|
Post by jvolume on Jul 27, 2013 21:17:54 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους Η δική μου συμμέτοχη στο επετειακό μας Group Build είναι η Lamborghini Murcielago. Η Murcileago, το αμάξι των ποδοσφαιριστών και των τραγουδιστών όπως λέει και ο gtziaf, είναι το πρώτο όχημα που παρουσίασε η εταιρία αφότου πέρασε στα χέρια της Audi . To όνομά της το πήρε από έναν ταύρο που επέζησε μετά από 24 χτυπήματα με σπαθιά(?)(αυτά που τους καρφώνουν στην πλάτη ) και στη συνέχεια ο ταύρος αυτός δόθηκε σαν δώρο στον Don Antonio Miura, εκτροφέα της περίφημης ράτσας ταύρων από την οποία πήρε το όνομά της η κούκλα που φτιάχνει ο admin μας. Αυτή βασικά είναι η ιστορία που πλάσαρε το VAG για το όνομά της Murcileago (που by the way σημαίνει νυχτερίδα στα ισπανικά) και μάλλον μπάζει από παντού αλλά επειδή μας αρέσουν τα παραμύθια, αυτό το τρώμε αβασάνιστα. ;D Περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο θα βρείτε εδώ: en.wikipedia.org/wiki/Lamborghini_Murci%C3%A9lagoΓια τα κουτσομπολιά που αφορούν την Murcielago (και όμως υπάρχουν και τέτοια!!) διαβάστε εδώ : www.lambocars.com/murcielago/murcielago_6_2.htmlΗ ιστορία της Murcileago σε βίντεο: Το κιτ είναι το κλασσικό της Fujimi που νομίζω ότι και η μόνη εταιρεία που έχει ασχοληθεί με το θέμα σε πλαστικό. Τα περιεχόμενά του: Τα ΡΕ της Acustion που θα προσπαθήσω να χρησιμοποίησω: και οι οδηγίες τους σε άπταιστη Ιαπωνική!! και όχι δεν έχει και κανένα σχεδιάγραμμα!! Το κιτ είναι κλασσικό Fujimi με σωστό σχήμα και καλό πλαστικό και δίνει μόνο το καπάκι από τον κινητήρα. Για όποιον ενδιαφέρεται η Hobby Design έχει κυκλοφορήσει τον κινητήρα σε ρητίνη σε τιμή υψηλότερης αυτής του κιτ. Πληροφορίες εδώ: www.hlj.com/product/hydhd03-0196/AutΚλείνοντας το ποστ αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Βασίλη (billgr) για την παραχώρηση του κιτ αυτού και του βελτιωτικού της Lambo. Thanks bill, μακάρι να βγει ένα καλό αποτέλεσμα και να στήσουμε τις Lambo μας διπλά-δίπλα για (φωτογραφικές) κόντρες. Καλά να περάσουμε και σε αυτό το group build!! Καλό βράδυ Γιάννης
|
|
|
Post by alex78 on Jul 28, 2013 20:47:24 GMT 2
Γιάννη να γνωρίζεις πως μας καλόμαθες με την ''962'' και αναμένουμε πλέον και άλλες ομορφιές απο σένα! . Σε ποιά απόχρωση προσανατολίζεσαι να κινηθείς.... Το κιτ είναι το κλασσικό της Fujimi που νομίζω ότι και η μόνη εταιρεία που έχει ασχοληθεί με το θέμα σε πλαστικό. Σωστός, εκτός αν συγκαταλέξουμε και αυτό: www.hlj.com/product/aos08686/Sci ;D ;D ;D Καλή επιτυχία με το project!! Αλέξης : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jul 29, 2013 10:03:58 GMT 2
Γιάνναρε πιάσε τον ταύρο από τα κέρατα φίλε!!! Μιας και το αυτοκίνητο των ποδοσφαιριστών και τραγουδιστών, θα ακολουθήσεις και αντίστοιχη χρωματική απόχρωση?!?! Καλή αρχή!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 6, 2013 10:36:02 GMT 2
Φίλε, καλή επιτυχία και από μένα! : :
|
|
|
Post by jvolume on Sept 26, 2013 19:55:11 GMT 2
Γιάννη να γνωρίζεις πως μας καλόμαθες με την ''962'' και αναμένουμε πλέον και άλλες ομορφιές απο σένα! . Σε ποιά απόχρωση προσανατολίζεσαι να κινηθείς.... Το κιτ είναι το κλασσικό της Fujimi που νομίζω ότι και η μόνη εταιρεία που έχει ασχοληθεί με το θέμα σε πλαστικό. Σωστός, εκτός αν συγκαταλέξουμε και αυτό: www.hlj.com/product/aos08686/Sci ;D ;D ;D Καλή επιτυχία με το project!! Αλέξης Αλέξη καλησπέρα αρχικά σκεφτόμουνα το κίτρινο άλλα τώρα τελευταία χαζεύω και κάτι σε λευκό. Θα δείξει σύντομα. Ωραίος ο ρομποτας. Έχουν ξεφύγει τα τζαπόνια.
|
|
|
Post by jvolume on Sept 26, 2013 19:58:00 GMT 2
Γιάνναρε πιάσε τον ταύρο από τα κέρατα φίλε!!!
Μιας και το αυτοκίνητο των ποδοσφαιριστών και τραγουδιστών, θα ακολουθήσεις και αντίστοιχη χρωματική απόχρωση?!?!
Καλή αρχή! Φίλε, καλή επιτυχία και από μένα! Αλέξανδρε και Νεκτάριε σας ευχαριστώ πολύ. Αλέξανδρε θα σε στεναχωρήσω και δε θα πάω σε τραγουδοποδοσφαιροχρωμα (κάτι λαχανι, μωβ και τέτοια άλλα). Κλασσικά πράγματα. Τα περίεργα τα αφήνω σε εσένα
|
|
|
Post by jvolume on Sept 27, 2013 16:20:51 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους Αφού κάναμε τα μπάνια μας και μπήκαμε σιγά-σιγά στη σειρά μας και στη ρουτίνα μας, επιστρέψαμε και στον μοντελιστικό μας πάγκο και στο (παραμελημένο μας ) GB και στο πρώτο Update της κατασκευής της κυρίας. Αφού κόπηκαν και καθαρίστηκαν όλα τα κομμάτια της Murcilelago αποφάσισα να ξεκινήσω από το αμάξωμα. Σε αυτό προσαρμόστηκαν ο εμπρός και ο πίσω προφυλακτήρας οι οποίοι βασικά βιδώνονται στο αμάξωμα αλλά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να αποφύγω τυχόν εκπλήξεις έβαλα και κόλλα. Στην συνέχεια κόλλησα και τα πλαϊνά μασπιε και αφού την σκρίμπαρα προσεκτικά έριξα και ένα τριψιματάκι με διχιλιαρο ντουκόχαρτο. Εδώ και οι πρώτες φώτο: Δεν προχώρησα σε αστάρωμα και σε βάψιμο καθώς οι δοκιμές με τις ΡΕ σίτες και τα υπόλοιπα μέρη του αμαξώματος είναι αρκετές και όταν καταλήξω για το πως και το τι, θα πέσουν και τα ασταροχρώματα. Η fujimi δίνει όλες τις σήτες σε διάφανο πλαστικό με ανάγλυφο το πλεχτό της σήτας με το σκεπτικό να βαφτεί και να φαίνεται ένα σχετικό βάθος. Δε μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει σαν λύση και είπα να το παλέψω με τα ΡΕ. Ξεκίνησα με τι μπροστινές και με πολύ υπομονή καθώς η Accustion δεν έχει απολύτως τίποτα για οδηγίες. Αρχικώς η κατάσταση έχει έτσι: Με την βοήθεια του bender: έφτασα εδώ: Δε ξετρελάθηκα να πω την αμαρτία μου. Συνέχισα με τη σήτα στο χώρο του κινητήρα καθώς και τις δύο πίσω κάτω από τα φώτα: Υπάρχει ένα θέμα για το πως θα στηριχτούν αυτές εάν αρχίσω τα σφαξίματα. Αρχικά σκέφτηκα να τις χρησιμοποιήσω επάνω από τα διαφανή αλλά μια δοκιμή μου έδειξε ότι εξέχουν αφύσικα. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι σοβαρά να μην τις χρησιμοποιήσω. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία? Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη. Καλό απόγευμα Γιάννης
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 27, 2013 16:59:38 GMT 2
Γιάννη καλή αρχή... Τα PE εμπρός δείχνουν οκ. Βάλτα από πάνω και τελείωσε. Τα πίσω, αν βλέπεις ότι δεν έρχονται (κάτι σύνηθες για την ακούστιον), κρατά τη λύση του κι. Με ένα βάψιμο κι ένα στεγνό, θα είναι οκ. Βέβαια, καλύτερα θα στα πουν τα παιδιά που έχουν φτιάξει τη Μούρχο... : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 27, 2013 18:26:13 GMT 2
Καλησπερα Γιαννη, καλα εκανες με μπροστινο προφυλακτηρα, παροτι πιανεται με βιδες και θεωρητικα (και πρακτικα) τοποθετηται ευκολα, οι δυο μυτες στο σασι ειναι πολυ ευαισθητες και ειχα καταφερει να σπασω μια στο γυαλισμα Σχετικα με τις ΡΕ σιτες, δεν θελω να παρω θεση καθως μπορει να αγορασω οτι μπιπ σε βελτιωτικα για ενα αγωνιστικο, αλλα σε πολιτικο δεν δινω ουτε μισο ρουβλι. Οποτε το μονο που μπορω να προσθεσω ειναι τρεις φωτο κοντινες απο αυτη που ειχα φτιαξει, στην οποια τις σιτες τις εκανα μαυρο ματ και στεγνο πινελο ασημι. Ασφαλως μπορει να βγει πολυ καλυτερο το στεγνο πινελο, ασφαλως τα ΡΕ δινουν αλλο αερα, οποτε απλα τις ποσταρω για να εχεις μια γενικη ιδεα πως θα μπορουσε να φαινεται με βαψιμο και οχι ΡΕ. Αν μου αρεσαν τα πολιτικα και ψηνομουν να το κατεβαζα σε καμια εκθεση/διαγωνισμο, θα πηγαινα για το ΡΕ με ολα τα προβληματα που αναφερεις για κολημα/μεγεθος για τα οποια ειλικρινα δεν εχω αποψη. Παρολα αυτα, λακι μι! Δε μ' αρεσουν, φτιαχνω ενα στη χαση και στη φεξη, οποτε εκανα την παπατζα ;D Καλη επιτυχια με οτι επιλεξεις : :
|
|
|
Post by nektarios on Sept 27, 2013 19:18:56 GMT 2
Καλησπέρα! Για τα ΡΕ προτείνω το εξής: αφού κατάφερες και τα τσάκισες εκεί που έπρεπε, η γνώμη μου είναι να τα χρησιμοποιήσεις, και να τα κολλήσεις ως εξής: αφού πρώτα ολοκληρώσεις το μοντέλο (χρώμα, βερνίκι, κλπ) και βάψεις χωριστά και τα ΡΕ, τα στερεώνεις πρόχειρα (π.χ. με πολύ μικρά κομμάτια χαρτοταινίας), και μετά βάζεις ελάχιστη ποσότητα κυανοακρυλικής σε δόσεις, από την πίσω πλευρά, είτε με κεφάλι καρφίτσας είτε με ένα μυτερό κομμάτι χαρτί (λ.χ. από εισιτήριο λεωφορείου). Το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές, και συνήθως πετυχαίνει. Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις, και καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by alex78 on Sept 28, 2013 21:46:18 GMT 2
Ωραίος Γιάννη, ειλικρινά το χάρηκα που καταπιάστηκες με τη Lambo σου και δίνεις ''πνοή'' στο G.B. Τώρα απο p.e. και τέτοια δεν σκαμπάζω, αλλά ομολογώ ότι θαυμάζω την μεθοδικότητα και την όρεξη σου στη κατασκευή!! Καλή συνέχεια.... Αλέξης
|
|
|
Post by jvolume on Sept 29, 2013 11:52:08 GMT 2
Γιάννη καλή αρχή... Τα PE εμπρός δείχνουν οκ. Βάλτα από πάνω και τελείωσε. Τα πίσω, αν βλέπεις ότι δεν έρχονται (κάτι σύνηθες για την ακούστιον), κρατά τη λύση του κι. Με ένα βάψιμο κι ένα στεγνό, θα είναι οκ. Βέβαια, καλύτερα θα στα πουν τα παιδιά που έχουν φτιάξει τη Μούρχο... Γιώργο καλημέρα Σε ευχαριστώ πολύ. Κάτι Τέτοιο σκέφτομαι να κάνω. Ότι κάνει να μπει και τα άλλα κιτ. Θα δείξει.
|
|
|
Post by jvolume on Sept 29, 2013 12:06:30 GMT 2
Καλησπερα Γιαννη, καλα εκανες με μπροστινο προφυλακτηρα, παροτι πιανεται με βιδες και θεωρητικα (και πρακτικα) τοποθετηται ευκολα, οι δυο μυτες στο σασι ειναι πολυ ευαισθητες και ειχα καταφερει να σπασω μια στο γυαλισμα Σχετικα με τις ΡΕ σιτες, δεν θελω να παρω θεση καθως μπορει να αγορασω οτι μπιπ σε βελτιωτικα για ενα αγωνιστικο, αλλα σε πολιτικο δεν δινω ουτε μισο ρουβλι. Οποτε το μονο που μπορω να προσθεσω ειναι τρεις φωτο κοντινες απο αυτη που ειχα φτιαξει, στην οποια τις σιτες τις εκανα μαυρο ματ και στεγνο πινελο ασημι. Ασφαλως μπορει να βγει πολυ καλυτερο το στεγνο πινελο, ασφαλως τα ΡΕ δινουν αλλο αερα, οποτε απλα τις ποσταρω για να εχεις μια γενικη ιδεα πως θα μπορουσε να φαινεται με βαψιμο και οχι ΡΕ. Αν μου αρεσαν τα πολιτικα και ψηνομουν να το κατεβαζα σε καμια εκθεση/διαγωνισμο, θα πηγαινα για το ΡΕ με ολα τα προβληματα που αναφερεις για κολημα/μεγεθος για τα οποια ειλικρινα δεν εχω αποψη. Παρολα αυτα, λακι μι! Δε μ' αρεσουν, φτιαχνω ενα στη χαση και στη φεξη, οποτε εκανα την παπατζα ;D Καλη επιτυχια με οτι επιλεξεις Δημήτρη καλημέρα Νομίζω ότι το κόλλημα των προφυλακτήρων είναι μονόδρομος καθώς με το βίδωμα δε κάθονται και πολύ σωστά (τουλάχιστον σε αυτό το κιτ). Σε ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες, μου δείχνουν τον δρόμο. Μέτα είδα και αυτό: www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=1092759 και πείστηκα τελείως!!
|
|
|
Post by jvolume on Sept 29, 2013 12:22:24 GMT 2
Καλησπέρα! Για τα ΡΕ προτείνω το εξής: αφού κατάφερες και τα τσάκισες εκεί που έπρεπε, η γνώμη μου είναι να τα χρησιμοποιήσεις, και να τα κολλήσεις ως εξής: αφού πρώτα ολοκληρώσεις το μοντέλο (χρώμα, βερνίκι, κλπ) και βάψεις χωριστά και τα ΡΕ, τα στερεώνεις πρόχειρα (π.χ. με πολύ μικρά κομμάτια χαρτοταινίας), και μετά βάζεις ελάχιστη ποσότητα κυανοακρυλικής σε δόσεις, από την πίσω πλευρά, είτε με κεφάλι καρφίτσας είτε με ένα μυτερό κομμάτι χαρτί (λ.χ. από εισιτήριο λεωφορείου). Το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές, και συνήθως πετυχαίνει. Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις, και καλή συνέχεια! Νεκτάριε καλημέρα Ούτως ή άλλως θα ετοιμάσω και τις δύο λύσεις και οι δοκιμές θα δείξουν πως πάει το πράγμα. Πάντως έχει πολύ δρόμο ακόμα με άπειρες δοκιμές μπροστά μου!!
|
|
|
Post by jvolume on Sept 29, 2013 12:26:35 GMT 2
Ωραίος Γιάννη, ειλικρινά το χάρηκα που καταπιάστηκες με τη Lambo σου και δίνεις ''πνοή'' στο G.B. Τώρα απο p.e. και τέτοια δεν σκαμπάζω, αλλά ομολογώ ότι θαυμάζω την μεθοδικότητα και την όρεξη σου στη κατασκευή!! Καλή συνέχεια.... Αλέξης Άλεξ σε ευχαριστώ πολύ. Περίμενα πως και πως να βρω χρόνο για να πιάσω την Λάμπο. Άντε ξεκίνα και εσύ την δικιά σου : : : :
|
|
|
Post by jvolume on Apr 15, 2014 14:37:38 GMT 2
κύριε διαχειριστά μιας και η κυρία ξαναβγήκε στο φως για να ολοκληρωθεί και το GB έχει τελειώσει προ πολλού μπορείτε να μεταφέρετε το topic στα work in progress?
ευχαριστώ
Γιάννης
|
|