|
Post by nektarios on May 1, 2013 9:52:00 GMT 2
Φίλοι μου Γιώργο, Αλέξανδρε και Ανδρέα, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σας σχόλια! Γιώργο, έχω μια ένσταση: αν το παρατηρήσεις προσεκτικά, θα δεις οτι δεν είναι μονόχρωμο, αλλά έχει πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του... μαύρου! Πάντως μην ανησυχείς, στον κινητήρα - που θα φαίνεται - θα βάλω περισσότερα χρώματα!
|
|
|
Post by nektarios on May 1, 2013 10:19:01 GMT 2
Φίλοι μου, καλημέρα! Το σημερινό γκάλοπ ονομάζεται "Χρωματισμός εσωτερικού καμπίνας οδήγησης"! ;D Ολόκληρο το μοντέλο θα ασταρωθεί με το γκρι αστάρι της Alclad, που απόκτησα πρόσφατα και θα χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά. Οι εξωτερικές επιφάνειες (καμπίνα και κλωβός) θα βαφούν με αυτόν τον συνδυασμό: Το βασικό χρώμα θα είναι το πράσινο, και οι λεπτομέρειες μαύρες (όλα σατινέ). Για το εσωτερικό της καμπίνας όμως, έχω κατά νου δυο χρωματικούς συνδυασμούς, και θα ήθελα τη βοήθειά σας για να αποφασίσω. Α) Γκρι : Ουρανός και πάτωμα ανοιχτό γκρι ματ (ίσως και να τα αφήσω μόνο με το αστάρι), καθίσματα, ταμπλώ και κεντρική κονσόλα σκούρο γκρι σατινέ, λεπτομέρειες μαύρες σατινέ. Β) Ουρανός και πάτωμα μπεζ ματ, καθίσματα, ταμπλώ και κεντρική κονσόλα καμηλό σατινέ [πρακτικά τα ίδια χρώματα με τα καθίσματα του Vamos] και λοιπές λεπτομέρειες μαύρες σατινέ. Τα χρώματα είναι αυτά: Α) Β) Τι λέτε; Ευχαριστώ προκαταβολικά! : :
|
|
|
Post by alex78 on May 1, 2013 14:39:23 GMT 2
Νεκτάριε καλή Πρωτομαγιά φίλε μου! Πραγματικά δείχνει πολύ μελετημένη και μερακλίδικη η δουλειά σου, όλα καλοδουλεμένα (κορυφαίο κατ'εμέ ο πείρος στο καπάκι της οροφής ) σ'ενα τακτοποιημένο (σύνηθες φαινόμενο) update, δείγμα της σοβαρότητας που αντιμετωπίζεις το hobby!! Τώρα όσον αφορά στο δίλλημά σου περί χρωμάτων η δεύτερη επιλογή σου με βρίσκει σύμφωνο..... Αναρρωτιέμαι καμιά φορά εάν ο ''διακαής σου πόθος'' ήταν (και εξακολουθεί να είναι βέβαια..... ) η Ιατρική και στην πορεία ''προέκυψε'' η Νομική για να σε κερδίσει επαγγελματικά . Το γράφω αυτό βλέποντας ότι χειρίζεσαι με περίσσεια ευκολία πάσης φύσεως ''ιατρικά'' υλικά όπως νυστέρια,τρυπανάκια κλπ...... ;D ;D Αλέξης
|
|
|
Post by nektarios on May 1, 2013 21:08:07 GMT 2
Φίλε μου Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ για το τιμητικό σχόλιο! Ο πείρος με παίδεψε αρκετά, καθώς είχε χαλάσει ο τόρνος [που δεν έχω...] ;D αλλά νομίζω οτι άξιζε τον κόπο! Α πα πα ! Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου σε μια θέση από την οποία θα εξαρτώνταν ανθρώπινες ζωές! Άσε που για να περάσεις στην Ιατρική έπρεπε να είσαι πραγματικά τσάκαλος σε μαθηματικά, φυσικές, χημείες κλπ, που για μένα ήταν άγνωστος κόσμος... ;D Ο εξοπλισμός της Ιατρικής όμως μού είναι εξαιρετικά χρήσιμος!
|
|
|
Post by alex78 on May 1, 2013 22:43:56 GMT 2
Άσε που για να περάσεις στην Ιατρική έπρεπε να είσαι πραγματικά τσάκαλος σε μαθηματικά, φυσικές, χημείες κλπ, που για μένα ήταν άγνωστος κόσμος... ......Φαντάσου εμένα λοιπόν τον 4-δεσμίτη .......''η Δέσμη του Λαού''........ ;D ;D : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 2, 2013 17:17:02 GMT 2
Νεκτάριε άψογες όλες σου οι επεμβάσεις!!! Καλή συνέχεια...
Θα ψηφίσω τον χρωματισμό Νο. Α...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 2, 2013 23:09:44 GMT 2
Γεια σου Νεκ με τις μόντες σου... Πολύ ωραίες οι επεμβάσεις..
Καλή συνέχεια,
Αγάπιος
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on May 3, 2013 11:30:29 GMT 2
Καλή συνέχεια και απο εμένα Νεκτάριε. : :
|
|
|
Post by nektarios on May 3, 2013 17:46:00 GMT 2
Φίλοι μου Γιώργο, Αγάπιε και Ηλία, σας ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση! : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 3, 2013 11:22:46 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Μετά από πολύυυυ καιρό, ήρθε η ώρα για ένα μικρό update. Έχουν γίνει οι εξής εργασίες : Βάφηκαν τα εξαρτήματα και το εσωτερικό της καμπίνας. Βάφηκαν το εξωτερικό της καμπίνας και οι ζάντες. Χρησιμοποιήθηκε το 4669 της Model Master (ακρυλικό, αραιωμένο με lacquer thinner). Το χρώμα κανονικά είναι gloss, αλλά αφού στέγνωσε ψεκάστηκε με βερνίκι satin cote της Humbrol, ώστε να γίνει πιο «διακριτικό» (ή καλύτερα λιγότερο ευδιάκριτο σε συνθήκες safari). Βάφηκαν κάποια εξαρτήματα με το εξαιρετικό steel (Η18) της Mr. Hobby. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μου, πλην απροόπτου θα ακολουθήσουν: - Λεπτομέρειες στο εσωτερικό της καμπίνας (wash στα καθίσματα, ολοκλήρωση ταμπλώ, και ίσως και κάποιες μικρές εκπλήξεις). - Τοποθέτηση τροχών και καμπίνας. - Κινητήρας Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 3, 2013 15:07:14 GMT 2
Νεκτάριε καλησπέρα,
Πολύ όμορφες οι χρωματικές σου επιλογές και σωστά εκτελεσμένες !!
Αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια !!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 4, 2013 11:21:28 GMT 2
Ωραία βαψίματα Νεκ... Τα είχα δει και από κοντά που δείχνουν ακόμη καλύτερα. Περιμένουμε και τη συνέχεια : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 5, 2013 17:51:23 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια! Στο επόμενο update ευελπιστώ να συμπεριλαμβάνονται και αρκετές σκρατσιές!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 10, 2013 22:33:25 GMT 2
Μεθοδικός και οργανωτικός όπως πάντα Νεκτάριε και φυσικά με πεντακάθαρα βαψίματα :respect: , καλή συνέχεια φίλε!! Αλέξης : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 15, 2013 10:32:48 GMT 2
Αλέξη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! ’ργησα να απαντήσω γιατί τις τελευταίες 4 μέρες δεν είχα υπολογιστή... : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 3, 2014 8:17:54 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την παρουσίαση του τελευταίου update! Και για να γιορταστεί η «επέτειος», σας παρουσιάζω το επόμενο! Επειδή μάλιστα σε όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν αρκετές εργασίες, με αποτέλεσμα το update να είναι πολύ εκτεταμένο, γι’ αυτό θα παρουσιαστεί σε 4 μέρη: 1) Εργασίες στον κινητήρα και το σασί, 2) Αξεσουάρ καμπίνας, 3) Συναρμολόγηση καμπίνας. 4) Φωτογραφίες των ολοκληρωμένων εργασιών. Πριν όμως σας παραθέσω τις εργασίες που έγιναν, νοιώθω την ανάγκη να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά και να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τόσο στον Γιάννη (Johny.B.) όσο και στον Γιώργο (gtziaf), για τις πραγματικά απλόχερες χορηγίες τους, που αναμένεται να εκτοξεύσουν την ποιότητα τη κατασκευής!! Ιδού τα άφθονα «καλούδια», που θα αξιοποιηθούν κατάλληλα : Και τώρα πάμε στην παρουσίαση των εργασιών: ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΣΙ :Αφού πρώτα τοποθετήθηκαν οι τροχοί και το όχημα «πάτησε στα πόδια του»… …έγιναν τα εξής: Η Revell δυστυχώς και στον χώρο του κινητήρα «έκανε το θαύμα της», καθώς, αν και δίνει το μπλοκ του κινητήρα, παραλείπει όλα τα περιμετρικά εξαρτήματά του (!!!), τα οποία έπρεπε να προστεθούν, αφού το καπώ έγινε ανοιγόμενο… [Οι 2 φωτό είναι από το κουτί μου μοντέλου] Βάφηκαν και συναρμολογήθηκαν τα εξαρτήματα που έδινε το κιτ: Στη συνέχεια, κατασκευάστηκαν και προστέθηκαν τα εξής: Μετά από αρκετές ώρες δουλειάς, και αφού στο μεταξύ προστέθηκε και το ανοιγόμενο καπώ… …καθώς επίσης και μια ιδιοκατασκευασμένη αντηρίδα στήριξής του… …έγινε και η τελική συναρμολόγηση του κινητήρα, με τα ιδιοκατασκευασμένα παρελκόμενά του να τοποθετούνται μετά την τοποθέτηση της καμπίνας (Βλ. Μέρος Γ’) : Μη φύγετε, ακολουθούν το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο μέρος …
|
|