν οι χαλκομανίες ανά πάσα στιγμή... Γυάλισμα του βερνικιού δεν θα γίνει.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 2, 2023 12:09:16 GMT 2
Απίθανο, Νεκ. Φοβερή ιδέα , τι να λέμε τώρα... Δημιουργικό και ευφάνταστο! Ίσως θα έπρεπε να ρίξεις 2-3 χέρια βερνίκι πριν τις χαλκομανίες, το οποίο θα γυάλιζες για βέλτιστο δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων φινίρισμα. Πολλά συγχαρητήρια και πάλι
|
|
|
Post by nektarios on Jan 2, 2023 21:00:46 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ αρχηγέ για το επαινετικό σχόλιο! Πριν τις χαλκομανίες έπεσαν 2 χέρια Β513 (και 2 ακόμη μετά από αυτές), ωστόσο γυάλισμα δεν έκανα ούτε πριν τις χαλκομανίες, πρώτον γιατί μού φάνηκε οτι δεν είχε σοβαρές ατέλειες και δεύτερον επειδή βαρέθηκα... Το Β513 πάντως, ενώ στρώνει πανεύκολα και υποδειγματικά, έχω την εντύπωση οτι δεν είναι αρκετά ανθεκτικό στο γυάλισμα, και γενικά φοβάμαι να το πειράξω... Επίσης, δίνει ένα "θαμπό" αποτέλεσμα, που δεν συγκρίνεται ούτε με το Χ22 της Ταμίγια ούτε με 2Κ εμπορίου που επίσης χρησιμοποιώ αρκετές φορές... Γενικά είμαι στο ψάξιμο... (μάλλον προσπαθώντας να επανεφεύρω τον τροχό...)
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 3, 2023 12:44:04 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ αρχηγέ για το επαινετικό σχόλιο! Πριν τις χαλκομανίες έπεσαν 2 χέρια Β513 (και 2 ακόμη μετά από αυτές), ωστόσο γυάλισμα δεν έκανα ούτε πριν τις χαλκομανίες, πρώτον γιατί μού φάνηκε οτι δεν είχε σοβαρές ατέλειες και δεύτερον επειδή βαρέθηκα... Το Β513 πάντως, ενώ στρώνει πανεύκολα και υποδειγματικά, έχω την εντύπωση οτι δεν είναι αρκετά ανθεκτικό στο γυάλισμα, και γενικά φοβάμαι να το πειράξω... Επίσης, δίνει ένα "θαμπό" αποτέλεσμα, που δεν συγκρίνεται ούτε με το Χ22 της Ταμίγια ούτε με 2Κ εμπορίου που επίσης χρησιμοποιώ αρκετές φορές... Γενικά είμαι στο ψάξιμο... (μάλλον προσπαθώντας να επανεφεύρω τον τροχό...) Nεκ, το 513 ειναι πολυ διαφορετικο κ θελει αλλη αντιμετωπιση. θελει πολλα χερια, οχι τοσο wet οσο το 2Κ και προσοχη γιατι τρεχει πιο ευκολα. Επισης θελει πολυ χρονο για να φτασει στην τελικη του σκληροτητα και συρρικνωνεται ΠΟΛΥ. Φαίνεται στεγνό στην αφή αλλά ακόμα στεγνώνει. H θαμπάδα που βλέπεις πιστεύω είναι ότι δεν το έχεις χτίσει αρκετά ακόμα. Από τη δική μου εμπειρία, είναι πολυ ανθεκτικό και ίσως πιο πολυ απο το 2κ.
|
|
|
Post by nektarios on Jan 3, 2023 19:31:13 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε για τις πληροφορίες! Θα αξιοποιηθούν!
|
|
|
Post by czt on Jan 27, 2023 5:14:26 GMT 2
Φοβερή δουλειά Νεκταριε Δεν κρύβω να σου πω ότι καθώς διάβαζα το κείμενο και έβλεπα τις φωτογραφίες λέω που θέλει να καταλήξει ο καλλιτέχνης και όταν είδα το τελικό αποτέλεσμα και πιο κάτω και τη φωτογραφία στο ένα προ σένα απλά θα πω πολύ ωραία έμπνευση και φανταστικά εκτελεσμένη
|
|
|
Post by nektarios on Feb 15, 2023 0:14:01 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Μετά από διαδικασία κατασκευής που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 [και κόστισε συνολικά 185 €, με κόστος τού αρχικού κιτ της Ιταλέρι 53 €…], μια από τις πλέον αγαπημένες μου δημιουργίες ολοκληρώθηκε και πήρε τη θέση της στη βιτρίνα… Μετά την αγχωτική αλλά τελικά επιτυχή τοποθέτηση των custom χαλκομανιών, το τελικό στάδιο κανονικά θα περιλάμβανε μόνον συναρμολογήσεις, ωστόσο το ξεμασκάρισμα του παρμπρίζ επεφύλαξε μια πρωτόγνωρη (για εμένα) και πολύ δυσάρεστη έκπληξη… Μετά το πρώτο σοκ, ακολούθησε αγωνιώδης ενημέρωση του Αντμίν (αυτός είναι ο άτυχος που πάντα μαθαίνει πρώτος τις «ομορφιές» που έχω κάνει και σπεύδει να με σώσει…), ο οποίος μού εξήγησε το πώς σώζεται η συγκεκριμένη κατάσταση, οπότε, ακολουθώντας τις οδηγίες του, πέτυχα ένα αξιοπρεπές «σώσιμο» και ταυτόχρονα γλίτωσα το εγκεφαλικό… Η συνέχεια ήταν χωρίς εκπλήξεις. Προστέθηκαν 2 χειριστήρια τύπου joystick (τα έδινε το κιτ αλλά για άσχετα σημεία) καθώς και «πίνακας οργάνων» (με χαλκομανίες από τον πυροσβεστικό εξοπλισμό του Simba) στο αυτοσχέδιο ανοιγόμενο κουτί χειριστηρίων του γερανού. Δημιουργήθηκε - ως «καλλιτεχνική πινελιά» - ένας «θυρεός Scania» και τοποθετήθηκε στην υπερκατασκευή, η οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκε. Κολλήθηκαν τα – άριστης ποιότητας και εφαρμογής – metal transfers που έδινε το κιτ. Εδώ το μόνο που θα ήταν ίσως χρήσιμο να δείτε είναι το πώς κολλήθηκε το όνομα της φίρμας, που δινόταν σε 3 κομμάτια και έπρεπε να κολληθεί επακριβώς στο σωστό σημείο, χωρίς δυνατότητα λάθους ή «δεύτερης ευκαιρίας»… Τοποθετήθηκαν τα περιμετρικά πάνελ και ο γερανός (που είχε κατασκευαστεί πριν από χρόνια)… Τοποθετήθηκαν οι εξατμίσεις - «μπουριά», η υπερκατασκευή και στο τέλος η καμπίνα οδήγησης. Μετά από μερικές τελικές λεπτομέρειες, προστέθηκε και μια «αεροπορική τσαχπινιά (κλειδί με το - absolute must για όλους τους φίλους της Αεροπορίας - “Remove Before Flight”)… ... και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι αυτό: Εννοείται ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτική φωτογραφική παρουσίαση του ολοκληρωμένου, στην οποία θα υπάρχουν και μερικές φωτογραφίες - έκπληξη… Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την αξιοθαύμαστη υπομονή, την προσοχή και τα σχόλιά σας! Υ.Γ.: Το μοντέλο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου, μια θλιβερή ημέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία, καθώς έχασε δυο άξια μέλη της, που έπεσαν κατά την άσκηση του Καθήκοντος με το μοιραίο F-4 E AUP “Phantom II”της 338ης Μοίρας. Η κατασκευή λοιπόν αφιερώνεται στη μνήμη τού Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα. ΑΘΑΝΑΤΟΙ! Πηγή: Google
|
|