|
Post by nektarios on Jul 3, 2014 8:31:41 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Jul 3, 2014 8:44:43 GMT 2
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑΣ:1) Βάφηκαν οι διάφορες λεπτομέρειες (περιγράμματα παραθύρων και χερούλια). 2) Κατασκευάστηκαν (από λευκοπλάστ, κομμάτια πλαστικού και ΡΕ) ζώνες ασφαλείας, και τοποθετήθηκαν στη θέση τους. 3) Τοποθετήθηκαν οι διαφανείς επιφάνειες. Εδώ με περίμενε νέα απογοήτευση… Το παρμπρίζ είχε 4 περιμετρικές προεξοχές για να «κουμπώνει» στο κουβούκλιο, οι οποίες δημιουργούσαν ένα αισθητικά απαράδεκτο αποτέλεσμα και δεν γινόταν να απαλειφθούν χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα. Επίσης, δεν υπήρχαν παράθυρα ούτε για τις πόρτες (εκτός από τα μικρά μακρόστενα δίπλα στους καθρέφτες) ούτε για την πίσω πλευρά της καμπίνας. (!!) Τελικά, όλα αυτά διορθώθηκαν με την ιδιοκατασκευή του παρμπρίζ και των λοιπών επιφανειών από ζελατίνα, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ανάλογα με την πορεία τοποθέτησης των υπόλοιπων εξαρτημάτων. 4) Τοποθετήθηκαν τα διάφορα εξαρτήματα και αξεσουάρ της καμπίνας. Το καπέλο «a la Indiana Jones» είναι ειδική χορηγία του Johny.B., με την ρητή «εντολή» να τοποθετηθεί κάπου μέσα στην καμπίνα. Του το αφιερώνω, μαζί με τις ευχαριστίες μου! 5) Τοποθετήθηκαν [με μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία που δεν θα σας περιγράψω για να μη σας ζαλίζω περισσότερο] οι πόρτες, οι οποίες, παρά το ότι δίνονταν εξαρχής για να γίνουν ανοιγόμενες, και παρά τις εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης των μηχανισμών τους και τα άπειρα dry fits, τελικά ανοίγουν μόνο περίπου 30-40 μοίρες, γεγονός που με απογοήτευσε πολύ… Το τελικό οπτικό αποτέλεσμα ασφαλώς δεν είναι ό,τι καλύτερο έχετε δει, αλλά τουλάχιστον το πείραμα (πρώτη ανάλογη προσπάθειά μου) πέτυχε εν μέρει… 6) Τοποθετήθηκε η ανοιγόμενη θυρίδα της οροφής. 7) Τέλος, αφού πρώτα συναρμολογήθηκε και τοποθετήθηκε η καμπίνα,… …τοποθετήθηκαν και τα διάφορα ιδιοκατασκευαμένα παρελκόμενα του κινητήρα, καθώς και η μάσκα (με την αντηρίδα στήριξης του καπώ) και διάφορα «ψιλολόγια» περιμετρικά της καμπίνας. Για όσους αντέχουν ακόμη, ακολουθεί το τέταρτο και τελευταίο μέρος του πιο φλύαρου update ολόκληρου του forum, με φωτογραφίες του μέχρι στιγμής ολοκληρωμένου οχήματος.
|
|
|
Post by nektarios on Jul 3, 2014 8:49:39 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 5, 2014 0:08:09 GMT 2
Νεκ ωραία και καθαρή δουλειά, από τις πιο ολοκληρωμένες σου. Ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς τις σκρατσιές και τη δυσκολία του κιτ. Θα ήθελα λίγο στεγνό πινέλο για να τονίσεις τις λεπτομέρειες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Για τα μέσα, το έκλεισες οπότε άκυρο αλλά εκείνη η καρότσα φωνάζει... Καλή συνέχεια... Αλήθεια, θα το πάρεις στη Χαλκιδική ή θα μείνει και αυτό πίσω όπως η ΠιΜπε μου?
|
|
dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on Jul 6, 2014 19:38:05 GMT 2
Μπράβο πολύ ωραία δουλειά.Το πρασσινάκι τα σπάει....
|
|
|
Post by nektarios on Jul 7, 2014 6:59:52 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας! Γιώργο, το όχημα πολύ σύντομα θα μετακομίσει για "δοκιμές στην άμμο"! ;D Όσο για την καρότσα, μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά μόλις μπει από πάνω ο κλωβός που σκέφτομαι να φτιάξω (σε 2-3 χρόνια δηλαδή... ), είμαι σίγουρος οτι θα σταματήσει να φωνάζει! ;D Ή τουλάχιστον δεν θα την ακούει κανένας! : :
|
|
|
Post by jvolume on Jul 9, 2014 7:06:57 GMT 2
Νεκτάριε καλημέρα Μιλάμε για ΤΟ update. Μισό καφέ ήπια για να το μελετήσω ΄. Πολύ καλή η δουλειά σου φίλε μου και με τρομερές σκρατσιές που πραγματικά απογειώνουν το αποτέλεσμα. Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο στα σημεία μιας και αναπαριστάς ένα πλήρως λειτουργικό όχημα. Βλέπω μέχρι να το τελειώσεις να αναστενάξουν τα playmobil των πιτσιρικάδων σου!!! καλή συνέχεια φίλε μου : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 10, 2014 7:07:43 GMT 2
Φίλε Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ! Κι εμένα τόσο περίπου μου πήρε για να το ανεβάσω! ;D Το καλό της ιστορίας είναι οτι τα παιδιά παίζουν όλο και λιγότερο με τα Playmobil (δεν τους έχουν απομείνει και πολλά... ;D ), οπότε μπορώ να τα υπεξαιρώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα! : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 19, 2014 14:56:51 GMT 2
Νεκτάριε πραγματικά (και) σ'αυτό το wip δίνεις τον καλύτερο σου εαυτο! Δύσκολο και απαιτητικό project εξ'αρχής που βρήκε όμως τον μάστορα του.... Εύχομαι μια απροβλημάτιστη συνέχεια δίχως άλλα απρόοπτα φίλε μου!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 21, 2014 7:04:35 GMT 2
Φίλε μου Αλέξη, σε ευχαρισώ πολύ για το θετικό σχόλιο και την εμπιστοσύνη σου! Κι εγώ ελπίζω να μη μου δημιουργήσει το κιτ άλλες δυσκολίες, αφού ήδη σκοπεύω να δημιουργήσω εγώ αρκετές!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jul 26, 2014 20:27:37 GMT 2
Νεκτάριε το Project εξελίσσεται εκπληκτικά! Θέλει αρκετή ώρα χάζεμα... Για πες μου τα όπλα από τα playmobil πως κάθονται στην κλίμακα? Ταιριάζουν ή είναι off? Καλή συνέχεια φίλε! : : : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 29, 2014 7:09:53 GMT 2
Φίλε Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ πολύ! Τα εξαρτήματα της Playmobil είναι συνήθως κάπως μεγαλύτερα από την κλίμακα, γι' αυτό και τα χρησιμοποιώ επιλεκτικά. [Φαντάσου δηλαδή να ήταν και στην κλίμακα... ;D ]. Ειδικά όμως για τα όπλα στο συγκεκριμένο όχημα, επειδή τα κυνηγετικά τυφέκια είναι συνήθως πιο μακρύκαννα από τα υπόλοιπα, θεώρησα οτι δεν θα φαινόταν πολύ άσχημα, και γι' αυτό τα χρησιμοποίησα. : :
|
|
|
Post by nektarios on Dec 2, 2014 9:16:43 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Στο παρόν update θα σας παρουσιάσω μερικές (ακόμη) σκρατσιές, και συγκεκριμένα την ιδιοκατασκευή roll bar (+ winch) και roll cage. Αντιλαμβάνομαι ότι το μακροσκελές update και οι πολλές φωτό κουράζουν, και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό, αλλά ήθελα να φαίνονται τα βήματα των εργασιών, καθώς πιστεύω οτι αυτό ίσως είναι χρήσιμο για όποιον τυχόν θελήσει να κάνει κάτι ανάλογο. Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής: Πρώτα από όλα, ολοκληρώθηκε ο προφυλακτήρας. Αρχικά αντικαταστάθηκαν (με κομμάτια διαφάνειας) τα "κρύσταλλα" των φώτων (επειδή το ένα από τα δυο κομμάτια που έδινε το κιτ είχε χαθεί) και μασκαρίστηκαν, και ακολούθως προστέθηκαν "προστατευτικά πλέγματα", κατασκευασμένα από αναλώσιμα συρραπτικού. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το roll bar, στο οποίο θα προστεθούν βίντσι και 2 φώτα ομίχλης. 1) Βίντσι Χρησιμοποιήθηκε εξάρτημα από το spare box, που τροποποιήθηκε κατάλληλα. Κατασκευάστηκε γάντζος [ενώ αρχικά υπήρχε η σκέψη να χρησιμοποιηθεί ένας που υπήρχε στο spare box] και μετά την ολοκλήρωση του βαψίματος θα προστεθεί αληθινό συρματόσχοινο (προερχόμενο από μηχανισμό φωτοτυπικού μηχανήματος). 2) Roll bar Αφού πρώτα σχεδιάστηκαν οι κύριες δοκοί του σε χαρτόνι και δοκιμάστηκαν επάνω στον προφυλακτήρα, κατασκευάστηκε από κομμάτια πλαισίων (trees) και φύλλο πλαστικού της Raboesch, και θα προστεθούν 2 φώτα ομίχλης (από το spare box). Στις φωτό που ακολουθούν τα κομμάτια του roll bar είναι κολλημένα, ενώ αυτά του winch είναι dry fit. Στη συνέχεια κατασκευάστηκε το roll cage, από μήκη και γωνίες πλαισίων (trees) και μήκη ράβδων της Evergreen. Αφού έγινε όλη αυτή η προεργασία, ήρθε η ώρα της τοποθέτησης (dry fit, καθώς η συναρμολόγηση έγινε απευθείας πάνω στο μοντέλο) : Στη συνέχεια όλα τα εξαρτήματα αφαιρέθηκαν από το μοντέλο, προστέθηκαν στο roll cage 4 βάσεις (φτιαγμένες από κομμάτια καρφίτσας και φύλλο αλουμινίου από ρεσώ) ώστε η όλη κατασκευή να "κουμπώνει" επάνω στο μοντέλο, στα σημεία ακριβώς που πρέπει (και που τρυπήθηκαν), και ακολούθησε αστάρωμα. Στο επόμενο update - που ελπίζω ότι δεν θα αργήσει – θα δείτε την ολοκλήρωση των παρελκομένων της καμπίνας οδήγησης, και ίσως την έναρξη κατασκευής του "κυρίως έργου", που είναι ο κλωβός της καρότσας. Ευχαριστώ για τον χρόνο, την προσοχή και την υπομονή σας!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 2, 2014 22:09:45 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε! Καταρχήν νομίζω δεν χρειάζεται να... ''απολογείσαι'' για το εύρος των wip's σου, αυτός ακριβώς είναι άλλωστε και ο σκοπός τους φίλε... Κατα τ'άλλα πολύ καλή και μελετημένη δουλειά με....κερασάκι το συρματόσχοινο απο εκτυπωτή!! Καλή συνέχεια φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 3, 2014 18:31:47 GMT 2
Πολύ δημιουργικός Νεκ και απίστευτα στρωτά όλα, παρόλο που είναι από σκρατσουλικά. Για την καρότσα μήπως να το ξανασκεφτείς. Εμένα μου αρέσει και με αυτή του κιτ. Εσύ τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Dec 3, 2014 22:43:29 GMT 2
Φίλοι μου Αλέξη και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Μου δίνουν θάρρος για να συνεχίσω τις... σκρατσιές! Γιώργο, το να αφήσω την καρότσα όπως είναι θα ήταν σίγουρα πολύ εύκολο, αλλά δεν είναι αυτό που εξαρχής ήθελα να φτιάξω. Αυτό που έχω κατά νου είναι ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο περιπέτειας, που να έχει τη δυνατότητα κίνησης και διαμονής σε διάφορα εξωτικά μέρη (ζούγκλα, έρημο, κ.λπ.). Δηλαδή στη θέση της τέντας θα κατασκευαστεί ένας "μεταλλικός" παραλληλεπίπεδος κλωβός, με λειτουργικά πόρτα και παράθυρα, πλήρες εσωτερικό με κουκέτες, ντουλάπια, τουαλέτα κ.λπ., καθώς και διάφορα εξωτερικά "καλούδια", όπως κουτιά με εργαλεία και προμήθειες, τεπόζιτα νερού και καυσίμων, και κάποια άλλα extras που δεν θα σας τα αποκαλύψω ακόμη! Δεν σου κρύβω οτι αρχικά δεν πιστευα πως όλο αυτό θα ήταν εφικτό για μένα, βλέποντας όμως το project να προχωράει απρόσκοπτα και όπως το είχα σχεδιάσει, πιστεύω οτι τελικά θα τα καταφέρω.
|
|