|
Post by gtziaf on May 23, 2013 20:46:51 GMT 2
Ξέχασα ότι εσείς οι νέοι μπορείτε να είστε όλη μέρα, μέσα στο γλυκό ;D . Πέρα από την πλάκα όμως, επειδή τα πράγματα δεν έρχονται, σχεδόν, ποτέ όπως τα σχεδιάζουμε-υπολογίζουμε, ο μοντελισμός (μετά από άλλα πιο σημαντικά πράγματα), μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη διέξοδο. Οπότε η πρόταση μου, ήταν μια εναλλακτική, φιλική, backup πρόταση. Μακάρι - εύχομαι- να πάνε όλα όπως τα φαντάζεσαι και ας πάει στο πάτο της Νικήτης, το LMGB
|
|
|
Post by nektarios on May 24, 2013 10:57:56 GMT 2
Το εσωτερικο έγινε πολύ όμορφο και περιποιημένο, με πάντα προσεγμένη λεπτομέρεια, ενώ οι ιδέες για τα στεφάνια και τις ζώνες είναι φανταστικές! : : : : Καλή συνέχεια! : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on May 24, 2013 11:58:26 GMT 2
Γιώργο πολυ όμορφο το σαλόνι, με το τιμόνι και τις ζωνες να κλεβουν την παρασταση : : P.M. Αν μπορεις να μου πεις απο πιο κιτ ειναι οι αγκραφες δυο σημειων, θα με βοηθουσες πολυ με τον σκαραβαιο (ή στειλε μου pm, μάρκα-κωδικό) Καλη συνεχεια : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on May 25, 2013 7:35:06 GMT 2
Γιώργο, από τις καλύτερες δουλςειές ταπετσιέρη που έχω δει από εσένα ;D Τελικά δεν είναι μόνο τα ακριβά και εξωτικά υλικά που δίνουν ένα θαυμαστό αποτέλεσμα. Και τα ταπεινά και αυτά του spare box με το κατάλληλο χέρι σε εντυπωσιάζουν. Α! και ο Ανδρέας ίδρυσε σχολή με την τεχνική ξύλου. Καλή συνέχεια. Σταύρος : : : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 25, 2013 10:21:21 GMT 2
Να είστε καλά φίλοι μου... Ευχαριστώ πολύ Χαίρομαι που σας αρέσει... Κύριε Σταύρο μας, μια φαναρτζής, μια ταπετσιέρης... το παλεύουμε, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να είναι του γούστου σας, γιατί το "μπίχλιασα" λίγο παραπάνω, κι εσάς ξέρω ότι σας αρέσουν τα καθαρά... P.M. Αν μπορεις να μου πεις απο πιο κιτ ειναι οι αγκραφες δυο σημειων, θα με βοηθουσες πολυ με τον σκαραβαιο (ή στειλε μου pm, μάρκα-κωδικό) Κώστα είναι της Ka-models, ζώνες 2 - σημείων... Δες εδώ : www.car-model-kit.com/120-parts-for-models-upgrade-parts/10902-seat-belt-etching-set-2-point-ka-models/Τέλος αν κάποιος ενδιαφέρετε, το pe χτένι είναι από το σχετικό σετ της scale-production... Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους : :
|
|
|
Post by rous74 on May 25, 2013 16:39:26 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα,
Καταπληκτική δουλειά φίλε με το εσωτερικό να είναι απλά Μ Α Γ Ι Κ Ο !!!
Η απόδοση του ξύλου κάτι παραπάνω απο πετυχημένη και σε συνδυασμό της χρήσης πινέλου ειδικά στο clear πορτοκαλί έδωσες αυτήν την όχι ομοιόμορφη απόχρωση του ξύλου λόγω του ότι σε κάποια σημεία το πορτοκαλί έχει κάτσει πιο πολύ απο κάποια άλλα και αυτό το κάνει ακόμα πιο ρεαλιστικό !!!
Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια φίλε !
|
|
|
Post by gtziaf on May 27, 2013 20:03:04 GMT 2
Ανδρέα, ευχαριστώ για τα υπερθετικά σχόλια. Ειλικρινά δεν ξέρω αν τα αξίζω καθώς σίγουρα υπάρχουν σημεία προς βελτίωση. Όπως και να έχει ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Πάμε στα δικά μας τώρα.... Σειρά είχε ο κινητήρας... Η διαδικασία κατασκευής που ακολουθήθηκε είναι ίδια με αυτόν της 330 GTC, με εξαίρεση τις κυλινδροκεφαλές (εξού το 4-cam). Επιπλέον, προστέθηκε η σωλήνα για τον έλεγχο της στάθμης του λαδιού, κάποια rivets (από πλαστικό, μια τεχνική που είδα από τους Απόστολο και Ηλία) και μέρος της καλωδίωσης. Στη συνέχεια έγιναν εκτεταμένα περάσματα με λάδια (του ΜΙG ) και αρκετά στεγνά πινέλα με μεταλλικές αποχρώσεις. Στη συνέχεια τον φωτογράφησα και διαπίστωσα κάποιες ασυμμετρίες-παραλείψεις, που διορθώθηκαν και ξανά-φωτογραφήθηκε. Στα του σασί τώρα, βάφτηκαν και κολλήθηκαν το κιβώτιο, οι αναρτήσεις, τα φρένα, ο κινητήρας και η καλωδίωση του συστήματος φρένων-χειροφρένου. Έγιναν κάποιες παλαιώσεις και προστέθηκαν μικρολεπτομέρειες από πλαστικό. Ακολουθούν τα περιφερειακά του κινητήρα μαζί με τη σχετική καλωδίωση. Ελπίζω να σας αρέσουν. Χαιρετισμούς σε όλους
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on May 27, 2013 21:16:23 GMT 2
Γιωργαρα πολυ ωραιο βγαινει φιλε!!! Η μονη ενσταση που εχω,ειναι στα καπακια των κυλινδροκεφαλων,το στεγνο πινελο μου φαινεται καπως εντονο. Καλη συνεχεια! : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on May 28, 2013 1:02:15 GMT 2
Γιώργο ο κινητήρας είναι ένα έργο τέχνης : : αλλά βάλε πλάι και μια φωτό από τον 1:1 να έχουμε ενα μέτρο σύγκρισης και εμείς που δεν έχουμε μελετήσει τα Ferrari τόσο πολύ Το δάπεδο είναι όμορφο και φορτωμένο καλούδια. Τα σωληνάκια των φρένων φαίνονται λεπτά, αλλά μπορεί να με ξεγελάει και η φωτό. Τι διάμετρο σωληνάκι χρησιμοποίησες? Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 28, 2013 10:58:38 GMT 2
Γιώργο ο κινητήρας φίλε είναι μοντέλο από μόνος του! Τα σέβη μου! Το σύνολο του σασί είναι πολύ όμορφο...αλλά έχω την εντύπωση πως θα συμφωνήσω με τον Κώστα για τα σωληνάκια των φρένων... : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 28, 2013 12:22:45 GMT 2
Φίλοι μου, ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη. Να είστε καλά... Για τις φώτο του κινητήρα, Κώστα έχεις δίκαιο. Το ξέχασα, αλλά έχω σκοπό να ανεβάσω φώτο αναφοράς, στο αντίστοιχο τμήμα του φόρουμ μας. Για τα σωληνάκια, βασίστηκα σε αυτές τις φώτο αναφοράς. Δείτε το μέγεθός τους, σε σχέση με το πλαίσιο. Νομίζω ότι λίγο ή πολύ, είμαστε οκ. Γενικά, έχω καταλήξει ότι το scaledown στις σωληνώσεις (χρήση ελάχιστα πιο μικρής διαμέτρου), δίνει πόντους στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς τα καλώδια δεν καλύπτουν τα υπόλοιπα κομμάτια. Είναι καθαρά οπτικό θέμα και προσωπικό γούστο. Αν πάλι στις φώτο βλέπετε κάτι διαφορετικό, πείτε το γιατί μερικές φορές ο υποκειμενισμός του μοντελιστή, υπερνικάει και μπορεί να μην βλέπω κάτι που είναι αυτονόητο για τους άλλους που δεν έχουν το μοντέλο στους πάγκους τους. Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια
|
|
|
Post by rous74 on May 28, 2013 13:01:59 GMT 2
Γιώργο κορυφαία δουλειά φίλε !!
Ο κινητήρας τα σπάει ενώ και το σασί δεν υστερεί καθόλου....
Καλή συνέχεια !
|
|
|
Post by nektarios on May 28, 2013 17:57:35 GMT 2
Πολύ όμορφο και προσεγμένο αποτέλεσμα, με ιδιαίτερη ... απλοχεριά στις καλωδιώσεις! ;D : : : : Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 28, 2013 19:16:26 GMT 2
Ανδρέα και Νεκ, ευχαριστώ πολύ.... Νεκ, έχει ακόμη ;D : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 28, 2013 20:25:46 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Για το μοτέρ δε θα πώ πολλά, μας έχεις συνιθίσει στα ωραία...Το περίμενα και πιο χρέπι να σου πώ την αλήθεια Εκεί που κολλησα εγώ είναι το εσωτερικό... Ίσως απο τα καλύτερα εσωτερικά που έχω δεί παγκοσμίως... keep it up! Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on May 30, 2013 7:05:31 GMT 2
Ναι είσαι καλά φίλε μου... Ευχαριστώ για το τιμητικά σχόλιο αν και δεν νομίζω ότι το αξίζω. Ήθελε λίγο περισσότερο προσοχή το εσωτερικό σε κάποια σημεία, αλλά χαίρομαι που σας άρεσε. Για "πιο χρέπι", πρέπει να περιμένεις κάποιο επόμενο project... Σε αυτό έγινα κάποιες δοκιμές παλαιώματος πέρα τον συνηθισμένων που εφαρμόζω (π.χ. φίλτρα, τοπικά τρεξίματα, κ.α.) και έμεινα εκεί. Θα δείξει... : :
|
|