|
Post by gtziaf on May 30, 2013 21:30:43 GMT 2
Το τελευταίο καιρό, όπως ίσως έχετε καταλάβει τρέχω με διάφορες υποχρεώσεις, αλλά δεν παραλείπω να μοντελάρω όποτε μπορώ, ακόμη και τις ώρες που συνήθως ο κόσμος κοιμάται (πολύ πρωί ή πολύ αργά)... Έτσι προχώρησα με την 275 μου. Τι έκανα? Έχουμε και λέμε... Αρχικά έφτιαξα από φύλλα πλαστικού, μήκη πλαστικού και υπολείμματα από τα spare, όλα τα αξεσουάρ του κινητήρα (μόνο το σύστημα συμπλέκτη-δοχείων και την μπαταρία έδινε το κιτ) και πρόσθεσα την απαιτούμενη καλωδίωση (στο ενδιάμεσο μίλησα με τον Σταύρο για άσχετο θέμα και τον εκμεταλλεύτηκα για ένα ιδιαίτερο στη μηχανολογία ;D, με συνέπεια να βάλω κανα δύο-τρια-τέσσερα καλώδια παραπάνω ). Τέλος, κόλλησα τις εξατμίσεις και έκανα τα τελευταία στεγνά πινέλα στο πάτωμα και τις εξατμίσεις (κυρίως για να "δέσω" τα χταπόδια με τα τελικά και αυτά με το πάτωμα). Ελπίζω να σας αρέσουν. Σας χαιρετώ συναδελφικά όλους : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 31, 2013 9:56:12 GMT 2
Γιώργο από τα αληθοφανέστερα μοτερ και σασι φίλε!
Οι αποχρώσεις από κάτω είναι όλα τα λεφτά...και οι καλωδιώσεις αναβαθμίζουν τον χωρο του κινητήρα σε μέγιστο βαθμό :respect:
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on May 31, 2013 16:51:17 GMT 2
Είναι που βαριέσαι να βάζεις καλώδια........ ;D έτσι ντε φυσικά και μας αρέσουν!ότι έχει να κάνει με σωλινάκια καλώδια βήδες και λοιπά ηλεκτρομηχανολογικά μας γουσταρίζει "ταμάλα"
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2013 7:54:53 GMT 2
Να είστε καλά φίλοι μου... Ευχαριστώ πολύ. Με τιμάνε τα σχόλια σας. Γιώργο, να σου που την αλήθεια, είδα το Μάστανγκ σου στη έκθεση και πριζώθηκα ΥΓ. Πάω βαθμολογικό τώρα και το βράδυ, αν έχω κουράγιο θα παίξω με τις ζάντες ή τα χρώμια
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Jun 1, 2013 19:55:15 GMT 2
Πανέμορφη δουλειά και εκτέλεση Γιώργη Καλή συνέχεια φίλε
|
|
|
Post by rous74 on Jun 2, 2013 18:50:45 GMT 2
Γιώργο φοβερό αποτέλεσμα φίλε !!
Πιστεύω ότι είναι μια απο τις καλύτερες κατασκευές σου !!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 2, 2013 20:42:14 GMT 2
Ηλία και Ανδρέα σας ευχαριστώ πολύ. Μακάρι να πάει καλά μέχρι το τέλος. Όπως σας είχα πει, ασχολήθηκα με τις ζάντες. Χρησιμοποιήθηκαν αυτές της ΚΑ models, ενώ τα λάστιχα είναι της Fujimi. Η κάθε ζάντα της ΚΑ, αποτελείται από 9 κύρια κομμάτια, 2 για τα μπουλόνια και 1 για τη βαλβίδα (από resin βίδα), σύνολο 12 Αυτά πως το παρόν... Μένουν τα χρώμια, το γυάλισμα, ο ουρανός (από το εσωτερικό) και τα τζαμικά. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Jun 2, 2013 23:18:36 GMT 2
Γιωργάρα είναι ένα έργο τέχνης : : : : Δεν χορταίνει το μάτι σου, όσο το κοιτάς τόσο ανακαλύπτεις και νέες λεπτομέριες. Η σακούλα αποθήκευσης νερού για τα πιτσιλιστήρια με τσάκισε. Οι ζάντες είναι πανέμορφες, αν και λίγο ακριβές. Το μόνο που θα διόρθωνα, για να μην λέμε μόνο τα καλά, ειναι οι πόλοι στην μπαταρία Καλά τελειώματα : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 3, 2013 10:43:10 GMT 2
Κώστα, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Πραγματικά με τιμάει. Για τις παρατηρήσεις, εννοείτε ότι δεν λέμε μόνο τα καλά. Βαράτε αλύπητα Αλλιώς δεν πρόκειτε να βελτιωθούμε, οπότε ότι βλέπετε το λέτε. Π.χ. για τους πόλους δεν το είχα σκεφτεί καν, και θα τους βελτιώσω στο επόμενο. Σε αυτό, είναι μάλλον τυχερός και κάθονται κάτω από το αμάξωμα. Οι ζάντες είναι ακριβές ναι. Μια εναλλακτική είναι το σετ της Fujimi (πρόταση από Απόστολο) που είχα χρησιμοποιήσει στην 330 (στο GB). Είναι πλαστικές, αλλά δίνονται κομμάτι-κομμάτι και με καλό βάψιμο, μεταμορφώνονται. Ευχαριστώ και πάλι : :
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 3, 2013 15:47:40 GMT 2
Γιωργο πραγματικα το μοντελο δειχνει εξαιρετικο
μπραβο φιλε!!!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 3, 2013 18:55:40 GMT 2
Οι σκρατσιές με τα φύλλα πλαστικού είναι πολύ πετυχημένες : : το δε σασί είναι του γνωστού επιπέδου gtziaf! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by alex78 on Jun 4, 2013 0:28:22 GMT 2
Γιώργο η παραπάνω φωτό ήδη παίζει ως φόντο στην οθόνη του H/Y μου με σκοπό να χρησιμοποιείται ως ''πηγή έμπνευσης'' στα ταξίδια μου και όχι μόνο....τι να λέμε τώρα..... :respect: Αλέξης : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 4, 2013 10:38:57 GMT 2
Καλημερα! : : Εσωτερικο, φλοκια, τιμονια, ζαντες τα σπανε! : : Για τον κινητηρα, απο πλευρας βαψιματων ειναι πολυ αληθοφανης , απλα σε ορισμενα συμπληρωματικα κομματακια ισως οι λεπτομερειες να ειναι λιγο "ασαφεις" και η καλωδιωση ενω ειναι μια χαρα απο διατομες κλπ, ειναι λιγο ατακτως τοποθετημενη Μαρεσεις παντως γιατι μου φαινεται οτι διαβαζεις απο φιγουραδες/αρματαδες/weathering sites και λοιπους Ευρωπαϊστες ;D Αϊ νοου, αϊ νοου, θα γινει "modulation" οταν μπει το καπακι ;D ;D Καλη συνεχεια!! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 4, 2013 17:27:43 GMT 2
Παναγιώτη, Νεκτάριε, Αλέξιε και Δημήτρη σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά φίλοι μου. Αλέξ, με συγκίνησες... Έχεις περάσει τόσα τον τελευταίο καιρό, λείπεις στα ξένα και επέλεξες να έχεις για έμπνευση το συνονθύλευμα πλαστικών και καλωδίων μου. Πραγματικά με τιμάει αφάνταστα φίλε μου. Ελπίζω να σου κάνει καλή παρέα και να επιστρέψεις σύντομα πίσω. Καλή δύναμη... Δημήτρη, τα παρατήρησες εεε... Τους έχω ξεσκονίσει τους Ευρωπαϊστές και σύντομα θα υπάρχει ανταπόκριση και στο φόρουμ μας. Οπότε αν δεις τεχνική του τύπου... " τα φίλτρα στους "τροχούς"", δεν θα σου φανεί περίεργο. Τι να κάνω, δεν μπορώ να φτιάχνω συνέχεια το ίδιο πράγμα (καλά και η θεματολογία σου ;D) και την ψάχνω γενικώς Τώρα για τις λεπτομέρειες ίσως έχεις δίκαιο, αλλά είμαι ένας ταλαίπωρος ;D (λέμε τώρα) που δούλευε βράδυ και είχε ξυπνήσει από τις 5 τα χαράματα. Άσε που το κιτ των Ιταλών, είναι από την προηγούμενη τριακονταετία και οι κυρίες mfh και τop studio δεν έβγαλαν κάνα βελτιωτικό για τη σειρά 250-275, να δούμε μια άσπρη μέρα. Οπότε δεν τα ασχολήθηκα παραπάνω... Τώρα για τις σωληνώσεις, ότι έβλεπα στο πραγματικό έκανα. Κάποιες που δεν καταλήγουν πουθενά, είναι γιατί δεν ξέρω που ακριβώς πάνε και η κατάληξη τους, θα καλυφθεί όταν το αμάξωμα θα μπει από πάνω τους. Αν παρατηρείς κάτι συγκεκριμένο που έχει βγει offside, οσαν τον Πίπο τον Ιντζάκι ;D, πες το να το διορθώσω, πριν το κλείσω. Σας ευχαριστώ και πάλι. Happy modulation
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 4, 2013 17:41:02 GMT 2
Modulation και ξερο ψωμι και παπαρα στον καφε ;D Βασικα, απο τις φωτο που ειχες ανεβασει φαινεται οτι τα μπουζοκαλωδια ειναι μαζεμενα μεσα σε ενα σωληνα. Για τα υπολοιπα απλα με παραξενεψαν κατι ταινιες κολησεις και τετοια, δατ'ς γουαϊ. Σε νιωθω φιλε παντως, ειναι πολυ κουραστικο το νυχτερινο μοντελαρισμα, δεν το καταλαβαινεις μεχρι που καθεσαι ανετος μια Κυριακη πρωι χαλαρος με απλετο ηλιακο φως και κοντευεις να τελειωσεις μοντελο που τυρανας 1+ χρονο. Και εννοειται, μην πειραξεις τιποτα! Εχτες καθισα να διορθωσω τα σωληνακια των φρενων, μου πηρε δυο ωρες και εκανα μισο πακετο τσιγαρα. Δεν αξιζει τον κοπο. Καλη συνεχεια! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 4, 2013 17:55:43 GMT 2
Δημήτρη, ναι στις Ferrari υπήρχε αυτό το σύστημα με τη ράβδο από τις πρώτες 12κύλινδρες (250 GTO και TR συμπεριλαμβανομένες) και συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα του 60. Οπότε η 275, ήταν στην μεταβατική εποχή και εμφανίζονται μια έτσι μια γιουβέτσι. Στην Daytona που ακολούθησε οι ράβδος καταργήθηκε (για λόγους ευκολίας συντήρησης -μάλλον) εντελώς και είναι όλες, με τα μπουζοκαλώδια απλά δεμένα ανά τριάδες μεταξύ τους. Για τις ταινίες, βάλτα στην ποιητική αδεία ;D Απλά ήθελα να το δείξω ολόκληρο, χωρίς να καλύπτω αυτές τις ατέλειες με το αμάξωμα. Σίγουρα υπάρχει και πιο ποιοτικός τρόπος, αλλά για μοντέλο 3 εβδομάδων, είμαστε εντάξει, νομίζω. Σε ευχαριστώ και πάλι. Καλό κουράγιο με τα πόνημα που λέγεται ΜP4/4 : :
|
|