Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 30, 2013 22:53:38 GMT 2
Γιώργο εννοείται ότι συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την άποψη σου ! Όσο για την μοντελοκουβέντα που γράφεις είναι η καλύτερη μου να ζητητάμε και ν' ανταλλάζουμε απόψεις πάνω στον μοντελισμό πάντα ήρεμα και χωρίς προσωπικούς εγωισμούς.... Έτσι μπορούμε ν' αποκτήσουμε επιπλέον γνώσεις πάνω στον μοντελισμό και να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο όπως είπες και εσύ... + 10000000 Σπύρος
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 2, 2013 9:08:40 GMT 2
Χαίρομαι που πάνω-κάτω, μοιραζόμαστε όλοι τις ίδιες απόψεις και διάθεση για προσφορά και συνεργασία : : Να είστε καλά φίλοι μου : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 5, 2013 10:10:19 GMT 2
Οι εργασίες στη κυρά-ταυρίνα συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό (πάμε περίπου μια ενημέρωση/βδομάδα ), οπότε σήμερα μπορούμε να ασχοληθούμε με το εσωτερικό... Επειδή η κλασσική λύση του μονόχρωμου ή δίχρωμου εσωτερικού μου φαινόταν πολύ μπανάλ (τρομάρα μου), επιλέχτηκε ο χρωματισμός που βλέπεται στις φώτο που ακολουθεί. Πέρα από κάποια ενδιαφέροντα σημεία για μασκάρισμα (που έχουν επισημανθεί με βέλη), το ίδιο το καφέ έχει μια "διαφορετική" (βλ. πιο φωτεινή) απόχρωση. μετά από σχετική ερώτηση στη σύζυγο, απεφάνθη ότι το χρώμα λέγε καμηλό ή ταμπά και ποιος είμαι εγώ για να το αμφισβητήσω ( mode ήχος παντοφλιάς off) ;D Πριν τα βαψίματα, όμως απαιτούνται κάποιες προετοιμασίες, διορθώσεις και τα γνωστά, αγαπημένα, στοκαροτριψίματα... Αρχικά ο πίνακας ήθελε τα στοκάρισμα, ιδίως τα κυκλικά σκιάδια των κυρίων οργάνων που δίνονται μισά-μισά από την hase... Έχοντας τη Miura του τρισμέγιστου Κουστοφ για οδηγό, παραξενεύτηκα που τα άφησε ως έχουν ( τζιαφά ξεκαβάλα τα 'γορι μου...), αλλά τον δικαιολόγησα καθώς χρειάστηκαν τρίψιμο μερών και πάλι δεν ήρθαν απόλυτα. Κάτι ήξερε ο μαστερ... Η hasegawa, στον πίνακα, δίνει σε λάθος θέση τις φωτεινές ενδείξεις κάτω από τα 6 δευτερεύοντα όργανα (δείτε την πράσινη επισήμανση στην φώτο αναφοράς), οπότε αφαιρέθηκαν με τον κόφτη και στοκαρίστηκαν. Τέλος τα προσκέφαλα απέκτησαν πλάτη και ο λεβιές βάση από καρφίτσα. Έβαλα που λέτε το εσωτερικό στο διαδικτυακό χρωματοεξρευνητή (υπάρχει στα λινκ αλλά για να καταλάβετε σε τι αναφέρομαι - scalemodeldb.com/paint) και μου έβγαζε τα τρελά του για τις αποχρώσεις. Οπότε αυτοσχεδίασα προσθέτοντας στο κλασσικό Η66 (καφέ της gunze), διαφανές πορτοκαλί : : μέχρι να αποκτήσει την φωτεινότητα που θεωρούσα ότι ήταν σωστή. Στη συνέχεια μασκάρισα τα καφετιά για να περαστεί το γνωστό, από άλλες κατασκευές μου, μαύρο δερματί της vallejo. Βέβαια δεν ξέρω τι σκεφτόμουν όταν μασκάριζα τον πίνακα και το έκανα ανάποδα ;D, αλλά το πήρα χαμπάρι έγκαιρα και δεν είχαμε δράματα... Επειδή με έχει παρασύρει ο Δημήτρης και βλέπω ένα μικρό πάνζερ σε κάθε κομμάτι των μοντέλων μου, είπα να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα με το εσωτερικό της 275... Έτσι έγινε το κλασσικό wash, περάστηκαν φίλτρα και κόντρα φίλτρα (πολύ αραιωμένες καφέ αποχρώσεις) και έγιναν 2-3 στεγνά πινέλα με ταν και φλες. Το ολοκληρωμένο τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στην τελευταία τετράδα φωτογραφιών, αλλά σας δείχνω και φώτο από τη διαδικασία, για να καταλάβετε σε τι παράκρουση βρισκόμουν. Βέβαια το ξέρω ότι δεν είναι του γούστο όλων, οι τόσο έντονες φωτοσκιάσεις, αλλά μου αρέσει να πειραματίζομαι . Σε δοκιμαστικές εφαρμογές, διαπίστωσα ότι το σύνολο δείχνει καλύτερα μέσα από το αμάξωμα, όπου το κοιτάς από κάποια απόσταση και τα "παιχνίδια" με τις σκιάσεις αποδίδουν καλύτερα, αλλά αυτό θα το κρίνετε εσείς, όταν με το καλό ολοκληρωθεί. Το χρωμιομένο σιρίτι στις επενδύσεις των πορτών έγινε με μασκάρισμα και alclad... Για να μην ξεχνιόμαστε, έπεσε ο απαραίτητος (μαύρος στην περίπτωση μας) φλόκος, προστέθηκαν κάποιες μικρολεπτομέρειες, όπως οι ενδείξεις στην κεντρική κονσόλα, που λέγαμε πριν (από ένα γενικό βελτιωτικό για μηχανές motogp, της topstudio ), το χειριστήριο αλλαγής της ώρας στο έκτο όργανο , κάποια rivets, διακόπτες στην κεντρική κονσόλα από ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό, ένα κλειδί με μπρελόκ λάμπο και φυσικά τα εξαιρετικά μεταλ τρανσφερ της hase, όπου απαιτούνταν... και ιδού το ολοκληρωμένο εσωτερικό. Ελπίζω να μην με πάρετε με τα ζαρζαβάτια και να μην βαρεθήκατε τα όσα γράφω (είστε ήρωες αν κάθεστε και διαβάζετε τις σαχλαμάρες που γράφω κατά καιρούς ). Θα ακολουθήσουν οι επιμέρους μικρολεπτομέρειες και η τελική συναρμολόγηση στο επόμενο και πιθανόν τελευταίο update. Καλή εβδομάδα σε όλους : :
|
|
|
Post by alex78 on Aug 5, 2013 11:12:43 GMT 2
Γιώργο έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις Αυγουστιάτικα μου φαίνεται..... . Αποτελείς πηγή έμπνευσης για όλους μας φίλε, τέλος!!! :respect: : : Τρομερή μεθοδικότητα παντού φίλε, η δε ''μπανιέρα'' απο τις καλύτερες που έχω δει ποτέ, τι να πω, συγχαρητήρια!!! : : : : Ο χρωματοεξερευνητής όλα τα λεφτά μιάς και το αγνοούσα τόσο καιρό..... Το κλειδί με το μπρελόκ εξαιρετική λεπτομέρεια, πως ακριβώς το έφτιαξες.... Ποιός Kustov ρεεεεεε : : , εμείς έχουμε Τζιαφά.....!!!:respect: : : : : Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 6, 2013 9:18:27 GMT 2
Αλεξ, σε υπέρ-ευχαριστώ για το ενθουσιώδες και τιμητικό σχόλιο. Μακάρι να αποτελούν πηγή έμπνευσης, οι προσπάθειές μου. Το κλειδί με το μπρελόκ εξαιρετική λεπτομέρεια, πως ακριβώς το έφτιαξες... Το κλειδί αποτελείτε από τρία τμήματα. Το μπρελοκ είναι από τη χαλκομανία του κιτ, κολλημένη σε φύλλο χαρτί (το χαρτί της χαλκομανίας ήταν χοντρό, οπότε την ξεκόλλησα και την κόλλησα σε χαρτί - με ελάχιστο νερό για να μην βραχεί), το κλειδί προέρχεται από το σετ για την 599 της Crazy Models και τοποθετήθηκε, αφού τρίφτηκε ελαφρά, ανάποδα για να μην αποκαλύπτει τη Φερραρική του ταυτότητα και τέλος υπάρχει και κρικάκι από σύρμα καλωδίου, που περάστηκε στην οπή που υπήρχε ήδη στο κλειδί. Το σύνολο κολλήθηκε με ελάχιστη άσπρη κόλα. Αλεξ, είναι σαν το Μπλε Τζαμί στην Κων/πολή... Μια χαρά είναι σαν κτίριο, αλλά υπάρχει και το πρωτότυπο (η Αγία Σοφία). Να είναι καλά ο συνονόματος σου, που μας έδειξε τόσα μυστικά - ήταν από τους πρώτους στο χώρο του αυτοκινήτου, που παρουσίασε εμπεριστατωμένα τον το τρόπο δουλειάς του. Ήταν πρωτοπόρος, ήταν και είναι πηγή έμπνευσης και του χρωστάμε τεράστια χάρη. Ευχαριστώ και πάλι για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη. Καλημέρα : :
|
|
|
Post by nektarios on Aug 6, 2013 10:59:31 GMT 2
Ο ρυθμός κατασκευής είναι καταιγιστικός, έχω χάσει πολλά επεισόδια, αλλά το σύνολο βρίσκεται στα καθιερωμένα πολύ υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και μεθοδικότητας! Το εξωτερικό χρώμα (που ήδη από την αρχή μού άρεσε πολύ) έγινε ακόμη καλύτερο με το αψεγάδιαστο βερνίκωμα, ενώ ταμπλώ και κινητήρας εντυπωσιάζουν με τη λεπτομέρειά τους! : : : : : : Καλά τελειώματα! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 6, 2013 14:09:33 GMT 2
Ευχαριστώ Νεκ... : :
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Aug 6, 2013 14:32:10 GMT 2
Πολύ όμορφη δουλειά Γιώργο.
Σπύρος
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 6, 2013 17:51:46 GMT 2
Σπύρο, σε ευχαριστώ πολύ. Επίσης χρόνια πολλά, ευτυχισμένα και δημιουργικά. Να τα εκατοστήσεις να μας χρίζεις τις πολύ όμορφες δουλειές σου... : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Aug 7, 2013 1:45:48 GMT 2
Γιώργο μπράβο, το σαλόνι σου ειναι εντυπωσιακό : : : : Κατα την γνώμη μου η κατασκευή σου ειναι ανώτερη απο του Kustov, γιατί είναι πιο πλούσια χρωματικά (το σαλόνι) και έχει καλύτερη λεπτομέρια στα μηχανικά μέρη (καλωδιώσεις, σωληνάκια κλπ) Να μην βάλουμε και ότι δεν εβαψε μαυρο το περίγραμμα απο τα εμπρος φανάρια ... ιεροσυλία Τέλος, παρατήρησα ότι στις φωτό αναφοράς, το κλειδί (της μίζας) βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα (πάνω αριστερά) και όχι στην κολώνα του τιμονιού. Κάνω λάθος? Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 7, 2013 9:43:50 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου Κώστα. Με τιμάει το σχόλιο σου. Τέλος, παρατήρησα ότι στις φωτό αναφοράς, το κλειδί (της μίζας) βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα (πάνω αριστερά) και όχι στην κολώνα του τιμονιού. Κάνω λάθος? Πολύ σωστά παρατήρησες... Η συγκεκριμένη, ανέβασα και Link με σχετικό άρθρο λίγο παραπάνω, είναι μετακατασκευασμένη S σε SV. Οπότε διατηρεί κάποια από τα χαρακτηριστικά της S. Στις SV, η μίζα είναι στην κολόνα του τιμονιού, όπως το δίνει και η Hasegawa. Επίσης, αν το παρατήρησες, αντί για ντουλαπάκι συνοδηγού υπάρχει θήκη, χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των πρώιμων Miura. Να μην βάλουμε και ότι δεν εβαψε μαυρο το περίγραμμα απο τα εμπρος φανάρια ... ιεροσυλία Κώστα αυτήν τη ιεροσυλία θα την κάνω κι εγώ : : Έβαψα που λες με μαύρο υδατοδιαλυτό (παρεμπίπτοντος με ελεύθερό χέρι, ούτε μασκαρίσματα ούτε τίποτα και μετά σκουπίζεις το περίσσευμα με μπατονέτα νοτισμένη σε azax) και μου χαλούσε την εικόνα. Ρώτησα τη γνώμη της συζύγου και συμφώνησε, οπότε το ξέβαψα. Ελπίζω να μου συγχωρέσεις αυτή την ιστορική ανακρίβεια Να είσαι καλά : :
|
|
|
Post by rous74 on Aug 7, 2013 17:02:45 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα,
Αποτελείς μια μοντελιστική όαση φίλε καλοκαιριάτικα και το κυριότερο είναι ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό !!! Το εσωτερικό ως συνήθως φοβερό και τρομερό !!! Θα συμφωνήσω με τον Κωστή ότι η κατασκευή σου χτυπάει στα ίσια τον μεγάλο δάσκαλο Αlex Kustov !!!
Έχεις τοποθετήσει τον πήχη πλέον πολύ ψηλά και κάθε κατασκευή σου είναι ακόμα καλύτερη απο την προηγούμενη ! Θέλω να δώ που θα φτάσεις...
Ανυπομονώ για την ολοκλήρωση της miura....και αν είχε περάσει κάποια στιγμή απο το μυαλό μου να φτιάξω και την δική μου τώρα θα το σκεφτώ δυο φορές πρίν αρχίσω !
Συγχαρητήρια και πάλι !!!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 8, 2013 10:14:18 GMT 2
Ανδρέα, ευχαριστώ για την ένθερμη στήριξη και τα καλά λόγια. Όπως είχε αναφερθεί και πιο πάνω, η βελτίωση όλων μας είναι εμφανής σε αυτόν τον 1.5 χρόνο που λειτουργεί το Scw. Και να σου πω την αλήθειά, με χαροποιεί ιδιαίτερα και μακάρι να αυξήσουμε λίγο και τη συμμετοχή μας. Ανυπομονώ για την ολοκλήρωση της miura....και αν είχε περάσει κάποια στιγμή από το μυαλό μου να φτιάξω και την δική μου τώρα θα το σκεφτώ δυο φορές πριν αρχίσω ! Φυσικά και να την φτιάξεις Ανδρέα. Το κιτ έχει κάποια πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως ανοιχτές πόρτες, και καλύτερη λεπτομέρεια σε πιο χορταστική κλίμακα. Βέβαια για να γίνει υπερ-λεπτομερές (π.χ. χώρος κινητήρα, αναρτήσεις), χρειάζεται πολύ δουλειά, αλλά με κλειστά τα καπό, πιστεύω θα δείχνει υπέροχο. Την περιμένω να την ξεκινήσεις με αγωνιά και σίγουρα θα μας καθηλώσεις με την πρόοδο και το αποτέλεσμα της. Καλημέρα
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Aug 8, 2013 20:47:02 GMT 2
Ο Θεούλης Τζιαφ : : Γιώργο έχεις κάνει υπέροχη δουλειά!! Τόσο το αμάξωμα, όσο και το εσωτερικό είναι σε υψηλότατο επίπεδο και οι χρωματικοί συνδυασμοί σου, "δένουν" πολύ όμορφα στο σύνολο Καλα τελειώματα
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 9, 2013 8:46:59 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο. Να είσαι καλά φίλε μου : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 9, 2013 19:26:18 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου... Δεν ξέρω πόσοι έχετε απομείνει στις επάλξεις του φόρουμ, αλλά έφτασε η ώρα για το τελευταίο update, της Miura που αφορά τις τελευταίες μικροεπεμβάσεις, συναρμολογήσεις και λεπτομέρειες, που για κάποιο περίεργο λόγο απαιτούν πολύ χρόνο... 'Έχουμε και λέμε λοιπόν... Ξεκινώντας από το εμπρός μέρος, συναρμολογήθηκε η σχάρα πάνω από το ντεπόζιτο, με τα PE της Studio27, αλλά χρησιμοποιήθηκε τελικά το πλαστικό κομμάτι της Hasegawa , που έδειχνε καλύτερα πάνω στο μοντέλο. Ο εμπρός προφυλακτήρας απέκτησε μεταλλική σήτα και τα σχετικά φωτιστικά σώματα, αφού πρώτα αποχρωμιώθηκε. Αναλόγως βάφτηκαν τα πίσω φώτα, που απέκτησαν το χαρακτηριστικό σιρίτι τους από αλουμινοταινία. Παράλληλα αντικαταστάθηκαν οι εξατμίσεις του κιτ, με μεταλλικές χοάνες από ηλεκτρολογικό υλικό που μου άφησε ο Γιάννης, στη συνάντηση μας στη Δράμα. Βρήκα το υλικό πολύυυυ χρήσιμο, το συνιστώ και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ πάει στον Γιάννη για το πολύ χρήσιμο δωράκι του. Τέλος, το πιο δύσκολο κατασκευαστικό σημείο, αν θέλεις να καείς, είναι οι γρίλιες στις πόρτες. Η Hasegawa τις δίνει σε χρώμιο και είναι υπερβολικά χοντρές (δείτε τα πλαίσια των κιτ στην αρχη του θέματος, για να πάρετε μια ιδέα), ενω η studio27 τα δίνει φτεράκι - φτεράκι : : , αλλά το εξωτερικό κάλυμμα τους δεν έχει το σωστό σχήμα και δεν ταιριάζει στην χορδή της πόρτας του κιτ. Οπότε πήρα το κομμάτι του κιτ και αφού το λέπτυνα όσο γινόταν, το έβαψα κατάλληλα. Όχι τίποτα φοβερό, αλλά τουλάχιστον αξιόπιστο και σταθερό. Ένα από τα μικρομειονεκτήματα του κιτ, είναι τα λάστιχα. Ενώ έχουν καλή χάραξη, απουσιάζουν τα ανάγλυφα λογότυπα στο πλάι και είναι λίγο χοντροκομμένα. Οι ζάντες βάφτηκαν με Polished aluminium της alcad, παλαιώθηκαν με επιλεκτικό ψέκασμα με απλό aluminium και αναδείχτηκε η λεπτομέρεια τους με ένα τελικό χέρι smoke. Οι βαλβίδες είναι από ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό Το αμάξωμα αφού τρίφτηκε με μικρόχαρτα από 6000 έως 120000 βαθμών, γυαλίστηκε με τις αλοιφές της Tamiya. Για χάρη της συζήτησης, έβγαλα μια πολύ κοντινή φώτο, με το φως από πάνω και φυσικά το φλας αναμμένο (αναγκαίο για να μην θολώσει), όπου ο κόκκος έχει τον πρώτο λόγο. Το εσωτερικό του αμαξώματος βάφτηκε με το μαύρο της lifecolor και πινέλο (βαριόμουν να μασκάρω ) και απέκτησε επένδυση στον ουρανό, από λευκοπλάστ (The master kustov way). Τέλος, εσωτερικό και τροχοί κολλήθηκαν με το σασί. Οι φώτο είναι κυρίως για λόγους αρχείου, μιας και η δουλειά στον κινητήρα σχεδόν εξαφανίζεται, όταν ενωθούν τα δύο μισά. Καλό σαββατοκύριακο σε όλους και ελπίζω μετά τις γιορτές να σας τη δείξω ολοκληρωμένη. : : : :
|
|