|
Post by czt on Feb 19, 2018 23:46:59 GMT 2
απλα κλαιω χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα ριξτα ολα πανω μου !
|
|
|
Post by nektarios on Mar 6, 2018 19:16:13 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Μετά από… άφθονα ορεκτικά, ήρθε η ώρα για το κυρίως πιάτο που περιμένετε εδώ και καιρό! Έγιναν πολλές και διάφορες σκρατσοπατέντες και τροποποιήσεις, αλλά για να μην σας ζαλίζω θα σας τις παρουσιάσω μόνο φωτογραφικά, και όποιος θέλει να ρωτήσει ο,τιδήποτε, ρωτάει. free image hosting Θα ακολουθήσουν βαψίματα όλων αυτών των εξαρτημάτων (έχουν ήδη αρχίσει), συναρμολόγησή τους, και μετά θα αρχίσει το δυσκολότερο μέρος, που είναι το βάψιμο και το φινίρισμα του μοντέλου. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την προσοχή και τα σχόλιά σας! (Εκτός από εκείνα που αφορούν τα στεγνά πινέλα στο κάτω μέρος του σασί)
|
|
|
Post by pkout on Mar 6, 2018 23:00:12 GMT 2
Χαίρε φίλε Νεκτάριε, τι να πρωτογράψει κανείς βλέποντας τι φτιάχνεις.......μόνο άπειρα Το μεντεσεδάκι της προέκτασης της καμπίνας κάπως δεν μου πάει στο μάτι (βέβαια έχω και σεβαστή μυωπία ) Επειδή με προβλημάτισε κάτι παρόμοιο για επόμενη κατασκευή, σχεδιάζω να χρησιμοποιήσω τον μηχανισμό που ανοιγοκλείνουν τα γυαλιά οράσεως/ηλίου. Ειδικά ο μηχανισμός με το "σκαλοπατάκι" που κρατάει ανοιχτά ή κλειστά τα μπράτσα των γυαλιών φαίνεται να είναι ταμάμ για τη δουλειά μας. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά είναι στα άμεσα σχέδια μου. Αν δεν έχουν πέσει χρώματα και δεν είναι μεγάλος μπελάς, δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις σε αυτό ή επόμενο project
|
|
|
Post by nektarios on Mar 7, 2018 19:47:50 GMT 2
Φίλε Παύλε, σε ευχαριστώ πολύ! Πού ξέρεις, αφού φτιάξω κάμποσα ακόμη περιφερειακά... μπιχλιμπίδια, ίσως κάποια στιγμή τολμήσω να φτιάξω κι εγώ κάτι πραγματικά από το μηδέν!... Όσο για τον μεντεσέ, ασχέτως επιπέδου οράσεως του καθενός, η εικόνα που παρουσιάζει είναι μη αποδεκτή, γι' αυτό προχώρησα ήδη στην επικάλυψή του με διαφάνεια, η οποία ακολούθως ψεκάστηκε με αερογράφο, και το αποτέλεσμα (που κανονικά θα βλέπατε στο επόμενο update) είναι αυτό: Επίσης, με την ευκαιρία, να σου / σας αποκαλύψω οτι αυτή η "κρύπτη" στο πλάι του κλωβού θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση των χειριστηρίων του γερανού, που θα είναι "sci fi", τύπου joystick (και καλά...) και μάλιστα αυτά σκέφτομαι να είναι τοποθετημένα όχι μέσα στην "κρύπτη" αλλά επάνω στο ανοιγόμενο καπάκι! Όσο για την ιδέα σου για τους μεντεσέδες από γυαλιά, μου φαίνεται εξαιρετική και θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την υλοποίησή της, ώστε να την χρησιμοποιήσω κι εγώ μελλοντικά! Τους μεντεσέδες από πού σκοπεύεις να τους προμηθευτείς;
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 11, 2018 9:44:45 GMT 2
Πολλή δουλειά Νεκτάριε και η προσοχή στις λεπτομέρειες η συνήθης! Μπράβο! Το μόνο που δεν μου κολλάει (αισθητικά) είναι η τριχρωμία στα σπιράλ σωληνάκια... Κάτι λιγότερο χτυπητό δεν θα ήταν αληθοφανέστερο; Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία με τα βαψίματα!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 14, 2018 12:12:31 GMT 2
Ανάλυση, ποιότητα, μεράκι, ειδικά σε τόσο μεγάλο όγκο που μόνο ο Νεκτάριος θα μπορούσε να μας δείξει! Όσον αφορά τα spirals εγώ θα άφηνα το μπλέ και θα έβαφα κίτρινο και μαύρο τα υπόλοιπα δύο.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 15, 2018 17:29:33 GMT 2
Εκπληκτική η σκρατσοδουλειά Νεκ... Πολλά Οι μεντεσέδες ΟΚ είναι εκτός κλίμακας, αλλά δεν θα φαίνεται τραγικό νομίζω, όπως το δείχνεις τελικά. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για τα σπιράλ. Δείχνουν μπαμπάτσικα σε σύγκριση με τα πραγματικά. Δες δύο φώτο για σύγκριση. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 17, 2018 15:08:54 GMT 2
Πολυ όμορφη δουλειά ΜΠΡΑΒΟ!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 17, 2018 22:59:40 GMT 2
Αγαπητοί μου Κωνσταντίνε, Αλέξη, Γιώργο και Κομνηνέ, σας ευχαριστώ πολύ για τα τόσο θετικά σχόλια! Με εντυπωσιάζει το γεγονός οτι οι περισσότεροι εστιάσατε στα σπιράλ, που αποτελούν μια από τις λιγότερο εντυπωσιακές "πτυχές" του εγχειρήματος! Ερώτηση: γνωρίζει κανείς αν το κάθε χρώμα σημαίνει κάτι; Το aftermarket σετ της KFS που χρησιμοποίησα δίνει 5 σπιράλ με ισάριθμα χρώματα, χωρίς όμως οποιαδήποτε οδηγία, οπότε χρησιμοποίησα αυτά που... μου άρεσαν περισσόερο! (Επιστημονική προσέγγιση, όπως κάνω συνήθως!) Γιώργο, βλέποντας τόσο τις φωτό που παραθέτεις όσο και πολλές άλλες, φαίνεται να έχεις δίκαιο, αν και έχω δει και περιπτώσεις με σπιράλ ακόμη πιο... μπαμπάτσικα και από τα δικά μου. Αν ωστόσο καταφέρω να βρω πιο λεπτά, θα τα αλλάξω.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 18, 2018 11:54:00 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Mar 19, 2018 19:24:09 GMT 2
Για φαντάσου, τα έβαλα στην τύχη, με γνώμονα το τι χρώματα μου άρεσαν, και εντελώς στα ανέλπιστα ήταν και σωστά! Με το που είδα την "πλεξούδα" στην αρχή τής σελίδας που μου έστειλες [many thanks!!], αποφάσισα οτι αυτό μου αρκεί! Απομένει να καταφέρω να βρω στα ίδια χρώματα σπιράλ πιο λεπτά από αυτά που ήδη έχω, ώστε να μην κακοκαρδίσω και τον μπαρμπα-Γιώργη!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 15, 2022 22:40:01 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Διεκδικώντας με αξιώσεις τον τίτλο τού πλέον αργοπορημένου update του φόρουμ (παρουσιάζεται περίπου 4 ½ χρόνια μετά το προηγούμενο!...), το σημερινό update δεν περιλαμβάνει ούτε πολλές ούτε εντυπωσιακές εργασίες, ενώ κατά ένα μέρος του αποτελεί ουσιαστική συνέχεια του προηγούμενου. Η πρωτοφανής καθυστέρηση ωστόσο δεν οφείλεται στις εργασίες που βλέπετε σήμερα, αλλά σε αυτές που θα δείτε στην επόμενη ενημέρωση, στην οποία - αν όλα πάνε κατ’ ευχήν (περιλαμβάνεται και βερνίκι, με Β513, στο οποίο δεν διαθέτω μεγάλη εμπειρία…) - θα σας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη! Χωρίς λοιπόν να σας ζαλίσω με κατασκευαστικές λεπτομέρειες, παραθέτω φωτογραφικά τις εργασίες που έχουν γίνει… (Αυτό που βλέπετε στην τελευταία από τις παραπάνω φωτό είναι η «ακύρωση» των 2 σκαλοπατιών, μετά την ολοκλήρωσή τους). Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την καρτερικότητα, την προσοχή και τα σχόλιά σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 16, 2022 6:12:15 GMT 2
Κι έλεγα κι εγώ, τι απέγινε... Μπόλικες δουλειές και η αναγγελθείσα έκπληξη με γαργαλάει - ελπίζω να ποσταριστεί επί των ημερών μου! Καλή συνέχεια Νεκτάριε!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 16, 2022 8:26:14 GMT 2
Χα χα χα !.. Καλό ! Μην ανησυχείς, μόλις βολέψουν οι καιρικές συνθήκες και βερνικωθεί, θα ποσταριστεί αμέσως! 🙂
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 16, 2022 9:13:06 GMT 2
Ναι ρε δήμαρχε, σε τιμούμε με την εμπιστοσύνη μας, εξαφανίζεσαι μια τετραετία κι εμφανίζεσαι στο παρά πέντε με νέες προεκλογικές εξαγγελίες κι υποσχέσεις. Ο λάος ντεν ντρώει πια κουτόχορτο και αντιδρά. Στο μεταξύ εκεί στο πίσω μέρος, κάτι άσπρισε από κυανοακρυλική. Μερήμνησε... Και μέχρι να το κάνεις, πες μας και τι θα το φορτώσεις. ΥΓ. Όπως κατάλαβες, χάρηκα πολύ, που αυτό το εκπληκτικό πρότζεκτ ξαναζωντάνεψε και η αναγγελία μετά την συνάντηση δεν ήταν απλά καζαμιακό "διάβασμα" μπριζόλας, μέχρι να την καταβροχθίσουν ο Θανούλης με τον Κωστάκη. Καλημέρα
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 16, 2022 12:21:41 GMT 2
Ελα ναι ... θα σε σχολιασουμε σε κανα χρονο για την προοδο και ανεβαζεις update το 24 με το καλο.... Το είχα ξεχάσει τελείως αυτό το θηρίο.
|
|