vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Dec 10, 2014 23:52:54 GMT 2
Αν και ασχετος με μηχανες αυτο που βλεπω που αρεσει πολυ! Συμφωνω με τα παιδια οτι εχεις πιασει πολυ καλα το σχημα! Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 8, 2015 14:46:30 GMT 2
Αν και καθυστεριμενα.. σε ευχαριστω Βαγγελη.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 8, 2015 15:28:48 GMT 2
Η προσπάθεια συνεχίζεται με αρκετά προβλήματα και πολυήμερες βαρεμάρες στο ενδιάμεσο, αλλά συνεχίζεται. Το κύριο βάρος των εργασιών και σε αυτό το στάδιο έχει πέσει στην ουρά. Αλλά και στο ρεζερβουάρ γίνονται κάποια πράγματα, στην προσπάθεια να πάρουν το τελικό τους σχήμα. Όλα τα προβλήματα δημιουργουνται απο τον στόκο της tamiya ο οποίος επιδη είναι εποξικος και πέφτει σε μεγάλες ποσότητες σκευρωνει σε κάποια σημεία το πλαστικό και το λειώνει, επίσης όταν τρίβεται δεν αφήνει μια λεία επιφάνεια αλλά δημιουργεί πόρους. Στο ρεζερβουάρ λόγο των προβλημάτων που δημιουργεί ο στόκος αποφασίστηκε να φτιαχτεί ένα πρώιμο ρητινενιο αντίγραφο από την μέχρι τώρα πρόοδο έτσι ώστε να χρησιμοποιηθει αυτό ως βάση για την τελική ολοκλήρωση του κομματιού αφού η ρητίνη δεν επηρεάζεται από τον στόκο. Οι μπελάδες δεν λένε να με αφήσουν.. Η ουρά επιδη αφέθηκε για πολλές μέρες τοποθετημένη στη θέση της στερεωμένη λανθασμένα με την βίδα της ΜΙΑΣ μόνο πλευράς, είχε αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το μεγάλο βάρος του στόκου στο πίσω μέρος, να πετσικαρει και να ανορθώνεται από την μια πλευρά. Δείτε την φωτο παρακάτω. Το πρόβλημα του πετσικαρισματος προσπάθησα να το λύσω με ζεσταμα και ενα λαστιχάκι αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. (Για ρίξτε καμιά άλλη ιδέα!) Αυτά για την ωρα. Αν δεν λυπόμουν τις πολλές ώρες που ασχολήθηκα μέχρι τώρα θα το ξαναξεκινουσα από την αρχή με διαφορετικό τρόπο κατασκευής.. Κάτι που ίσως να μην το αποφύγω τελικά, αν δεν βρω ικανοποιητικες λύσεις.. και εδώ θα ήθελα τις ιδέες σας για να φέρω στα ίσια της την ουρά.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 9, 2015 18:13:44 GMT 2
Κομνηνέ, χαίρομαι που προχωράει η δουλειά. Σχηματικά μου αρέσει πολύ, οπότε περιμένουμε τη συνέχεια
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 1, 2015 15:05:23 GMT 2
Καλημέρα παιδιά μετα απο καιρό επανέρχομαι με τον μπελά που ακούει στο όνομα 926. Μπελάς γιατί πάνω που νόμιζα πως είχα τελειώσει με το σχήμα της ουράς και πως το μόνο θέμα που έχω να λύσω με αυτή θα είναι το πετσικαρισμα που απέκτησε.. Δυστυχώς επιβεβαιωθηκε μια υποψία που είχα οτι το σχήμα της δεν είναι εντελώς ένταξή. Η διαπίστωση αυτή έγινε μετα απο την ανακάλυψη μιας πολύ καλής φωτογραφίας που δείχνει την μοτοσυκλέτα απολύτως από το πλαι. Έτσι επανήρθε το βασανιστικό διλημμα να ξαναφτιάξω όλο το κομμάτι απο την αρχή. Αυτό θα έλυνε και τα άλλα προβληματα, το πετσικαρισμα και την πορώδη επιφάνεια του στόκου μια που θα χρησιμοποιουσα αλο υλικό, αλλά μετά απο σκέψη αποφάσισα να το παλέψω λίγο ακόμα. Η λύση που βρήκα στην παρούσα φάση είναι η προσθήκη μιας "τσοντας" στο προβληματικό σημείο και ξανά μανά στοκάρισμα τρίψιμο. Δείτε τις φώτο παρακάτω. Μπορεί να μην έχω τελειώσει με τα βασικά κομμάτια της μετατροπής αλλά παράλληλα γίνονται και κάποια πραγματάκια στα περιφερειακά. Ενα απο αυτά που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι η βελτίωση των ζαντων για τις οποίες σκαρφίστηκα ενα σπεσιαλ εργαλείο για να τις σκαλίσω λίγο.. κυριολεκτικά όμως! Τι εννοώ. Οι ζαντες αυτές είναι πενταμπρατσες και στην πραγματική ζαντα το πίσω μέρος κάθε μπράτσου είναι κούφιο κάτι που δεν έχουν οι πλαστικές του μοντέλου. Δείτε τις φώτο παρακάτω και θα καταλάβετε. (Η λεπίδα μέσα στην χαρακιά κολλήθηκε με κυανοακρυλικη) Επίσης έγινε μια προσπάθεια να φτιαχτούν σπιτικές χαλκομανίες με την βοήθεια του Ανδρέα (lunatik 46) και του εκτυπωτή του, οι προσδοκίες ήταν εξαρχής χαμηλές και απλά επιβεβαιωθηκε οτι δεν μπορεί να γίνει σωστά η δουλειά για τις συγκεκριμενες χαλκομανίες. Έτσι όταν φτάσει η ώρα (αν φτάσει ποτέ) θα ακολουθηθεί ο γνωστός δρόμος της παραγγελίας στο εξωτερικό. Θα κάνω μια ερώτηση και στην ελληνική LM decal και βλέπουμε.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 1, 2015 17:14:06 GMT 2
Κληρούχα δίδαξες με το μοντοεργαλείο σου!! Συνέχισε να το παλεύεις φίλε, σίγουρα στο τέλος θα βγεί κάτι καλό και ας παιδευέσαι τώρα τρελά ...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Mar 1, 2015 20:19:17 GMT 2
Εκπληκτική δουλειά (ως συνήθως) Κομνηνέ!!! Πολύ απαιτητική η όλη κατασκευή, αλλά είμαι βέβαιος για το τελικό αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια, Απόστολος
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 2, 2015 12:02:24 GMT 2
Σε ευχαριστώ Αλέξη, αυτό είναι ακόμα ένα απο τα πλεονεκτηματα του φόρουμ, το να μοιραζόμαστε κάποιες ιδέες που πιστεύουμε οτι θα είναι χρήσιμες και σε άλλους ομοιοπαθουντες. Απόστολε σε ευχαριστώ πολύ. Τι έγινε, σταμάτησες να ασχολεισε με τις μοτοσυκλέτες? Δεν σου κρύβω ότι μου λοιπουν οι κατασκευές σου.
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Mar 2, 2015 13:07:46 GMT 2
Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι λέει η παροιμία... Κάτι έχω σχεδόν έτοιμο, αλλά θέλει λίγη δουλίτσα ακόμη. Να είσαι καλά, και σ' ευχαριστώ πολύ για το "σκούντηγμα" Απόστολος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 11, 2015 22:14:21 GMT 2
Κομνηνέ καλησπέρα,
έχω χαζέψει. Κοιτάω και ξανακοιτάω το εργαλείο σου και θαυμάζω τη φαντασία σου. Μπράβο φίλε!!! Ελπίζω να έχεις απροβλημάτιστη συνέχεια και να σου βγεί αβίαστα το αποτέλεσμα που έχεις στο μυαλό σου.
Καλη συνέχεια.
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 2, 2015 15:07:31 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 2, 2015 17:58:46 GMT 2
Πραγματικά πολύ όμορφη, η ουρά Κομνηνέ. Σκέφτεσαι να πουλάς αντίγραφα της? Μπορεί να να ενδιαφέρονται και άλλοι για αυτήν την μετατροπή, ιδίως αν υπάρχει έτοιμη η ουρά. Ψάξ' το, αν σε ενδιαφέρει... Καλή συνέχεια
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Nov 3, 2015 12:04:25 GMT 2
Πολύ καλή δείχνει η αναπαραγωγή Κομνηνέ!!! Άντε πάμε γερά για τη συνέχεια... Απόστολος
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 3, 2015 17:43:17 GMT 2
Ναι Γιώργο με ενδιαφέρει να πουλάω, βέβαια έχω και αρκετές αναστολές γιατί δεν θα με χάλαγε καθολου να έχω την παγκόσμια αποκλειστικοτητα .. και πόσο ενδιαφέρον μπορεί να υπάρξει όταν στην Ελλάδα δεν είμαστε πάνω απο 4-5 (και ίσως λέω και πολλους) που ασχολούμαστε πραγματικά με μοντέλα μοτοσυκλετών?? Το ebay σίγουρα είναι διαφορετική ιστορία και ίσως εκεί υπάρξει περισσότερο ενδιαφέρων..Αλλά εκεί θα ήθελα να τα βάλω (αν τα βάλω) όταν θα είναι τελειωμένα όλα τα κομμάτια δηλ και ρεζερβουάρ και βάσεις μαρσπιε και τα σελακια τα οποία επι την ευκαιρία είναι ήδη και αυτα έτοιμα. Πάντως η σκέψη σου για αγορά απο κάποιον μόνο της ουράς δεν είναι άστοχη γιατί υπάρχουν πάρα πολες φωτογραφίες απο 888 που έχουν ΜΟΝΟ την νέου τύπου ουρά χωρίς διαφορετικό ρεζερβουάρ-ζάντες-δισκοπλακες. Να μερικά δείγματα. Σε αυτη την περίπτωση όμως καλό θα ήταν κάποιος να φτιάξει ενα υποτιθέμενο track day bike όπως τα χιλιάδες που υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα μέσα στις πίστες ώστε να μην δεσμεύεται απο συγκεκριμενες χαλκομανίες λογότυπα κλπ... Τέλος πάντων αν κάποιος ενδιαφέρετε για ουρά σέλα και vacuform ζελατίνα φαιριγκ ας επικοινωνησει μαζί μου.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 3, 2015 18:31:05 GMT 2
Να σαι καλά Απόστολε σε ευχαριστω για την συμπαρασταση.
|
|
|
Post by manos13 on Nov 4, 2015 12:10:58 GMT 2
Καλα τριψιματα.
|
|