vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Nov 9, 2016 16:39:52 GMT 2
Καλη αρχη Νεκταριε! Που το ξετρυπωσες? Βασικα δεν ηξερα καν οτι υπηρχε αυτο το κιτ!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 9, 2016 19:25:41 GMT 2
Άσε, φίλε, ούτε εγώ το ήξερα.. Και όχι μόνον αυτό, αλλά όταν το πρωτοείδα ούτε καν το γνώρισα.. Με την πρόσθετη αγωνιστική μάσκα που έχει στο box art, με μπέρδεψε τελείως!.. Πάντως το κιτ για την ηλικία του είναι πραγματικά πολύ καλό, και πιστεύω οτι θα προκύψει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το πρώτο update δεν θα αργήσει.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 28, 2016 12:05:26 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Στο πρώτο update, θα σας παρουσιάσω τις εργασίες στο σασί και στο εσωτερικό του μοντέλου, οι οποίες ήταν αναγκαστικά αλληλένδετες λόγω της κατασκευής του κιτ, αφού αφενός υπήρχε ο μηχανισμός αυτοκίνησης που έπρεπε να αφαιρεθεί και αφετέρου δεν υπήρχε πάτωμα που έπρεπε να φτιαχτεί. Έτσι άρχισαν οι πατέντες… Πρώτα απ΄ όλα, αφαιρέθηκε ο μηχανισμός αυτοκίνησης, καθώς και ένα μικρό "κιβώτιο" που υπήρχε στον χώρο μεταξύ των πρόσθιων καθισμάτων και του ταμπλώ και χρησίμευε για την μπαταρία της αυτοκίνησης. Επίσης αφαιρέθηκε το χαρακτηριστικό γρανάζι τού πίσω άξονα, και κλείστηκαν (με φύλλο πλαστικού) όλες οι τρύπες που υπήρχαν στο σασί και εξυπηρετούσαν την αυτοκίνηση. Στην κάτω πλευρά του σασί δεν έγινε καμία επέμβαση, καθώς θεώρησα ότι δεν άξιζε τον κόπο. Στη συνέχεια, κατασκευάστηκε πάτωμα από φύλλο πλαστικού, το οποίο τρυπήθηκε κατάλληλα ώστε να εφαρμόζουν τα καθίσματα. image hosting Στο εσωτερικό, πρώτα έγιναν κάποιες αναγκαίες διορθώσεις, όπως η προσθήκη πλάτης στα μπροστινά καθίσματα και το συμπλήρωμα των πλαϊνών της "μπανιέρας" με φύλλο πλαστικού. Στη συνέχεια έγιναν τα βαψίματα, στα οποία έγιναν πολλά λάθη, αδικαιολόγητα ακόμη και για πολύ λιγότερο έμπειρους μοντελιστές, τα οποία δυστυχώς συνεχίστηκαν και στην απόπειρα wash των καθισμάτων… Ευτυχώς, η "απόπειρα" ξεκίνησε από τα πίσω καθίσματα, που δεν θα πολυφαίνονται… Ακολούθως, κατασκευάστηκαν ζώνες ασφαλείας από διάφορα περισσεύματα του spare box, προστέθηκαν στα καθίσματα κουμπώματα για τις ζώνες (από το σετ HD03-0166 της Hobby Design), έγιναν κάποιες ακόμη ψιλοδουλειές (όπως λ.χ. η προσθήκη metal sticker λογότυπου στο τιμόνι και η επένδυση του καθρέπτη με αυτοκόλλητη αλουμινοταινία), και τέλος - για να μη λέτε ότι δεν είμαι και της μόδας - κατασκευάστηκαν και πατάκια (όχι βέβαια περίτεχνα όπως… κάτι άλλα που υπάρχουν στο forum, αλλά τουλάχιστον καλύπτουν το πάτωμα. Τέλος, να αναφέρω ότι ο πίνακας οργάνων παρέμεινε επίτηδες άβαφος, ώστε να μην φαίνεται ότι είναι αγωνιστικών προδιαγραφών, αφού ήταν ανάγλυφος και θα ήταν πολύ μπελαλίδικο το να επέμβω. image hosting image upload for forumsΑυτά μέχρι στιγμής, στο επόμενο update θα σας παρουσιάσω τις διάφορες επεμβάσεις στο σκάφος, που είναι αρκετές και ήδη βρίσκονται υπό πλήρη εξέλιξη. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 28, 2016 16:12:32 GMT 2
Οι διάφορες πατέντες πλήρως επικαλύπτουν και εξισορροπούν τα προβλήματα με το βάψιμο Νεκτάριε! Ωραία και δημιουργική δουλειά! Αλλά πες μου: Το οικογενειακό σας δεξιοτίμονο ήταν; Καλή συνέχεια! Απροπό: μ' έπιασε και μένα η νοσταλγία, και ψάχνω να βρώ το δικό μας οικογενειακό πάνω στο οποίο έμαθα να οδηγώ: Ένα Ford Anglia της 10ετίας του 60 (αυτό που έχω φωτό στο προφίλ μου) σε οποιαδήποτε κλίμακα (εννοώ το λιγότερο 1/24). Έχει πάρει το μάτι κανενός ποτέ τέτοιο μοντέλο και ποιού κατασκευαστή;;;
|
|
|
Post by nektarios on Nov 28, 2016 21:21:35 GMT 2
Ευχαριστώ, Κωνσταντίνε! Το δικό μας φυσικά δεν ήταν δεξιοτίμονο, όπως επίσης δεν ήταν και δίθυρο, και ούτε είχε ταμπλώ αγωνιστικού, αλλά δυστυχώς όλα αυτά ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου να τα αλλάξω... Από την άλλη, δεν διέθετε ούτε αυτές τις πανέμορφες ζάντες, ούτε ηλιοροφή, ούτε πίσω ηχεία, αλλά αυτά ήταν.. πάνω από τις δυνάμεις μου να μην τα βάλω! Όσο για τις σκρατσοδουλειές, οι πιο σημαντικές έρχονται στο επόμενο update!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 29, 2016 14:04:10 GMT 2
Νεκ, η υφή στο μοβουλί είναι σούπερ. Το γκρι πάτωμα του εσωτερικού δεν... Γενικά, χάνει όλο το εσωτερικό καθώς μάλλον ήθελε κάτι πιο σκούρο, εκτός αν αυτά ήταν τα χρώματα του αυτοκινήτου σας, οπότε πάσο. Πολύ επιτυχημένη και η επέμβαση στο σασί. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Nov 29, 2016 22:14:44 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε! Αυτή η υφή του μοβουλί ήταν που μου κατέστρεψε το wash.. Επίσης, για το πάτωμα έχεις δίκαιο, είναι κι αυτό ένα από τα πολλαπλά λάθη που έγιναν με τον χρωματισμό του εσωτερικού, αλλά το μασκάρισμα με είχε παιδέψει τόσο ώστε δεν είχα καμιά όρεξη για restart... Καλά που υπάρχουν και τα πατάκια!..
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 29, 2016 22:22:45 GMT 2
Νεκ καλησπέρα, χαίρομαι που καθόμαστε πλάι πλάι στη μαζοχοσύναξη.... Ωραίο το αποτέλεσμα στο εσωτερικό και επιτυχημένες οι επεμβάσεις αλλα αυτό το κίτ !!! Καλό κουράγιο για τη συνέχεια φίλε. Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Nov 30, 2016 22:21:29 GMT 2
Φίλε Αγάπιε, ευχαριστώ πολύ! Είναι ωραίο να έχεις παρέα, ακόμη και στην ταλαιπωρία!.. Η αλήθεια πάντως είναι οτι στην ενασχόληση με χρέπια λίγοι μπορούν να σε συναγωνιστούν!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 4, 2016 16:24:07 GMT 2
Νεκτάριε όμορφες και ουσιαστικές οι επεμβάσεις/προσθήκες σου. Το σετάκι της HD δεν το είχα υπ'όψιν και με γλυτώνει μελλοντικά απο πολύ κόπο φίλε, να 'σαι καλά. Αν τυχόν ποτέ ξεμείνεις απο τηλεκάρτες μου λές, έχω στην καβάτζα καμιά 300αριά απο τα παλιά...
|
|
|
Post by nektarios on Dec 4, 2016 23:07:16 GMT 2
Τέλεια! Δεν θα ξεμείνω ποτέ από φύλλα πλαστικού! Στα σοβαρά, κάποιες από τις τηλεκάρτες είναι πραγματικά εξαιρετικές για τέτοιες δουλειές! Είναι λεπτές και το πλαστικό τους είναι ιδανικό για λεπτομερειακή επεξεργασία. Κάποιες άλλες όμως είναι φτιαγμένες από σκληρό πλαστικό και δεν κάνουν για τίποτα. Για να βρεις λοιπόν αν κάποια κάνει ή όχι, απλώς.. τη σπάζεις! Να είσαι καλά!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 7, 2016 11:40:28 GMT 2
Νεκτάριε, τί ευχάριστη έκπληξη είναι αυτή;;; Δεν ήξερα ότι υπήρχε το συγκεκριμένο Civic σε κιτ... Η δε κατασκευή σου πολύ προσεγμένη!!! Απόστολος
|
|
|
Post by pkout on Dec 7, 2016 20:53:24 GMT 2
Φίλε Νεκτάριε, δεν είναι ατέλειες στο βάψιμο, είναι .... άποψη (πολλή αγάπη έχει πέσει για τα οικογενειακά.............)
|
|
|
Post by nektarios on Dec 8, 2016 14:18:12 GMT 2
Φίλοι μου Απόστολε και Παύλε, σας ευχαριστώ για τα σχόλια! Απόστολε, ούτε εγώ το ήξερα, μέχρι που μια μέρα ψάχνοντας στο άσχετο στο Ίντερνετ έπεσα επάνω του... Παύλε, μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι! Βοηθάει απίστευτα στην ψυχολογία!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 9, 2016 15:35:22 GMT 2
Συγκινητικο θεμα, ενα τετοιο σιβικ το ειχε μια στη γειτονια την εποχη που υπηρχαν το 1/3 των αυτοκινητων που υπαρχουν σημερα. Καλη επιτυχια!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 11, 2016 21:42:00 GMT 2
Χαίρομαι που σου αρέσει! Δεν φανταζόμουν με τίποτε οτι αυτό το θέμα θα το βρίσκατε τόσο ενδιαφέρον!...
|
|