|
Post by margaritisjb on Oct 29, 2015 22:15:42 GMT 2
Καλησπερα φιλε Γιωργο,
Καταπληκτικη προοδος στην F40! Οι επεμβασεις αυτες πανε το μοντελο σε αλλα επιπεδα καθως οπως φαινεται η Tamiya δινει βασικες λεπτομερειες χωρις πολλα καλουδια σε σχεση με αυτα που προσθετεις! Εν τω μεταξυ,η προταση μου ειναι η εξης,καθως δοκιμασα καθε λογής ασταρια σε αυτο το θεμα με την αλουμινοταινια... το καλυτερο απο ολα ηταν το ασταρι motip. Ξεπερασε Gunze και Tamiya για πλακα... ο,τι καλυτερο για μεταλλικες επιφανειες....ανυπομονω να δω νεο update καθως το build γινεται ολο και πιο ενδιαφερον! Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by overlord on Oct 29, 2015 23:45:51 GMT 2
Τα τουρμπα ειναι φανταστικα,η δουλεια στις σωληνωσεις συγκλονιστικη,και τα πισω ψυγεια υπεροχα (και το μπροστα το ιδιο,αλλα περισσοτερα γι'αυτο παρακατω).Τιποτα το καινουριο που να βγαζει ειδηση εδω αφου δεν περιμεναμε κατι λιγοτερο (ειπαμε,εισαι καλος ). Οσονα αφορα το καζανακι τωρα,εχω την εντυπωση πως το ΡΕ ειναι λαθος,υπο ποια εννοια:αν καταλαβαινω σωστα απ'τις φωτο,ερχεται σε 3 κομματια που αφηνουν ενα κενο στις 2 πλευρες οπου και εβαλες την αλουμινοταινια.Στην πραγματικοτηταεπρεπε να ειναι ενα κομματι απ'ακρη σ'ακρη και απλα να τοποθετουσες την ταινια απο πανω και τελος,να φαινεται δηλαδη καπως ετσι:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/F40_Ferrari_engine.JPG Πιστευω πως,επειδη φαινεται και πολυ,αν γεμιζες το κενο με στοκο ή κατι τετοιο,το εφερνες στα ισα με το ΡΕ και εβαζες απο πανω την ταινια ωστε να καλυπτει το γεμισμα τελειως,θα φαινονταν πολυ καλυτερα. Επι του εμπρος ψυγειου τωρα:Ο κυριος δεν μπορουσε να αφιερωσει χρονο για τα πισω βραγχια του αμαξωματος γιατι ο χρονος ηταν μοντελιστικα πολυτιμος και επρεπε να τον εκμεταλευτει φτιαχνοντας ενα - υπεροχο ειναι η αληθεια - ψυγειο,το οποιο ομως δεν θα φαινεται!!!(που ειναι το σμαιλι με το facepalm?). Κοιτα,ξερω πως αρχισα να γινομαι εκνευριστικος,ομως ξερω πως μπορεις να φτιαξεις την καλυτερη F40 ανεξαρτητως κλιμακας παγκοσμιως,κι'εγω θελω να την δω,γι'αυτο κατσε και φτιαξτην κι'ασε τις θεωριες. Την αγαπη μου
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 30, 2015 15:38:32 GMT 2
Γιώργο τι να λέμε...
Απολαμβάνω τα βήματα της κατασκευής...τίποτε άλλο!
Μια συμβουλή μόνο...τα tensioners τα έχεις χαλάρα και μπορεί να λύσουν...χααχχααχαα!! Φίλε με κούφανες με την λεπτομέρεια!!
Υγ. η βαλβίδα λέγεται βαλβίδα ανακούφισης ή σκάστρα πιο λαικιστή.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Oct 30, 2015 20:38:10 GMT 2
Μπράβο Γιώργο, απίθανη κατασκευή και οι σκρατσιες μούρλια!!
|
|
andwrc
Kart Driver
Ανδρέας
|
Post by andwrc on Oct 31, 2015 9:06:34 GMT 2
Την F40 την έχεις "τρελάνει" λίγο ? Καλά της κάνεις και μπράβο σε όλα, δίνεις πολλά παραδείγματα για τους υπόλοιπους.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 31, 2015 10:30:11 GMT 2
Φίλοι μου καλημέρα καταρχήν... Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την στήριξη σας. Μαργαρίτη ναι, ακόμη και τα καλύτερα κιτ (πλαστικά κ multimedia) όταν συγκρίνεις τα κομμάτια τους με το αντίστοιχο πραγματικό, βλέπεις απλά μια γενίκευση. Κάτι αναμενόμενο άλλωστε, λόγω κλίμακας. Οπότε εκεί μπαίνει το μεράκι, η διάθεση και ο χρόνος του μοντελιστή για να βελτιώσει ότι μπορεί αλλά πάντα με γνώμονα το μοντέλο να μπορεί να ολοκληρωθεί ποιοτικά σε εύλογο χρονικό διάστημα. Που είναι το σημείο που η προσθήκη λεπτομέρειας, αποβαίνει εις βάρος της ποιότητας του μοντέλου; Δύσκολα να σου πω, είναι θέμα εμπειρίας πρώτα και διαθέσιμων πόρων - χρόνου στη συνέχεια . Αλέξανδρε, ευχαριστώ για το μάθημα στα tensioners αλλά και για τι σκάστρα. Φίλε δεν είχα ιδέα τι είναι πραγματικά. Απλά τα είδα στη φώτο και τα έφτιαξα. Κομνηνέ, χαίρομαι που σου αρέσει φίλε μου... Πάμε να τρελάνουμε και την 959 τώρα, Ανδρέα; Last but not least... (σε άφησα τελευταίο γιατί δεν ήξερα αν θα με φτάσει ο χώρος ) Και τώρα οι δύο μας καρντάσι... Πάμε με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από τα παλιότερα. Γιατί δεν σου άρεσε, το άνοιγμα στις γρίλιες; Είχα γράψει ότι άμα τις αφαιρούσα τελείως, και τις έφτιαχνα από το μηδέν θα κέρδιζα 3-4 μοίρες καλύτερη, σε σχέση με το πραγματικό, κλίση. Αλλά εδώ μπαίνει η συνάρτηση χρόνου - αποτελέσματος... Επειδή δεν ήμουν σίγουρος ότι θα κατάφερνα να κάνω 8 ακριβώς ίδιας κλίσης γρίλιες από το μηδέν και κυρίως πόσες προσπάθειες θα χρειαζόταν για αυτές, επέλεξα την πιο συντηρητική αλλά με βάση την εμπειρία μου πιο αξιόπιστη και ποιοτική λύση. Στο σχετιζόμενο, με τις γρίλιες ψυγείο... Όταν κάθεσαι στον πάγκο 11-12 το βράδυ, μετά από μια δύσκολη μέρα και καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις παλαμάκια και να πετύχεις τα δύο χέρια σου πόσο μάλλον να μοντελίσεις σωστά, τότε για να σου φύγει το απωθημένο κάνεις κάτι άχρηστο που και καλό να μην γίνει, δεν πειράζει. Η επιλογή του ψυγείου έγινε για να εκπαιδευτώ στα συγκεκριμένα μέρη, για επόμενες κατασκευές (με κάνεις να αποκαλύπτω απόρρητες λεπτομέρειες από τον πάγκο μου ) Για το καζανάκι έχεις ένα δίκαιο, καθώς το PE δεν είναι καλό. Θα έπρεπε να το κάνω από την αρχή με φύλλα πλαστικού αλλά δεν το σκέφτηκα... Τώρα το καζανάκι αποτελείτε από δύο μισά (πάνω και κάτω φαίνεται και η διαχωριστική εξάλλου). Οι αντιπυρικές προστέθηκαν μετά και είναι και αυτές δύο κομμάτια, μια για το πάνω ημισφαίριο και μία για το κάτω. Επίσης ήταν πολλών ειδών (ραβδωτές, απλό κάλυμμα, να αγκαλιάζουν τις σωληνώσεις, με περίγραμμα στις σωληνώσεις αλλά και συνδυασμούς αυτών π.χ. ραβδωτή πάνω, κάλυμμα κάτω ). Στην αρχή μάλιστα βάζαν μόνο στο πάνω ημισφαίριο, όπως έκανα εγώ στο μοντέλο μου. Μετά που τους έκαιγε το σύμπαν αντικαθιστούσαν όλην την εξάτμιση, όπως αυτό στη φώτο σου ή καταργούσαν τελείως το καζανάκι, όπως στις αγωνιστικές. Βέβαια, εγώ το έκανα από ανάγκη, επειδή δεν είχα άλλο PE για να λέμε την αλήθεια. Αν σκεφτόμουν το φύλλο πλαστικού, θα την έντυνα όλη. Οι δέστρες τώρα δεν πάνε από πάνω κάτω. Είναι ασύμμετρες, όπως και στη φώτο που δείχνεις, ασχέτως αν υπάρχει η αντιπυρική η όχι. Ο λόγος είναι ότι καταλήγουν στο σημείο συγκράτησης του καζανακιού! στο μοτέρ. Σόρρυ για τις θεωρίες αλλά προέρχονται από πράξεις, έστω και αργά καμωμένες. Τι να κάνω είμαι με το πολύ 5 ώρες ύπνο κάθε μέρα, 600+ χλμ τη βδομάδα με τάσεις χειροτέρευσης . Όσο αφορά την καλύτερη F40, ούτε καν..., πόσο μάλλον όταν υπάρχει η 1/8 της Pocher και μοντελιστές με απείρως μεγαλύτερο ταλέντο και χρόνο από μένα. Ο στόχος μου όταν κάθομαι στον πάγκο μου είναι να το ευχαριστηθώ και ότι έρθει και θα σου πω το μυστικό εδώ... Επειδή ακριβώς δεν προσπαθώ να φτιάξω το καλύτερο που υπάρχει είμαστε εδώ και συζητάμε για τα μοντέλα μου, αλλιώς θα έφτιαχνα 3 χρόνια μια PB ή LM. Τα υπόλοιπα τα συζητάμε στην επόμενη συνάντηση στη Θεσ/νική, αν έχουμε και σουβλάκια δίπλα ακόμη καλύτερα Σε ευχαριστώ για το σχολιασμό, τα κίνητρα κι ελπίζω να μην σε απογοητεύσω στο τέλος. Να είσαι καλά φίλε μου
|
|
|
Post by overlord on Oct 31, 2015 23:01:42 GMT 2
Γιωργο,οι γριλιες καθ'αυτες δεν ειναι ασχημες,απλα με μικρη επενδυση χρονου (για να μεινει και λιγος,ωστε την επομενη φορα που θα κουτουλας απ'την κουραση να φτιαξεις και τις bespoke βαλιτσες που ομως - φυσικα - δεν θα φαινονται!!!.Δε φτανει που εχουμε να πιασουμε πλαστικο κατι χρονια,εχουμε κι'εσενα να μας κανεις τα νευρα κομπολοϊ)θα μπορουσες να κανεις αυτο που ειχε κανει εκεινος ο Μεξικανος(?) με τα συρματινα πλαισιακια και το φυλο πλαστικου απο πανω (δεν μπορω να βρω το λινκ γμτ,δεν ξερω αν το θυμασαι,εσυ μου το'χες προτεινει οταν συζητουσαμε για τη δικια μου). Αυτο που λες για την σχεση χρονου-αποτελεσματος ειναι απολυτα σωστο,απλα η σχεση ειναι διαφορετικη για τον καθενα,εγω ας πουμε,πολυ πιθανον να μην εμπαινα καν στον κοπο να βαψω κατι που στο τελος δεν θα φαινοταν (το κανω,αλλα ο πειρασμος ειναι μεγαλος).Τεμπελια?Ισως,αλλα και το να ριξω ενα σωρο δουλεια σε κατι που θα το φαει οριστικα το μαυρο σκοταδι μου φαινεται καπως. Τωρα,περι μοντελισταδων μεγιστων τε και ελασσονων,κακα τα ψεμματα,το χομπι μας ειναι αυταποδεικτο,ειμαστε τοσο καλοι,οσο καλη ειναι η δουλεια μας.Και η δουλεια φαινεται και δεν επιδεχεται αμφισβητησης.Και,μην μ'αρχιζεις για μεγαλα ταλεντα που υπαρχουν εκει εξω,γιατι τους εχω δει,αλλα εχω δει και τα ταλεντα που υπαρχουν εδω μεσα (τι,μονος σου νομιζες πως εισαι? ) και μπορουν παιξουν σε πολυ υψηλο επιπεδο ολες τις ωρες την ημερας. Μεχρι την επομενη φορα (αν εχω γλυτωσει το μπαναρισμα) Υ.Γ.1 Η αληθεια ειναι πως δεν θα αγγιζα ποτε για αυτοκινητο κλιμακα μεγαλυτερη απ'την 1/24,μου φαινεται,πως να το πω,αβολη?μεγαλη?περιεργη?Δεν ξερω,ισως να φταιει και το γηρας.. Υ.Γ.2 Βρες σουβλατζιδικο
|
|
|
Post by nektarios on Nov 1, 2015 11:56:29 GMT 2
Η λεπτομέρεια σε όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή! Καλά, με μικροσκόπιο τα δούλεψες όλα αυτά; Φαντάσου δηλαδή να τα δούλευες και ξεκούραστος, σε νορμάλ ώρες!... Εύχομαι ανάλογη συνέχεια! Υ.Γ. : Το project "Σουβλατζίδικο" νομίζω οτι πρέπει να αποτελέσει μια από τις άμεσες προτεραιότητές σου!
|
|
|
Post by manos13 on Nov 1, 2015 12:02:22 GMT 2
Γιώργο χαράς στο κουράγιο σου.Πάντως όταν τελειώσει η F40 θα προσπαθήσω να σε αντιγράψω σε κάποια σημεία.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2015 12:50:50 GMT 2
Σας ευχαριστώ παίδες. Να είστε καλά. Μάνο μετά χαράς φίλε... Δημήτρη, θυμήθηκα, περίπου, τι λες για τις γρίλιες αλλά δυστυχώς δεν κράτησα τις φώτο και το τις έφαγε το photobucket την τελευταία φορά που έψαξα τα link μου. Για το ψυγείο, για να απαλύνω λίγο το πόνο σου, θα φαίνεται κάπως (λίγο ) μέσα από τις εμπρός οπές, ιδίως αν δεν βάλεις γρίλιες (δεν το έχω αποφασίσει ακόμη, ανάλογα με το πως μου αρέσει αισθητικά). Τώρα για ξενολατρία κλπ, ποτέ δεν είπα κάτι σχετικό ή το πιστεύω. Άλλωστε ποιος ο λόγος να τρώω τον χρόνο μου με αυτό εδώ το φόρουμ αν δεν πιστεύω στους Έλληνες μοντελιστές. Απλά θα έγγραφα στο ΑΦ και το F1m. Και ακόμα χειρότερα αλίμονο αν πίστευα-νόμιζα ότι είμαι μόνος μου. Δεν κατάλαβα από που συμπέρανες κάτι τέτοιο (ίσα - ίσα το αντίθετο είπα), πραγματικά και με στεναχώρησε, φίλος. Έχω τις εντελώς αντίθετε πεποιθήσεις με αυτό που γράφεις και μάλλον (ελπίζω δηλαδή) να φαίνεται από την παρουσία τόσο ηλεκτρονικά όσο και στην πραγματική ζωή, για όσους με ξερουν. Φυσικά υπάρχει περίπτωση να μην κατανόησα καλά αυτά που γράφεις ή τη εννοούσες ακριβώς, συμβαίνει με τα γραπτά, οπότε τζάμπα οι παραπάνω σειρές. ΥΓ1. Τι μπανάρισμα ρε συ Και πως θα σε κάνω τα νευρά κομπολόι φτιάχνοντας και την τσάντα... ΥΓ2. Το πρότζεκτ σουβλακομπιφτεκογυροκατάνυξη δρομολογήθηκε και θα έχετε νέα, σύντομα Καλό μήνα σε όλους
|
|
|
Post by overlord on Nov 1, 2015 13:38:49 GMT 2
Φυσικα και αστειευομαι ρε τρελε,ειναι δυνατον να μιλαω σοβαρα?Σε γνωριζω προσωπικα και εχω καταλαβει με τι ανθρωπο εχω να κανω,απλα,οπως λες κι'εσυ πολυ σωστα,τα γραπτα,ειδικα τα δικα μου που δεν ειναι και πληρους σαφηνειας εχουν την ταση να παρεξηγουνται,και με την ευκαιρια να ζητησω συγνωμη αν καποιος-οι θιχτηκαν απ'τα γραπτα μου,σαφως και ποτε δεν ειχα τετοια προθεση Υ.Γ.1 Το'ξερα πως δεν θα τις γλυτωναμε τις τσαντες... Υ.Γ.2 Ξεκιναω διαιτα μεχρι την συναντηση
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 4, 2015 17:29:46 GMT 2
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Nov 9, 2015 22:35:12 GMT 2
Απολαμβάνω την κατασκευή της κόκκινης κούκλας φίλε! Επειδή ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, με το σκαραβαίο μην ασχοληθείς και πολύ... Αν τον κάνεις τελικά άσπρο, βάψε και τέσσερις κόκκινους σταυρούς, τον κάνεις ασθενοφόρο και ξεμπερδεύεις... Καλή συνέχεια! Απόστολος
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 10, 2015 19:38:46 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 10, 2015 20:25:54 GMT 2
Κάποιος με μάτιασε. Ίσως εκείνο το ΣΚ, που πήρα άδεια μοντελαρίσματος να φταίει, αλλά δεν έχω σηκώσει κεφάλι τον τελευταίο καιρό και τα update είναι όλο και πιο αραιά. Τέλος πάντων, το παλεύουμε. Σήμερα, όπως είχα προαναγγείλει, έχουμε την προετοιμασία του κινητήρα της πορς... Το πρώτο στάδιο περιελάμβανε εντατικά μαθήματα για να καταλάβω που πάει τι, στον γνωστό flat-6 μιας και μπορεί από τους κινητήρες των κόκκινων κάτι να σκαμπάζω, από Πόρσε τίποτα. Οπότε όλα μου ήταν καινούργια. Από την μελέτη ανακάλυψα ότι, γενικά, η tamiya έκανε μισές δουλείες, οπότε όποιος θέλει κανονικά μηχανικά μέρη ας στραφεί στην 959 σε 1/16 της fujimi, που είναι πιο λεπτομερής. Επίσης τα κομμα΄τια ήθελαν εκτεταμένο καθάρισμα, όπως άλλωστε και στη Ferrari. Ξεκίνησα από το airbox, στο οποίο άνοιξα την τρούπα αναπνοής και έβαλα δέστρες. Μια και λέμε για δέστρες, αφαίρεσα αυτές του καζανακίου και έφτιαξα νέες στις σωστές θέσεις. Στη συνέχεια έγινε δοκιμαστική εφαρμογή των κομματιών του μοτέρ αλλά και του όλου συστήματος με το αμάξωμα για να δω τι χωράει και τι όχι. Έχοντας πλέον μια καλύτερη εικόνα, ξεκίνησα τις γνωστές ψιλοβελτιοσούλες, όχι τίποτα σπουδαίο. Τρύπες για τα μπουζοκαλώδια και απαλοιφή των ιμάντων, όπως έκανα και στην F40. Αντικατέστησα τα turbo, με τα ρητινένια της HD και πρόσθεσα μερικές λεπτομέρειες στις σκάστρες και τις σωληνώσεις τις εξάτμισης. Επειδή πολλά κομμάτια λείπουν από το κιτ, ξεκίνησα με κάτι δοχεία από τα spare, την βάση των δύο turbo από μήκη πλαστικού και κάτι σωλήνες (σημ 2 στην πρώτη εικόνα) από το πάνω μέρος του μοτέρ. Στο ίδιο το μοτέρ συμπλήρωσα κάποιες ημιτελείς λεπτομέρειες από φύλλα πλαστικού, τόσο στο εμπρός όσο και το πίσω μέρος. Έβαλα παξιμάδια για τα χταπόδια, πάνω - κάτω και με PE από τα περισσευούμενα, για τα διαφορικά. Επίσης από αποφάσισα να φτιάξω τη δομή με τις σωληνώσεις ψύξης της υπερτροφοδότησης, από το airbox στα τούρμπο, από αυτά στα ιντερκούλερ και από τα ιντερκούλερ στην κεφαλή του κινητήρα. Για να γίνει αυτό έπρεπε να φτιαχτούν από το μηδέν τα ιντερκούλερ, πράγμα που έγινε με δομή από φύλλα πλαστικού και προσόψεις από PE. Έβαλα και μια βάση στήριξης, ενώ με καλάι έκανα την διαδρομή για το σωλήνα, ώστε όταν τον τοποθετήσω να μην τσακίσει. Αυτά προς το παρόν. Από το Update ανακάλυψα μερικές αστοχίες που θα διορθωθούν για να ασταρώσω και να βάψω. Οπότε στα επόμενα θα δείτε βαψίματα και στα δύο μέτωπα. Τα λέμε σύντομα. Καλό βράδυ
|
|
vassiliosapr
Kart Driver
Τα ράλλυ ειναι η ζωή μου!
|
Post by vassiliosapr on Nov 11, 2015 0:55:49 GMT 2
Επιτέλους προχωράει! Κάπου εχω και ενα CD με διαφάνειες απο ολα τα PORSCHE για το που πάει τι και πώς... Σε νδιαφέρει? Εχει και τιμές...! Αν κάπου βρεις την μίζα ή αναγκαστείς να την φτιάξεις, τότε μάθε πως κέρδισες 980 Ευρώ... Τουλάχιστον τόσο κάνει της 911. Ε, της 959 δεν θα κάνει κομμάτι παραπάνω?
|
|