|
Post by nektarios on Jul 19, 2013 11:37:35 GMT 2
Ο χρωματικός συνδυασμός εμένα προσωπικά μού αρέσει πολύ! Όσο για τη σίτα, τι να πω; Πραγματικά καταπληκτική!!! :respect: Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 19, 2013 12:17:28 GMT 2
Να είσαι καλά Νεκ... Το συγκεκριμένο χρώμα, τελικώς, για να αναδειχτεί χρειάζεται να βερνικωθεί. Δεν έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία του γυαλίσματος, αλλά είναι πολύ καλύτερο τώρα. : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 22, 2013 13:39:10 GMT 2
Πιστός στο ραντεβού με τη Miura και αφού οι φετινές διακοπές περιλαμβάνουν κυρίως μοντελισμό, με σφηνάκια από θάλασσα , προχώρησα ακόμη λίγο τη Lambo. Όπως είχα προαναγγείλει, το αμάξωμα βερνικώθηκε με το γνωστό 513, ούτε λόγος για 2Κ που δεν το πήρα καν μαζί μου. Το βερνίκι μεταγγίστηκε στον αερογράφο και ψεκάστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 5 υγρά χέρια. Μέτα τα 2 πρώτα χέρια το αυτοκίνητο τρίφτηκε με micromesh 3600 βαθμών. Μετά τα 2 επόμενα, ξαναγράφτηκε με 4000 και ψεκάστηκε το τελευταίο wet για να εξαλειφτεί το όποιο orange peel. Φυσικά θα ακολουθήσει το σύνηθες γυάλισμα, αφού το αμάξωμα "ξεκουραστεί" για λίγο. Φώτο στο φως του ήλιου Και μια σε εσωτερικό χώρο Ελπίζω να σας αρέσει... Θα ακολουθήσουν τα μηχανικά μέρη : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Jul 23, 2013 1:37:22 GMT 2
Γιώργο πολύ όμορφο αλλά και ιδιαίτερο το χρώμα, Εμένα μου αρέσει πολύ. Το γυάλισμα είναι super : : Αλήθεια το 513 με τι μπεκ το ψεκάζεις 3 η 5 ? Καλή συνέχεια PS. Οταν φωτογραφίζεις κάτι στο 'φως του ήλιου' φρόντιζε η σκιά σου να μην σκιάζει το αντικείμενο ;D
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 23, 2013 9:05:02 GMT 2
Να είσαι καλά Κωστή... Ευχαριστώ για τη "χρωματική" ψήφο εμπιστοσύνης... Αλήθεια το 513 με τι μπεκ το ψεκάζεις 3 η 5 ? Πάντα με το 0,5... Είδα ότι το ψώνισες... Θα το ευχαριστηθείς φίλε και σίγουρα είναι καλή επένδυση. Γενικά, τα αστάρια, το κυρίως χρώμα (π.χ. Zero), το βερνίκι (2Κ ή 513) κ.α τα ψεκάζω με την 0,5. Να σκεφτείς, ότι όταν βαριέμαι να βγάζω μπεκοβελόνες, ακόμη και τι καπνιές στις εξατμίσεις, με τον 0,5 τις κάνω PS. Οταν φωτογραφίζεις κάτι στο 'φως του ήλιου' φρόντιζε η σκιά σου να μην σκιάζει το αντικείμενο Είπα να βάλω το ολόγραμμα μου για λόγους copy-write ;D ;D Πάντως υπόσχομαι να τις προσέξω τις φώτο, όταν φτάσει η ώρα της τελικής φωτογράφησης. Τώρα ήταν από την παραγωγή στην κατανάλωση... Πυροβόλησα και βουρ στο upload. Καλημέρα : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 25, 2013 11:21:57 GMT 2
Μια χαρα βγαινει το χρυσομυγι, πολυ χιπικο70ς : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 25, 2013 13:33:49 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 26, 2013 20:07:53 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα, όσοι δηλαδή δεν κάνετε τα μπάνια σας ή σε όσους επιστρέψατε από τις διακοπές σας και ακολουθείτε τα τροχομοντελιστικά δρώμενα, στη παρέα μας. Στο σημερινό μενού περιλαμβάνονται τα μηχανικά μέρη της Miura που αφορούν το σασί, τα τμήματα του κινητήρα, την εξάτμιση και τις αναρτήσεις. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η Ηasegawa δεν δίνει ολόκληρο τον κινητήρα, αλλά μόνο περίγραμμα του, ότι δηλαδή μπορεί να διακρίνεται κοιτώντας το αυτοκίνητο από κάτω. Κάτι ανάλογο ισχύει για τις εξατμίσεις και τις αναρτήσεις, που δίνονται τα βασικά μόνο τμήματα. Παρά το γεγονός όμως ότι η λεπτομέρεια είναι επιπέδου "ότι βλέπει η πεθερά" , οι σχεδιαστές της Ιαπωνικής έκανα πολύ καλή δουλειά, με συνέπεια η εφαρμογή να είναι πολύ καλή, η συναρμογή σταθερή και το σύνολο να πατάει σωστά στους τροχούς του. Ξεκινώντας τις εργασίες ασχολήθηκα με τα αμορτισέρ, όπου το κύριο σώμα τους κόπηκε για να αποκτήσουν μεταλλικά ελατήρια και την σωστή εσωτερική δομή. Βάφτηκαν με πινέλο και μια αυγουλή απόχρωση , που προήλθε από μίξη χρωμάτων της Valejo. Παράλληλα βάφτηκαν οι εξατμίσεις, προσέχοντας να μην το παρακάνω και δείχνουν σαν από Motogp Έτσι στο βασικό αλουμίνιο, ψεκάστηκαν διαδοχικά τα pale burnt metal, exhaust manifold και διαφανές πορτοκαλί. Ένα χέρι smoke, ψεκάστηκε αφού το σύνολο είχε κολληθεί πάνω στο σασί. Το πάτωμα βάφτηκε με το μαύρο αστάρι της alclad και σε επιλεγμένα σημεία με το semi gloss της ZP. Στη συνέχεια μασκαρίστηκε και βάφτηκε η βάση του κινητήρα. Στο μπλοκ που συγκρατει την πίσω ανάρτηση έγιναν διάφορες τρύπες, όπως φαίνονται στις φώτο τις πραγματικής. Λίγο περισσότερη λεπτομέρεια προστέθηκε στο καπάκι του κινητήρα (το πάνω μέρος του), μιας και φαίνεται από τις γρίλιες του πίσω καλύμματος και το τζαμάκι στο εσωτερικό. Το κυρίως σώμα είναι μαύρο αστάρι, ότι διακρίνεται από τον κινητήρα με αλουμίνιο και οι κυλινδροκεφαλές με μαύρο σεμι της valejo. Επίσης ανοίχτηκαν οπές, περάστηκαν μπουζοκαλώδια, προστέθηκε η ντίζα του γκαζιού και μπήκε καλωδίωση στο δοχείο της λίπανσης. Όπως προαναφέρθηκε, επειδή το πλαίσιο της Miura είναι σαν τυρί ένταμ... (βλ. έχει άπειρες ), έγιναν οι ανάλογες τρύπες στο πλάι από το καπάκι του κινητήρα. Με βάση φωτογραφίες της πραγματικής, προστέθηκε η αντιστρεπτική από κατάλληλα κομμένα μήκη πλαστικού. Έτσι για να μην τεμπελιάζουμε και το κάνομε τελείως ΟΟΒ. Με τα πολλά, σχεδόν όλα τα μηχανικά μέρη κολλήθηκαν στο σασί (μένουν τα δισκόφρενα και τα φίλτρα αέρος του κινητήρα). Το σύνολο έδεσε χρωματικά με το ψέκασμα smoke, με πολύ χαμηλή πίεση. Τέλος έγιναν τα γνωστά στέγνα πινέλα με μεταλλικές αποχρώσεις. Αυτά για σήμερα. Ελπίζω να μην σας κούρασα με την πολυλογία μου... Θα ακολουθήσει το εσωτερικό την επόμενη εβδομάδα. Χαιρετισμούς σε όλους και καλές βουτιές
|
|
|
Post by rous74 on Jul 26, 2013 21:17:40 GMT 2
Γιώργο εξαιρετική η μέχρι τώρα πορεία της κατασκευής !!
Η χρωματική επιλογή μ' αρέσει πολύ και το γυάλισμα είναι σούπερ !!! Όσο για το σασί και τα μηχανικά μέρη...είναι και αυτά μέρος της επιτυχημένης συνταγής σου !!!
Καλή συνέχεια !
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 27, 2013 12:11:19 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Ανδρέα... Να υποθέσω ότι επέστρεψες από διακοπές? Καλή επάνοδο τότε. : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 27, 2013 13:48:06 GMT 2
Επέστρεψα Γιώργο...
Θα ξαναφύγω ένα τετραήμερο τον Δεκαπενταύγουστο αλλά μέχρι τότε... υπάρχει χρόνος για μοντελάρισμα !
|
|
|
Post by jvolume on Jul 27, 2013 22:08:00 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα
Το χρώμα βγήκε όνειρο. Πραγματικά υπέροχο. Κινητήρας και μηχανικά μέρη κλασσικός Τζιαφάς :respect: Το δε εσωτερικό του άρθρου αναφοράς πανέμορφο!! Κατέπληξε μας φίλε μου......
Καλή συνέχεια Γιάννης
|
|
|
Post by alex78 on Jul 28, 2013 20:29:41 GMT 2
Το γυάλισμα σου Γιώργο είναι ειλικρινά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!! : : : : : : (Βρήκα πολύ ενδιαφέρον τα τριψίματα ανάμεσα στα χέρια βερνικιού, σίγουρα θα το αντιγράψω.... ;D). Η ενότητα ''μηχανικά μέρη'' στα γνωστά πρότυπα ποιότητας σου φίλε!! :respect: Χαίρομαι που το προχωράς ''σφαίρα'' και ''βάζεις τα γυαλιά'' σε εμάς που το.....κω....β@ρ@με καλοκαιριάτικά.... ;D ;D Αλέξης : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jul 29, 2013 10:23:20 GMT 2
Γιώργο φοβερές οι αποχρώσεις στα μηχανικά μέρη και ένα μεγάλο :respect: για την αντιστρεπτική!
Οι εξατμίσεις φοβερές φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 29, 2013 13:52:28 GMT 2
Γιάννη και Αλέξηδες ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τη στήριξη. Βρήκα πολύ ενδιαφέρον τα τριψίματα ανάμεσα στα χέρια βερνικιού, σίγουρα θα το αντιγράψω... Αλεξ, μετά από πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου μοντελοκουβέντα με τον Ανδρέα, τροποποίησα λίγο τα βαψίματα μου (όπως είδατε και στην 275), προσθέτοντας λίγα περισσότερα χέρια βερνίκι και μειώνοντας το τρίψιμο κατά τη διάρκειά του τελικού γυαλίσματος (ξεκινώντας από τα 6000 ή 8000). Γενικά μέχρι τώρα εφάρμοζα 2-3 wet και έτριβα πολύ, μέχρι να έχω μια εντελώς λεία επιφάνεια. Το ακόμη πιο θετικό, πέρα από την επιθυμητή βελτίωση που είναι-ήταν άλλωστε και στόχος μας όταν δημιουργήσαμε αυτή τη κοινότητα, είναι η απουσία βεντετισμού η αφορισμών (του στυλ... γυαλίζεις λάθος ή είσαι εκτός κλίμακας) που εν τέλει κάνει καλό στο αποτέλεσμα της δουλειάς μας, με αμφίδρομη βελτίωση (διατηρώντας το προσωπικό του στυλ ο καθένας). Πιστεύω ότι και ο Ανδρέας, αν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του φυσικά, θα συμφωνεί... Γενικά, στο χέρι μας είναι να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, να διατηρήσουμε το καλό κλίμα του φόρουμ μας και να επεκτείνουμε τη διάθεση για συνεργασία, ώστε να συνεχίσουμε να γινόμαστε μάρτυρες τόσο της προόδου του μοντελισμού πολιτικών θεμάτων γενικά, όσο και της αδιαμφισβήτητης ατομικής βελτίωσης όλως μας. ένα μεγάλο για την αντιστρεπτική Να είναι καλά η κυρα-Έβεργκριν :respect: , Αλέξανδρε... Μας έχει λύσει τα χέρια σε ανάλογες μικρο-σκρατσιές. Το δε εσωτερικό του άρθρου αναφοράς πανέμορφο!! Και δυσκολαμασκάριστο . Θα δούμε... Αναμένεται να είναι το επόμενο update. Αλεξ, πέρα από τη δουλειά στο γραφείο της Σοφίας, δεν έχω άλλη υποχρέωση όποτε μπορώ να μοντελάρω 2-3 ώρες κάθε μέρα, κυρίως πρωινές ώρες πριν πιάσουν η πολλές ζέστες, οπότε προχωράει το πράγμα. Εξάλλου στο άγχος λόγων των (πιθανών) επικείμενων απολύσεων πληροφορικών, ο μοντελισμός αποτελεί το προσωπικό μου αγχολυτικό. Να είστε καλά, όλοι : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 29, 2013 15:20:34 GMT 2
Γιώργο εννοείται ότι συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την άποψη σου !
Όσο για την μοντελοκουβέντα που γράφεις είναι η καλύτερη μου να ζητητάμε και ν' ανταλλάζουμε απόψεις πάνω στον μοντελισμό πάντα ήρεμα και χωρίς προσωπικούς εγωισμούς.... Έτσι μπορούμε ν' αποκτήσουμε επιπλέον γνώσεις πάνω στον μοντελισμό και να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο όπως είπες και εσύ...
|
|