|
Post by gtziaf on Mar 12, 2017 14:04:13 GMT 2
|
|
|
Post by pkout on Mar 12, 2017 16:44:54 GMT 2
Η προσοχή σου στην λεπτομέρεια (βλ χρώμια στις εισαγωγές του αέρα) είναι υποδειγματική. Ερώτηση άσχετου: τα κίτρινα (?), σαν ταινία μασκαρίσματος, πραγματάκια στα μπουζοκαλώδια τι είναι? Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 13, 2017 8:35:56 GMT 2
Τα μικρά που φτιάχνεις μοιάζουν να δουλεύεις σε ένα καραβάκι μέσα σε μπουκάλι. Αυτό, είναι σαν κάποιος να κάνει τα ίδια πράγματα σε μεγαλύτερο καράβι, έξω απ' το μπουκάλι! Νομίζω τα είπε όλα Μη μας χαλας έτσι τις μεγάλες κλίμακες... Κατά τα άλλα perfection as usual! Και τα κίτρινα γύρω από τα μπουζοκαλώδια, δεν είναι η αρίθμηση για να μη μπερδεύονται; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 13, 2017 18:15:43 GMT 2
Ακριβώς, όπως είπε ο Κωνσταντίνος, είναι ταμπελάκια με αρίθμηση για τα μπουζοκαλώδια. Και ναι είναι χαρτοταινία. Μη μας χαλας έτσι τις μεγάλες κλίμακες... Το ίδιο θα μπορούσε να πει αυτός που φτιάχνει super detail στην 1/43, για την 1/24. Απλά μου έκανε εντύπωση η παρατήρηση της συζύγου και την δημοσιοποίησα. Περισσότερο σαν κριτική σε μένα είναι, καθώς δεν είδε κάτι διαφορετικό σε λεπτομέρεια, σε σχέση με τις 20άρες φόρμουλες που έχω φτιάξει. Γενικά, τώρα που πήρε σχήμα δεν είμαι τόσο ξενερωμένος. Δοκίμασα και νέα πράγματα, οπότε σούπερ... Ευχαριστώ για το σχολιασμό
|
|
|
Post by alex78 on Mar 14, 2017 16:16:59 GMT 2
Επιβλητικό σύνολο και πολύ ωραία η εναλλακτική στις χοάνες!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 18, 2017 11:57:48 GMT 2
Ευχαριστώ Αλεξ. Γενικά με τη μέθοδο αυτή, μετά από μερικές ακόμη δοκιμές που έγιναν στο ενδιάμεσο, θεωρώ ότι έλυσα μια για πάντα το θέμα χρώμια. Το δοκίμασα και με ακρυλικό βερνίκι (αραιωμένο με λάκερ θίνερ όμως) - αντί για 2Κ - και δούλεψε μια χαρά. Επίσης, δουλεύει με απλό αλουμίνιο, αντί για Polished ή chrome.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 18, 2017 12:10:43 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 18, 2017 20:11:55 GMT 2
Άξιζε τον κόπο η προσπάθεια! Και ιδωμένο από πάνω, οι όποιες ατέλειες στις εξατμίσεις είναι αόρατες... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 18, 2017 23:06:02 GMT 2
Μετά από όλη αυτή την καταπληκτική δουλειά, πιστεύω οτι η οποιαδήποτε ατέλεια είναι πραγματικά άνευ οποιασδήποτε σημασίας! (Άσε που εκτός από σένα δεν νομίζω οτι θα την προσέξουν πολλοί ακόμη..) Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Mar 19, 2017 12:07:58 GMT 2
Αν ο κάτοχος δεν παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασίων, είναι σίγουρο πως όταν παραλάβει θα νομίζει ότι πέταξες το παλιό κιτ και αγόρασες καινούριο. Κατασκευή για σεμινάριο Δεν γνωρίζω αν το είχες επαναλάβει και στο παρελθόν (λυσίμο έτοιμου κιτ και ξανά από την αρχή), αλλά τώρα που οι εργασίες έχουν προχωρήσει τι γεύση σου αφήνει η όλη διαδικασία?
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 19, 2017 12:57:52 GMT 2
Επειδή, ο Κωνσταντίνος είχε δίκαιο για τις φωτογραφίες από πάνω (" Εξατμίσεις φτιάχνεις ρε καφά, πρέπει να βγάλεις φώτο από κάτω, να φαίνονται ") , έβγαλα μερικές ακόμη για την σωστή αποτύπωση των εργασιών. Αλλά, δικαιολογείστε με, μες τη βιασύνη δεν το σκέφτηκα image upload Ευχαριστώ για τα σχόλια όπως και να 'χει... Δεν γνωρίζω αν το είχες επαναλάβει και στο παρελθόν (λυσίμο έτοιμου κιτ και ξανά από την αρχή), αλλά τώρα που οι εργασίες έχουν προχωρήσει τι γεύση σου αφήνει η όλη διαδικασία? Παύλο το 'χώ ξανακάνει σε δικό μου κιτ, που είναι πολύ διαφορετικό και σε ένα τρανσκιτ ρητίνης (599ΧΧ) το οποίο μου ήρθε, μήπως καταφέρω να το συνεφέρω. Αλλά, σε αυτήν την περίπτωση δεν έφταιγε ο μοντελιστής, αλλά το πολύ κακό τρανσκιτ. Γενικά απαιτείται σχεδόν διπλή ή τριπλή δουλειά, αν είναι κακοκολλημένο, κακοβαμμένο, κλπ. Γενικά, όντως είναι πολύ εντυπωσιακό στο μάτι, αλλά την ίδια λεπτομέρεια θα έβαζα και στην 1/20. Οπότε δεν είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά, σίγουρα θα μπορούσα να γίνουν περισσότερα πράγματα. Πιθανόν αν το έφτιαχνα για μένα, να το ασχολούμουν 2-3 χρόνια, να ξετίναζα την βιβλιογραφία για να εκμεταλλευτώ τα περιθώρια λεπτομέρειας που δίνει η κλίμακα. Σε αυτή τη φάση με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν παίζει κάτι τέτοιο. Απ΄ την άλλη περιμένω να το δω ολοκληρωμένο για να σας πω την τελική μου γνώμη, άποψη. Να είστε καλά.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 19, 2017 17:31:13 GMT 2
Και τώρα που το είδαμε και από κάτω, ένα σχόλιο μένει: Φαντάσου και να ήταν και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ο admin τι θα βλέπαμε...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 19, 2017 17:38:57 GMT 2
Τι να λέμε χορχε, μιλάει το.. μοτερι!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 20, 2017 10:51:19 GMT 2
Να είστε καλά, ευχαριστώ
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 30, 2017 21:36:29 GMT 2
Επιστροφή στη Lotus, μετά από μεγάλο διάστημα καθώς οι εργασίες καθυστέρησαν εξαιτίας του πολύ κακού πίσω τμήματος (αυτό που συγκρατεί την πίσω αεροτομή). Χείριστο καλουπάρισμα, κακή συναρμογή και πολύπλοκο βάψιμο είναι μόνο μερικές από τις αιτίες. Αφού έφτασε σε ένα ανεκτό επίπεδο, μετά από πολύ τρίψιμο και στοκάρισμο, ασταρώθηκε, βάφτηκε, βερνικώθηκε, κολλήθηκαν οι χαλκομανίες, σφραγίστηκαν, κατέβηκε το σκαλοπάτι, ξανά-βερνικώθηκαν, γυαλίστηκαν, μασκαρίστηκαν και ψεκάστηκε το texture paint, αφού η δεξαμενή έχει έντονη υφή στο πραγματικό. Πολύ τρίψιμο απαιτήθηκε στις αεροτομές και το airbox, αλλά πλέον είναι έτοιμα για βάψιμο. Αφού το πίσω τμήμα ήταν έτοιμο, κολλήθηκε το φως βρόχινων συνθηκών και το ψυγείο. Στη συνέχεια μπήκαν οι σωληνώσεις με τα αντίστοιχα hose joints, το ρεύμα για το φως και ο άξονας σύνδεσης του κιβωτίου με τον λεβιέ ταχυτήτων. Bonus... Κάποιες από τις δοκιμές ευθυγράμμισης της πίσω αεροτομής και το πλήρες εκπέτασμα! με τους τροχούς τοποθετημένους. Το "πράγμα" είναι τεράστιο Οπότε εδώ ολοκληρώθηκε το πίσω μέρος. Μένουν οι σωληνώσεις των ψυγείων αλλά αυτές μπαίνουν στο τέλος, όταν κολληθεί το μοτέρ στο σασί. Καλή Πρωτομαγιά. Προσοχή στο δρόμο
|
|
|
Post by nektarios on May 1, 2017 11:11:49 GMT 2
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα σε ένα πολύ δύσκολο - λόγω σχήματος - κομμάτι!.. Καλή συνέχεια, και καλή Πρωτομαγιά!
|
|