|
Post by Chris Fragkoulis on Nov 26, 2012 14:28:15 GMT 2
Το 1964 παρουσιάστηκε στο κοινό το Fiat Abarth 695SS το οποίο θεωρείτο ως η πιο ισορροπημένη μετατροπή σε αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων για χρήση δρόμου, βασιζόμενο στο Fiat 500. Δύο σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας συμμετείχαν ενεργά στη γέννηση αυτού του ‘‘δυναμίτη’’. Αρχικά ο ταλαντούχος αρχισχεδιαστης της Fiat, Dante Giacosa, δημιούργησε το ‘‘θρυλικό’’ 500-αρακι! Το 500-αρακι ήταν εξοπλισμένο με τα απολύτως απαραίτητα για ένα αυτοκίνητο και σύντομα έγινε πολύ δημοφιλές, αντικαθιστώντας τις μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ για τους Ιταλούς λόγω της χαμηλής του τιμής και της απλότητας της σχεδίασης του για καθημερινή χρήση. Ο Carlo Abarth θέλησε να δώσει μια πιο ‘‘πικάντικη’’ εκδοχή του 500. Οντάς μετανάστης από την Αυστρία, ξεκίνησε την καριέρα του ως Κατασκευαστής - Βελτιωτής αυτοκίνητων. Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 η ABARTH είχε εδραιώσει τη φήμη της με τα υψηλής ποιότητας βελτιωτικά προϊόντα της. Σε αυτό βοήθησε και το ‘‘λανσάρισμα’’ ολοκλήρου αυτοκίνητου με τη συνεργασία της Fiat, εξοπλισμένο εξολοκλήρου με ‘‘καλούδια’’ της ABARTH. Το 695SS προετοιμάστηκε με απολυτή προτεραιότητα στη γραμμή παράγωγης. Ο κινητήρας με τον οποίο ήταν εξοπλισμένο το 500 κρίθηκε ανίκανος για ένα τέτοιο εγχείρημα. Έτσι ένας νέος δικύλινδρος με χωρητικότητα 689cc και Webber καρμπυρατέρ πήρε τη θέση στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Επίσης για την καλύτερη απαγωγή θερμότητας, καθότι αερόψυκτος, επιλέχθηκε ένα αλουμινένιο Κάρτερ μεγαλύτερης χωρητικότητας. Με αυτό τον τρόπο η ABARTH απέδειξε περίτρανα ότι ακόμα και το πιο απλό σε χαρακτηρίστηκα αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί σε αυτοκίνητο ψηλών επιδόσεων. Κιτ:Το κιτ ειναι της ΤΑΜΙΥΑ σε επανεκδοση. Το αμαξωμα δειχνει μια χαρα με μοναχα ενα ζευγος ραφων απο το καλουπι. Τα φρυδακια των φτερων θελουν κολλημα και στοκαρισμα στο αμαξωμα, τα ελαστικα ειναι αψογα διχως ιχνος ραφης και τα εμβληματα της μαρκας παρεχονται σε metal transfer αυτοκολητο. Manual: ΥΓ: Το 1ευρω μπηκε διοτι εμεις Κυριε Θανο μας δεν χαμπαριαζουμε απο οικονομικη κριση ΥΓ: Ελπιζω να ψιλιαστηκατε απο τη θεματικη φωτογραφια στην αρχη οτι δεν προκειται για μια ρετροσυμβατικη κατασκευη Θα γινει ****** χρωμα με ***** , ****** και ***** στην οροφη!!! Φανταστικο ετσι?? ;D Ευχαριστω
|
|
|
Post by rous74 on Nov 26, 2012 15:00:22 GMT 2
Χρήστο, καλή κατασκευή να έχεις φίλε !
Διάλεξες σούπερ θέμα...
Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον την κατασκευή σου...
|
|
|
Post by alex78 on Nov 26, 2012 15:27:08 GMT 2
Χρήστο καλή επιτυχία φίλε! Είπαμε τ'αγωνιστικά σου γονίδια δεν κρύβονται με τπτ........ ;D Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 26, 2012 16:40:53 GMT 2
Καλή αρχή Χρηστάρα... Πολύ ωραίο θέμα! Αφου δεν θα αντικαταστήσεις τον σκόρπιο με βουλίτσες ή καρδούλες, πάμε καλά : :
|
|
|
Post by jvolume on Nov 26, 2012 16:54:33 GMT 2
Φίλε Χρήστο καλή αρχή με το σκορπιουδάκι σου. Τούμπανο φαίνεται το πιτσιρίκι. Καλή και ευχάριστη κατασκευή να έχεις. Είμαι σίγουρος ότι θα το περιποιηθείς όσο πρέπει. : : Καλό απόγευμα Γιάννης
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 26, 2012 18:25:58 GMT 2
Ωραιο Χρηστο , καλη αρχη !
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Nov 27, 2012 11:00:00 GMT 2
Δεν μου λες Χρηστάρα? Στο τέλος της δουλειάς σου θα τα στήσουμε? Καλή αρχή και από εμένα : : : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 27, 2012 13:27:18 GMT 2
Χρήστο καλή αρχή και από μένα φίλε στον σκορπιό σου! 500αράκι με twist!!!Συνταγή επιτυχείας! Καλή αρχή
|
|
|
Post by procrossaro on Nov 27, 2012 15:03:19 GMT 2
Χρήστο αναρωτιέμαι τι έχεις στο μυαλό σου για αυτό. ;D
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Nov 28, 2012 12:38:32 GMT 2
Πολύ ωραία επιλογή!!! Ειδικά αν το κάνεις όπως την φωτο που έβαλες θα βγεί πανέμορφο...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Nov 28, 2012 13:59:51 GMT 2
Φιλοι μου σας ευχαριστω πολυ ολους!! Σταυρο προλαβαινουμε τη Ριτσωνα το Σαββατοκυριακο που ειναι ο τελικος?? ;D ;D Το Σκορπιουδακι θα εχει μια Αιγλη απο αυτο της φωτογραφιας αλλα δεν θα ειναι ιδιο, εχω στο μυαλο μου κατι διαφορετικο! Υπομονη
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Nov 30, 2012 12:57:23 GMT 2
Χρηστο δεν περιμενα κατι λιγοτερο...αγωνιστικο απο σενα , με το background που εχεις!!!! Παρα πολυ ωραιο το 500-αρακι , καλη κατασκευη να εχεις... : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 9, 2013 12:56:54 GMT 2
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 9, 2013 13:51:13 GMT 2
Πολύ μοντίφα ο σκορπιός φίλε! Φίλε θα βγει κούκλα το συνολάκι! Τις γρύλλιες τις άνοιξες δια της ιαπωνικής οδου? Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by procrossaro on Jan 9, 2013 13:57:43 GMT 2
ΜΟυ αρέσει πολύ η δουλειά που έκανες στον κινητήρα. ;D
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 9, 2013 15:00:09 GMT 2
Πολύ μοντίφα ο σκορπιός φίλε! Φίλε θα βγει κούκλα το συνολάκι! Τις γρύλλιες τις άνοιξες δια της ιαπωνικής οδου? Καλή συνέχεια Αλεξανδρε σ'ευχαριστω!! Ναι, δια της κλασσικης οδου! Τριψιμο απο την πισω πλευρα ΜΟυ αρέσει πολύ η δουλειά που έκανες στον κινητήρα. ;D Προδρομε χαιρομαι που σου αρεσει!! Παρ'ολο που δεν θα ειναι 100% original το Σκορπιουδακι
|
|