|
Post by konstantinf on May 26, 2016 10:09:32 GMT 2
Στράτο, Αλέξανδρε, ευχαριστώ για την πιστή παρακολούθηση της δουλειάς μου. Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα με το αμάξωμα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που το μηχανικό μέρος έχει δημιουργήσει.
Και μια που μιλάμε για το αμάξωμα, πήρα χτες μια προειδοποιητική βολή "πρώραθεν" που λένε στο ΠΝ... Έχοντας μασκάρει το "δερμάτινο" μέρος της κουκούλας (που έχει μια υφή σαγρέ και είχε βαφτεί με black silk mat της Dupli-Color) για να βάψω με black gloss της Tamiya το πλαίσιο της, ανακάλυψα μετά το ξεμασκάρισμα ότι η ταινία του μασκαρίσματος (Scotch 3M) είχε αφήσει σημάδια κόλλας πάνω στο σατινέ μαύρο. Υποθέτω ότι το μαύρο, ενώ έδειχνε στεγνό, έβγαζε ακόμα ατμούς διαλυτικού που μαλάκωσαν την κόλλα της ταινίας. Μικρό το κακό, καθαρίστηκαν τα σημάδια με βενζίνη και ξαναπεράστηκε ένα χέρι black silk mat. Όμως το πάθημα έγινε μάθημα.
Ως εκ τούτου, αποφάσισα ότι τα ενδιάμεσα στρώματα βαφής θα περιμένουν τουλάχιστον μια εβδομάδα μέσα στο κουτί στεγνώματος και τα τελικά χέρια δύο εβδομάδες. Χρειάζεται αυτοπειθαρχία... Και επειδή σιγά-σιγά τελειώνουν και οι ψιλοδουλειές που κάνω στα ενδιάμεσα για την Ρολς, αποφάσισα να βάλω μπροστά το επόμενο και να κάνω για πρώτη φορά παράλληλες κατασκευές. Κοιτάξτε λοιπόν οσονούπω για καινούργιο thread!
Καλή μέρα σε όλους!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 26, 2016 14:52:26 GMT 2
Εξαιρετικη η αναπαρασταση του ξυλου Εχω την εντυπωση οτι το εσωτερικο των πορτων θελει λιγο δουλεια με κανενα καφε γουος, ισως και μερικες φωτοσκιασεις με λαδια για να αναδειξει την υφη. Καλη συνεχεια και καλη επιτυχια με τα βαψιματα
|
|
|
Post by pkout on May 26, 2016 19:13:58 GMT 2
Κωνσταντίνε, καταρχήν συγχαρητήρια για την πρόοδο των εργασιών και για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Ερώτηση άσχετου: Η ηλεκτρική εγκατάσταση των LED για τους προβολείς είναι ιδιοκατασκευή ή προβλέπεται από τις οδηγίες του κιτ Σχετικά με ψυχρό λευκό που χρησιμοποίησες, η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν κατάφερα να βρω LED σε θερμό λευκό όταν καποιά στιγμή το έψαχνα, για άσχετους με τον μοντελισμό λόγους. Θα μπορούσες ίσως να κανιβαλίσεις μια ταινία LED (υπάρχουν σε αφθονία στο θερμό λευκό), αλλά ενώ θα πετύχαινες την σωστή απόχρωση σε φωτισμό, με σβηστά φώτα ίσως να φαινόταν "ξένο" το πλακέ τετράγωνο ledακι. (δεν ξέρω αν θα δούλευε η led ταινία απλά ρίχνω μια ιδέα για τα επόμενα project σου) Σε κάθε περίπτωση η Rolls σου τα σπάει. Καλά τελειώματα
|
|
|
Post by konstantinf on May 27, 2016 9:53:37 GMT 2
Εχω την εντυπωση οτι το εσωτερικο των πορτων θελει λιγο δουλεια με κανενα καφε γουος, ισως και μερικες φωτοσκιασεις με λαδια για να αναδειξει την υφη. Έχεις δίκιο Δημήτρη, εμένα με ενοχλεί η ροζέ απόχρωση. Σκέφτομαι να το περάσω με ένα ανοιχτόχρωμο βερνίκι επίπλου για να τονιστούν λίγο οι λεπτομέρειες και να σπάσει η "ροδαλότητα". Περιμένω ωστόσο να κάνω ένα ντράϊ φιτ με τις πόρτες στη θέση τους για να δω πώς φαίνεται από πάνω με τη φυσική φωτοσκίαση. Στο τελειωμένο μοντέλο οι πόρτες θα είναι κλειστές και δεν θα φαίνονται οι τεπετσαρίες φάτσα-μόστρα. Καλή σου μέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on May 27, 2016 10:03:29 GMT 2
Η ηλεκτρική εγκατάσταση των LED για τους προβολείς είναι ιδιοκατασκευή ή προβλέπεται από τις οδηγίες του κιτ Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Παύλο! Το κιτ προβλέπει ηλεκτρική εγκατάσταση για τα φώτα πορείας και παρέχει λαμπάκια πυρακτώσεως παλιάς τεχνολογίας: Ωστόσο, και λόγω της μακροχρόνιας παραμονής του κιτ στο κουτί του (κάπου 40 χρόνια), το νήμα της λάμπας μοιάζει να έχει ξεκολλήσει από το ηλεκτρόδιο και το λαμπάκι δεν ανάβει (το ίδιο μου συνέβη και όταν έφτιαχνα την Alfa Romeo της Pocher). Εξ ου και η αναγκαστική λύση με "συγχρονα" λαμπάκια, ήτοι LED. Τον καννιβαλισμό της ταινίας LED ομολογώ ότι δεν τον σκέφτηκα καν. Μεμονωμένα πάντως LEDάκια σε θερμό άσπρο ο Βενιέρης (απ' όπου αγοράζω συνήθως τα ηλεκτρονικά μου) δεν είχε. Καλή σου μέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 2, 2016 12:03:18 GMT 2
Το βάψιμο της καρότσας προχωράει αργά αλλά σταθερά. Στις φωτογραφίες φαίνονται τα βασικά κομμάτια που αναπαύονται μέσα στα κουτιά στεγνώματος σε διάφορα στάδια αναμονής - πριν το δεύτερο χέρι, πριν τη διχρωμία, πριν το τελικό γυάλισμα... (ανάλογα με τη σειρά που βάφτηκαν): Στο μεταξύ ασχολήθηκα πρώτα με τα μαρσπιέ (ελληνιστί ανάβαθρα - την εποχή που τα αυτοκίνητα είχαν τέτοια, ο κόσμος μίλαγε καθαρεύουσα...) όπου χρωμίωσα τα λούκια με BMF. Το δούλεψα για πρώτη φορά, δεν είχα προβλήματα και είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα: Στη συνέχεια περιποιήθηκα τα "οπίσθια" της Λαίδης, κατ' αρχήν με τον προφυλακτήρα, όπου χρησιμοποίησα ένα από τα λίγα βελτιωτικά αυτού του μοντέλου για τα πίσω φώτα. Η πρώτη φωτογραφία δείχνει μια σύγκριση της πρότασης του κιτ (δεξιά) και του βελτιωτικού της Model Motorcars (αριστερά). Κατόπιν έρχονται τα κομμάτια του βελτιωτικού και το τελικό αποτέλεσμα: Ο προφυλακτήρας και η ρεζέρβα (με το κάλυμμα της) προσαρμόστηκαν πάνω στο πορτ-μπαγκάζ (στην ουσία ένα περιποιημένο μπαούλο). Στο εσωτερικό του πορτ-μπαγκάζ τοποθετήθηκαν οι μπαταρίες για τα μπροστινά φώτα, καθώς η original θήκη της μπαταρίας στο πίσω μέρος του πλαισίου καλύπτεται εν μέρει από το πάτωμα και είναι λίαν δυσπρόσιτη. Στο καπάκι του πορτ-μπαγκάζ προστέθηκε μια σχάρα (επίσης ένα από τα λίγα βελτιωτικά, αυτή τη φορά από την Scaledetails) για να σπάσει λίγο η μαυρίλα. Ιδού το αποτέλεσμα: Τέλος φτιάχτηκε το κεντρικό μέρος της κουκούλας, που ντύθηκε εσωτερικά με άσπρη χνουδωτή φόδρα ενώ στο μπροστινό μέρος προσαρμόστηκε η "οροφή" του κάμπριο που τυλίγεται ρολό όταν δεν βρέχει. Αυτά για σήμερα και για αρκετό διάστημα, εν αναμονή του στεγνώματος της καρότσας.
|
|
|
Post by alex78 on Jun 2, 2016 23:30:32 GMT 2
Καταπληκτικό φινίρισμα και ''καραμελωτά'' βαψίματα Κωσταντίνε, εύχομαι να έχεις μία απροβλημάτιστη συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 3, 2016 9:16:14 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη! Τα καραμελωτά βαψίματα, και συγκεκριμένα το μπεζ, αποδεικνύονται ιδιαίτερα αργά στο στέγνωμα και επομένως ιδιαίτερα ευπαθή στο άγγιγμα. Και καθώς η τελική συναρμολόγηση έχει κάποιο ζόρι παρόλα τα dry fit, προβλέπω πως για να είναι απροβλημάτιστη η συνέχεια, θα περιμένει για σιγουριά το φθινόπωρο. Ευτυχώς που ξεκίνησα το Mini...
|
|
|
Post by alex78 on Jun 3, 2016 10:19:17 GMT 2
Μην αγχώνεσαι απο βδομάδα ξεκινάει βορειαδάκι και θα πέσει η υγρασία με τη ζέστη.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 6, 2016 16:08:32 GMT 2
Πολύ ωραίες λεπτομέρειες σε κουκούλα και μπαγαζιέρα. Εξαιρετικά και πάλι. Μια μικρή ένσταση για την υφή του πίσω προφυλακτήρα, χωρίς να ξέρω όμως, πως ήταν στο πραγματικό. Μοιάζει να ήθελε τρίψιμο και γυάλισμα... Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 6, 2016 18:23:20 GMT 2
Μια μικρή ένσταση για την υφή του πίσω προφυλακτήρα, χωρίς να ξέρω όμως, πως ήταν στο πραγματικό. Μοιάζει να ήθελε τρίψιμο και γυάλισμα... Έχεις απόλυτο δίκιο... Δυστυχώς προκειται για επινικελωμένο έλασμα, που έπρεπε να έχει τριφτεί και γυαλιστεί ΠΡΙΝ την επινικέλωση. Τη σιγμή που δεν το έκανε ο κ. Pocher, δεν μπορώ να το κάνω εγώ χωρίς να φύγει η επίστρωση. Έτσι θα μείνει "σαγρέ"! (για να μην το πιάνει και το μάτι... )
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 14, 2016 11:44:42 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 14, 2016 16:13:37 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 14, 2016 16:57:52 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο. Όσο για την τελική εγκατάσταση, θα ήθελα κι εγώ να την αποφύγω καθώς πρόκειται για μεγάλο γ@#!%ι με τις υπερευαίσθητες επιφάνειες. Αλλά όπως είναι πρόκληση...
|
|
|
Post by grimstr on Jun 14, 2016 17:12:50 GMT 2
Κωνσταντίνε εξαιρετικό γίνεται... πολυ καλο το γυαλισμα
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 14, 2016 18:44:50 GMT 2
Ευχαριστώ Στράτο!
|
|