|
Post by AlexAmarandos on Dec 21, 2015 19:42:40 GMT 2
Κομνηνέ στα μάτια μου, φαίνεται μια χαρά φίλε!
Ίσως να μην είναι τόσο έντονη η γραμμή στο εξώγκομα πάνω απο την εξάτμηση και να ήθελα να είναι λίγο πιο στογγυλοποιημένο...και πάλι ίσως γιατί δεν είμαι γνώστης...
Πάντως φίλε η δουλειά είναι άψογη!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 22, 2015 12:20:28 GMT 2
Ακριβός Αλέξανδρε, σε εκείνο το σημείο σλαλωνει και το δικό μου μάτι όταν κοιτάω το μοντέλο από αυτή την οπτική γωνία. Μάλλον έπρεπε τα πλαϊνά να είναι λίγο πιο φουσκωμένα. Η η ουρά να γίνει λίγο πιο στενή στο τελείωμα πίσω, ετσι ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερη καμπύλη σε όλο το μήκος. Πάντως παρηγορούμε λίγο γιατί έχω την αίσθηση ότι το πρόβλημα το κάνουν εντονότερο οι πειραγμένες εξατμίσεις που έχω χρησιμοποιησει στην φωτογράφιση, οι όποιες είχαν τροποποιηθεί για άλλο DUCATI 888, τα συγκεκριμένα τελικά των εξατμίσεων κλείνουν προς τα μέσα στο πίσω τους μέρος και είναι σαν να ακολουθούν το κάτω μέρος της ουράς σε όλο της το μηκος μη βοηθώντας να αναδειχθεί η όποια καμπύλη υπάρχει εκεί. Στο τελικό μοντέλο θα χρησιμοποιησω άλλες μη πειραγμένες εξατμίσεις στις οποίες τα τελικά είναι ευθυγραμμισμενα με τους σωλήνες τους. Έτσι το τελείωμα τους, η άκρη δηλαδή των τελικών θα απέχει περισσότερο από την ουρά (όπως και στην πραγματική μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας) αυτό πιστεύω θα αναδείξει την καμπύλη της ουράς και θα δείχνει εντονότερη. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο φίλε μου και θα ήθελα και από άλλους παρόμοια σχόλια, γιατί πιστεύω σε τέτοιου είδους κατασκευές βοηθά πολύ η κριτική ματιά τρίτων.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 23, 2015 19:56:11 GMT 2
Τελικά Αλέξανδρε το σχόλιο σου με ώθησε να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ λίγο ακόμα με το σημείο που εντοπίζουμε το πρόβλημα. Χωρίς το σχόλιο αυτό το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τολμούσα να πειράξω άλλο την ουρά φοβούμενος μην την χαλάσω και απλά θα προσποιουμουν στον εαυτό μου ότι είχα κάνει οτι καλύτερο μπορούσα.. Αλλα απ ότι φαίνεται μπορούσα και καλύτερα. Στις νέες φωτογραφίες εκτός από τη δουλίτσα που έγινε στην ουρά έχουν αντικατασταθει και οι εξατμίσεις. Σίγουρα δεν είναι τέλειο και πάλι αλλά τώρα είναι κατά την γνώμη μου ακόμα πιο κοντά στην πραγματικοτητα. Για πες σου φαίνεται και εσένα καλύτερο τώρα?? Παιδιά και οι υπόλοιποι, αν έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο μην διστάσετε. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ!! Στη φώτο με το καφέ φόντο είναι το μοντέλο όπως ήταν πριν γίνουν οι τελευταίες αλλαγές, για σύγκριση.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 14, 2016 13:00:09 GMT 2
Καλησπέρα φίλε!
Πολύ χαίρομαι που σε ώθησα προς το καλύτερο και όχι προς το ρεσετ...χααχαχ!!
Προσωπικά μου φαίνεται πολύ καλύτερα! Έχεις πιάσει και την καμπυλότητα και το κόψιμο της γωνίας. Προσωπικά αν είχα φτάσει εδώ, θα το αφήνα έτσι, γιατί το παραπάνω πείραγμα μυρίζει..."μπαρούτι" χαχααχ!
Για μένα προχώρα έτσι!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 18, 2016 21:49:15 GMT 2
Πολύ ωραίος κύριε!!! Απόστολος
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Jan 20, 2016 9:57:17 GMT 2
Ε ρε κάτι δουλειές!!! Γειά σου ρε Κομνηνέ με τα ωραία σου!!!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 23, 2016 12:43:04 GMT 2
Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 10, 2016 2:00:04 GMT 2
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 9, 2016 23:18:17 GMT 2
Καλησπέρα φιλαράκια, εν αναμονή των χαλκομανιών που εδώ και κάνα τρίμηνο που έγινε η παραγγελία ακόμα να έρθουν, ασχολήθηκα λίγο με το παραμελημένο μέχρι τώρα πίσω δισκόφρενο-δαγκάνα. Αυτη η μοτοσυκλέτα έχει ατσάλινο πίσω δίσκο και όχι καρμπον όπως το 888 της tamiya. Μετα απο έρευνα σε όλα τα κιτ μοτοσυκλετών που έχω κατέληξα οτι ο πιο κοντινός σε εμφάνιση είναι (τι περίεργο) αυτός απο το 916 της tamiya. Εννοείται βέβαια οτι θα χρειαζόταν αρκετές μετατροπές για να ταιριάξει στο 926.. σε αυτό το σημείο για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Όσιο Ανδρέα τον μοντελομαρτηρα που πρόσφερε το δίσκο απο το spare box του και ετσι γλύτωσε τον κανιβαλισμό το δικό μου άφτιαχτο κιτ του 916. Επίσης και η δαγκάνα θέλει μια μικροαλλαγη γιατί το κυλινδρικό στέλεχος (κόντρα) που στο 888 βιδώνεται στο καρτερ του μοτερ, στο 926 έχει κοντινει και βιδώνεται στο εσωτερικό του ψαλιδιού. Διαφορετικά είναι και τα όργανα στο 926, τα οποία είναι αναλογικά και στρογγυλά. Αρχικά τροποποιηθηκε το κουτί του ψηφιακού οργάνου του 888 και στο σημείο αυτό θα μπορούσε απλά να μπει η χαλκομανία απο την καρτέλα για το 888 του 1992 της studio 27, αλλά για να είναι πιο αληθοφανές το αποτέλεσμα, με την συνδρομή περισσευουμενου κομματιού απο NR 750 της tamiya από το οποίο αφαιρέθηκαν δυο από τα όργανα και αφού τρίφτηκαν αρκετά για να λεπτυνουν μέσα τους θα μπουν οι χαλκομανίες των οργάνων ετσι ώστε γύρο τους να υπάρχει περιμετρικά και το υπερυψωμένο μαύρο χειλάκι του οργάνου. Οι εξατμίσεις κόπηκαν πριν τους σιγαστήρες για να ξανακολληθουν στη σωστή θέση, αλλά και στα ακροφυσια ώστε τα τελευταία να κοντύνουν λίγο γιατί είναι μακριά σε σχέση με φώτο του πραγματικού. Τα ανάγλυφα ζωνάρια των σιγαστήρων αφαιρέθηκαν γιατί είναι υπερβολικά για την κλίμακα όπως και καποια γαζιά ηλεκτροκολησης που δίνει η tamiya. Τα εξατμισακια του 926 είχαν την τιμή κατά την κατασκευή τους να συναντηθούν με την ακραπα τιτανίου του ΚΤΜ μου.. Δεν άντεξα στον πειρασμό και σας την βάζω και αυτή. Κάποια πραγματάκια που είχα κάνει στο 888 πρέπει να γίνουν και για το 926. Πανω τιμονοπλακα. Το εμπρός εσωτερικό τμήμα του φαιριγκ. Τα γαζιά στο πλαίσιο. Και το σταντ. Αυτά προς το παρόν καλό σας βράδυ και καλά μοντελαρισματα.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 11, 2016 12:51:11 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 12, 2016 18:12:02 GMT 2
Πολύ δυνατό Update. Χάρμα οφθαλμών το ντουκάτι, Κομνηνέ!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 21, 2016 14:16:22 GMT 2
Σούπερ δουλειά Κομνηνέ και παραστατικότατη η παρουσίαση. Καλή συνέχεια και περιμένουμε να τη δούμε να στέκεται στο σταντ!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 21, 2016 16:41:07 GMT 2
Κομνηνέ τι να λέμε ρε φίλε!
Όχι φοβάμαι να πιασω μηχανή με αυτά που βλέπω, αλλά και να ανοίξω το κουτι να χαζέψω τα κομμάτια!χααχ!
Εκπληκτική δουλειά και επιμονή στην λεπτομέρεια...καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 21, 2016 18:24:42 GMT 2
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα τιμητικά σας σχόλια. Αλέξανδρε μην το φοβάσαι (αν και ξέρω οτι πιάνει το χέρι σου για βελτιώσεις) υπάρχουν μοντέλα μοτοσυκλετών που είναι ολοσωστα και δεν χρειάζονται καμιά απολύτως βελτίωση για να δώσουν ενα πολύ καλό αλλά και εύκολο μοντέλο. Πάντως μην νομίζεις.. κάποιες φορές σιχτιρίζω τον εαυτό μου που ανοίγω τόσες δουλειές-βελτιώσεις στα μοντέλα μου και χάνω τελικά το σημαντικοτερο κομμάτι του χόμπι μας που είναι το να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα ενα μοντέλο χωρίς άγχος και να περάσεις καλά.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 7, 2016 9:01:10 GMT 2
Κομνηνε χαρα στο κουραγιο σου!! Τα εχουμε πει, εισαι φοβερος με την εμφαση που δινεις στη λεπτομερια!! Συνεχισε να μας δινεις υλικο
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 15, 2016 13:41:35 GMT 2
Καλημερα παιδιά, προχωράει σιγα σιγα και το 926. Ενα μικρο αλλά σημαντικό update. Η τελευταία φαναρτζοδουλεια που είχε μείνει ηταν καποια κομμάτια που έπρεπε να προστεθούν στα πίσω άκρα του φαιριγκ του 888 ωστε να μεταμορφωθεί στο σημείο αυτό και να γινει όπως το επανασχεδιασμενο του 926. Η μετατροπή εγινε με προσεκτικά προετιμασμενες λωρίδες πλαστικου που κολλήθηκαν στα σημεια. Επισης εγινε λιγη δουλίτσα στο μπροστά εσωτερικό τμημα του φαιριγκ ωστε το ψυγείο να μην βρίσκει στο νεο σποηλερ που εχει τοποθετηθεί εκεί. Επίσης κάποια στιγμή ηρθαν οι χαλκομανιες και έφτασε η ωρα επιτέλους να πέσει λιγο χρωμα. Απο την βιασύνη μου να τις δοκιμάσω ξέχασα να τις φωτογραφίσω και ετσι σας τις δείχνω ψαλιδισμένες και με τοποθετημενες ήδη αυτες του ρεζερβουαρ. Η ποιότητα εκτύπωσης ειναι πολυ καλη αλλα διαπίστωσα πρόβλημα εφαρμογης στα ακρα τους τα οποία έπρεπε να ψαλιδίσω, αφού οι χαλκομανίες έρχονται όλες σε ένα ενιαίο φιλμ. Με τις χαλκομανίες τωρα πια ανα χείρας ηρθε στο προσκήνιο ενα καθοριστικό πρόβλημα για την ολοκλήρωση του μοντέλου. Ειναι το βάψιμο της ουράς και ειδικότερα το χαρακτηρηστικο γεμάτο καμπύλες λευκό number plate της. Συν του οτι αυτές οι καμπύλες πρέπει να διατρέχονται από λεπτή κόκκινη λωρίδα η οποία φυσικά δεν υπάρχει σε έτοιμη χαλκομανία, πόσο δε με τις καμπύλες που πρέπει η λωρίδα να έχει. Τα έχουν αυτά οι εκ του μηδενός κατασκευές... Από δοκιμές που έχω κάνει, ήξερα πως μια ευθεία λωρίδα χαλκομανιας οσο λεπτή και αν είναι δεν μπορεί να ακολουθήσει έντονες καμπύλες και αλλαγές κατεύθυνσης , για παράδειγμα η συγκεκριμένη λωριδα πρέπει να εχει παχος 0,3 του χιλιοστού! και όμως δεν στρίβει!! Η κατασκευή και τοποθέτηση αυτης της λωρίδας με προβληματιζε έντονα απο τα αρχικά σταδια αυτης της κατασκευης γιατι δεν ειχα καταφερει να βρω μια αξιοπρεπή λυση για την κατασκευή της και προχωρούσα το ολο προτζεκτ σκεπτόμενος οτι κατι θα σκεφτώ στην πορεία, ελπίζοντας οτι τελικά δεν θα αναγκαστώ να την παραβλέψω και να μην την τοποθετήσω καθόλου. Με το ιδιο περίπου πρόβλημα ειχα ερθει αντιμέτωπος και στην κατασκευή του 888 αλλά σε πολύ πιο λάιτ μορφη μια που ολες σχεδον οι καμπύλες της λευκής τότε λωρίδας δύνονταν απο την tamiya και κάποιες λίγες που δεν δύνονταν φτιάχτηκαν σχετικά εύκολα απο περισσεύματα χαλκομανιών του ίδιου κιτ. Επιστροφή στο παρόν.. Είχα επίσης σκεφτεί μήπως μαζι με τις υπόλοιπες χαλκομανίες σχεδιασω και παραγγείλω σε χαλκομανια ολοκληρο το λευκο number plate μαζι με την.. διαβολικη κοκκινη λωριδα, αλλα ηξερα πως δεν υπάρχει περίπτωση μια ενιαία χαλκομανια να κάτσει σωστα χωρις ζαρώματα στις περίπλοκες καμπυλες αυτης της ουράς, συν το οτι υπάρχει και η τρυπα του αεραγωγού. Τελος πάντων για να μην σας κουράζω οι λευκές επιφάνειες έγιναν με μασκαρισμα και την λυση στην κοκκινη λωρίδα έδωσαν για αλλη μια φορα χαλκομανίες σχεδιασμένες για 888.. Αλλα αυτη τη φορα απο την καρτέλα της studio27 που περιεχέι τέτοιες κοκκινες λωριδες. Βέβαια και παλι σε καμια περίπτωση δεν τεριαζουν οι καμπυλες. Τελικά με πολυ τύχη-υπομονή και κοψε ραψε τοποθετηθηκαν. Το αποτέλεσμα δεν ειναι τέλειο αλλα λαμβάνοντας υποψην τις δυσκολίες δεν είναι και κακό.
|
|