|
Post by konstantinf on Mar 19, 2017 14:30:26 GMT 2
...η πίσω δεξιά δαγκάνα πρέπει να "σούρθηκε" κάπου και έχει φύγει λίγο χρωματάκι στην κορυφή της. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την παρατήρηση Παύλο, ευτυχώς που σας έχω! Διορθώθηκε!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 19, 2017 17:02:41 GMT 2
Όλα όμορφα και μεθοδικά όπως πάντα φίλε! Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 19, 2017 17:32:31 GMT 2
Να 'σαι καλά Κομνηνέ! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 20, 2017 10:49:48 GMT 2
Πολύ όμορφα όντως. Και γρήγορα Δεν μου άρεσε η απόχρωση στα δισκόφρενα, αλλά δεν έχω μελετήσει το πραγματικό για να ξέρω πως πραγματικά είναι. Φυσικά είναι καθαρά προσωπικό γούστο, δεν ξέρω τι λένε και οι υπόλοιποι. Να χαμε να λέγαμε όμως είναι, λίγο θα φαίνεται όταν κλείσει... Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 20, 2017 13:08:43 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Δεν μου άρεσε η απόχρωση στα δισκόφρενα, αλλά δεν έχω μελετήσει το πραγματικό για να ξέρω πως πραγματικά είναι. Ποιό χρώμα εννοείς, των δίσκων ή των δαγκανών; Για τους δίσκους, δεν θα το πιστέψεις, αλλά κατέβηκα στην πιλοτή και τσεκάρισα τους δίσκους του "κανονικού" μου αυτοκινήτου (επίσης μασίφ) και διεπίστωσα ότι το metalcote polished steel της Humbrol το αποδίδει όσο πλησιέστερα γίνεται. Για τις δαγκάνες ακολούθησα τις οδηγίες της Tamiya που δίνει μίγμα 1:1 chrome silver με gold leaf (Χ-11 και Χ-12 αντίστοιχα) για να αποδώσει "ορείχαλκο". Στο διαδίκτυο, αν ψάξεις βρίσκεις ό,τι χρώμα θες, συμπεριλαμβανομένου και αυτού: Οπότε... de gustibus et coloribus non est disputandum!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 20, 2017 21:11:35 GMT 2
Κωνσταντίνε, αναφερόμουν στους δίσκους και όχι στις δαγκάνες. Έκανα μια μικρή έρευνα και το polished steel είναι πολύ καλή προσέγγιση. Εγώ είχα εικόνα από κάποια με αφτερμάρκετ αεριζόμενους δίσκους κλπ. Θα σου πρότεινα να μην βάψεις τις ζάντες steel, για να κάνει αντίθεση. Το μόνο κακό με αυτήν την έρευνα, είναι ψήθηκα ακόμη περισσότερο με το συγκεκριμένο κιτ.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 25, 2017 18:12:55 GMT 2
Λίγα πράγματα αυτή την εβδομάδα λόγω παπουδίστικων και άλλων υποχρεώσεων... Στην ουσία φτάχτηκαν τα κάτω μέρη από τις ζώνες και προστέθηκαν τα ταπέτα. Εξαιρετική η υφή των χαλιών και η αντιστοίχηση με την κλίμακα, λιγότερο ευχάριστη η τοποθέτηση τους, αφού από τη μια τείνουν να κολλάνε όπου να 'ναι κι από την άλλη έιναι κάπως μικρότερα από τις προς κάλυψη επιφάνειες, οπότε χρειάζεται τράβηγμα από 'δω, σπρώξιμο από 'κει... Άστα να πάνε . Ευτυχώς οι εμπειρίες που έχω συλλέξει στα νιάτα μου από στρώσιμο μοκέτας φάνηκαν χρήσιμες!!! Επίσης προστέθηκαν η μπαταρία και το ρεζερβουάρ λαδιού. Άνευ άλλων σχολίων λοιπόν ιδού η τεκμηρίωση των πεπραγμένων: Καλή Κυριακή σε όλους και ραντεβού σε μια βδομάδα με πιο ενδιαφέροντα πράγματα μιας και ξεκινάει ο κινητήρας!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 26, 2017 11:49:51 GMT 2
Μέχρι και....Προκρούστη θα σε κάνει αυτό το κίτ... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 26, 2017 11:56:28 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη! Μισό Προκρούστη, μιας και δεν χρειάστηκε να κόψω!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 26, 2017 13:12:41 GMT 2
Πολύ ωραία η μοκέτα της tamiya και την έβαλες κουτί! Την είχα χρησιμοποιήσει στην 641 της (1/12) και τα περισσεύματα έκανα ακόμα και για 1/24. Στεναχωρήθηκα όταν τα ξόδεψα όλα... Δεν μου άρεσε το σωληνάκι από το χρωμιομένο δοχείο στο λευκό. Γενικά οι σωλήνες της tamiya δεν είναι καλοί. Επένδυσε σε 2-3 σετάκια (διαφορετικά πλάτη) της top studio, με τα οποία απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 26, 2017 13:31:21 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Δεν μου άρεσε το σωληνάκι από το χρωμιομένο δοχείο στο λευκό. Γενικά οι σωλήνες της tamiya δεν είναι καλοί. Επένδυσε σε 2-3 σετάκια (διαφορετικά πλάτη) της top studio, με τα οποία απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Έχεις δίκιο, αλλά χρειαζόμουν δυο διαφορετικές διαμέτρους να φεύγουν από εκεί, και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω αυτό που έδινε η Τamiya ελλείψει άλλου... Στο μεταξύ προστέθηκε και το δεύτερο σωληνάκι μικρότερης διαμέτρου και έδεσα τα δύο με ένα "δεματικό" από λεπτή μονωτική ταινία ακριβώς πάνω στο σημείο που το πρώτο σωληνάκι τσάκιζε λίγο. Οπτικά τώρα είναι πολύ καλύτερο - θα το δείτε στο επόμενο update. Όσο για την προτεινόμενη επένδυση, θα την κοιτάξω.
|
|
|
Post by pkout on Mar 28, 2017 17:16:55 GMT 2
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σχετικά με την μοκέτα Άξιζε την ταλαιπωρία καθώς έκατσε πάρα πάρα πολύ όμορφα
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 29, 2017 18:58:32 GMT 2
Ευχαριστώ Παύλο, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 2, 2017 13:40:34 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 2, 2017 16:31:57 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Apr 2, 2017 19:06:01 GMT 2
Ζωντάνεψε για τα καλά ο κινητήρας, πολύ όμορφο αποτέλεσμα!
Μιάς και δουλεύεις sprays ποιό είναι αυτό το υπέροχο ''χρυσαφί'' του καπακιού....?
|
|