|
Post by nektarios on Feb 15, 2017 21:42:17 GMT 2
Συμφωνώ σε όλα! Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ, αλλά ήταν λανθασμένη η διατύπωσή μου. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, οι δικές μου κατασκευές: Στο σασί και τον κινητήρα δεν υπάρχει ίχνος φθοράς, αυτό μοντελιστικά είναι λανθασμένο για όλους τους λόγους που αναφέρεις, ωστόσο εμένα μου αρέσει, κι έτσι το βράδυ κοιμάμαι περιχαρής!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 16, 2017 2:26:01 GMT 2
Δύσκολο να συγκεντρωθείς να μοντελίσεις όταν έχεις πιει 2-3 μπύρες και χορτάσει και μια 6άδα γκολ στο τσουλού. Οπότε ευκαιρία το τελευταίο update στα μηχανικά μέρη. Πριν να ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις. Συμφωνώ σε όλα εκτός από τα καθίσματα, καθώς έχω τη δική μου θεωρία. Τα δύο αυτοκίνητα έτρεχαν το '63, οπότε είχαν ήδη μια γεμάτη αγωνιστική χρονιά (το '62). Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν, να πλυθούν, σενιαριστούν, άλλα σπάνια τα καθίσματα. Φώτο τις εποχής τα δείχνουν συνήθως σχισμένα, όχι άπλα ταλαιπωρημένα και κάπως έτσι είναι και σε κάποιες GTO σήμερα, πουν δεν έχουν αναπαλαιωθεί. Οπότε όταν έχεις τρέξει από τη daytona στο le mans και από το targa στο nurburgring, σε εποχές που δεν επικρατούσε χειρουργική καθαριότητα στα πιτ και οι μηχανικοί μπαινόβγαιναν στα αυτοκίνητα και μια μακαρονάδα να άλειφα στο κάθισμα, πάλι σωστός θα ήμουν. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και γενικά, ακόμη και στα σύγχρονα πολιτικά αυτοκίνητα. Μπορεί να πλένουμε το αμάξωμα, το πάτωμα, τη μηχανή αλλά οι φθορές στα καθίσματα (δερμάτινα και αλκαντάρα) είναι συνήθως μόνιμες, και δεν φεύγουν με το πλύσιμο. Οπότε δικαιολογείται ένα παραπάνω παιχνίδι με τις σκιές και τα φωτίσματα. Τώρα βέβαια, αν το πάτε για το πεμπλ μπιτς, ε ναι τότε πρέπει να γίνει σένιο. Φυσικά, αυτό είναι προσωπική μου γνώμη, δεν είναι κατ' ανάγκη σωστή αλλά είμαι μια γνώμη. Πάμε στα δικά μας. Αρχικά φτιάχτηκαν τα αμορτισέρ, μπροστά - πίσω x2! Στο μεταξύ η σύζυγος μου δείχνει ένα σύρμα από μια συσκευασία δώρου, που είναι ακριβώς όπως οι σωλήνες καυσίμου των ferrari στα 50-60's. Ότι χοροπηδούσα από τη χαρά μου είναι περιττό να το αναφέρω, καθώς λύθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα, στην σωστή αναπαράσταση του συγκεκριμένου υλικού. Στη συνέχεια τα αμορτισέρ κολλήθηκαν στις θέσεις τους. Ο χώρος του κινητήρας απέκτησε τις απαραίτητες καλωδιώσεις και σωληνώσεις. Μιλάμε για αρκετό πράγμα, που έπρεπε να χωρέσει σε μικρό χώρο και να είναι και σταθερό για να αντέξει το ταξίδι της μιας στη χώρα του Μίλερ, της Γκλάντμπαχ και των λουκάνικων Οπότε το ολοκληρωμένο σασί της 4293GT έγινε κάπως έτσι : ενώ αυτό της 3943GT έτσι : Γενικά, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να επαναλαμβάνω την ίδια δουλειά στα δύο μοντέλα. Από τη μια είναι λίγο βαρετό, από την άλλη η επαναληψιμότητα δεν είναι πάντα αυτονόητη. Αυτά... να τσικνίσετε, να περάσετε καλά και με προσοχή, τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι που δεν είμαστε για πολλά - πολλά λόγω ηλικίας Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Feb 16, 2017 12:52:14 GMT 2
Καταρχήν δυό φορές γιατί όντως ότι δημιουργείς είναι εις δειπλούν με ότι συνεπάγεται σ'αυτό! Κατα δεύτερον ακόμη ένα (μεγαλύτερο) στη Σοφία που άθελα της ή μή έχει μπεί και αυτή για τα καλά σε mode μοντελιστικό με εσένα που έμπλεξε... Πριν να ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις. Συμφωνώ σε όλα εκτός από τα καθίσματα, καθώς έχω τη δική μου θεωρία. Τα δύο αυτοκίνητα έτρεχαν το '63, οπότε είχαν ήδη μια γεμάτη αγωνιστική χρονιά (το '62). Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν, να πλυθούν, σενιαριστούν, άλλα σπάνια τα καθίσματα. Φώτο τις εποχής τα δείχνουν συνήθως σχισμένα, όχι άπλα ταλαιπωρημένα και κάπως έτσι είναι και σε κάποιες GTO σήμερα, πουν δεν έχουν αναπαλαιωθεί. Οπότε όταν έχεις τρέξει από τη daytona στο le mans και από το targa στο nurburgring, σε εποχές που δεν επικρατούσε χειρουργική καθαριότητα στα πιτ και οι μηχανικοί μπαινόβγαιναν στα αυτοκίνητα και μια μακαρονάδα να άλειφα στο κάθισμα, πάλι σωστός θα ήμουν. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και γενικά, ακόμη και στα σύγχρονα πολιτικά αυτοκίνητα. Μπορεί να πλένουμε το αμάξωμα, το πάτωμα, τη μηχανή αλλά οι φθορές στα καθίσματα (δερμάτινα και αλκαντάρα) είναι συνήθως μόνιμες, και δεν φεύγουν με το πλύσιμο. Οπότε δικαιολογείται ένα παραπάνω παιχνίδι με τις σκιές και τα φωτίσματα. Τώρα βέβαια, αν το πάτε για το πεμπλ μπιτς, ε ναι τότε πρέπει να γίνει σένιο. Φυσικά, αυτό είναι προσωπική μου γνώμη, δεν είναι κατ' ανάγκη σωστή αλλά είμαι μια γνώμη. Με τα αφοπλιστικά σου επιχειρήματα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, αν και στη σύγχρονη εποχή μαζί με έναν βιολογικό καθαρισμό σενιάρεις άνετα και τα καθίσματα απο ότι υλικό και αν προέρχονται. Ερώτηση/Απορία: Επειδή έδωσες πολύ καλή ιδέα, αν και πως μπορούμε άραγε ν'αναπαραστήσουμε μοντελιστικά ένα ''σκισμένο'' σαλόνι....
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 17, 2017 13:21:29 GMT 2
Κούκλες είναι και οι δύο... Κι εδώ έρχεται το ερώτημα που μου είχες θέσει για την Ρολς: Δεν είναι κρίμα να τις σκεπάσεις; Ή, δεν υπάρχει τρόπος για ευκολοαφαιρούμενο αμάξωμα;;; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 17, 2017 13:39:42 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 18, 2017 11:22:53 GMT 2
Να είστε καλά. Αλεξ, φυσικά κι έχει μπει σε μουντ μοντελαρίσματος η Σοφία. " Πάλι εκεί μέσα θα μπείιιιςςςς " Για τα σύγχρονα αναφερόμουν στη φυσική φθορά, όχι στη βρωμιά. Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Το σασί για να δειχτεί χωρίς το καπάκι πρέπει να υποστεί εκτενείς τροποποιήσεις. Της φουτζίμι, όπως και τα περισσότερα πλαστικά κιτ είναι απλοποιημένο για να διευκολύνει αφενός το engineering από την εταιρεία, αφετέρου την κατασκευή. Αλλά γενικά, ο κινητήρας φαίνεται από το καπό, και στο σασί δεν θα βάλω κάλυμμα για να μπορεί να είναι προσπελάσιμη η δουλειά από κάτω. Η 250 είναι ένα από τα αυτοκίνητα που δεν χαντακώνεται (πολύ) η εργασία και ναι θα προσπαθήσω να μην κολλήσω το αμάξωμα. Δεν είναι 959 που ακόμα κλαίω τις ώρες που έφαγα με τον κινητήρα, τούρμπο, φρένα κλπ.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 18, 2017 11:37:49 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα,
δεν έχω λόγια.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 20, 2017 14:13:36 GMT 2
Ευχαριστώ Καρντάσι...
|
|
|
Post by pkout on Feb 26, 2017 16:36:07 GMT 2
Πανέμορφή δουλειά Γιωργο στα "κάτω από το αμάξωμα"
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 26, 2017 21:54:05 GMT 2
Ευχαριστώ Παύλο... Ερώτηση/Απορία: Επειδή έδωσες πολύ καλή ιδέα, αν και πως μπορούμε άραγε ν'αναπαραστήσουμε μοντελιστικά ένα ''σκισμένο'' σαλόνι.... Άλεξ, δεν το ξέχασα απλά περίμενα μήπως γράψει κάποιος που το έχει εφαρμόσει - εγώ σε κάθισμα ενός φ16 το είχα κάνει παλιότερα. Δεν μου αρέσει να γράφω θεωρητικά, γενικά. Οι λύσεις που φαντάζομαι εγώ τουλάχιστον, είναι δύο. Εποξικός στόκος, πολύ λεπτά φύλλα ή χαρτοπετσέτα βουτηγμένη σε ατλακόλ. Ξέφτισμα με τον κόφτη και κατάλληλο βάψιμο στο τέλος.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 1, 2017 12:01:59 GMT 2
Αγαπητοί μου φίλοι φτάσαμε στο τελευταίο update, σε μια από τις αγαπημένες μου όπως εξελίχτηκε κατασκευές. Για σήμερα ξεκινάμε με τους τροχούς... Δώδεκα κομμάτια ο καθένας, 4 μεταλλικά, 5 φωτοχαραγμένα, 1 βαλβίδα, το μονομπούλωνο και φυσικά το λάστιχο. Όλα αυτά Χ4, Χ2 δηλαδή περίπου 100 κομμάτια όλα κι όλα Στη συνέχεια το αμάξωμα γυαλίστηκε για να μπορέσει να βάφει μαύρο και αλουμίνιο από μέσα. Επίσης με Polished της alclad έγιναν τα φιλέτα των παραθύρων, και με tire black αναπαραστάθηκε το λάστιχο γύρω από αυτά, γνώρισμα των αυτοκινήτων της εποχής. Παράλληλ βερνικώθηκε και η 3943GT, οπότε αναμένεται η εκτέλεση των προαναφερόμενων εργασιών και σε αυτή. Το εμπρός καπό απέκτησε ένα τούνελ αέρα και τζαμάκι, χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκδοσης στο le mans του 1963. Ταυτόχρονα φτιάχτηκαν υαλοκαθαριστήρες, πόρπες, μεντεσέδες και τα διάφορα φώτα του αυτοκινήτου. Θέλοντας να κάνω μια μικρή έκπληξη στον πελάτη μου, παρήγγειλα το καπάκι του ρεζερβουάρ της MFH. Πέρα απ' ότι είναι μεταλλικό, με λίγη προσοχή μπορεί να ανοιγοκλείνει. Προφανώς θα μπει και στα δύο αυτοκίνητα. Κάπως έτσι τα πράγματα ξεκινούν να παίρνουν μια μορφή. Λίγες λεπτομέρειες μένουν και βλέπουμε τερματισμό. Καλή συνέχεια σε όλους. Τα λέμε σύντομα
|
|
|
Post by Sakis on Mar 1, 2017 13:20:03 GMT 2
Ποιοτικότατη δουλειά και όπως πάντα πανέμορφο αποτέλεσμα! Αυτό που μου αρέσει στα μοντέλα σου είναι ο χαρακτήρας που αποπνέουν. Δύσκολο να το εντοπίσεις σε επιμέρους σημεία όμως η συνολική εικόνα έχει αυτό το "κάτι" και σίγουρα δεν είναι ένα βαρετό και αποστειρωμένο μοντέλο που φτιάχτηκε από το Α ως το Ω και τέλος.
Τα συγχαρητήριά μου για μια ακόμη φορά!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 1, 2017 19:23:59 GMT 2
Συμφωνώ απολύτως με τον Σάκη ως προς τον γενικότερο ιδιαίτερο χαρακτήρα όλων των by gtziaf κατασκευών, και επιπλέον δηλώνω ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις ζάντες - 100άρι παζλ, τα δίχρωμα φιλέτα [αυτή τη μέθοδο θα ήθελα να τη μάθω οπωσδήποτε κάποια στιγμή, και κατά προτίμηση αυτή τη στιγμή! ], από το τζαμάκι του καπώ και από το απίθανο καπάκι του ρεζερβουάρ! Πολλά συγχαρητήρια!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 1, 2017 20:31:13 GMT 2
ΤΕ-ΛΕΙ-Ο!!! Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και (για να μη μακρηγορώ) προσυπογράφω τα θαυμαστικά του Νεκτάριου!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 2, 2017 12:05:08 GMT 2
Παίδες καλημέρα και ευχαριστώ για τα υπερθετικά σχόλια και τη συντροφιά σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής. Χαίρομαι επίσης που σας αρέσει και το βρίσκεται ενδιαφέρον. Τώρα για το "ύφος" που λέτε σίγουρα βοηθάει η αγάπη στο αντικείμενο. Απ΄την άλλη, πολλά πράγματα μπορούν να βελτιωθούν. Εδώ θα είμαστε να το προσπαθήσουμε. Ευχαριστώ και πάλι
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Mar 4, 2017 10:05:10 GMT 2
Γιωργη, Θαυμαζω!!!
Εξαιρετικα !
|
|