|
Post by gtziaf on Oct 23, 2016 18:00:36 GMT 2
Βάζει ερπύστριες, φούμο κι έχει άγριες διαθέσεις! Κοινώς, η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε. Οι μάσκες πέφτουν και μπορούμε πλέον να βγάλουμε τον άγριο που κρύβουμε μέσα μας. Να ποστάρουμε επιτέλους εκείνο το φαντόμι που φτιάχναμε κρυφά τα βράδια, ή εκείνο το σέρμαν που κάναμε modulation, αλλά δεν μπορούμε να το δείξουμε πουθενά, εκτός από άλλους άσχετους με το αντικείμενο όπως είμαστε οι περισσότεροι. Αλλά θα υπάρχουν κανόνες, μην γίνει Βιετνάμ εδώ μέσα… Σας παραδίδω τις δέκα εντολές, σπάστε τις : 1)Ποστάρουμε μόνο εδώ, όλοι σε ένα θέμα. Ναι, ναι το αγαπημένο LM G.B. φορμάτ 2)Το θέμα είναι κλειστό, όλες οι ενέργειες (θέαση, δημοσίευση, επεξεργασία) γίνονται μόνο μετά από σύνδεση στο φόρουμ. 3)Αφορά μόνο μέλη του φόρουμ που φτιάχνουν πολιτικά θέματα. 4)Απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί από μοντελιστές αποκλειστικά στρατιωτικών θεμάτων. Υπάρχουν άλλα φόρα για αυτή τη δουλειά. 5)Ο σκοπός της δημοσίευσης μας είναι να κάνουμε πλάκα, να αυτοσαρκαστούμε και να αλληλοπειραχτούμε. Καταστάσεις του τύπου δεν είχε ζίμεριτ στην βόρεια Ζιμπάμπουε, το πάνζερ σου, δεν είναι αποδεκτές. 6)Μια-δύο φώτο ανά θέμα αρκούν. 7)Υπό κατασκευή φωτογραφίες επιτρέπονται, αρκεί να μην έχουν στόχο την επίδειξη και να ποστάρονται με μέτρο. 8)Κατασκευές στρατιωτών θεμάτων με αυτοκινητιστικά livery μπορούν να παρουσιαστούν χωρίς περιορισμό στον αριθμό των φωτογραφιών. 9)Κατάλληλο μόνο για ενηλίκους!!! 10)Ποστάρετε με σύνεση και σεβασμό στο περιβάλλον ( ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω). Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!!!!!! Υπεύθυνος : Αλέξανδρος Αμάραντος ΥΓ. Το παρόν ΔΕΝ αφορά την προώθηση του μοντελισμού. Είναι μόνο για χαβαλέ… Καλή διασκέδαση Γιώργος Τ.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 23, 2016 21:49:51 GMT 2
Όταν άρχισα να διαβάζω το θέμα, έπαθα ένα μικρό σοκ.. Εντελώς αυθόρμητα, σκέφτηκα: Ένα άλφα Αλτσχάιμερ ξέρω οτι το έχω, αλλά να έχει περάσει ολόκληρος ο χειμώνας, να έχουμε αρχές Απριλίου και να μην το έχω πάρει χαμπάρι, πάει πολύ!.. Τελικά, όταν έφτασα στο υστερόγραφο, όλα μπήκαν πάλι στη θέση τους.. Ερώτηση: Το σκηνικό της πρώτης φωτό επιτρέπεται να το φτιάξουμε σε διόραμα, ή θα κοπεί ως άσχετο με τη θεματολογία;
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 24, 2016 8:59:09 GMT 2
Επιτέλους! Απελευθερωθείτε από τα Κρόνια δεσμά του 2Κ και του orange peel! Οι αμαρτωλές πράξεις του κάθε τροχομοντελίστη, βρήκαν χώρο...ερπύστριες, φτερά, άγκυρες, φιγούρες, διοράματα, βινιέτες, sci-fi...γιου νεϊμ ιτ! Φανερωθείτε
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2016 9:17:09 GMT 2
Όταν άρχισα να διαβάζω το θέμα, έπαθα ένα μικρό σοκ.. Εντελώς αυθόρμητα, σκέφτηκα: Ένα άλφα Αλτσχάιμερ ξέρω οτι το έχω, αλλά να έχει περάσει ολόκληρος ο χειμώνας, να έχουμε αρχές Απριλίου και να μην το έχω πάρει χαμπάρι, πάει πολύ!.. Τελικά, όταν έφτασα στο υστερόγραφο, όλα μπήκαν πάλι στη θέση τους.. Ερώτηση: Το σκηνικό της πρώτης φωτό επιτρέπεται να το φτιάξουμε σε διόραμα, ή θα κοπεί ως άσχετο με τη θεματολογία; Εντώ στο Αμέρικα έχει χαλογουιν όμως... Όσο για το διόραμα αρκεί ο τυπάς να γράφει στην μπέρτα του ScW και τα αυτοκίνητα να είναι σμπαράλια
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2016 9:18:16 GMT 2
+1000! Κορυφαία ατάκα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2016 10:17:00 GMT 2
Και κάνω την αρχή, γιατί σας βλέπω... ντρέπεστε Περίπου 20 χρόνια πριν, έφτιαξα αυτό το φου δεκάξι που πρέπει να ήταν το τελευταίο από μια σειρά 48ριών της ΠΑ που απασχολούσαν τον μοντελιστικό μου πάγκο εκείνη την περίοδο. Μετά σταμάτησα, να μοντελάρω κι όλοι καταλαβαίνετε το γιατί ΥΓ. Το silvering σε μερικά decals, ακόμη στοιχειώνει τις 3-4 ώρες που κοιμάμαι κάθε μέρα Φυσικά το χούι να φωτογραφίζω έξω (με συννεφιά ) παραμένει. Τι και αν τότε ήταν πάνω στα κάγκελα και τώρα είναι με φόντο κάγκελα Βέβαια, τα κυπαρίσσια, νομίζω, προσθέτουν στο σύνολο δημιουργώντας επιπλέον άσχημα συναισθήματα, μαζί με τη μουντάδα και την ποιότητα του αποτελέσματος. Ελπίζω να σας χάλασα τη διάθεση. Καλημέρα
|
|
|
Post by Sakis on Oct 24, 2016 12:09:06 GMT 2
Αρχικά είναι λάθος... Δεύτερον, βρε παπα-Δευτέρα μας έφαγες με τη μουντίλα και τη συννεφιά δευτεριάτικα, δεν μας φτάνει αυτή που ήδη έχουμε! Ευλόγηcον...
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2016 12:25:51 GMT 2
Αρχικά είναι λάθος... Να κοιτάξεις τα ρέφερενς σου σε παρακαλώ και μετά να πιάνεις το πληκτρολόγιο. Άντε από εκεί... Δεύτερον, βρε παπα-Δευτέρα μας έφαγες με τη μουντίλα και τη συννεφιά δευτεριάτικα, δεν μας φτάνει αυτή που ήδη έχουμε! Ευλόγηcον... Αμήν Τι θες να κάνω ρε συ, το ΣΚ ήταν . Έχασε η Ferrari, έχασε ο Ηρακλής, έχασε η Γιούβε, έχασε η Γκλάντμπαχ, την φάγαμε από τον Θρύλο και είχα και την πεθερά στο σπίτι (Σάββατο και Κυριακή).
|
|
|
Post by nektarios on Oct 24, 2016 21:29:23 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 27, 2016 22:35:54 GMT 2
Νεκ, ότι θα κατάφερνες να παρακάμψεις τα πάντα και να ανεβάσεις ακόμη κι εδώ ένα χόνδα, δεν το περίμενα Καλά το ανάποδο λογότυπο στη δεξιά μεριά, με ξεπερνάει. Ο σχεδιαστής να υποθέσω ήταν ο ίδιος , που σχεδίασε το νέο σιβίκ . Και μην μου πεις είναι για το βλέπεις όταν πετάει ανάποδα... Αυτούς, μαζί κι εμάς που το βλέπουμε σε κανονική θέση δεν μας σκέφτεται, που έχουμε πάρει από 5 δραμαμίνες ο καθένας. ΥΓ. Η απόχρωση του κόκκινου είναι λάθος Αυτά παθαίνεις αν δεν χρησιμοποιείς ζερο παίιντς
|
|
|
Post by nektarios on Oct 27, 2016 23:04:09 GMT 2
Είπα για πρώτο θέμα να χρησιμοποιήσω ό,τι πιο... "αυτοκινητιστικό" υπάρχει ανάμεσα στα αεροσκάφη μου, για να μην πάθεις κανένα εγκεφαλικό!.. Εξάλλου, όπως βλέπεις, παντού υπάρχει ένα Honda! Για το ανάποδο λογότυπο, δες αυτό: Και όχι μόνον... Τώρα βέβαια, αν μου πεις οτι στα αεροσκάφη τα γράμματα είναι λευκά ενώ στο μοντέλο είναι μαύρα, δεν θα έχω να σου απαντήσω τίποτε, εκτός από το οτι δεν έχω - ακόμη - εκτυπωτή που να εκτυπώνει λευκά... Χαίρομαι λοιπόν που το... μόνο λάθος που είδες ήταν η απόχρωση του κόκκινου!.. Αν πάλι επιμένεις να δεις να ανεβάζω κάποιο "αληθινό" στρατιωτικό αεροσκάφος, δεν έχεις παρά να διαλέξεις ποιό από τα 70 της συλλογής μου προτιμάς, και η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθεί αμέσως!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 5, 2016 14:17:49 GMT 2
Θεματάρα! Επιτέλους, ήρθε η ώρα να βγούμε απο τη ντουλάπα και να μην κρυβομαστε αλλο Μικρη εισαγωγη πριν την διαπομπευση: ειχα φτιαξει κατι αεροπλανακια οταν πηγαινα δημοτικο, μετα αγορασα κατι τευχη του Modelling και του Μοντέλου, επαθα πλακα με αυτα που εβλεπα, και εκοψα τελειως τον μοντελισμο διοτι η διαφορα ηταν χαωδης Φαστ φοργουορντ, εξερευνοντας τον εσωτερικο μου κοσμο, αρχισα να ψηνομαι για αεροπλανακια, τανκς και λοιπα πολεμοχαρη, διαβασα και κατι ενσαϊκλοπίντια οφ αιρκραφτ μοντελινγκ και περιοδικο Εησις Χάι και αποφασισα να επεκταθώ στο ντάρκ σάιντ οφ μοντελινγκ Προς το παρον επειδη δυσκολευομαι να εξωτερικευσω τα συναισθηματα μου, εχω φτιαξει 2 αεροπλανακια τα οποια ειναι και τα δυο πορτοκαλι (J8M1 και Χ1) και θυμιζουν αγωνιστικο Τα τανκς αφορουν το Μ109 που υπηρετησα και ενα Μ48 που υπηρετησε ο φαδερ και δεν ξανασχολουμαι διοτι ολα μοιαζουν ιδια Η μεγαλη στιγμη να δειτε 2 εξ'αυτων εφτασε (ξανα και ξανα διοτι παιζουμε επαναληψεις, εχουν εμφανιστει και στο θεμα της 917 χε χε) Τα ξαναποσταρω, διοτι δικαιωματικα, εδω ειναι ο χωρος που ανηκουν!!!! <Η ηχητικη υποκρουση που ισως φτανει στα αυτια σας ειναι το κλαμα της μανας του Πελε>Και τα 2 ειναι στην 1/72, την οποια δεν ξαναπιανω αρκετα στραβωνομαι με τα 1/43. Δε λεω τι εχει σειρα, διοτι θα το μαθει το κιτ και θα παρει δρομο να εξαφανιστει... Περα απο το σχετικο χαβαλε, υπαρχουν τοσες πολλες τεχνικες που μπορουμε να μεταφερουμε σε αυτοκινητα/μηχανακια απο τα αεροπλανα/αρματα, οι οποιες μπορουν να κανουν ακομα πιο ρεαλιστικα τα μοντελα μας, διοτι τολμω να πω οτι το γυαλισμα του βερνικιου το εχουμε τερματισει και ο μοντελισμος δεν μπορει να σταματαει μονο εκει Βερι τρουλι γιόρς
|
|
|
Post by nektarios on Nov 5, 2016 23:59:43 GMT 2
Δημήτρη, πολύ όμορφες οι κατασκευές σου, και ευχαριστώ για τη "διπλή πάσα"! Και εξηγώ: 1) Το Χ-1 (το πρώτο αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου) μού δίνει την ευκαιρία να σας παρουσιάσω το πρώτο ελικόπτερο που έσπασε το φράγμα του ήχου - τουλάχιστον σύμφωνα με το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς "Airwolf" (1986 κ.ε., φαντάζομαι οτι στους παλαιότερους κάτι θα θυμίζει...). Powered
by
ImgbbΤο μοντέλο είναι της Kitech [της ποιάς; ] στην 1/48, αγοράστηκε από το ebay με 1 δολάριο (!), αλλά ο στόκος και τα γυαλόχαρτα που απαιτήθηκαν για να "έρθει στα ίσα του" κόστισαν πολύ περισσότερο! Επίσης, η βάση είναι από άλλο μοντέλο. 2) Το Μ-48 από την άλλη, μού δίνει την ευκαιρία να σας παρουσιάσω το μοναδικό στρατιωτικό όχημα που έχω κατασκευάσει, που είναι το διμοιριτικό Μ-113 που είχα το 19.. που υπηρετούσα τη μαμά Πατρίδα. image
hosting
for
forumsΤο μοντέλο είναι της Italeri, στην "αρματική" 1/35, σε γενικές γραμμές ήταν απροβλημάτιστο, κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας μου (με... ref το πραγματικό όχημα!), και - αν θυμάμαι καλά - πρέπει να ήταν το πρώτο μου μοντέλο με εκτεταμένες μετατροπές και βελτιώσεις. Thanks for watching! Υ.Γ.: Γιώργο, συγγνώμη που παραβίασα (πάλι) την 6η εντολή, αλλά δεν φταίω εγώ, εσύ ο ίδιος μάς προέτρεψες να τις παραβαίνουμε!
|
|
|
Post by manos13 on Nov 7, 2016 9:55:06 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Nov 7, 2016 11:02:52 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 7, 2016 19:31:44 GMT 2
Τα τανκς αφορουν το Μ109 που υπηρετησα και ενα Μ48 που υπηρετησε ο φαδερ και δεν ξανασχολουμαι διοτι ολα μοιαζουν ιδια Το επόμενο θα είναι το άρμα που υπηρέτησε ο πεθερός Δεν φταίω εγώ, εσύ έλεγες ότι κατάργησες με ένα έναν νόμο και μία πράξη τις γυναίκες, αλλά σε βλέπω... δεν την γλυτώνεις Το Μ-48 από την άλλη, μού δίνει την ευκαιρία να σας παρουσιάσω το μοναδικό στρατιωτικό όχημα που έχω κατασκευάσει, που είναι το διμοιριτικό Μ-113 που είχα το 19.. που υπηρετούσα τη μαμά Πατρίδα. Νεκ, είχαμε στον εμφύλιο παπάκια; Μάνο, έχει λάθος αεροτομή για το Αθήνα - Κίνα. Έπρεπε να είναι η high drag Εμπνευσμένο
|
|