|
Post by gtziaf on Aug 27, 2016 11:53:03 GMT 2
Πολύ καλό είναι το μπροστινό Κωνσταντίνε. Τώρα για τα χρώμια κατανοητό, δεν μπορεί σε όλα τα μοντέλα μας, να δίνουμε το 100%. Κάποια πρέπει να πάνε πιο χαλαρά, για να τελειώνουν κιόλας. Πάντως εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις σπαρίλας, δεν τα αποχρωμιώνω αλλά ψεκάζω ένα ελαφρύ χέρι αλουμίνιο για να σπάσει η γυαλάδα. Επίσης, ακόμη και τώρα ένα χέρι smoke (δεν ξέρω αν βγαίνει σε σπρέι), θα έκανε τη διαφορά, καθώς θα σκούρυνε τις ακτίνες, θα καθόταν σαν wash στη βάση και θα έκανε πιο "πλούσια" την απόχρωση στα ταμπούρα. Λέω εγώ τώρα... Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 27, 2016 16:31:54 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Οι προτάσεις σου καταχωρήθηκαν στο κουτί με τις "καλές συμβουλές" και θα βρούν σίγουρα εφαρμογή σε μια επόμενη κατασκευή. Όσο για τούτη 'δω τρέμω ακόμα και στη σκέψη να βγάλω τη ρόδα από την ανάρτησή της, καθώς το όλο σύστημα κρατιέται από ελάχιστες ποσότητες κόλλας και φοβάμαι το "κρακ"... ΥΓ. Smoke σε σπρέι δεν έχει πάρει το μάτι μου ούτε εν Ελλάδι ούτε εν τη αλλοδαπή.
|
|
|
Post by alex78 on Aug 27, 2016 18:37:09 GMT 2
Υπάρχει, το βγάζει η Tamiya (Ts-71). Κάποτε το έβρισκα στο μοντελάδικο της Θεσ/νίκης, τώρα δεν ξέρω αν το φέρνει, εξωτερικό πάντως βρίσκεται παντού.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 29, 2016 22:08:54 GMT 2
Thanks Αλέξη! Στα υπ' όψιν...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 2, 2016 12:05:42 GMT 2
Ωραία προχωράει το εργαλείο Κωνσταντίνε. Εχεις μήπως σκεφτεί να κάνεις vacuform την ζελατίνα? Φανταζομαι θα ειναι αρκετα χοντρη και θα έχει θέματα διαύγειας. Είναι σχετικά εύκολο να γίνει. Καλή συνεχεία.
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 18, 2016 13:01:18 GMT 2
Ευχαριστώ Κομνηνέ! Το πάχος της ζελατίνας είναι μόλις 1 χιλιοστό και είναι καταδιάφανη. Ωστόσο είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, κι όταν με το καλό φτάσουμε εκεί, θα με δασκαλέψεις πώς γίνεται.
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 18, 2016 13:04:45 GMT 2
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 18, 2016 23:46:59 GMT 2
Ωραία πρόοδος Κωνσταντίνε και καθαρή δουλειά. Το κέντρο του τροχού είναι βαμμένο με κάποιο χρώμα η είναι ακόμα με το χρώμα του πλαστικού? Αν η ζελατίνα είναι ενταξη, τότε ολα καλά, προχωρα με αυτην. Παντος αν οταν φτασεις στην ζελατινα αποφασίσεις τελικα να μην την βάλεις τοτε τα λεμε. Αλλα εδω ειναι που θα μου ηταν χρησιμο να μπορω να δω τις οδηγιες και τον τροπο που μπαινει η ζελατινα στο φαιριγκ γιατι ειναι πολυ πιθανο να χρειαζεται καποια προεργασια το τελευταιο πριν δεχθει την vacuform ζελατινα, αρα ισως το φαιριγκ να πρεπει να ειναι αβαφο σε εκεινο το σταδιο... Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 19, 2016 10:01:12 GMT 2
Ευχαριστώ και πάλι Κομνηνέ! Το κέντρο του τροχού είναι βαμμένο με metalcote polished steel. Όσο για το σκάνινγκ των οδηγιών λέω (τώρα που υποχωρούν οι ζέστες...) να το κάνω και να σου το στείλω προς το τέλος της εβδομάδας. Στείλε μου αν θες με PM ένα e-mail για να μη φορτώνουμε το φόρουμ.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 19, 2016 12:23:32 GMT 2
Πολύ όμορφο Κωνσταντίνε. Μου έκανε κλικ. Δεν ξέρω το χρώμα, οι καμπύλες του πλαισίου... όλα μαζί... Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Sept 19, 2016 13:42:56 GMT 2
Πολύ όμορφο! Καλοβαμμένο και με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 19, 2016 15:10:34 GMT 2
Για να μη σε κουράζω φωτογράφισε και ποσταρε αν θέλεις ΜΟΝΟ το τμήμα των οδηγιών που αφορά την τοποθέτηση της ζελατίνας αν και φοβάμαι πως μονο απο το απλοϊκό σχεδιάγραμμα δεν θα μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ίσως τελικά καλύτερο θα ήταν αν έβαζες μια φωτο με την ζελατίνα τοποθετημένη πρόχειρα στο φαιριγκ οπως ορίζουν οι οδηγίες για να δούμε καλύτερα. Αλλα αν σου φαίνεται ΟΚ απο διαυγια και δεν έχει προβλήματα σωστής εφαρμογής με το φαιριγκ προτείνω να μην κάνεις τίποτα απο τα παραπάνω, βάλε την εργοστασιακή ζελατίνα και να μην ασχοληθείς περαιτέρω με το θέμα. Το κέντρο του τροχού φαντάζομαι το έβαψες ετσι ακολουθώντας αυτο που λένε οι οδηγίες, αλλά κατα την γνώμη μου αφού επέλεξες να αφήσεις τα χρώμια του τροχού ως έχουν πρέπει και αυτό να το βάψεις με μια πιο φωτηνη μεταλλική απόχρωση πχ ανοξείδωτου ατσαλιου(αν στην πραγματικη το τμημα αυτο ειναι ατσαλινο) η αλουμινίου. Γιατι ετσι δειχνει ξενο σωμα, δικη σου η τελικη αποφαση. Ενα άλλο σημείο που συνηθως θέλει προσοχή στα μοντέλα μοτοσυκλετών αυτού του είδους είναι οι ψύκτρες του κινητήρα. Δες αν το πλαστικό στα άκρα τους είναι χοντρό για την κλιμακα μήπος πρέπει να τις λεπτυνεις λιγο πριν την τελική συναρμολογηση, σε σχέση και συμβουλευομενος παντα φωτογραφίες του πραγματικού.
|
|
|
Post by alex78 on Sept 20, 2016 14:24:41 GMT 2
''Καραμελένιο'' Κωσταντίνε, μπράβο για την μεθοδική δουλειά!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 21, 2016 8:40:36 GMT 2
Γιώργο, Νεκτάριε και Αλέξη σας ευχαριστώ πολύ! Για να μη σε κουράζω φωτογράφισε και ποσταρε αν θέλεις ΜΟΝΟ το τμήμα των οδηγιών που αφορά την τοποθέτηση της ζελατίνας αν και φοβάμαι πως μονο απο το απλοϊκό σχεδιάγραμμα δεν θα μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ίσως τελικά καλύτερο θα ήταν αν έβαζες μια φωτο με την ζελατίνα τοποθετημένη πρόχειρα στο φαιριγκ οπως ορίζουν οι οδηγίες για να δούμε καλύτερα. Κομνηνέ, θα σου στείλω τα ζητούμενα τέλος της εβδομάδας - τώρα είμαι εκτός έδρας... Το κέντρο του τροχού φαντάζομαι το έβαψες ετσι ακολουθώντας αυτο που λένε οι οδηγίες, αλλά (...) ετσι δειχνει ξενο σωμα, δικη σου η τελικη αποφαση. ΕΙΝΑΙ ξένο σώμα! Το κέντρο αυτό δεν είναι μέρος του τροχού αλλά το κιβώτιο των ταμπούρων, και είναι ατσάλινο. Οι οδηγίες έλεγαν "γκρι μεταλλικό", αλλά νομίζω πως το metalcote polished steel ταιριάζει καλύτερα. Ενα άλλο σημείο που συνηθως θέλει προσοχή στα μοντέλα μοτοσυκλετών αυτού του είδους είναι οι ψύκτρες του κινητήρα. Δες αν το πλαστικό στα άκρα τους είναι χοντρό για την κλιμακα μήπος πρέπει να τις λεπτυνεις λιγο πριν την τελική συναρμολογηση, σε σχέση και συμβουλευομενος παντα φωτογραφίες του πραγματικού. Οι κύλινδροι του κινητήρα χτίζονται ψύκτρα προς ψύκτρα (μαζί με τα άλλα θα σου στείλω κι αυτό το σχεδιάγραμμα για να καταλάβεις...
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 22, 2016 9:38:44 GMT 2
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 23, 2016 14:43:33 GMT 2
Κωνσταντίνε η ζελατίνα είναι μια χαρά, η heller φρόντισε να την φτιάξει με τον σωστό τρόπο, να μπαίνει δηλαδή μέσα στο φαιριγκ(όπως δείχνει η διακεκομμένη γραμμή του φαιργκ στο σχέδιο) και οχι να κάθεται απλά απο πανω του. Προτείνω τα πιν του καλουπιού που είναι γύρο της και ειδικότερα τα δυο στο πίσω της μέρος το οποίο θα είναι ορατό και μετά την τοποθέτηση της ζελατίνας στο φαιριγκ,να τα αφαιρέσεις με πριονάκι και οχι με κόφτη, ετσι ωστε μετά προσεκτικά να μπορέσεις να γυαλίσεις τα σημεία ωστε να μην παραμείνει σημάδι.. Οι ψύκτρες φαίνονται να είναι καλές για την κλίμακα.. Ούτως η άλλος όμως θα σου πρότεινα να τις συναρμολογησεις πρώτα δοκιμαστικά χωρίς να βάλεις κόλλα και πιέζοντας τες μεταξύ τους σαν να ήταν κολλημένες να συγκρίνεις το σύνολο με φωτο του πραγματικού κινητήρα. Αν σε ικανοποιεί ΟΚ. αλλιώς δες πχ μήπως πρέπει να λεπτυνεις τρίβοντας τους αποστάτες ανάμεσα τους ωστε να έρθουν πιο κοντά οι ψύκτρες μεταξύ τους, η το αντίθετο. Το κάλυμμα του φρένου μπροστά πιστεύω πως δεν πρέπει να το αφήσεις ετσι,(Βέβαια δεν ξέρω αν η φώτο το κάνει να δείχνει πιο σκούρο απ'οτι στην πραγματικοτητα είναι?) αν παρατηρήσεις φώτο από το πραγματικό θα δεις ότι έχει ναι μεν διαφορά αλλά δεν απέχει τόσο πολύ χρωματικά απο το υπόλοιπο σύνολο του τροχού. Το γκρι μεταλλικό που προτείνουν οδηγίες πιστεύω θα είναι πιο ανοιχτό. Καλή συνέχεια και η τελική επιλογή είναι πάντοτε δική σου.
|
|