|
Post by gtziaf on May 24, 2015 10:27:20 GMT 2
Αγαπητοί μου Λεμανίτες, καλημέρα... Μπαίνουμε σιγά-σιγά στη εβδομάδα που μας οδηγεί στο πρώτο Παρασκευό-Σαββατοκυριάκο δράσης τόσο στη πίστα της le Sarthe με την άφιξη των ομάδων και τους τεχνικούς ελέγχους, όσο και στους πάγκους μας. Οπότε είναι ευκαιρία να δείξουμε τα μοντέλα μας. Κάνω την αρχή με τη δική μου φετινή συμμετοχή που δεν είναι άλλη από τη Ferrari 312P που συμμετείχε στον αγώνα του 1969 (αυτόν που κέρδισε το γκουλφοφορδ μου, από το 6o GB). Με αριθμό συμμετοχής #18 και πιλότους τους Pedro Rodriguez και David Piper, η 312 κατατάχτηκε 5η στη σχάρα εκκίνησης με χρόνο 3:35.500, αλλά εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω προβλήματος στο κιβώτιο. Γενικά η 312P ούτε γρήγορη ήταν, αλλά ούτε αξιόπιστη οπότε γρήγορα παραγκωνίστηκε από τη Σκουντερία που έφτιαξε μόλις τρεις από αυτές, πριν αλλάξει σελίδα, που οδήγησε στην 312PB Αυτό που βοήθησε την 312P να μην χαθεί στη λήθη της ιστορία όμως, ήταν το σφηνοειδές, επιθετικό και αφύσικα χαμηλό σχήμα της (956 mm ύψος! ), σήμα κατατεθέν μιας άλλη εποχής των αγώνων αντοχής... Για την ιστορία η Ferrari κατασκεύασε δύο εκδόσεις της 312P, την κλειστή Berlinetta που θα φτιάξουμε φέτος και την ανοιχτή Barchetta (το πρώτο μοντέλο ρητίνης που έφτιαξα ποτέ ). Ο V12 με τις 60 μοίρες και τις 48 βαλβίδες στρόφαρε στις 10.800 rpm και απέδιδε 450 άλογα, ικανά να κινήσουν το βάρους 585 κιλών αμάξωμα με 320 km/h στις ευθείες του Le Mans. Ηχητικά πάντως το αυτοκίνητο στέκεται πολύ καλά, πάρα τον υποκυβισμό του, σε σχέση με τις παλιότερες P4, των 4 λίτρων... upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Ferrari_312P_%281969%29.oggΚαι σίγουρα ξεχωρίζει οπτικά... Το κιτ ρητίνης της Fisher Model and Pattern, αρκετά οικείας στους περισσότερους από σας καθώς τα χρησιμοποιώ στις λεμανίτικες συμμετοχές μου, είναι στην γνωστή 1/24 και αποτελείτε από σχετικά λίγα κομμάτια, μέτριου καλουπώματος και λεπτομέρειας. Τα περιεχόμενα του κουτιού... Περισσότερα όταν ξεκινήσει η δράση, αν και μάλλον το πρώτο ΠΣΚ, για μένα δεν θα είναι και πολύ αποδοτικό καθώς θα με έχουν κλεισμένο σε ένα σχολείο, να διορθώνω γραπτά πανελληνίων. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι έχουμε λε μαν τζι μπι αλλά δεν καταλάβαιναν. Γιατί άραγες... Περιμένω και τις δικές σας συμμετοχές. Τα λέμε σε μια βδομάδα...
|
|
|
Post by gtziaf on May 29, 2015 4:42:15 GMT 2
Καλημέρα σε όλους και καλές κατασκευές σε όσους συμμετάσχουν τελικά, μιας και σήμερα ξεκινά το πρώτο κατασκευαστικό τριήμερο. Καλό G.B. να έχουμε... ΥΓ. Σας εύχομαι από τόσο νωρίς, καθώς θα έχω ξανά πρόσβαση σε ΗΥ, αργά το βράδυ μετά από τις εξετάσεις που ξεκινάνε, για μας, όπου νάνε και τη διόρθωση γραπτών που ακολουθεί.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 29, 2015 16:11:51 GMT 2
Γιώργο πολύ ενδιαφέρον κιτ φίλε!
Καλή αρχή σε όλους του συμμετέχοντες! Ανυπομονώ να δω τις κατασκευές!
|
|
|
Post by freddieslotcars on May 30, 2015 16:05:23 GMT 2
Ξεκινησα και εγω χαλαρα την F40 μου σημερα...σκευτομε να την κανω Test car LM,αφου το κιτ ειναι απο το πρωταθλημα JGT. Τεχνικα του αυτοκινητου(οι παλοιοτερει που εχαν ασχωληθει με Amiga 500 κ.α. της εποχης Test Drive) To κιτ... Και οι πρωτες εργασιες..ασταρομα το αμαξωματος Και μερικα σημεια ασημι... [/url
|
|
|
Post by gtziaf on May 30, 2015 17:45:41 GMT 2
|
|
|
Post by freddieslotcars on May 30, 2015 18:32:13 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on May 31, 2015 13:31:47 GMT 2
|
|
|
Post by freddieslotcars on May 31, 2015 14:32:19 GMT 2
Καλη επειτυχια σε ολους. Δεν εχω βρει εικονα,μονο τους χρονους ζωντανα. live.fiawec.com/
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 31, 2015 20:07:53 GMT 2
Καλησπερα και καλη αρχη σε ολους Το κιτ που θα φτιαξω ειναι το Mazda 787Β της Tamiya. Το αυτοκινητο ετρεξε το 1991, τη χρονια που η Μαζντα εγινε η πρωτη και τελευταια γιαπωνεζικη εταιρια που νικησε τον αγωνα. Το κιτ ειναι επανεκδοση του οριτζιναλ, με σηματα ομως για το αυτοκινητο που τερματισε εκτο. Πολυ καλο κιτ, μπορει να γινει βαση για ομορφιες στον κινητηρα, αλλα για τις αναγκες του GB θα παπατζωσουμε Στις δουλειες που εγιναν, καθαρισα ολα τα κομματια γιατι το καλουπι ειχε γραμμες-οδηγους για το βαψιο της τριχρωμης παραλλαγης του οριτζιναλ κιτ, εβαψα ολα τα μαυρα, εχω ασταρωσει οτι ειναι για Αλκλαντ, και ασταρωσα το αμαξωμα πρωτα γκρι και μετα λευκο ματ (σπρεη motip). Να σημειωσω οτι η Ταμιγια δεν δινει σηματα Dunlop, οποτε εκανα πλιατσικο σε ενα Nissan R89C γιατι δεν μπορουσα να βρω που εχω καταχωνιασει το τεμπλεητ για να τα ψεκαζα Φωτογραφικη τσιγκουνια, μονο το βαμενο καπακι. Τα υπολοιπα στην εβδομαδα του αγωνα. Καλες κατασκευες σε ολους ΣποϊλερΜπάι δε γουεη, σε αυτο το σημειο αν και ειναι πολυ νωρις θα ηθελα να καταθεσω και μια προταση προς συζητηση για το μελλον. Περσυ οπου προστεθηκε το εξτρα τριημερο δεν ειχα λαβει μερος γενικα στο GB και δεν εχω εικονα. Αλλα φετος που καθισα να μοντελισω, αυτο το 3ημερο ιτ νταζεν'τ φηλ λαϊκ λε μαν Μου φαινεται σαν ενα τριημερο οπως ολα τα αλλα. Ακομα και με radio lemans στα ηχεια. Προταση μου ειναι να κρατησουμε μονο την εβδομαδα του αγωνα οπως παλαιοτερα (Δευτερα-Κυριακη). Αλλωστε η ολη φαση δεν ειναι ουτε να φτιαξουμε το σουπερ ντουπερ κιτ, ουτε καν να το τελιωσουμε, αλλα να κανουμε λιγο χαβαλε για μερικες μερες
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2015 9:27:46 GMT 2
Λεμανίτες καλημέρα... Αλέξη, πολυ όμορφο το κιτ. Καλή επιτυχία... Τώρα βρίσκομαι υπο σκέψιν όσον αφορά το θέμα των λευκών ριγών του αμαξώματος για το αν θα προτιμηθούν οι χαλκομανίες που δίνονται έτοιμες ή να γίνουν με μασκάρισμα και βάψιμο ώστε να δείχνει το σύνολο πιό ομοιόμορφο με το υπόλοιπο livery που και αυτό θα βαφτεί. Εσείς τι λέτε? Εγώ μάλλον θα το έβαφα άσπρο, θα μασκαρίζα τις λευκές λωρίδες, θα το περνούσα κίτρινο και στο τέλος το μαύρο... Πάντως είναι δύσκολο λίβερι, όπως και να έχει οπότε ανάλογα με τα κέφια σου το προχωράς. Μήτσε πολύ μπροστά είσαι μαν . Πολύ ωραίο το αμάξωμα και σίγουρα θα βγει κουφέτο. Ντάνλοπ κάπου έχω templates. Αν τα θες, προλαβαίνουμε να στα στείλω. Μπάι δε γουεη, σε αυτο το σημειο αν και ειναι πολυ νωρις θα ηθελα να καταθεσω και μια προταση προς συζητηση για το μελλον. Περσυ οπου προστεθηκε το εξτρα τριημερο δεν ειχα λαβει μερος γενικα στο GB και δεν εχω εικονα. Αλλα φετος που καθισα να μοντελισω, αυτο το 3ημερο ιτ νταζεν'τ φηλ λαϊκ λε μαν Μου φαινεται σαν ενα τριημερο οπως ολα τα αλλα. Ακομα και με radio lemans στα ηχεια. Προταση μου ειναι να κρατησουμε μονο την εβδομαδα του αγωνα οπως παλαιοτερα (Δευτερα-Κυριακη). Αλλωστε η ολη φαση δεν ειναι ουτε να φτιαξουμε το σουπερ ντουπερ κιτ, ουτε καν να το τελιωσουμε, αλλα να κανουμε λιγο χαβαλε για μερικες μερες Βασικά, η μικρή επέκταση έγινε για να γίνει λίγο πιο "προσιτό" στους όχι τόσο φανατικούς με το αντικείμενο και σε αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν αλλά πιέζονται χρονικά λόγω εργασίας, οικογενείας, και λοιπών υποχρεώσεων. Βέβαια πάλι οι ίδιοι συμμετάσχουμε στο τέλος, οπότε... Γενικά, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά σου εξηγώ και τους λόγους της επέκτασης. Αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι του χρόνου το επαναφέρουμε. Το σίγουρο είναι ότι όπως και να είναι το φορμάτ, ο χαβαλές και η παρέα διατηρείτε που είναι και το σημαντικό στο τέλος. ΥΓ. Εγώ κατασκευαστικά δεν έκανα πολλά πράγματα αλλά πήρα από την κυρά Σοφία άδεια στοκαρίσματος οπότε κάποια στιγμή 1-2 φώτος θα ανέβουν. Τα λέμε μάγκες
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jun 1, 2015 15:09:51 GMT 2
Αλέξη και Δημήτρη πολύ ωραία κομμάτια!
Καλή συνέχεια παιδιά!
|
|
|
Post by freddieslotcars on Jun 1, 2015 17:15:15 GMT 2
Εγω δεν εχω κανει κατι δυο μερες γιατι ειμαι αρωστος,οποτε ανηπομονο να το ξαναποιασω την Κυριακη,ας φτιαξω και λιγο το Lago-Talbot t26c της smer.......ευκαιρια.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2015 19:17:00 GMT 2
Κάτι έκανα κι εγώ οπότε σαν δείχνω ένα κάτι σαν update, αν μπορώ να το ονομάσω έτσι, δηλαδή... Το αμάξωμα και το πάτωμα στοκαρίστηκαν και τρίφτηκάν μια για αρχή. Τα υπόλοιπα κομμάτια οργανώθηκαν στο γνωστό λεμάνιτικο κουτάκι κι έριξα ένα χέρι αστάρι στο αμάξωμα. Δυστυχώς τα panel lines είναι ότι να 'ναι, οι περιοχή στις πίσω γρίλιες είναι σαν σκοροφαγωμένη και έχει και ένα κάρο τρυπίτσες. Οπότε τρίφτηκε και θα ξαναστοκαριστεί από βδομάδα, όταν ξεκινήσουμε. Λίγο με νευρίασε, γιατί τα άλλα μοντέλα του mr. φισερ που έφτιαξα, ήταν μια χαρά για ρητίνη ιδιώτη πάντα, αλλά αυτό ενώ φαινόταν ΟΚ, έβγαλε προβλήματα. Τέλος πάντων, με το που ξεκινήσει η κύρια βδομάδα ελπίζω να πάνε καλύτερα τα πράγματα και να το ευχαριστηθώ. Σε αυτό θα βοηθήσει και η παρέα φυσικά...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jun 1, 2015 20:33:25 GMT 2
Κιτ των 20 κομματιών = κλασσικός ψυχοβγάλτης!
Γιώργο με την εμπειρία που έχεις σε τέτοιες κατασκευές, νομίζω δεν θα σε στοιχιώσει!!
Καλή συνέχεια!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 2, 2015 12:07:41 GMT 2
Φισερ υπαρχει μια, η Φισερ Πραϊς. Καλη αρχη Γιωργο. Απογοητευτηκα να σου πω την αληθεια. Εγραψες οτι πηρες αδεια απο τη γυναικα για στοκαρισμα και φανταστηκα οτι θα αγοραζες 4-5 MFH @Φρεντη: φτιαχνεις τη διθεσια εκδοση που ετρεξε στο ΛεΜαν ή την GP; Στα του αγωνα: Οκ, οι δοκιμες δε λενε τιποτα. Οτι ειδαμε στους δυο πρωτους αγωνες του WEC, πανω κατω επιβεβαιωθηκε σε χρονους και προχτες. Εβρεχε κιολας, δεν ξερουμε και τι προγραμμα ειχε καθε ομαδα, συμπερασματα δε βγαινουν. Αλλα ρε Νισαν, οταν ολοι επι 50 χρονια παιζουν κινηση πισω κτλ, οταν η panoz δεν πετυχε κατι με κινητηρα μπροστα, τι υπολογισμους κανατε ρε γιγαντες γιαπωνεζοι?!?!?! Τι πινουν τα τζαπανια?!?! Πρωτα η Χοντα στην φ1, τωρα η Νισαν, το μονο που μενει ειναι να δουμε yaris wrc πιο αργο απο fiesta r5 Εννοειται οτι αν καταφερει η Νισαν να ειναι σε 3 χρονια διεκδικητρια της νικης (που δεν θα ειναι) κρατατε αυτο το παραληρημα και με ξεφτιλιζετε
|
|
|
Post by freddieslotcars on Jun 3, 2015 6:13:08 GMT 2
@Φρεντη: φτιαχνεις τη διθεσια εκδοση που ετρεξε στο ΛεΜαν ή την GP; Ελεγα για την τριθεσια αλλα το μετανιωσα.... Στα του αγωνα: Οκ, οι δοκιμες δε λενε τιποτα. Οτι ειδαμε στους δυο πρωτους αγωνες του WEC, πανω κατω επιβεβαιωθηκε σε χρονους και προχτες. Εβρεχε κιολας, δεν ξερουμε και τι προγραμμα ειχε καθε ομαδα, συμπερασματα δε βγαινουν. Αλλα ρε Νισαν, οταν ολοι επι 50 χρονια παιζουν κινηση πισω κτλ, οταν η panoz δεν πετυχε κατι με κινητηρα μπροστα, τι υπολογισμους κανατε ρε γιγαντες γιαπωνεζοι?!?!?! Τι πινουν τα τζαπανια?!?! Πρωτα η Χοντα στην φ1, τωρα η Νισαν, το μονο που μενει ειναι να δουμε yaris wrc πιο αργο απο fiesta r5 Εννοειται οτι αν καταφερει η Νισαν να ειναι σε 3 χρονια διεκδικητρια της νικης (που δεν θα ειναι) κρατατε αυτο το παραληρημα και με ξεφτιλιζετε
Θα σημφονισω για τις δοκιμες γιατι το εχουμε δει και στην F1.Η Nissan εχει να παρουσιαζει τα αυτοκινητα της σαν τα σουπερ ουαου αυτοκινητα π.χ η τελευταια καυτη πατατα το "Deltawing" που τελικα δεν καταφερε να τερματησει κανενα αγωνα.
|
|