|
Post by rous74 on Jan 29, 2013 13:40:30 GMT 2
Νεκτάριε καλησπέρα,
Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε για τα καλά σου λόγια !
Χαίρομαι επίσης που σου άρεσε η ιδέα της διπλής κατασκευής, ελπίζω οι προσπάθειες και των δυο μας να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα...
Σ' ευχαριστούμε και πάλι !!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 29, 2013 19:03:17 GMT 2
Φοβερό βάψιμο!!!! Master του βαψίματος...
|
|
|
Post by rous74 on Jan 29, 2013 20:02:37 GMT 2
Γιώργο σ' ευχαριστώ πολύ !!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 30, 2013 13:13:52 GMT 2
Καλημέρα σε όλους. Μετά το καταπληκτικό βάψιμο του Ανδρέα (παρεμπιπτόντως ένα από τα καλύτερα που έχω δει γενικός ), είπα να δηλώσω κι εγώ το παρόν σε αυτή την διπλή κατασκευή, μην νομίζετε ότι τεμπελιάζω δηλαδή όχι τίποτα σπουδαίο, απλά κάποιες προπαρασκευαστικές εργασίες. Ξεκίνησα κι εγώ από το αμάξωμα, όπου διορθώθηκε το πρόβλημα στο καπό (σχεδόν), το οποίο στοκαρίστηκε από μέσα μιας και θα ανοιγοκλείνει, για να φαίνεται το μοτέρ. Στη συνέχεια, με το scriber βάθυνα τις γραμμώσεις του αμαξώματος. Ταυτόχρονα χάραξα το λάστιχο του πλαϊνού παραθύρου, το όποιο δίνεται σώμα με το αμάξωμα. Νομίζω δείχνει καλύτερα τώρα. Τέλος άνοιξα το χερουλάκι που δίνεται σώμα με την πόρτα. Στη συνέχεια λέπτυνα όλες τις εισαγωγές- εξαγωγές αέρα, που δεν είναι και λίγες. Όρεξη να έχουμε να βάζουμε σίτες!!!
Το βραδάκι άνοιξα μια μπύριτσα, έκοψα τα κομμάτια από τα πλαίσια και τα οργάνωσα ανά θεματική ενότητα Στη συνέχεια, μετά από ένα πρώτο χέρι αστάρι, δοκίμασα την εφαρμογή και το ύψος του αυτοκινήτου με τους aftermarket τροχούς. Οι τροχοί μοιάζουν μικροί μέσα στους θόλους, ενώ το μπροστά μέρος θέλει σίγουρα χαμήλωμα. Ανδρέα, εσύ το δοκίμασες καθόλου? Στη συνέχεια έκανα στη στραβή μου (δεν αρχίσαμε καλά ) Βγάζοντας τα λάστιχα, έσπασα τη μια ζάντα (ο άχρηστος). Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Θα παραγγείλω αυτές της T2M που είναι πολύ καλύτερες. Άπλα πληγώθηκε λίγο ο μοντελιστικός μου εγωισμός ;D Κάπου εκεί και ενώ πήγα να ξεκινήσω το βάψιμο, διαπίστωσα ότι το TDF της zero δεν μου φτάνει (φτάνει για 500 αλλά όχι για μια γκουμούτσα σαν τη GTO). Οπότε θα πάμε σε άλλο μπλεδάκι. Δεν ξέρω ακόμη ποιο... Αυτά για την ώρα... Ελπίζω μέχρι την Παρασκευή να έχω την βάψει. Θα δούμε... Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς
|
|
|
Post by rous74 on Jan 30, 2013 13:25:36 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα,
’ρχισες νωρίς νωρίς τις επεμβάσεις σου... πολύ όμορφα όλα φίλε !
Αυτό με τους τροχούς που αναφέρεις το έχω παρατηρήσει ότι η hobby τους κάνει μικρότερους απο ότι είναι συνήθως... Νομίζω ότι αυτοί τις tuner model θα είναι καλύτεροι...με πιο σωστή διάσταση στις ζάντες...θα δούμε...
Καλή συνέχεια !
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 30, 2013 19:00:23 GMT 2
Ανδρέα σε ευχαριστώ... Ελπίζω να προχωρήσω και να μην σε αφήσω μόνο σου να σέρνεις το χορό Για τα ζαντολάστιχα θα είμαστε σε επικοινωνία. Έχει μέλλον η υπόθεση... : :
|
|
|
Post by rous74 on Jan 30, 2013 19:40:29 GMT 2
'Εχει πολύ μέλλον Γιώργο...
Κοίταξε και αυτό που σου είπα για να πάρεις μια ιδέα ακόμα...
Δεν πρόκειται να προχωρήαω μόνος μου... μαζί είπαμε θα τις κατασκευάσουμε φίλε και αυτό θα γίνει.
Εξάλλου είπαμε... παράλληλα με την 599 gto φτιάχνω και άλλα δικά μου εγώ...
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 30, 2013 21:27:29 GMT 2
Πολυ δυναμικο ξεκινημα Γιωργαρα!!! Ευτυχως που εσπασες τη ζαντα γιατι δεν μου αρεσαν και πολυ. ;D ;D Ειναι οντως καπως μικρες. Καλη συνεχεια φιλε!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 31, 2013 11:40:19 GMT 2
Γιώργο μεθοδικότατος όπως πάντα φίλε! Καλή συνέχεια και μακρυά από κακοτυχίες
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 31, 2013 19:28:21 GMT 2
Βαγγέλη και Αλέξανδρε σας ευχαριστώ. Βαγγέλη, ναι δεν έλεγαν και πολλά οι ζάντες. Περιμένω τις αντικαταστάτριες της T2M. Μια και το tdf blue απορρίφθηκε λόγο ποσότητας! θα πάω σε κάτι τέτοιο... Μάλιστα διαπίστωσα ότι υπάρχει 250 GTO του '62 (με αριθμό σειράς 3387) με ανάλογο χρώμα και άσπρη ρίγα! Να κάνω το εσωτερικό ασημί-μαύρο, να βάλω και 2 άσπρα κυκλάκια στις πόρτες και να τη συνδέσω με την παραπάνω GTO? (μετά πρέπει να τη φτιάξω και να τις φωτογραφήσω μαζί ). Επίσης από Αθήνα, έφτασε ένα σετάκι με μάσκες για τα παράθυρα. Ευχαριστώ πολύ Ανδρέα : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 31, 2013 19:42:47 GMT 2
Γιωργο ωραιες οι εργασιες σου στο αμαξωμα!! Το μπλεδακι που διαλεξες ειναι πολυ ομορφη αποχρωση
|
|
|
Post by rous74 on Jan 31, 2013 20:06:19 GMT 2
Γιώργο υπέροχη η χρωματική απόχρωση που έχεις επιλέξει !!!
Είναι κλάσεις ανώτερη τελικά απο το tour de france, δεν μπορούσα να τη φανταστώ όταν μου την περιέγραφες στο τηλέφωνο !
Αλλά και η 250 gto ...... Διαμάντι ακόμα σε μπλέ χρώμα !!!
Πολύ θα ήθελα να σε δώ να την φτιάχνεις......
|
|
|
Post by nektarios on Feb 1, 2013 11:34:35 GMT 2
Οι φωτό με τη χρήση των διάφορων εργαλείων, εκτός από ότι δείχνουν τη μεθοδικότητα της δουλειάς που έγινε, επιπλέον είναι και πολύ χρήσιμες για μένα, σαν φωτό αναφοράς! : : Η απόχρωση του μπλε είναι πολύ όμορφη!! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by jvolume on Feb 2, 2013 9:50:51 GMT 2
καλημέρα
Πολύ πρωτότυπη ιδέα κύριοι.Σαν μικρο group build. Ήδη φαντάζομαι τις κυρίες αυτές στο τραπέζι της έκθεσης δίπλα-δίπλα. Πολύ ωραίες οι χρωματικές σας επιλογές και οι μέχρι τώρα εργασίες σας. Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια.
Γιάννης
|
|
|
Post by rous74 on Feb 2, 2013 21:58:50 GMT 2
Καλησπέρα Γιάννη,
Σ' ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σου...
Χαίρομαι που σ' άρεσε η ίδεα (του Γιώργου) γι' αυτή τη διπλή κατασκευή και μπορώ να πώ ότι εξίσου ωραία είναι και η δική σου ιδέα σχετικά με την έκθεση !
|
|
|
Post by rous74 on Feb 4, 2013 14:15:29 GMT 2
Καλησπέρα, Το Σαββατοκύριακο έγιναν κάποιες εργασίες στο αμάξωμα της gto. Πιο συγκεκριμένα βάφτηκε η οροφή με το τιτάνιο απο τη σειρά metallizer της gunze και απο πάνω ψεκάστηκε με το προστατευτικό βερνίκι της ίδιας εταιρείας. Επίσης βάφτηκαν τα πλαίσια γύρω απο τα παράθυρα και στο χώρο του κινητήρα... Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες στο εσωτερικό. Τρίφτηκαν οι ανάγλυφες δέστρες στην μπανιέρα και μετά ψεκάστηκε με γκρί αστάρι... Χρωματικά για το εσωτερικό επέλεξα διχρωμία μπέζ - μαύρου χρώματος, κάπως έτσι δηλαδή... Έτσι λοιπόν βάφτηκε η μπανιέρα ένα μπέζ χρώμα αρχικά... Και στη συνέχεια μασκαρίστηκαν κάποια τμήματα και ψεκάστηκαν με rubber black... Σειρά είχαν τα καθίσματα που αρχικάν τρίφτηκαν στη συνέχεια ψεκάστηκαν αστάρι και μετά βάφτηκαν στην μπέζ απόχρωση του εσωτερικού... Κατόπιν μασκαρίστηκαν κάποια τμήματα και ψεκάστηκαν με μάτ rubber black στην προσπάθεια αναπαράστασης του υφάσματος στο κέντρο των καθισμάτων. Οι πλάτες που δίνονται χωριστά ντύθηκαν με ανθρακόνημα και γυαλίστηκαν ενώ οι γραμμώσεις των καθισμάτων τονίστηκαν με λάδια ζωγραφικής... Αυτά για την ώρα, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας !
|
|