|
Post by konstantinf on Feb 2, 2017 20:34:03 GMT 2
Μμμμ... Τα λόγια περιττεύουν!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 3, 2017 10:04:07 GMT 2
Αψογος οπως παντα Γιωργο
|
|
|
Post by nektarios on Feb 3, 2017 14:31:25 GMT 2
Είναι πραγματικά πολύ κρίμα που από όλο αυτό το κομψοτέχνημα στο τέλος δεν θα φαίνεται τίποτε... Μήπως να το έβαζες στη βιτρίνα.. τουμπαρισμένο; [Καλά, κατάλαβα, πάω για 6μηνο αυτομπανάρισμα...] Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 4, 2017 15:57:19 GMT 2
Αψογος οπως παντα Γιωργο Χ2
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 6, 2017 22:31:46 GMT 2
Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Εντός της εβδομάδας, έρχεται το εσωτερικό
|
|
|
Post by alex78 on Feb 8, 2017 16:02:24 GMT 2
Τι να πρωτογράψω φίλε Γιώργο, απλά έχω χαζέψει με αυτά που βλέπω....
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 8, 2017 21:52:23 GMT 2
Ευχαριστώ Άλεξ. Πάντα με τον καλό λόγο
|
|
|
Post by pkout on Feb 9, 2017 21:36:16 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Θα συμφωνήσω με τον Νεκτάριο ότι είναι πολύ κρίμα που όταν ολοκληρωθεί θα φαίνονται ελάχιστα Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 9, 2017 23:35:58 GMT 2
Ευχαριστώ Παύλο. Το καλό με τη GTO είναι ότι δεν έχει πάτωμα. Το σασί είναι η "σκαλά" που βλέπεις, οπότε τα πάντα είναι εκτεθειμένα. Βέβαια υπάρχει ένα προστατευτικό, κάτω από άξονα - κιβώτιο, αλλά δεν μας εμποδίζει κανένας να μην το τοποθετήσουμε
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 10, 2017 21:52:10 GMT 2
Η ώρα του εσωτερικού της GTO, στο Παρασκευιάτικο (όπως τον παλιό καλό καιρό) Update Αρχικά, αφαιρέθηκαν οι ανάγλυφες δέστρες, που είναι χαρακτηριστικό των ανακατασκευασμένων GTO, όπως είναι σήμερα και δεν υπήρχαν όταν οι ομολογκάτο, όργωναν τις πίστες. Επίσης φτιάχτηκαν από μήκη πλαστικού οι διάφορες μπάρες που υπάρχουν στο εσωτερικό και η fujimi παρέλειψε. Τα καθίσματα βάφτηκαν με μπλε της βαλέχο και λερώθηκαν. Είχε προηγηθεί pre-shading με καφέ στις ραφές (που δυστυχώς ξέχασα να φωτογραφήσω). Οι ζώνες είναι της KA, ενω το τιμόνι βάφτηκε με παραλλαγή της τεχνικής που θα βρείτε σε άλλες σελίδες του φόρουμ μας. Ακολουθεί ο πίνακας οργάνων και τα τοιχώματα του μοτέρ. Στο πάνω μέρος του πίνακά έγινε texturing, κολλήθηκαν κάποιοι διακόπτες που δίνονται στο βελτιωτικό και ο πίνακάς των ασφαλειών απέκτησε καλωδιώση. Στα τοιχώματα προστέθηκε καλωδιώση, το ταμπελάκι με τον αριθμό σειράς (από τα spare της tecnhomodel που είχα αναφέρει σε προηγούμενή ενημέρωση), λεπτομέρειες στη μπαταρία κατά τα γνωστά και φτιάχτηκε από το μηδέν, το μπλε δοχείο των υγρών του υαλοκαθαριστήρα. Η μπανιέρα του εσωτερικού ψεκάστηκε με αλουμίνιο της alclad (για το κάτω μέρος που είναι εκτεθειμένο, χρησιμοποιήθηκε το dark aluminium, για προφανής λόγους). Προστέθηκαν οι διάφορες δοκοί, μια βίδα στο κιβώτιο, κολάρα στο σωλήνα της βενζίνης κι έγινε προσεκτικό wash με καφέ, στα περιγράμματα. Κι όλα αυτά μαζί κολλήθηκαν, μαζί με διάφορες μικρολεπτομέρειες που μπορείτε να δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, για να δώσουν την τελική μορφή του εσωτερικού της GTO. Δυστυχώς ξαστόχησα στη θέση της αριστερής βάσης του καθίσματος του συνοδηγού, αλλά η δοκιμή έδειξε ότι δεν φαίνεται καθόλου, όχι η ατέλεια, αλλά καμία από τις βάσεις των καθισμάτων. Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 11, 2017 12:25:15 GMT 2
Όχι μόνο ενδιαφέρον αλλά και διδακτικότατο! Χώρια η ποιότητα και η λεπτομέρεια... Ο χάρτης, σαφής αναφορά σε μια εποχή χωρίς GPS, νοσταλγικότατος! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 11, 2017 19:16:52 GMT 2
Πραγματικά καταπληκτική δουλειά στο εσωτερικό, μόνο τα καθίσματα προσωπικά θα τα προτιμούσα ελαφρώς λιγότερο βρωμισμένα για να ταιριάζουν καλύτερα με το υπόλοιπο πιο καθαρό σύνολο, εντάξει λέμε τώρα....
|
|
|
Post by pkout on Feb 13, 2017 18:36:21 GMT 2
Το εσωτερικό είναι έργο τέχνης Γιώργο, έμεινα άφωνος!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 14, 2017 14:13:22 GMT 2
Να είστε καλά. Ευχαριστώ Άλεξ, μεγάλη κουβέντα ανοίγεις. Όταν γράφω "λερώθηκαν", ουσιαστικά εννοώ εφαρμόστηκαν φωτοσκιάσεις. Αλλά επειδή το τελευταίο ακούγεται λίγο κάπως, αυτοσαρκάζομαι λίγο, για τις προσπάθειές μου να το παίξω μοντελιστής με το λέρωμα. Γενικά, στο μοντελισμό εκτός από το χρώμα μπορούμε να αναπαραστήσουμε και πως το φως αντανακλάται πάνω στην επιφάνεια. Έτσι τα σημεία που το φως δεν έχει πρόσβαση φαίνονται πιο σκούρα, οι κορυφές πιο ανοιχτές και τα ενδιάμεσα μέρη με αντίστοιχες διαβαθμίσεις. Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας της κλίμακας, το φως δεν έχει την ίδια επίδραση στο μικρό κομμάτι όπως στο πραγματικό στην 1-1. Οπότε εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να αναπαραστήσουμε πως θα ήταν το πραγματικό, της επίδρασης του φωτός συμπεριλαμβανομένης, στο υπό κλίμακα αντικείμενο. Χαρακτηριστικότερο και πιο εύγλωττο παράδειγμα οι φιγούρες... Από εκεί και πέρα ξεπήδησαν οι διάφορες σχολές (ισπανοί, βέλγοι, ρεαλιστές κλπ) που η κάθε μια έχει τα δικά της χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Τώρα οι επίπεδες επιφάνειες στο αλουμινένιο σώμα του εσωτερικού, δεν παρουσιάζουν έντονες σκιάσεις κατά την έκθεση τους στο φως (κι εδώ υπάρχει συζήτηση βλ. modulation αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να το εφαρμόσουμε και στο αμάξωμα που δεν με ψήνει σαν ιδέα), οπότε σκούρυναν στις ενώσεις, εγκοπές, κλπ . Το όποιο παιχνίδι εδώ γίνεται με 2-3 διαφορετικές αποχρώσεις αλουμινίου, ψεκασμένες αχνά κι επιλεκτικά, αλλά αυτό ελάχιστα φαίνεται στις φώτο, καθώς ο φακός ομογενοποιεί λίγο τα χρώματα. Το αντίθετο συμβαίνει στα καθίσματα, τον κινητήρα κλπ. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Μόνο το πως ευχαριστιέται κάποιος τον μοντελισμό. Έτσι κι εγώ ανέπτυξα μια φιλοσοφία, που ακολουθώ, εξελίσσω με προσθαφαιρέσεις ώστε να διασκεδάζω ακόμη περισσότερο όταν κάθομαι στον πάγκο μου. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας επί του θέματος. Αλεξ, ευχαριστώ και πάλι για το δημιουργικό σχολιασμό
|
|
|
Post by nektarios on Feb 14, 2017 15:12:10 GMT 2
Το εσωτερικό, εκτός από πολύ ενδιαφέρον, είναι και πολύ όμορφο! Μου άρεσαν πραγματικά πολύ οι ιδιοκατασκευασμένες σωληνώσεις! Και αφού σε χαροποίησα, τώρα θα συμφωνήσω με τον Αλέξη! Πέρα όμως από τον χαβαλέ και τις αναλύσεις, η απάντηση σε αυτό το τόσο πολυσυζητημένο θέμα είναι απλή: "Σωστό είναι αυτό που σου αρέσει"! Καλή συνέχεια, φίλε! Υ.Γ.: Τον - πολύ όμορφα σκιασμένο - Σταυροφόρο πότε τον έφτιαξες κι εγώ δεν πήρα χαμπάρι;
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 15, 2017 15:50:09 GMT 2
Καταρχήν μπράβο για την πολύ καλή δουλειά. Υπάρχουν κάποια wash στο σασί κυρίως που έχουν αφήσει περίγραμμα και νομίζω ότι λόγω του ότι είναι έναμελ μπορούν να διορθωθούν ακόμα. Για το θέμα των καθισμάτων, νομίζω ότι αν μείνουν έτσι, τότε πρέπει κάτι να γίνει και στο υπόλοιπο αυτοκίνητο. Τουλάχιστον από κάτω, αν θεωρήσουμε ότι το υπόλοιπο έχει πλυθεί και γυαλιστεί Επίσης, το ερώτημα που τέθηκε είναι ωραίο. Πέρα όμως από τον χαβαλέ και τις αναλύσεις, η απάντηση σε αυτό το τόσο πολυσυζητημένο θέμα είναι απλή: "Σωστό είναι αυτό που σου αρέσει"! Δεν ξέρω αν είναι θέμα διατύπωσης, αλλά όπως το διαβάζω, διαφωνώ. Σωστό είναι να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι επειδή αποφασίσαμε να βάψουμε το μπλοκ του κινητήρα ροζ και μας αρέσει, ότι απαραίτητα είναι και σωστό. Το επιχείρημα "είναι σωστό αυτό που μου αρέσει" α) καταργεί ουσιαστικά την έννοια της κριτικής διότι ότι και να μου πεις θα σου απαντήσω "είναι σωστό διότι εμένα μου αρέσει" και β) αφαιρεί από το χόμπυ την έννοια του να προσπαθώ να αποτυπώσω κάτι που είναι υπαρκτό, υπό κλίμακα. Το αν θα υιοθετήσουμε ισπανική, ιαπωνική ή προσωπική φιλοσοφία στην αποτύπωση είναι δικό μας θέμα στο πως θα ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα. Στο τέλος είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αλλά το να εκτελέσουμε σωστά μια τεχνική ή το να αποτυπώσουμε πιστά τις λεπτομέρειες, αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση αν είναι σωστό, μας αρέσει-δε μας αρέσει. Τζαστ μάι του σεντς, καθαρά προσωπικές απόψεις με καμία διάθεση κριτικής στη δήλωσή σου Νεκτάριε (απλά πήρα πάσα) και λαμβάνοντας υπόψη ότι καθένας μας αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
|
|