|
Post by gtziaf on Jun 3, 2015 8:57:33 GMT 2
Φισερ υπαρχει μια, η Φισερ Πραϊς. Καλη αρχη Γιωργο. Να είσαι καλά Μητσάρα. Μόνο Φισερ Πραϊς θα τελείωνα φέτος με την μοντελστική μου αναποτελεσματικότητα των τελευταίων μηνών... Απογοητευτηκα να σου πω την αληθεια. Εγραψες οτι πηρες αδεια απο τη γυναικα για στοκαρισμα και φανταστηκα οτι θα αγοραζες 4-5 MFH Με υπερεκτίμησες Δημητρη... Είπαμε καλό παιδί, άξιο παλικάρι, διαχειριστής του scw, κλπ, κλπ, αλλά ποίος είμαι εγώ για να πείσω την γυναίκα μου, να στοκάρω 4-5 MFH... Αυτά ούτε ο Τσακ Νόρις δεν μπορεί να τα κάνει, δεν γίνονται ούτε στα φαστ αντ δε φιούριους, ούτε γενικά στον πλανήτη γη, με Ελληνίδα σύζυγο. Το μόνο που στοκάρουμε είναι ποτήρακια, πετσετούλες, κλπ... Πάντως MFH υπάρχουν, για να λερώνουμε τα χέρια μας, να κάνουμε τη μοντελιστική μας καβλάντα και να θάβουμε τον μεσιέ χίρο σαν. Το παρόν μήνυμα θα αυτοκατασταραφεί για ευνόητους λόγους Πάντως μια και λέτε για Γιαπωνέζους, νομίζω η μεγάλη ξενέρα είναι η Τoyota. Πέρσι ήρθαν σαν φαβορί, αλλά το κόλλημα με τα 2 μόνο αυτοκίνητα τους στέρησε την νίκη. Φέτος δείχνουν να έχουν χάσει το τρένο της εξέλιξης. Βέβαια, μπορεί να κοιμηθούν οι θεοί του Le Mans (αλήθεια κοιμάται ο κρίστενσεν ή ο ιξ ) και να πάρουν φέτος αυτό που δεν πήραν πέρσι, αλλά... Όταν έχεις μια ευκαιρία να κερδίσεις το Le Mans, το κάνεις με όλες σου τις δυνάμεις και να πάνε να κουρευτούν οι διάφοροι σαϊχίρο πίσω στο εργοστάσιο και οι απόψεις τους για μη προκλητική παρουσία, οικονομίες κλπ... Για τα Nissan θα δείξει, είναι νωρίς ακόμη. Πάντως στη ευθεία ήταν τα πιο γρήγορα, αλλά μάλλον δεν τους είπαν ότι υπάρχουν και στροφές στη πίστα. Ελπίζουμε για διαφορετικό νικητή φέτος γιατί ο μικρός μου ανιψιός νομίζει ότι το Le Mans είναι ένας αγώνας, που στις 4μ.μ. την Κυριακή κάνουν παρέλαση τα Audi...
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 5, 2015 15:33:04 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 7, 2015 12:13:18 GMT 2
Καλή μοντελοβδομάδα σε όλους συμμετέχοντες και σχολιάζοντες... Τα λέμε με τις πρώτες εργασίες, σύντομα
|
|
|
Post by alex78 on Jun 7, 2015 13:45:22 GMT 2
Φίλοι μου Λεμανίτες καλησπέρα! Μπαίνοντας σιγά σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς είπα να ποστάρω και εγώ τις πρώτες εργασίες που έγιναν στον πάγκο μου. Το κίτ γενικά είναι πολύ καλό αλλά καθαρίστηκε και τρίφτηκε σχολαστικά απο κάποιες υποψίες ραφών και περισσευμάτων πλαστικού που υπήρξαν. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στο πάτωμα. Ακολούθησε το αγαπημένο πια σκριμπάρισμα για την τόνωση των γραμμών. Αρχισα να κολλάω όλα τα επιμέρους μέρη στο αμάξωμα για να πετύχω ένα πιό ομοιόμορφο βάψιμο. Παρομοίως και η αεροτομή που αποτελείται απο 4 κομμάτια. Τέλος ασχολήθηκα με τα ελαστικά εξαφανίζοντας με χαρτόλιμες την αντιαισθητική ραφή που υπήρχε κατα μήκος τους. Αυτά τα λίγα για αρχή, εμείς θα τα ξαναπούμε το επόμενο ΠΣΚ αφού σήμερα το βράδυ σαλπάρω. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και καλή επιτυχία στις κατασκευές σας! Αλέξης
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 7, 2015 14:14:58 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2015 6:32:44 GMT 2
Καλημέρα λεμανίτες... Πολύ δυναμική συνέχεια Άλεξ και Μήτσε! Αλεξ, μεθοδική αρχή και σωστή ντεσίζιον, που θα έλεγε και ο από κάτω σου , να κολλήσεις από πριν τα διάφορα τμήματα του αμαξώματος. Μήτσε, πολύ όμορφη έκπληξη και λόγω προτέρου εντίμου λεμανίτικου βίου, δεν θα διαβάσουμε τον κανονισμό. Εξάλλου, πέρα από την πλάκα, η ουσία έχει πιο πολύ σημασία από το γράμμα του "νόμου" κι εσύ είσαι φουλ στην "ουσία" στο Λε Μάν Τι λένε τα 43άρια χίρο? Όχι ότι το σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κανένα, αφού αν κολλήσω (και) με 43άρια, με βλέπω να ψάχνω δικηγόρο (Νεκτάαααριεεεεε...) Καλή συνέχεια παίδες
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 8, 2015 10:55:10 GMT 2
Καλημερα Γιωργο, το συγκεκριμενο 1/43 εχει πολυ καλυ λεπτομερεια και εφαρμογη στον κινητηρα/αναρτησεις κτλ, αλλα εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα, το εμπρος μερος ειναι τελειως λαθος (δεν ειναι λοου ντραγκ, ειναι πολυ χαμηλο, εχει λαθος σχημα στην κεντρικη εισαγωγη ψηλα κτλ κτλ) και εκτος αυτου δεν κλεινει κιολας Επισης, ηρθε θεοστραβο, το οποιο ειναι εντελως σπαστικο οταν πληρωνεις 100+ ευρω για κιτ και δεν κανουν μια στοιχειωδη προσπαθεια να το προστατεψουν στη μεταφορα. Σε γενικες γραμμες παντως πολυ καλο κιτ. Μπαϊ δε γουεη, μιας και το 787Β ειναι σχεδον ετοιμο (ασχετα αν δεν υπαρχουν ακομα φωτογραφιες που να το αποδεικνυουν ) εβγαλα να τελειωσω και το περσυνο κιτ που περασε το ΛεΜαν και δεν ακουμπησε (Audi R8C) Συντομα κοντα σας με φωτογραφιες και απο αυτο. Αντε να μαζευομαστε
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2015 19:04:00 GMT 2
Δημήτρη, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το λάθος αφορά μόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή όλες της 962C της MFH? Στα μοντελιστικά τώρα, όπου για μένα το GB ξεκίνησε ουσιαστικά χτες με τις διορθώσεις στο αμάξωμα. Στοκάρισμα - τρίψιμο - αστάρωμα και φτου από την αρχή, όποτε χρειάστηκε, που χρειάστηκε δηλαδή και αμυδρό διόρθωμα των panel lines, κυρίως γιατί δεν μπορούσα να τις βλέπω και με έσπαγαν τα νευρά. Το βράδυ, αφού έβαλα την κυρά να κοιμηθεί, προσποιούμενος ότι έχω διορθώσεις γραπτών, είπα να λαλακιστό λίγο μιας και το le mans προσφέρεται για εναλλακτικές προσεγγίσεις. Ο λόγος είναι ότι το πραγματικό (και φώτο αναφοράς παρακαλώ - το μαγαζί είναι σοβαρό! λέμε...) έχει του κόσμου τα rivets στο αμάξωμα. Μπορεί η Hiro να μην τα δίνει στα 12άρια των 700 € αλλά εγώ είπα να το προσπαθήσω σε αυτό το μπιλντ. Για να το πετύχω, χρησιμοποίησα τις χαλκομανίες-ριβετ της Acher. Τώρα τι θα βγει στο τέλος δεν ξέρω, αλλά... Σήμερα, ξεκινήσαμε με πρωινό ξύπνημα (για να νιώσουμε και λίγο le mans βρε αδελφέ) μαζί με το γειτονικό κοκόρι, (κάποια στιγμή θα το κάνω κοκκινιστό, δεν παίζει ) για τρίψιμο και πλύσιμο του αμαξώματος, αφού είχαν στεγνώσει 3-4 ώρες οι χαλκομανίες. Ακολούθησε το κουφετί αστάρι, για να είμαστε έτοιμοι για το κόκκινο. Ελπίζω σήμερα να το ρίξω, για να μπαίνουμε σε μια σειρά... ΥΓ. Άλεξ καλό ταξίδι, το ξέχασα πριν. Ελπίζω να έχεις ιντερνετικ, στο πλοίο να τα λέμε... Καλή συνέχεια σε όλους Edit: και αυτό για ζέσταμα :
|
|
|
Post by jvolume on Jun 8, 2015 20:06:33 GMT 2
Συνάδελφοι, συνοδοιπόροι και συναρρωστάκια λεμανίτες καλησπέρα. Επιτέλους η εβδομάδα που περιμέναμε έφτασε και το αγαπημένο μας GB ξεκίνησε. Όλες οι κατασκευές είναι πραγματικά σούπερ και προβλέπω διάφορες ομορφιές στον τερματισμό. Η 962 μου έχει ξεκινήσει, αλλά δυστυχώς ότι πρόοδος υπήρχε καταγεγραμμένη φωτογραφικά χάθηκε και δεν έχω, προσωρινά, κάτι να σας δείξω. Μαζί με τα διάφορα που χαθήκανε, κάπου είχα και διαρροή όρεξης και το πράγμα όλο πάγωσε. Αλλά επανήλθα και θα τρέξω μαζί σας, αλλά μόνο το ΣΚ του αγώνα μιας και ένα επαγγελματικό ταξίδι θα με αφήσει και εκτός πάγκου. Η προσπάθεια θα γίνει και λογικά θα δει τερματισμό κάπου μέσα στον μήνα. Καλά να περνάμε και την Κυριακή το μεσημέρι να δούμε το ασπροκόκκινο να περνάει πρώτο την γραμμή του τερματισμού καλή συνέχεια σε όλους Γιάννης
|
|
|
Post by nektarios on Jun 8, 2015 21:11:32 GMT 2
Χαιρετώ όλη την παρέα και συγχαίρω όλους για τις συμμετοχές σας, κυρίως όμως Αλέξη και Γιάννη, για την μετ' εμποδίων προσπάθεια, Δημήτρη για την τριπλή συμμετοχή (καλά που είσαι κι εσύ και αναπληρώνεις εμάς που δεν...), και Γιώργο για το... μεταμεσονύκτιο διόρθωμα γραπτών! Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια! Υ.Γ: Γιώργο, σχετικά με το... νομικό ζήτημα που έθεσες, μετά που είδα το ράφι με τα MFH νομίζω οτι οι πιθανότητες να κερδίσουμε δεν είναι ιδιαίτερα πολλές, αλλά θα το παλέψουμε...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jun 8, 2015 21:23:00 GMT 2
Πολύ μεθοδική και καθαρή η δουλειά σου Γιώργο σε αυτό το πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Τα δε πριτσινακια είναι τρομερή προσθήκη και θα το απογειώσουν σε αληθοφάνεια. Μια και δεν έχω καμιά εμπειρία με αυτό το υλικό, υπάρχουν διαφορετικά σε μέγεθος και απόσταση? Επίσης έτσι απλά για να χαμε να λέγαμε μια που τώρα πια, ΑΝ έχω δίκιο μάλλον δεν διορθώνεται.. Είναι το σκριμπάρισμα στα μπροστινά φτερά που όπως φαίνεται απο την φωτο του πραγματικού δεν ήταν ενα ανοιγόμενο τμήμα και έτσι δεν έχει βάθος ο αρμός. Αν εχω δίκιο προτείνω απλά να μην του κάνεις wash. Παντα φιλικα.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2015 22:23:56 GMT 2
Γιάννη, και μόνο ότι βρήκες διάθεση για μοντελάρισμα μετά από τέτοια απώλεια είναι άξιο θαυμασμού. Όλα θα πάνε καλά φίλε και θα σε περιμένουμε για τον δεύτερο μισό του αγώνα. Νεκ ευχαριστούμε. Λες εεε, κάτι θα βρεις εσύ και θα το γλιτώσω το ράφι Πολύ μεθοδική και καθαρή η δουλειά σου Γιώργο σε αυτό το πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Τα δε πριτσινακια είναι τρομερή προσθήκη και θα το απογειώσουν σε αληθοφάνεια. Μια και δεν έχω καμιά εμπειρία με αυτό το υλικό, υπάρχουν διαφορετικά σε μέγεθος και απόσταση? Επίσης έτσι απλά για να χαμε να λέγαμε μια που τώρα πια, ΑΝ έχω δίκιο μάλλον δεν διορθώνεται.. Είναι το σκριμπάρισμα στα μπροστινά φτερά που όπως φαίνεται απο την φωτο του πραγματικού δεν ήταν ενα ανοιγόμενο τμήμα και έτσι δεν έχει βάθος ο αρμός. Αν εχω δίκιο προτείνω απλά να μην του κάνεις wash. Παντα φιλικα. Να είσαι καλά Κομνηνέ, ευχαριστούμε... Ναι υπάρχουν διάφορα σχήματα, αποστάσεις, κλπ. Απλά δίνει τις κλίμακες για τρενάκια και είναι δύσκολο να καταλάβεις τι χρειάζεσαι. Είχα πάρει ένα σετ για δοκιμή. Θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει με το βάψιμο και το βερνίκι. Το site τους είναι : www.archertransfers.com/Τώρα για αυτό που λες, είναι ανοιγόμενο κανονικά και με το νόμο Είναι το εμπρός καπό και έδινε πρόσβαση στην εμπρός ανάρτηση, ψυγεία, δοχεία υγρών κ.α. Απλά η γωνία της φώτο ξεγελάει και αν δεις στο πάνω τμήμα, μπροστά στο παρμπρίζ φαίνεται το άνοιγμα. Ορίστε και οι σχετικές φώτο...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 9, 2015 0:07:38 GMT 2
Καλά να περνάμε και την Κυριακή το μεσημέρι να δούμε το ασπροκόκκινο να περνάει πρώτο την γραμμή του τερματισμού Ας κερδισει και η ασπρη με τον Ερλ Μπαμπερ, δεν θα κολλησουμε εκει @Ζωρζ: Φοβερη η ολικη επαναφορα, και τα πριτσινια φαινονται σπεσιαλ Το μονο που δεν μπορω να κατανοησω ειναι πως καταφερνουμε σε οποιοδηποτε θρεντ να καταληγουμε να κραζουμε την MFH xo xo xo Για τις υπολοιπες 962 που ρωτας, φανταζομαι εννοεις την 1/24 για την οποια δεν εχω ιδεα, δεν εχω δει καμια φτιαγμενη. Τα 1/43 παντως ειναι και τα υπολοιπα γιουχου γιατι ειναι το ιδιο κιτ με αλλα σηματα. @Νεκταριε: Καλυπτω το χαμενο εδαφος απο περσυ που βαραγα τριπλ-στιντς στη δουλεια ολο το διαστημα του GB Σημερα, ακουγοντας συνεντευξεις απο τον τεχνικο ελεγχο στο Radio LeMans στα ηχεια, περασα σηματα στο Μαζντα. Φοβερα σηματα Cartograph, αλλα η Ταμιγια μετα τα Ντανλοπ που λειπανε (και που btw βρηκα τα templates για τα λαστιχα σε ενα κουτι με spares) θεωρησε κουλ να μην συμπεριλαβει τα 2 στικερς απο τον τεχνικο ελεγχο (τα γνωστα κιτρινα κουτακια με το ονομα της κατηγοριας) ! Το ακομα χειροτερο ειναι οτι το 91 δεν ειχε πλεον κατηγορια Group C1, C2, GTP κτλ αλλα επειδη μπλεξαν τα νεα ατμοσφαιρικα 3,5lt με την παλια φουρνια, τα στικερ γραφανε με κοκκινα γραμματα Κατηγορια 1/2. Ρε ρουκουνες! Ενα πραγμα κανει να διαφερει φατσικα το αμαξι στο λιβερυ, αυτα τα δυο κ&*$αυτοκολλητα!!! Δηλαδη ρε Ταμιγια, η Φουτζιμι πως πηρε αδεια να βγαλει την F1GTR με τα στικερς κανονικα και εσυ δεν μπορεις Τελος παντων, τελειωνω το παραληρημα, θα το φτιαξω χωρις στικερς και αντε γεια. Αυτα Απο πισω φαινεται και το R8C που εχει πλεον σηματα το να τ'αλλο τα παντα ολα και θα παρουσιαστει σε επομενο επεισοδιο, γιατι το εχω παρει πολυ γρηγορα το πραγμα και θα ψαχνω και 4ο κιτ για να περασει η ωρα στον αγωνα Καληνυχτα σας και καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 9, 2015 6:23:41 GMT 2
Μήτσε ευχαριστώ. Είσαι καταιγιστικός, κάτι σαν τον Χάμιλτον φέτος... Για το κράξιμο της μου-φου-χου είναι νομίζω το γούρι στις κατασκευές μας. Ρίχνουμε ένα μπινελίκι κάτι μετά μας πάνε όλα καλά, φτιάχνοντας χίρο! Πως πήγαινες στο γήπεδο και έβριζες τον Μπακατσιά; Τι κι αν νικούσαν, τι κι αν έκανε τριπλ - νταμπλ, τον τίμιο τον Μπακατσια βρίζανε. Κάτι τέτοιο... Βέβαια, εγώ τους έχω άχτι. Όχι τόσο για το χρέπι που λέγεται 250 και μπάζει από παντού αλλά για το χουνέρι με 330P4. Το ανακοινώνουν, λέω κι εγώ αν είναι να πάρουμε ένα δωδεκάρι, αυτή θα είναι. Κάνω ψηστήρι στην κυρά, πουλάω την 935, πουλάω κάτι άλλα σπάνια ρητίνες, μαζεύω τα λεφτουδάκια και παρουσιάζουν το ανέκδοτο. Και μένω με το ψηστήρι στο χέρι, ψημένος και αμανάτι... Και τουλάχιστον θα μου έμεναν τα λεφτά, αλλά μόλις μυρίστηκε η κυρά τη δουλειά, μου τσαμπουνάει... " δεν παίρνουμε εκείνο το πολυθρονάκι για τη κρεβατοκάμαρα" ... Ζω ένα δράμα σας λέω... Όπως καταλάβατε πάλι με το μέλλον φαγητό μου ξύπνησα, μήπως τρίψουμε λίγο το αμάξωμα για να περάσουμε σήματα. Τα λέμε το απόγευμα
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 9, 2015 13:33:46 GMT 2
Δυο πραγματα θελω να διευκρινησω, καταρχην δεν εβρισα ποτε τον Μπακατσια και κατα δευτερο για να τελειωνω μια και καλη με θεματα τυπου γιατι Ταμεο (η δικη μου αρρωστια χε χε) και οχι πολυθρονες καρεκλες κτλ κατηργησα τις γυναικες
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 9, 2015 19:05:21 GMT 2
Το καθημερινό Update, πιο συνεπές από πρωινή μπουγάτσα σε ήμερες διακοπών... Χτες ψεκάστηκε το κόκκινο (η εκδοχή της ΖΡ για το TS8), το πρωί (νωρίς, πολύ νωρίς λέμε) τρίφτηκε - πλύθηκε και το απόγευμα (φρέσκα κουλούρια) μπήκαν τα σήματα. Αύριο, ξεκινάει η δράση στη πίστα με τα ελεύθερα (17.00- 21.00 - χωρίς TV μάλλον - οπότε βάζουμε radiolemans.org) και τα πρώτα χρονομετρημένα (23.00-01.00 - με link ), οπότε ελπίζω να ζεσταθεί και η συμμετοχή μας. www.24h-lemans.com/en/program/program_2_2_1736/20150610.html
|
|