|
Post by czt on Mar 31, 2022 10:50:13 GMT 2
Μιχάλη, Γιώργο, Κώστα και Αλέξη, σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας! Προφανώς έχετε δίκαιο οτι το σκάφος δεν θα έπρεπε να είναι τόσο καθαρό (ούτε καν λίγο καθαρό...), αλλά δυστυχώς εμένα μου αρέσουν όλα να είναι... "του κουτιού"... Καθένας με τις παραξενιές του... Αλέξη, είναι και για μένα το πλέον σημαντικό το να βλέπεις τα μοντέλα να μετακομίζουν από το ντουλάπι και μέσω του πάγκου στη βιτρίνα, ασχέτως επιπέδου ποιότητας κατασκευής... Ποσο εχεις δικιο Νεκταριε η προσπαθεια και το ταξιδι μετραει!
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 31, 2022 16:16:24 GMT 2
Νεκταριε καλησπερα ....σημερα το ειδα σε καταστημα και σε δυο κλιμακες κ μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα ...σε παρακαλω θα μου πεις το δικο σου τι μεγεθος εχει μηκος πλατος . Σε ευχαριστω
|
|
|
Post by nektarios on Mar 31, 2022 18:04:21 GMT 2
Χαίρε! Κλίμακα 1/72, Μήκος 17,3 εκ., Εκπέτασμα 14,5 εκ., Ύψος (με τη βάση και ανοιχτά φτερά) 11,4 εκ. Χτύπα το, και δεν θα το μετανιώσεις!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 14, 2023 18:53:53 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Αυτό που θα σας παρουσιάσω σήμερα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το φόρουμ, εκτός από το ότι κατασκευαζόταν από τη Saab, που επίσης φτιάχνει και αυτοκίνητα… Πρόκειται για το J-35 J “Draken”, αεροσκάφος σχεδίασης της δεκαετίας του ’50 που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζει με την πρωτοποριακή και εξωτική σιλουέτα του, και που κατέχει μερικές εντυπωσιακές πρωτιές, μεταξύ των οποίων την πρώτη πτέρυγα «διπλού δέλτα» και την πρώτη ευρωπαϊκή σχεδίαση που «έπιασε» την ταχύτητα των 2 mach. Ο κυριότερος λόγος τής παρουσίασής του όμως εδώ είναι το να υπενθυμίσει στα μέλη τής βόρειας Συνιστώσας το γέλιο και τον χαβαλέ που προέκυψε όταν το κιτ παρουσιάστηκε ενώπιον τους, σε μια από τις περιβόητες γαστρονομικές επιδρομές… Το κιτ είναι δωρεά του Κώστα - τον οποίο και ευχαριστώ θερμά! - (αρχικά είχε σχεδιαστεί σαν παραγγελία αλλά τελικά μετατράπηκε αυτοβούλως από τον Κώστα σε δωρεά!) και μου το παρέδωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ το τι ακολούθησε από γέλια και πειράγματα είναι δύσκολο να περιγραφεί. (Μας άκουσε όλη η γειτονιά…). Το κιτ της Mister Craft είναι απλά άθλιο, από όποια πλευρά και να το δει κανείς [δεν δίνει κομμάτια που δείχνουν οι φωτογραφίες και οι οδηγίες, οι οδηγίες είναι τραλαλά, η καλύπτρα είναι από άλλο κιτ, δεν υπάρχει πιλοτήριο, οι χαλκομανίες όχι μόνον έσπαζαν με το παραμικρό αλλά και ξεκολλούσαν με το ψέκασμα του βερνικιού, και διάφορα άλλα ανάλογα ευτράπελα], αλλά ήταν το μόνο διαθέσιμο, καθώς το αντίστοιχο της Hasegawa είναι κάτι σαν τον λευκό ελέφαντα (όλοι ξέρουν ότι υπάρχει αλλά κανείς δεν τον έχει δει…). Μετά λοιπόν από την έντονη καταπόνηση των νεύρων μου για αρκετές μέρες και τη χρήση μισού κιλού στόκου και ενός τετραγωνικού μέτρου γυαλόχαρτου, το – οριακά αποδεκτό – αποτέλεσμα είναι αυτό: Πριν σας αφήσω, μερικές φωτό από την κατασκευή (ή καλύτερα το σουλούπωμα) του μοντέλου, με πιο ενδιαφέρον σημείο την ιδιοκατασκευή τού συστήματος ουραίων τροχίσκων, που χρησίμευε για την αποτροπή τής πρόσκρουσης της ουράς στο έδαφος κατά την προσαπογείωση του αεροσκάφους και που δεν υπήρχε στο κιτ. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Γελάστε υπεύθυνα!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 21, 2023 16:11:29 GMT 2
Πλέον δεν χωρά καμία αμφιβολία, έχεις άφθονες τάσεις μαζοχισμού, δεν εξηγείται αλλιώς φίλε....
Παρόλαυτά αγαπάμε jet και μάλιστα δελταπτέρυγα, αξιέπαινος μόνο και μόνο που ασχολήθηκες με την αθλιότητα αυτή και κατάφερες να ανταπεξέλθεις αλώβητος!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 22, 2023 23:23:34 GMT 2
Σαν να μην έχεις άδικο, φίλε... Πρέπει να το ψάξω... Αλλά πρώτα ας φτιάξω μερικές παραξενιές ακόμα που έχω στο νου και το ντουλάπι μου, και μετά βλέπουμε για το ψάξιμο! Υ.Γ.: Και πιο πολύ αγαπάμε εκείνα τα δελταπτέρυγα με τα "μετέωρα" κάτω από την άτρακτο...
|
|
|
Post by Sakis on Jan 22, 2023 23:42:13 GMT 2
Ο λατρεμένος μας σαβουροφτιάχτης... Ωραίος ο Νεκ! Φυσικά μην περιμένεις μοντελιστικό σχολιασμό. Και μόνο που έκατσες και έφτιαξες αυτό το ανοσιούργημα για κιτ είναι αξιέπαινο.
Εννοείται πως ό,τι έχει πάνω Χριστούς, Παναγίες, Γαϊτάνους είναι το φόρτε σου. Θα ξεχάσω εγώ στον τελευταίο Πήγασο που με στρίμωξες στην άκρη πάνω από κάτι Corsair με εξαπτέρυγα, εικονογραφίες (μόνο με πετραχήλια που δεν τα έντυσες) και ήσουν στο κατά ριπάς για κανένα 20λεπτο...;; Αξέχαστη εμπειρία. Αγάπη μόνο Νεκ!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 23, 2023 12:13:20 GMT 2
"Ο σαβουροφτιάχτης": από τα πιο πετυχημένα που έχω ακούσει ή διαβάσει! Το διάβασα χθες το βράδυ και δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω! Το Corsair είναι το αγαπημένο μου αεροσκάφος, και αυτό είναι πολύ σαφές και μοντελιστικά, αφού έχω φτιάξει συνολικά εννιά... Αυτά που είδες είναι τα πιο "φευγάτα", τα υπόλοιπα είναι πιο "νορμάλ"....
|
|