|
Post by mikys2019 on Nov 21, 2020 9:30:31 GMT 2
Φανη μου καλημερα .. Την αναρτηση την διαβασα αλλα εαν προσεξεις αυτα που γραφω, μιλαω μονο για βερνικια κ οχι λαδομπογιες Προχωρας υπεροχα ......παροτι νεος καραβομαραγκος
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 21, 2020 9:35:49 GMT 2
Καλημέρα, Φάνη. Πολύ ωραία η πρόοδος, όμορφο το σκαρί σου και πολύ χρήσιμες οι αναφορές - υλικά για όσους το δοκιμάσουν. Ερώτηση1. Ο στόκος ξύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πλαστικά κιτ; Ερώτηση2. Γιατί δεν θέλεις να βάλεις καρφάκια στο πέτσωμα; Στα περισσότερα ξύλινα πλοία που έχω δει τα καρφιά φαίνονται πάνω στις σανίδες του πετσώματος. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 21, 2020 12:26:52 GMT 2
Φανη μου καλημερα .. Την αναρτηση την διαβασα αλλα εαν προσεξεις αυτα που γραφω, μιλαω μονο για βερνικια κ οχι λαδομπογιες Προχωρας υπεροχα ......παροτι νεος καραβομαραγκος Ευχαριστώ Μιχάλη. Μέχρι στιγμής το απολαμβάνω! Ναι, το έχω υπόψιν αυτά για τον στόκο!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 21, 2020 12:47:42 GMT 2
Καλημέρα, Φάνη. Πολύ ωραία η πρόοδος, όμορφο το σκαρί σου και πολύ χρήσιμες οι αναφορές - υλικά για όσους το δοκιμάσουν. Ερώτηση1. Ο στόκος ξύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πλαστικά κιτ; Ερώτηση2. Γιατί δεν θέλεις να βάλεις καρφάκια στο πέτσωμα; Στα περισσότερα ξύλινα πλοία που έχω δει τα καρφιά φαίνονται πάνω στις σανίδες του πετσώματος. Καλή συνέχεια Ευχαριστώ Γιώργο, 1) Για τον στόκο, είχα και εγώ (και έχω ακόμη) την ίδια απορία όταν τον χρησιμοποιούσα! Πιστεύω για ασταρωματα-βαφές με ακρυλικά θα είναι μια χαρά (θα μάθω όμως σύντομα). Τώρα για enamel βαφές ίσως, αλλά για τα lacquer χρώματα που συνήθως χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητα, δεν πιστεύω ότι θα αντέχει, αλλά σίγουρος δεν είμαι. Αξίζει πάντως μια δοκιμή! 2) Για τα καρφιά, το πρόβλημα είναι ότι σε αυτές τις κλίμακες, πολύ λίγο φαίνονται, και το κυριότερα, δεν ήταν μεταλλικά αλλά ξύλινα, και δεν εξείχαν. Υπάρχει διαδικασία, μοντελιστική, να τα αποτυπώσεις (ξέρω πως να το κάνω, με οδοντογλυφίδες ή το πολύ απλό να τα δημιουργήσω με μολύβι όπως έκανα στο κατάστρωμα) αλλά εδώ δεν αξίζει τον κόπο, γιατί επίσης θα στοκαριστεί-τριφτεί-βαφτεί, οποτε δεν θα φαίνεται τίποτα. Εαν όμως κάρφωνα με μεταλλικά καρφιά, δύσκολα θα μπορούσα να τα χώσω τέλεια μέσα (στο κατάστρωμα το κατάφερα σχεδόν, αλλά εκεί το ξύλο ήταν πολύ λεπτό), να μην εξέχει το κεφάλι τους, και θα είχα πρόβλημα στο τρίψιμο-βάψιμο, για αυτό θέλω να τα αποφύγω όσο περισσότερο γίνεται. (Φυσικά, μπορώ να καρφώσω με μεγαλύτερα καρφιά, να μην τα χώσω όλο μέσα και να κόψω αυτό που εξέχει με κόφτη, αλλά θέλω να δοκιμάσω μόνο με κόλλα, να δω αν τα καταφέρω!) Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 21, 2020 19:32:53 GMT 2
Καλησπερα σας Κυριοι .... Ο στοκος ξυλου ανηκει στην κατηγορια των ακρυλικων υλικων δηλαδη διαλυεται με νερο . ειναι λιγο χοντροκοκκος κ ο λογος ειναι να μπορει να πιασει μεσα στο ξυλο .. παντα θα ειναι λιγο μαλακος κ μπορεις να τον χαραξεις με ενα νυχι ...(οταν στεγνωσει ) απλος το βερνικι τον σκεπαζει κ τον σωζει . Σιγουρα για πλαστικο δεν πιστευω να κανει γιατι δεν θα πιασει κ μπορει να φυγει . εχει παρατηρηθει στοκος μετα απο χρονια να συρρικνωνεται κ να αφηνει κενα εκει που εχει μπει .
Τωρα Φανη για τα καρφια υπαρχουν κ χωρις κεφαλι κ λεγονται βελονακια σε οτι παχος κ μηκος θες
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 21, 2020 20:05:20 GMT 2
Ευχαριστούμε Μιχάλη για τις πληροφορίες!
Έχεις κάποιο σύνδεσμο για τα βελονάκια, να ριξω μια ματιά; Ευχαριστω!
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 22, 2020 3:10:26 GMT 2
θα τα βρεις σε οποιαδηποτε μαγαζι χρωματων ....τα πουλουσαμε με το κιλο ....χαχαχαχαχα κ τζαμπα . ψαξε η ακεφαλα καρφια .
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2020 7:37:01 GMT 2
θα τα βρεις σε οποιαδηποτε μαγαζι χρωματων ....τα πουλουσαμε με το κιλο ....χαχαχαχαχα κ τζαμπα . ψαξε η ακεφαλα καρφια . Καλημέρα Μιχάλη, έψαξα διαδικτυακά και τα είδα. Δεν έχουν διαφορά από αυτά που δίνουν στα κιτ. Όλα έχουν κεφάλια, άσχετα αν τα λένε ακέφαλα, και μάλιστα καθόλου αμελητέα. Όπως και να έχει δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, ξέρω πως να προχωρήσω, είτε με αυτά είτε χωρίς αυτά, απλά δεν χρειάζεται βιασύνη! Χαιρετώ!
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 22, 2020 10:50:31 GMT 2
Φανη καλημερα .....το σωστο βελονακι δεν εχει κεφαλη κ το σχημα του ειναι λιγο πιο χοντρο στο νοητο κεφαλι για να κανει ρολο σφηνας . φαντασου μια καρφιτσα χωρις κεφαλη .
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 15:04:17 GMT 2
Νέος πάγκος εργασίας, για το Swift, προσωρινός! Θα δημιουργήσω κάποιον μεγαλύτερο σε άλλο σημείο στην σοφίτα μου, με αναδιάρθρωση του χώρου σύντομα, ώστε να μπορώ να έχω ότι είναι σχετικό με το ξυλο-μοντελισμό μαζεμένα σε ένα χώρο!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 24, 2020 16:37:29 GMT 2
Αποτελεί πρότυπο, ομολογουμένως στα όρια του ζηλευτού, η οργάνωση σου Φάνη. Με το καλό να το ξαναπιάσεις σύντομα φίλε ώστε να δούμε όμορφα πράγματα και ας είμαι παντελώς άσχετος του αντικειμένου.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 21:03:41 GMT 2
Αποτελεί πρότυπο, ομολογουμένως στα όρια του ζηλευτού, η οργάνωση σου Φάνη. Με το καλό να το ξαναπιάσεις σύντομα φίλε ώστε να δούμε όμορφα πράγματα και ας είμαι παντελώς άσχετος του αντικειμένου. Ευχαριστώ φίλε! Νομίζω ο Σάκης μας ξεπερνάει! Δεν το κρύβω, ότι η μικρής διάρκειας ενασχόληση μου με το ξύλο μου αρέσει ιδιαίτερα και σίγουρα ο έξτρα χώρος που θέλω να δημιουργήσω θα με παρακινήσει να συνεχίσω αυτήν την ενασχόληση, παράλληλα με τα πολιτικά μας θέματα! Επίσης, η μεγάλη μου κόρη μου ζήτησε να φτιάξουμε κάποιο ξύλινο μοντέλο μαζί, δεν έχουμε αποφασίσει τι ακόμη, αλλά υπάρχουν κάποιες σκέψεις για κάποιο τραμ! Οψόμεθα!
|
|
|
Post by czt on Dec 1, 2020 21:32:39 GMT 2
Η εταιρεια που ειναι το πλοιο εχει πολλα και διαφορα ωραια θεματα Φανη πιστευω ενα βανακι ροζ με καποιες νοτες απο δεκαετια 60ς 70ς ειναι αλλη μια καλη ιδεα και πιστευω ευκολη.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 1, 2020 21:58:36 GMT 2
Η εταιρεια που ειναι το πλοιο εχει πολλα και διαφορα ωραια θεματα Φανη πιστευω ενα βανακι ροζ με καποιες νοτες απο δεκαετια 60ς 70ς ειναι αλλη μια καλη ιδεα και πιστευω ευκολη. Καλησπέρα Κωνσταντίνε. Δεν κατάλαβα σε ποιο συγκεκριμένο κιτ αναφέρεσαι. Έχεις κάποιο link?
|
|
|
Post by czt on Dec 1, 2020 23:52:31 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 2, 2020 6:21:27 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε, Το τηλεφωνικό θάλαμο τον είχα δει, είναι πράγματι πολύ όμορφο κιτ για μια βινιέτα! Το έχω στα υπόψιν. Το άλλο είναι παιδικό, ότι πρέπει για δωράκι σε κάποιο παιδάκι που θέλει να ξεκινήσει μοντελισμό πιστεύω! Μια σειρά που είναι ενδιαφέρουσα (από άλλη εταιρία που κατασκευάζει επίσης ξύλινα πλοία - και αυτή Ισπανική) είναι η παρακάτω: www.occre.com/model-tram/tram.htmlΣκεφτομαι τα Χριστούγεννα να ξεκινήσω ένα τράμ μαζί με την μεγάλη κόρη μου!
|
|