|
Post by konstantinf on Apr 18, 2016 17:04:02 GMT 2
Ευχαριστώ κι εγώ Αλέξη! Όσο για το κιτ, περιέχει τω όντι 5 λάστιχα σαν αυτό που μοντάρισα, αλλά με μαύρες παρειές (και κάποιες άλλες ατέλειες κλίμακας...). Οι άσπρες παρειές μπορούν να βαφτούν πάνω στο μαύρο με μασκάρισμα, αλλά καθώς αφενός το υλικό είναι σκληρό και χρειάζεται μαλάκωμα με ζέσταμα και αφ' ετέρου ταλαιπωρείται στο βάλσιμο, η πιθανότητα να σκάσει η μπογιά είναι μεγάλη. Εξ ου και η παραγγελία των άσπρων (που δεν είναι βαμμένα, αλλά από άσπρο υλικο στο πλάι) για σιγουριά και ευκολία. Και μένω με 4 ορίτζιναλ λάστιχα του κιτ στο spare box.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 18, 2016 17:06:18 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο - και για τις λαμπριάτικες ευχές. Έπαινος από σένα έχει ιδιαίτερη αξία για μένα.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2016 17:18:21 GMT 2
Ευχαριστώ κι εγώ Αλέξη! Όσο για το κιτ, περιέχει τω όντι 5 λάστιχα σαν αυτό που μοντάρισα, αλλά με μαύρες παρειές (και κάποιες άλλες ατέλειες κλίμακας...). Οι άσπρες παρειές μπορούν να βαφτούν πάνω στο μαύρο με μασκάρισμα, αλλά καθώς αφενός το υλικό είναι σκληρό και χρειάζεται μαλάκωμα με ζέσταμα και αφ' ετέρου ταλαιπωρείται στο βάλσιμο, η πιθανότητα να σκάσει η μπογιά είναι μεγάλη. Εξ ου και η παραγγελία των άσπρων (που δεν είναι βαμμένα, αλλά από άσπρο υλικο στο πλάι) για σιγουριά και ευκολία. Και μένω με 4 ορίτζιναλ λάστιχα του κιτ στο spare box. Δεν μας τα λέει και πολύ καλά η Pocher φίλε μου... Πραγματικά θεωρώ πως είναι το μέγιστο ατόπημα να έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά για ένα κίτ όπως αυτό και να σε ''αναγκάζει'' να βάφεις λευκά φιλέτα ή να κινηθείς σε αφτερμάρκετ επιλογές... Αν μη τι άλλο πρέπει να σέβεσαι λίγο και την πελατεία σου...
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 18, 2016 17:46:33 GMT 2
Δεν μας τα λέει και πολύ καλά η Pocher φίλε μου... Και νά 'ταν μόνο αυτό... Όταν αγοράζεις ένα κιτ 40ετίας και βρίσκεις μέσα στραβοχυμένα ή σπασμένα κομμάτια ή κάποια που λείπουν και ξέρεις ότι κατά πάσαν πιθανότητα δεν θα βρεις spare parts πουθενά, ούτε στο aftermarket, εκεί είναι η απελπισία... Αλλά από την άλλη αυτό είναι μέρος της "πρόκλησης Pocher" στο δρόμο για ένα όσο γίνεται άρτιο αποτέλεσμα. Τώρα, για να λέμε την αλήθεια, από τις τρεις παραλλαγές που έβγαλε η Pocher πάνω στη Ρολς, μόνο μία (αυτή που φτιάχνω) έχει άσπρα λάστιχα. Οπότε τα βγάλανε σε μαύρο (για την πλειοψηφία των μοντέλων) και σε κατά τα άλλα τέλεια απόδοση των λεπτομερειών.
|
|
|
Post by grimstr on Apr 19, 2016 17:28:44 GMT 2
Κωνσταντίνε απλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την δουλειά σου και τις πολύτιμες αναρτήσεις σου Καλό Πάσχα και με ευχάριστες ασχολίες Στρατος
|
|
|
Post by nektarios on Apr 19, 2016 19:22:40 GMT 2
Η κατασκευή αποτελεί πραγματικά σεμινάριο... υπομονής, το δε αποτέλεσμα είναι απλά... μαγικό! Επίσης, η φωτογραφική παρουσίαση και οι λεπομέρειες που την συνοδεύουν είναι πραγματικά άρτια! Πολλά μπράβο για όλα, και Καλό Πάσχα!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 19, 2016 20:32:37 GMT 2
Στράτο και Νεκτάριε σας ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που οι αναρτήσεις μου, παρόλο το "δασκαλίστικο" στυλ κινούν το ενδιαφέρον των φίλων του φόρουμ...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Apr 20, 2016 19:30:48 GMT 2
Πολυ εντυπωσιακό. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 21, 2016 9:24:29 GMT 2
Ευχαριστώ Κομνηνέ! Τα δικά σου πώς πάνε; Θα δούμε κανένα update;
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 27, 2016 8:24:15 GMT 2
Κωνσταντινε φανταστικη δουλεια σε ολα!! Βλεποντας τον τροχο στο χερι σου, αντιλαμβανομαι το μεγεθος του μοντελου και τραβαω τα μαλλια μου!!! Καλη συνεχεια να εχεις, μπραβοο
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 27, 2016 11:03:48 GMT 2
Κωνσταντινε φανταστικη δουλεια σε ολα!! Βλεποντας τον τροχο στο χερι σου, αντιλαμβανομαι το μεγεθος του μοντελου και τραβαω τα μαλλια μου!!! Καλη συνεχεια να εχεις, μπραβοο Ευαχριστώ Χρήστο! Και τυχερός που έχεις μαλλιά να τραβάς...
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 27, 2016 11:46:50 GMT 2
Τελικά λοιπόν είναι αυτό που λένε "να πάρεις το κολάϊ του"... Η συνολική δουλειά για τους 5 τροχούς ήταν αρκετά πιο σύντομη απ' ότι φοβόμουν, τόσο που χώρεσε και την κατασκευή ενός "έκτου" τροχού, καθώς σε έναν από τους τελειωμένους ξεσφίχτηκε ο κόμβος, ξεβιδώθηκε, αποσυνδέθηκαν οι ακτίνες και ... φτού κι απ' την αρχή. Και καθώς ο παθός γινεται μαθός, μπήκε από μια σταγόνα CA σε κάθε εσοχή κάθε στεφάνης (400 το σύνολο) για να αποφευχθούν παρόμοιες εκπλήξεις στο μέλλον. Ιδού λοιπόν οι τέσσερις υπόλοιποι τροχοί, ο ένας μετά τον άλλον: Στο μεταξύ παρέλαβα και τα λάστιχα εξ Αμερικής, τα φόρεσα στις ζάντες και τους έβγαλα μια οικογενειακή φωτογραφία: Τέλος βάφτηκαν τα μονομπούλονα για να αναδειχτεί το σήμα της RR καθώς και τα τέσσερα ταμπούρα (με Metalcote Polished Steel). Ε, και μια και μπήκαν οι τροχοί στους άξονες, είπα να σας δείξω μερικές εικόνες του συνόλου εν είδει πασχαλιάτικου bonus: Υπενθυμίζω, ότι στην ουσία "αυτό" αγόραζε ο ευτυχής κάτοχος μιας RR στα "roaring thirties". Και παρόλο που η εταιρία προσέφερε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, ο αγοραστής μπορούσε να παρέμβει στην κατασκευή του αμαξώματος, πράγμα που εξηγεί και τις άπειρες παραλλαγές της RR Phantom II που συναντάμε σήμερα στην αγορά των classic cars. Η κατασκευή του αμαξώματος θα μας απασχολήσει μετά το Πάσχα και προμηνύεται περιπετειώδης, καθώς οι πρώτες "εφαρμογές εν ξηρώ" δείχνουν να μην κολλάει τίποτα με τίποτα... Καλή Ανάσταση λοιπόν σε όλους, με υγεία και οβελίες/κοκορέτσια και όλους όσους αγαπάτε και σας αγαπούν!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 28, 2016 13:00:47 GMT 2
Καλή Ανάσταση Κωνσταντίνε. Το σασί είναι εκπληκτικό. Μήπως να σκεφτόσουν μια παρουσίαση με τα κομμάτια της καροσερί αραδιασμένα γύρω-γύρω απ' το σασί σου, πάνω σε μια ξύλινη κλασσάτη βάση; Είναι κρίμα να χαθεί τόση λεπτομέρεια. Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 28, 2016 17:08:50 GMT 2
Ευχαριστώ για τους επαίνους Γιώργο - άσε όμως πρώτα να τελειώσει... Τα δύσκολα (για μένα) έρχονται!
Η ιδέα σου για παρουσίαση του αμαξώματος να πλαισιώνει το σασί είναι καλή, αν και η μόνη "κλασάτη" ξύλινη βάση που έχω είναι το παρκέ... Και η φωτογράφηση θα πρέπει να είναι από ψηλά λογω μεγέθους. Θα δούμε όταν με το καλό βαφτούν και γυαλιστούν τα κομμάτια αυτά. Προς το παρόν έχω μπεί στη φαση των αλλεπάλληλων dry fit (με διορθώσεις των υπαρχόντων συνδέσμων και οπών) για να φέρω την καρότσα στα ίσα της. Έχει ακόμα μπόλικη δουλίτσα...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 28, 2016 18:13:28 GMT 2
Καταπληκτικά πράγματα Κωσταντίνε!! Συμφωνώ με τον Γιώργο για τα περι βάσης... Καλή Ανάσταση!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 29, 2016 10:28:00 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη! Καλό Πάσχα και σε σένα!
|
|