|
Post by gtziaf on May 8, 2013 11:22:58 GMT 2
Το Le Mans week build ήταν μια ιδέα που έγινε θεσμός. Σιγά - σιγά λοιπόν, πλησιάζει η ώρα για το 3ο Le Mans Group Build, το δεύτερο που θα διεξαχθεί κάτω από τη στέγη του αγαπημένου μας Φόρουμ... Το δημοσιεύω από νωρίς, ώστε να έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Αρκετοί από εμάς, λίγο ή πολύ, παρακολουθούν την εξέλιξη του εικοσιτετράωρου αγώνα. Εδώ και 2 χρόνια το συνδυάζουμε με την κατασκευή ενός μοντέλου, που έχει κάποια σχέση με τον αγώνα. Το κάνουμε παρέα και προσπαθούμε να περάσουμε όμορφα. Για όσους δεν έχουν συμμετάσχει, προσυπογράφω ότι είναι η πιο όμορφη και ευχάριστη μοντελιστική εμπειρία. Μια εβδομάδα, που δεν την ξεχνας... Για όσους δεν το γνωρίζουν ή για όσους θέλουν να το θυμηθούν σας παραθέτω την ιδέα και τους κανόνες... 1. Δηλώνουμε συμμετοχή σχολιάζοντας το παρόν θέμα 2. Προμηθευόμαστε, όσοι θέλουμε να συμμετάσχουμε, ένα (απλό κατά προτίμηση στη κατασκευή ) μοντέλο που να αγωνίστηκε ή να έχει κάποια σχέση με το Leman ή το όνομα του μοντέλου να περιέχει το συνθετικό LM (π.χ. το όνομα F40 LM) σε οποιαδήποτε κλίμακα 1/24-25, 1/20, 1/32, 1/43 ή και 1/12 3. Παρουσιάζουμε το κιτ στο φόρουμ και γράφουμε λίγα λόγια για την ιστορία του 4. Δεν το πειράζουμε μέχρι την Κυριακή 16 Ιουνίου (ημέρα που γίνεται ο τεχνικός έλεγχος των συμμετοχών του αγώνα), όπου θα πρέπει να ξεκινήσει η κατασκευή. Επειδή δεν υπάρχει χρόνος για όλους, μπορούμε να ασταρώσουμε το αμάξωμα από πριν. 5. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε το μοντέλο μέχρι το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου (Αν το τελειώσουμε λίγο πιο μετά δεν χάθηκε ο κόσμος ) 6. Στο ενδιάμεσο ποστάρουμε την πρόοδο των εργασιών μας (όλα στο παρόν θέμα) και σχολιάζουμε τα μοντέλα των συναδέλφων. Δεν χρειάζεται πολλές φώτο ή αναλυτικές παρουσιάσεις. Δύο - τρεις φώτο και λίγα λόγια είναι αρκετά. 7. Όταν ξεκινήσει ο αγώνας παρακολουθούμε την εξέλιξη του αγώνα, (Θα υπάρχει ενημέρωση, από το επίσημο site , της κατάταξης), βλέπουμε στιγμιότυπα (με κάποιο Link), δηλώνουμε τις προτιμήσεις και κάνουμε πλάκα μεταξύ μας (π.χ. στοιχηματίζουμε ποσά πρωτότυπα θα καταστρέψει ο Καμούι Κομπαγιάσι με την F458 του ;D) 8. Το βράδυ της Κυριακής ποστάρουμε φώτο με το που φτάσαμε την κατασκευή και σχολιάζουμε τα αποτελέσματα. 9. Προφανώς δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού (δεν κάνουμε εμείς τον αγώνα!) και μην διστάσετε να συμμετάσχετε ακόμη και πιστεύετε ότι δεν θα ολοκληρώσετε το μοντέλο (κάτι που ούτως ή αλλιώς είναι δύσκολο, δεδομένου του χρονικού περιορισμού – αλλά θα σίγουρα θα έχει πλάκα). Σκοπός είναι η καλή παρέα… 10. Πέρσι και πρόπερσι πέτυχε... Γιατί όχι και φέτος... Περιμένω τη γνώμη σας και φυσικά τις συμμετοχές σας. Για απορίες, προτάσεις, αλλαγές, προσθήκες κ.α, εδώ είμαστε. Θα περάσουμε καλά
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 8, 2013 11:46:23 GMT 2
Πολύ ωραίος ο θεσμός και εύχομαι να έχει επιτυχεία και αυτήν την φορά!
Θα δω το στοκ μου να δω τι έχω -αν και νομίζω πως έχω την F40LM...
Θα επανέλθω σύντομα στο θέμα!
|
|
|
Post by gtziaf on May 8, 2013 12:17:12 GMT 2
Η δική μου συμμετοχή θα είναι άλλη μια παραλλαγή της σειράς 250 P/LM. Συγκεκριμένα θα είναι η φουσκωμένη 250 LM του David Piper που συμμετείχε μαζί με τον R. Attwood στον αγώνα του 1968, στο γνωστό πρασινάκι των αυτοκινήτων του Piper. Το κιτ είναι ρητινένιο της Scale Designs αλλά περισσότερα για αυτό θα πούμε λίγο πριν ξεκινήσει το event. Για να δούμε, ταιριάζει το πράσινο στις Ferrari Περιμένω τις συμμετοχές σας : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 8, 2013 13:44:31 GMT 2
Σταθερη αξια πλεον το LM Week Build!! Μια υπεροχη θεματικη εβδομαδα που ολοι πρεπει να την ζησουν Εγω θα συμμετασχω με την Newman Porsche 956 οπου θα πρεπει να σκεφτω σοβαρα το θεμα σηματα λογω ηλικιας
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 8, 2013 15:52:58 GMT 2
LM Week Build, αυτο ξερουμε, αυτο εμπιστευομαστε : : Δε το συζηταμε καν για συμμετοχη, τωρα το μονο προβλημα ειναι οτι 22-24/6 ειναι το τριημερο του Αγιου Πνευματος, οποτε θα πρεπει να ξεκινησω διαπραγματευσεις με το ετερον ημισυ απο πολυ νωρις για τα σχεδια που εχει αρχισει να κανει ηδη απο τωρα για μπανια : : ;D Η εκβαση της διαπραγματευσης θα καθορισει και με ποιο/ποια μοντελα θα συμμετασχω. @chris: Επειδη εχω κανα δυο καρτελες της Ταμιγια απο αφτιαχτα κιτ της 956 που δε τις θελω, αμα τις θες πες μου να στις στειλω. Τα ιδια χαλια με τις δικες σου θα ειναι σε ποιοτητα, απλα αμα αρχισουν να σπανε χτυπα ξυλο, να εχεις κανενα μπακ-απ.
|
|
|
Post by Sakis on May 8, 2013 19:34:58 GMT 2
Το απόλαυσα επί σκηνής πέρυσι, φέτος όμως θα κάθομαι ''πέταλο'' και θα χαζεύω. Θα βρίσκομαι Χαλκιδική για δουλειά-σεζόν οπότε ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος θα είναι περιορισμένος και σκοπεύω να τον διαθέσω αλλού (το χρόνο... ). Ξεκινάω την καζούρα από τώρα για να ζεστάνω την ατμόσφαιρα: στο ίδιο έργο θεατές... Ο παπαραδιενεργός θα φτιάξει μια ντουζίνα 43άρια και θα μαζεύει καθρεφτάκια προς συγκόλληση στα τελειώματα. ;D Ο Χρηστάρας θα φτιάξει πάλι Porsche! και θα κέρδιζε το βραβείο πρωτοτυπίας αλλά... ...Θα το απονείμω στο μέγα admin που το κερδίζει επάξια με τη συμμετοχή η οποία είναι ίδια με την περυσινή αλλά σε πράσινο... Βρε ποιόν κοροιδεύεις...; Όσοι συμμετείχαν πέρυσι θυμούνται πόσο τέλεια περάσαμε οπότε το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους δεν έχουν λάβει μέρος ακόμα, αξίζει με το παραπάνω παίδες! Καλές κατασκευές!
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2013 9:35:23 GMT 2
To κλίμα ζεστάθηκε από νωρίς... Όπως είπαν και τα παιδιά, η εμπειρία είναι ότι καλύτερο και σας προτείνω - προτρέπω να : τζοιν ας... Δε το συζηταμε καν για συμμετοχη, τωρα το μονο προβλημα ειναι οτι 22-24/6 ειναι το τριημερο του Αγιου Πνευματος, Ωχ, δεν το ήξερα αυτό. Πάλι θα βγάλω τον Κοφι (τον Αναν, όχι τον Αμπονσα ) από μέσα μου για διαπραγματεύσεις. καλή επιτυχία Δημήτρη με τις δικές σου Εγω θα συμμετασχω με την Newman Porsche 956 οπου θα πρεπει να σκεφτω σοβαρα το θεμα σηματα λογω ηλικιας Χρηστάρα θα σου πρότεινα να πάρεις ένα σετ φρέσκα decals, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν δεν το κάνεις, ψέκασε οπωσδήποτε αυτά που θα χρησιμοποιήσεις με το decal liquid. Θα το απονείμω στο μέγα admin που το κερδίζει επάξια με τη συμμετοχή η οποία είναι ίδια με την περυσινή αλλά σε πράσινο... Βρε ποιόν κοροιδεύεις Θάνο, στο τέλος πιστεύω ότι δεν θα κρατηθείς και θα πάρεις τον κόφτη και κάνα δύο σπρέι. Όσο αφορά την πρωτοτυπία... Δεν ήταν μόνο πέρσι ίδια, αλλά και πρόπερσι : : ;D ;D Την μια ήταν κίτρινη, την μια κόκκινη ανοιχτή και φέτος πράσινη φουσκωτή. Αλλά, για του χρόνου (αν είμαστε καλά μέχρι τότε) σου έχω πρωτότυπο θέμα... Ferrari με προβοσκίδα, αν θες να το ψάξεις Αλλά, προς το παρόν θα παλέψουμε με ακόμη ένα χρέπι, ώστε να ολοκληρωθεί η σειρά 250 στη συλλογή μας (θα μένει βέβαια η Long nose - νικήτρια του 1965, αλλά εκεί πρέπει να περιμένω να εμφανιστεί μια ευκαιρία, γιατί 200 γιούρια δεν δίνω για το κιτ της χίρο). ’ντε να μαζευόμαστε : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 13, 2013 11:40:49 GMT 2
Λεμανίτες, Λεμανίτισες καλημερα : : Νιωθω περηφανος (αλλα ταυτοχρονα και τρομοκρατημενος για τις συνεπειες που με περιμενουν) γιατι υστερα απο 6 χρονια σχεσης με το που αναφερω "αγαπη μου, ξερεις 22/23 Ιουνίου που πεφτει του Αγιου Πνευματος εχει το Λε Μαν" η απαντηση ειναι ναι σε ολα ;D ;D ;D Οποτε αφου λυθηκε και αυτο επιλεχθηκε και το θυμα το οποιο φετος δεν θα ειναι 1/43 (σορυ γκαϊζ αλλα εφαγα ολο το μπατζετ στην 1/24 Porsche 908/3 της MFH και το στοκ μου δεν εχει τιποτα σε Λεμαν 1/43 ). Εκτος λοιπον συγκλονιστικου απροοπτου η συμμετοχη θα ειναι αυτη: img hostΒρωμικη και ταλαιπωρημενη ;D : : ;D Ελα να μαζευομαστε! : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 13, 2013 12:25:26 GMT 2
Πω γουστάρω πορσικό και ταλαιπωρημένο! Θα είναι φοβερό Build! Εγώ θα δοκιμάσω την τύχη με αυτήν την κυρία: Βέβαια, ο άθλος και το μεγάλο στοίχημα είναι να τελειώσω το μοντέλο μέσα σε μια εβδομάδα...εδώ γελάμε...χαχαχα!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 13, 2013 13:55:27 GMT 2
Παιδιά φέτος ίσως κάνω κι εγώ απόπειρα στο Le mans...
Θα δείξει...
Αλέξανδρε, αν έχεις το κίτ της Fujimi για την F40LM, μήπως να επέλεγες κάτι πιο εφαρμόσιμο για 1 εβδομάδα....?? ;D ;D ;D
Αγάπιος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 13, 2013 14:00:21 GMT 2
Αλέξανδρε, αν έχεις το κίτ της Fujimi για την F40LM, μήπως να επέλεγες κάτι πιο εφαρμόσιμο για 1 εβδομάδα....?? ;D ;D ;D Ωχ...για λέγε...
|
|
|
Post by Sakis on May 13, 2013 19:48:59 GMT 2
Να σου πω εγώ που το έχω κιόλας...;; ;D ;D ;D
Τράτζικ. Φουλ στο φλας, εφαρμογή ''έλα μωρέ με λίγη πίεση θα κολλήσει'' , διαστάσεις και αποτύπωση ''έλα μωρέ ποιός θα το καταλάβει''. Γενικά ένα μέτριο προς κακό κιτ. Εκτός αν πεις ''έλα μωρέ, ευκαιρία είναι να το φτιάξω με αφορμή το GB''. Γιατί αλλιώς δεν βλέπω να το πιάνει κανείς αν δεν έχει σκοπό να κάνει χοντρό παιχνίδι με λίμες, κοπίδι, εποξικό και φύλλα πλαστικού.
Σ' έφτιαξα;; ;D ;D
|
|
|
Post by gtziaf on May 13, 2013 22:05:42 GMT 2
Οργανωνόμαστε σιγά-σιγά βλέπω... Δημήτρη, αρχικά πρέπει να ευχαριστήσουμε τα έτερον ήμισυ για την κατανόηση . Αυτές ξέρουν, εμείς τις εμπιστευόμαστε ;D ;D Το θέμα σούπερ (θα ξεκλέψω και ιδέες για τη δική μου). Όσο για την 908, μελιές φίλε μου. Χάρηκα πολύ που πήρες ένα τέτοιο κιτ. Σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς και περιμένω να απολαύσουμε την κατασκευή της... Αλέξανδρε, μην απογοητευτείς και πάλεψε το. Αν πας να το κάνεις σωστό και ακριβές θα χρειαστείς όλα αυτά που λένε τα παιδιά. Αν το πας ΟB, εκτός από κάποια θεματάκια εφαρμογής, που γενικά παλεύονται, δεν θα έχεις τρομερά προβλήματα. Μπροστά στα χρέπια που φτιάχνεις τον τελευταίο καιρό, αυτό θα σου φανεί playmobil... Καλή επιτυχία, ότι και αν αποφασίσεις τελικά. Αγάπιε, σε καλωσορίζω στη καλύτερη εκδήλωση του Scw. Πίστεψε, δεν θα το μετανιώσεις Περιμένουμε το θέμα σου. : :
|
|
|
Post by alex78 on May 13, 2013 22:28:03 GMT 2
Η περσινή μου συμμετοχή ήταν επιεικώς για τα ''θηρία'', αφού πρίν καλά-καλά πάρω εκκίνηση ξέμεινα απο......''μίζα'', φέτος λέω να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου (.....και τα νεύρα σας..... ) και ο Θεός βοηθός..... Η συμμετοχή μου λοιπόν λέω να είναι αυτή: Δίχως κινητήρα και πολλά-πολλά νομίζω είναι ότι πρέπει για εβδομαδιαίο wip. Εύχομαι να έχουμε πολλές συμμετοχές (αλλά και τερματισμούς..... ) και για φέτος και το κυριότερο να το ευχαριστηθούμε όσο δεν πάει..... Αλέξης
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 14, 2013 9:01:30 GMT 2
Αλέξη πολύ όμορφο και τίμιο κιτ φίλε από όσο το θυμάμαι! Θα το ευχαρηστηθείς πολύ! Θάνο κατάλαβα...θα παίξει φρενοκομείο δλδ ε? θα το πιάσω και βλέπουμε...at the end, there will be only one! Το fujimi βεβαια...αχχααχ!! Γιώργο, μάλλον θα το πιάσω φίλε και θα το δοκιμάσω...τι χρέπι-kit maker είμαι
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 17, 2013 11:45:59 GMT 2
Καλημερα! Οι κανονισμοι εχουν τρυπα (ασταρωμα πριν το week build) Ως εκ τουτου οτι βρισκεται κατω απο το ασταρι μπορει και αυτο να φτιαχτει πριν το week build ;D ;D Γιαυτο αρχισα να διαμορφωνω το πισω μερος της 917 με εποξικο γιατι ειναι τελειως λαθος LOLOL Φωτογραφιες σε 30 και σημερα Αντε καλο week build να 'χουμε
|
|