|
Post by gtziaf on Jun 12, 2013 19:39:40 GMT 2
Γιάννη, καλή επιτυχία φίλε... Βλέπω το έχεις πάρει ζεστά... ΥΓ. Αν το τελειώσεις μέχρι του Αγίου Πνεύματος, σου επιτρέπω να μου χαρίσεις την 935 ;D ;D Αλέξανδρε καλή μετακόμιση φίλε... Αγάπιε, το πρόβλημα διορθώνεται σε PitStop ή θα σε οδηγήσει σε εγκατάλειψη. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε... Δημήτρη, ευχαριστούμε για τη μεστή παρουσίαση. Πραγματικά πολύ χρήσιμα και ενημερωτικά, τα όσα γράφεις... Τη μυριζόμουν τη δουλειά της revell, όταν με ρώτησε ο Γιάννης, αλλά αν δεν επενέβαινε ο "Πορσελόγος LM" , με ντοκουμέντα κι αποδείξεις, ακόμη θα ήμουν στο ναι μεν αλλά... Ευχαριστούμε και πάλι... Δημήτρη, αλήθεια θα χρησιμοποιούν βενζινοκινητήρα και υβριδική τεχνολογία? Γίνεται να κερδίσει βενζίνη τα ντίζελ, στο Le Mans? Τι λες? Πολύ περίεργο μου φαίνεται...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 12, 2013 21:00:11 GMT 2
"Πορσελόγος LM" LOL LOL LOL μπα σε καλο σου ;D Σχετικα με κανονισμους 2014, ειναι πολυ προχω για τις περιορισμενες μου μηχανολογικες γνωσεις. Απο οτι καταλαβα, αν εισαι εργοστασιος μπορεις να κατεβεις ακομα και με μοτερ απο μηχανοτρατα, αρκει να εχεις υποχρεωτικα energy recovery systems. Επιπλεον, βαζεις οτι κυβικα/ειδος καυσιμων θες, αλλα με περιορισμο στη ροη καυσιμου, με κατι φορμουλες και πινακες... εγω ενας απλος τεταρτοδεσμιτης ειμαι ;D
|
|
|
Post by alex78 on Jun 13, 2013 15:46:39 GMT 2
Αγάπιε μη μασάς ρε φίλε προχώρα το, σε αναμένουμε.... Αλέξανδρε ανωτέρα βία φίλε μου δεν πειράζει, περιμένουμε πάντως τα σχόλια και τις πολύτιμες συμβουλές σου... Γιάννη πάμε γερά, περιμένουμε ανυπόμονα το project.... Γιάννη πολύ καλή παρουσίαση και δυναμικό ξεκίνημα (το αστάρωμα κορυφή ), εύχομαι ανάλογη συνέχεια, καλή επιτυχία... Απορία: Η CA εκτελεί (και) χρέη υγρού στόκου Αλέξης
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 13, 2013 19:16:28 GMT 2
Αποκαλυπτήρια της φετινής συμμετοχής! upload pictures onlinePorsche 917 με αριθμό πλαισίου 053. Πρόκειται για την 43η και τελευταία 917 προδιαγραφών Group 5 που βγήκε από το εργοστάσιο. Το αυτοκίνητο παραδόθηκε στην Martini Racing Team και κέρδισε τον μοναδικό αγώνα που συμμετείχε ποτέ, το ΛεΜαν του 1971, με οδηγούς τον Ολλανδό Gijs van Lennep και τον Αυστριακό Helmut Marko (ναι, αυτόν τον γραφικό σύμβουλο της Red Bull στην F1 ;D ). Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία του ΛεΜαν που κάλυψε πάνω από 5.000km στις 24 ώρες, ένα ρεκόρ που άντεξε μέχρι το 2010! Βασικά, το αυτοκίνητο και η ομάδα έχει πολυ "ψωμί" απο ιστορικής απόψεως, αλλά μη σας ζαλίζω με ατέλειωτα σεντόνια, πάμε στα του κιτ. Το κιτ είναι της Fujimi στην 1/24 και ενώ είναι τίμιο, είναι λάθος. Έτσι απλά. Οι πίσω θόλοι θα πρέπει να είναι πιο μεγάλοι. Η διαφορά είναι/δεν είναι ένα, ενάμισι, άντε δύο χιλιοστά φούσκωμα από κάθε πλευρά, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, αρκεί για να χαλάσει την εικόνα όλου του μοντέλου. Ειδικά όταν το βλέπεις από μπροστά, οι πίσω θόλοι και οι τροχοί θα πρέπει να εξέχουν, και όχι να είναι στην ίδια ευθεία με το μπροστινό μέρος. Έτσι ήταν οι 917 το 1970. Θα μου πεις ρε μεγάλε δεν μας κατουράς για μιας εβδομάδας κατασκευή τώρα... όχι κυρίες και κύριοι, δεν θα μου γυρνάν τα μυαλά κάθε φόρα που θα το βλέπω στη βιτρίνα!!! : : ;D Γενικά, όποιος ενδιαφέρεται να φτιάξει μια 917 όπως έτρεξε το 1971 θα πρέπει να μελετήσει αρκετά καλά το διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό, καθώς τα αυτοκίνητα άλλαζαν εξωτερικά συνεχώς. Επειδή είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στις κότες (διορθωτικό κομμάτι της Rennaisance άξιας 12€), είπα να κάνω την «ανόρθωση γλουτών» ιν-χαουζ. Ήδη, με εποξικό στόκο και τρίψιμο έχουν διαμορφωθεί οι θόλοι και μένει να προσθέσω το χείλος με φύλλο πλαστικού και λίγο στοκαρισματάκι. Δευτέρα θα είναι έτοιμο για τεχνικό έλεγχο! Μερικές φωτογραφίες με ένα αχνό χέρι αστάρι όπου φαίνεται και η μοντιφιά και πρόχειρο στερέωμα. Περιεχόμενα του κιτ και οδηγίες χρήσης στο παρακάτω link. www.1999.co.jp/eng/10037707 (το παρον δεν ειναι διαφημιση, ειναι long sold out και τα έχουν όλα τακτοποιημένα τα Τζαπάνια).Αυτά τα ολίγα, τα λέμε από Δευτέρα! : :
|
|
|
Post by alex78 on Jun 13, 2013 21:06:01 GMT 2
Δημήτρη με το καλημέρα χειρουργείο βλέπω, καλή επιτυχία φίλε!! : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jun 14, 2013 9:09:28 GMT 2
Ωραία μαστορέματα Δημήτρη!
Πάμε γερά μου φτιάχνει την διάθεση η "φαναρτζοδουλειά"!!
:respect:
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 14, 2013 10:34:02 GMT 2
Δημήτρη, ξεκίνησες εντυπωσιακά με το τέρας. Πραγματικά φίλε, το έκανες να φαίνεται εύκολο το φούσκωμα, ενώ δεν είναι... Μπράβο... Καλή αρχή (σιγά-σιγά ), σε όλους : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 14, 2013 21:37:12 GMT 2
Πολύ όμορφο το φούσκωμα Μήτσε!! 'Αντε, δύο 24ωρα έμειναν
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jun 15, 2013 11:39:27 GMT 2
Γεια σε ολους! Λιγο πριν την εναρξη του αγωνα εφτασε η ωρα να σας δειξω την δικια μου συμμετοχη η οποια οπως ξερετε ειναι η ferrari f40 lm... με αυτα τα περιεχομενα... Αντε , καλη επιτυχια σε ολους τους συμμετεχοντες!!! : :
|
|
|
Post by jvolume on Jun 15, 2013 19:47:00 GMT 2
|
|
|
Post by jvolume on Jun 15, 2013 23:07:37 GMT 2
Gentlemen Start Your Engines!!!
άντε και καλή αρχή.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 16, 2013 1:17:50 GMT 2
Gentlemen Start Your Engines!!! Εγώ μόλις έβαψα!! Θέλει ένα τριψιματάκι και ένα δεύτερο χέρι γιατί δεν έμεινα ικανοποιημένος...
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 16, 2013 10:39:20 GMT 2
Είναι επίσημο..., το επετειακό le mans gb, είναι πλέον γεγονός : : Μια ματιά στο πρόγραμμα: en.wikipedia.org/wiki/2013_24_Hours_of_Le_MansΓιάννη (johnyB), επιτελούς μπήκες στο σωστό δρόμο . Ήταν θέμα χρόνου Καλή επιτυχία φίλε : : Χρήστο όπως πάντα πρωτοπόρος. Καλά βαψίματα φίλε... : : Πάμε και στα δικά μας τώρα... Μπορεί να είμαι 300χλμ μακρυά από τον πάγκο μου, αλλά δεν μπορούσα να μην τιμήσω την έναρξη του gb, με κάποιες μικροεργασίες που έγιναν την Παρασκευή, πριν φύγω για ΣΚ. Μετά την τραυματική εμπειρία από το περσινό le mans, το πρώτο πράγμα που τσέκαρα, δεν ήταν άλλο, από το πως κάθεται το αυτοκίνητο στους τροχούς του. Το κιτ δίνει δύο μήκη πλαστικού για τους άξονες, που αντικαταστάθηκαν με μεταλλικές ράβδους. Οι πλαστικές δεν θα άντεχαν με τίποτα το βάρος του "τούβλου" ρητίνης. Αντίστοιχα τρυπήθηκαν οι ζάντες για να περάσουν οι νέοι άξονες. Με την επιστροφή στο πάγκο μου, το βράδυ, θα ξεκινήσουν οι εργασίες προετοιμασίας του αμαξώματος. Μια πρώτη μελέτη, αποκάλυψε αρκετές ραγάδες στη ρητίνη . Το πράγμα θέλει πολύ τρίψιμο και στοκάρισμα, οπότε αναμένεται μια θερμή εβδομάδα και φυσικά μάχη με το χρόνο. Θα δούμε... Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και καλό σχολιασμό στους υπόλοιπους. Ελπίζω να το διασκεδάσουμε. : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 17, 2013 0:21:31 GMT 2
Γιάννη με το καλό!! Γιώργο άρχισες πολύ σωστά καλή συνέχεια! Στα δικά μου τώρα: Περάστηκε το δεύτερο χέρι στο αμάξωμα αφού ειχε προηγηθεί τρίψιμο. Ασταρώθηκαν τα πάντα με το Black της Alclad Εισήγηση: Από του χρόνου το LM WB να το κάνουμε χειμώνα....δεν βάφεις με αυτή τη ζέστη ρε αδερφέ με τίποτα...όσο και να το αραιώσεις το ρημάδι το χρώμα Ρε σείς, μόνο εγώ μοντελάρω
|
|
|
Post by jvolume on Jun 17, 2013 10:59:15 GMT 2
Καλημέρα σε όλους Δημήτρη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες που αφορούν τις Πόρσε. Πολύ μπέρδεμα. Εύγε Revell : : Όλες οι παρουσιάσεις πολύ ωραίες φίλοι μου. Μπράβο. Απορία: Η CA εκτελεί (και) χρέη υγρού στόκου
Αλέξης Άλεξ η CA σαν υγρός στόκος είναι παλιό και αξιόπιστο κόλπο. Για μικρές αμυχές και γεμίσματα είναι μια χαρά γιατί στεγνώνει σχετικά γρήγορα και τρίβεται σαν στόκος. Δοκίμασε το και μόνος σου. Δημήτρη ωραία η φαναρτζοδουλειά στην 917 σου. Καλή συνέχεια. Γιώργο την ξέρεις την άποψη μου για τις τουβλορητίνες σου : :. Καλά κουράγια και καλή συνέχεια. Χρήστο πολύ ωραίο το στρώσιμο στο λευκό. Όλα τακτοποιημένα και σωστά. Καλή συνέχεια. Ρε σείς, μόνο εγώ μοντελάρω Ναι σιγά!!! Ρώτα και τους γείτονές μου που είδαν σήμερα πρωινιάτικα στις 6.30 ένα καμένο με μάσκα να βάφει στην ταράτσα κάτι πορτοκαλί. ;D ;D Ορίστε και οι αποδείξεις: οι φώτος είναι από κινητό γιατί κάπου έχωσε ο μικρός μου την ψηφιακή και αγνοείται η τύχη της. Το πορτοκαλί είναι ζόρικο χρώμα και θέλει τον τρόπο του για να στρώσει. Έκανα κάτι βλακειούλες στο βάψιμο αλλά νομίζω ότι διορθώνονται. H εκμάθηση των Zero πάει καλύτερα απ'οτι περίμενα. Όσο για τον Iwata τι να πώ. Εργαλείο!! Έλεγχος προόδου: Η Πόρσε φόρεσε την πορτοκαλί φορεσιά της σήμερα και όλα τα υπόλοιπα κομμάτια έχουν κοπεί και περιμένουν αστάρωμα. Από αύριο τρώω ένα τριήμερο μπιφτέκι για Σέρρες και επιστρέφω με ένα ολόκληρο τετραήμερο στη διάθεσή μου για τα κλεισίματα. Καλή συνέχεια σε όλους Γιάννης
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 17, 2013 23:52:12 GMT 2
Καλησπερα ΛεΜαναρέοι : : Ετσι με το δεξι να μπαινουμε! : : Εσεις τελειωσατε ρε αδερφια Αφηστε και τιποτα για το ΣΚ, αφου ο αγωνας μαπα θα ειναι ;D Λοιπον, μολις τελειωσα ασταρωμα, εδω δεν καθομαστε σαν τον κυριο Χρηστακη να ψεκαζουμε μεσημεριατικα με 35οC και να θελουμε να κανουμε week build Rally Monte Carlo χειμωνιατικα για να βαφουμε με μπουφαν και να ζεσταινουμε τα χρωματα στο μπρικι σαν ζακιαπρέ ;D Το κιτ ειναι αστειο. Ο θεος με φυλαξε και αρχισα τα dry fit, γιατι αν το παραταγα και πηγαινα να το κολησω βαμμενο, μονο με dry Martini shaken not stirred θα ερχοταν στα ισια. Fujimi... δε φανταζεσαι τι κρυβει! ;D Στο υπολοιπο κιτ, μοντελιστικος οργασμος : : Μια ακομα φωτο διπλα στο κανονικο, με τις φανταστικες μου φωτοσοπιες Για να πουμε και τιποτα μοντελιστικο, προστεθηκε το εξογκωματακι στους θολους και το εσωτερικο πλαισιο των παραθυρων που το μισο ελειπε, διοτι η Fujimi λεει βαφτο ασπρο απεξω, αλλα το δολιο το τζαμακι ηταν απλα κιτρινο διαφανες βιδωμενο πανω στην πορτα και το ασπρο φαινοταν απο κατω. Τς, τς ,τς Και μια φωτογραφια μοντελιστικης αυτοϊκανοποίησης, σαν και αυτες που βαζουν οι γκομενες στο Φατσοβιβλιο ;D Και μια που ειπαμε γκομενες/φατσοβιβλιο και τα σχετικα ρεπορταζ, σε μια κριση καταναλωτικης μανιας και λογικης "καλιο να μου τα φαει ο Χιρος, παρα το κουρεμα καταθεσεων", μαζι με την 908/3 ηρθε και αυτο ;D ;D ;D Αυτα τα ολιγα, αυριο πρωι-πρωι με την αυγουλα ασπρο ματ και το απογευμα συνεχιζεται μοντελιστικα με επισκεψη κεντρο για να φορτωσουμε μπιχλο-υλικα για το βρωμισμα και το βραδακι με τη δρουσουλα ασπρο γυαλιστερο. Καλη αρχη/συνεχεια/τελειωματα σε ολους! : : : :
|
|