|
Post by konstantinf on Jun 2, 2017 18:17:41 GMT 2
Πολλή δουλειά Νεκτάριε αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει! Εντυπωσιακό! Και το κιλίμι αντί του παρκέ συμπαθέστατο!!! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 3, 2017 21:14:56 GMT 2
Γιώργο και Κωνσταντίνε, σας ευχαριστώ πολύ! Κωνσταντίνε, με φόντο το κιλίμι (το οποίο στην πραγματικότητα είναι το ριχτάρι του καναπέ..) το μοντέλο πραγματικά αναβαθμίστηκε κατακόρυφα! Γιώργο, οι βίδες στάθηκε αδύνατο να κοπούν, τόσο με κοφτάκι όσο και με σιδηροπρίονο! Έτσι, επιστρατεύτηκε η "μαγική" λύση της "κάλυψης - απόκρυψης" και το αποτέλεσμα είναι αυτό: upload imageΑπό την επάνω πλευρά οι βίδες δεν καλύφθηκαν, αφού ολόκληρο το σασί θα επενδυθεί με λαμαρίνα. Επίσης, σύμφωνα με την επιθυμία σου, σας το παρουσιάζω και βαμμένο, αν και αυτό δεν είναι το τελικό χρώμα αλλά ένα πρώτο χέρι με σκοπό να γίνει όλο μαύρο. Καλό βράδυ και υπόλοιπο τριήμερο σε όλους!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 4, 2017 12:09:00 GMT 2
Πολύ αποτελεσματική η κάλυψη - απόκρυψη. Μετά το τελικό βάψιμο, βλέπω πολύ χώρο για στεγνά πινέλα και σκιάσεις, ώστε να αναδειχτεί η λεπτομέρεια και να "φωτίσει" το σύνολο...
|
|
|
Post by pkout on Jun 5, 2017 18:08:02 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε, Δίνεις πόνο φίλε μου στο τρακτόρι, και η δουλειά σου είναι εμφανέστατη και αξιοθαύμαστη!!!!! Φτιάχνε εσύ να χαζεύουμε εμείς
|
|
|
Post by nektarios on Jun 6, 2017 18:46:26 GMT 2
Γιώργο και Παύλε, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Χαίρομαι που σας αρέσει και το παρακολουθείτε με ενδιαφέρον! Γιώργο, άσε,αυτό που γράφεις το σκέφτομαι κι εγώ, και έχω αρχίσει να αγχώνομαι...
|
|
|
Post by alex78 on Jun 8, 2017 11:52:27 GMT 2
Μερακλίδικα και χορταστικά πράγματα Νεκτάριε, καλή συνέχεια φίλε μου!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 9, 2017 22:05:12 GMT 2
Να είσαι καλά, φίλε!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 17, 2017 8:32:56 GMT 2
Χαίρετε! Μετά τη διαδικασία τροποποίησης του σασί, με την οποία απασχολήθηκα για αρκετό καιρό, είπα να κάνω ένα "διάλειμμα" και να ασχοληθώ με τον γερανό, που μου φάνηκε σχετικά εύκολος. Αλλά τελικά μόνο εύκολος δεν ήταν, αφού απαίτησε δουλειά σχεδόν ενός ολόκληρου μοντέλου… Το αρχικό σετ είναι αυτό (από το Accessories set της Italeri με κωδικό 3854): Επειδή λοιπόν ο γερανός μού φάνηκε εύκολος (τρομάρα μου…), άρχισα τις πατέντες: Πρώτα απ' όλα, είπα να μακρύνω λίγο τον βραχίονα, καθώς αυτός στην πραγματικότητα έχει ένα επιπλέον κομμάτι, αλλά αυτό στο κιτ δεν ήταν λειτουργικό. Αφού λοιπόν ο βραχίονας κόπηκε στο κατάλληλο σημείο, στη συνέχεια προστέθηκε ένα επιπλέον τμήμα από φύλλο πλαστικού, ενώ για να τερματίζει το νέο τμήμα τοποθετήθηκε εσωτερικά ένα κομμάτι σχοινιού, που εκτείνεται και λειτουργεί σαν stop. Στη συνέχεια, ανάλογη διαδικασία έγινε και για τους 2 βραχίονες στήριξης στο έδαφος. Επίσης, στις κορυφές των βραχιόνων στήριξης τοποθετήθηκαν μικροί φάροι (από το spare box, με ιδιοκατασκευασμένες βάσεις). Εξάλλου, προκειμένου οι αρθρώσεις του γερανού να λειτουργούν πιο "σφιχτά" ώστε όταν ο βραχίονας είναι εκτεταμένος να μην πέφτει, τοποθετήθηκαν στις αρθρώσεις "δαχτυλίδια" από ελαστικό σωλήνα, και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Τέλος, τα εκτεινόμενα τμήματα των "μπουκαλών" επενδύθηκαν με αυτοκόλλητη αλουμινοταινία, ενώ έγινε και wash με το σχετικό - και πολύ καλό! - "ζουμί" της ΑΚ. Κανονικά θα έπρεπε να ακολουθήσει στεγνό πινέλο, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει καθόλου διάθεση, αφού η όλη κατασκευή του γερανού με έχει κουράσει και έχει εκτροχιάσει εντελώς το χρονοδιάγραμμά μου… Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Ελπίζω να σας αρέσει. Οι εργασίες συνεχίζονται με συναρμολόγηση και βάψιμο της καμπίνας, αλλά η διαδικασία είναι αργή… Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας! Εύχομαι σε όλους καλά τελειώματα καλοκαιριού και δυναμική επιστροφή στους πάγκους μας - και στο φόρουμ!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 17, 2017 11:18:32 GMT 2
Τω όντι είναι μοντέλο αυτό καθ' εαυτό ο γερανός (για καλοκαιρινές κατασκευές, εννοείται...). Οι πατέντες σου πολύ πετυχημένες, προσθέτουν αληθοφάνεια! Περιμένουμε λοιπόν και τα της καμπίνας τώρα, σχετικά ανυπόμονα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 17, 2017 13:34:27 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε Κωνσταντίνε! Η συνέχεια αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά, επειδή η καμπίνα χρειάζεται αρκετά και απαιτητικά μασκαρίσματα και βαψίματα, ενώ παράλληλα ο πάγκος μου είναι γεμάτος και με αρκετές ακόμη εκκρεμότητες... Καλή συνέχεια καλοκαιριού!
|
|
|
Post by pkout on Aug 19, 2017 11:53:22 GMT 2
Έναν γερανό στο τραπέζι 3 παρακαλώ!!!!!! Νεκτάριε φοβερή δουλειά στο γερανάκι αλλά ο πτυσόμενος-λειτουργικός βραχίονας με έστειλε αδιάβαστο πολλά φίλε μου!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 19, 2017 12:43:01 GMT 2
Εκπληκτικό Νεκ. Στους κινούμενους μηχανισμούς είσαι κορυφή. Η ιδέα με τα σχοινάκια είναι εξαιρετική επίσης. Με εξέπληξε ευχάριστα το wash που αναδεικνύει την δουλειά που έχει γίνει και περιμένω τα στεγνά πινέλα. Αν πείσουμε και τον Κωνσταντίνο να κάνει weathering... είμαστε σούπερ Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Aug 21, 2017 10:06:13 GMT 2
Παύλε και Γιώργο, με τιμούν ιδιαίτερα τα σχόλιά σας, καθώς προέρχονται από εξπέρ στις συγκεκριμένες κατηγορίες εργασιών, αφού ο πρώτος από εσάς εξειδικεύεται στις σκρατσοκατασκευές εκ του μηδενός και ο δεύτερος έχει αναγάγει σε τέχνη τις σκιάσεις και γενικότερα το "ζωντάνεμα" των κατασκευών του.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 23, 2017 8:57:25 GMT 2
Αν πείσουμε και τον Κωνσταντίνο να κάνει weathering... είμαστε σούπερ Αφού το ξέρετε ότι οι γέροι είναι πεισματάρηδες.... Πλην τούτου, τα μοντέλα που φτιάχνω είναι ή vintage ή σημερινά supercars. Και των δύο οι κάτοχοι τα ξεσκονίζουν και τα γυαλίζουν επί καθημερινής βάσεως! Συγγνώμη για το spam...
|
|
|
Post by alex78 on Aug 25, 2017 16:32:36 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Aug 28, 2017 7:44:32 GMT 2
Πράγματι, πρόκειται για το πρότζεκτ των επιμηκύνσεων!... Το σχόλιο, εξαιρετικά εύστοχο! Γέλασα πολύ! Να είσαι καλά, φίλε!
|
|