|
Post by gtziaf on Nov 27, 2012 19:31:35 GMT 2
Ανδρέα και Αλέξανδρε, σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την υποστήριξη... Να είστε καλά : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Nov 27, 2012 21:44:14 GMT 2
Κουκλιτσα η 195 Αντμιν Το ταλασι το εστρωσες υπεροχα!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 27, 2012 22:18:40 GMT 2
Κουκλιτσα η 195 Αντμιν Το ταλασι το εστρωσες υπεροχα!!! Σε ευχαριστώ Χρηστάρα... : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 28, 2012 11:23:05 GMT 2
Απολαυστικος gtziaf ;D Αρχισε και θυμιζει μοντελο, γιγαντας που παλευεις με αυτο το πραμα, ωραια μοκετουλα και χρωματακι σπεσιαλ. Btw, τσεκαρα μια γρηγορη το βιβλιο LeMans 1949-1959 του Quentin Spurring, εχει μια πλαινη αθλια φωτο μια 195 (με το νουμερο 25), να σου πω την αληθεια δεν φαινεται καθαρα κατι εκει που εχει θεση για ρεζερβα, αν το επαιζα στο στοιχημα θα το εριχνα "Χωρις ρεζερβα" μικρο πονταρισμα. Το βραδυ που θα γυρισω σπιτι θα τσεκαρω μια τα Motorsport της εποχης μπας και βρω τιποτα. Καλη συνεχεια : :
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 28, 2012 12:05:51 GMT 2
Γιωργη βλεπω παιδεμα τρελο !!
αλλα γι'αυτα εισαι φτιαγμενος
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 28, 2012 12:08:28 GMT 2
Απολαυστικος gtziaf ;D Αρχισε και θυμιζει μοντελο, γιγαντας που παλευεις με αυτο το πραμα, ωραια μοκετουλα και χρωματακι σπεσιαλ. Btw, τσεκαρα μια γρηγορη το βιβλιο LeMans 1949-1959 του Quentin Spurring, εχει μια πλαινη αθλια φωτο μια 195 (με το νουμερο 25), να σου πω την αληθεια δεν φαινεται καθαρα κατι εκει που εχει θεση για ρεζερβα, αν το επαιζα στο στοιχημα θα το εριχνα "Χωρις ρεζερβα" μικρο πονταρισμα. Το βραδυ που θα γυρισω σπιτι θα τσεκαρω μια τα Motorsport της εποχης μπας και βρω τιποτα. Καλη συνεχεια Δημήτρη σε ευχαριστώ... Αν μπορείς να σκανάρεις τη φώτο (ή να τη φωτογραφήσεις) θα ήταν πολύ χρήσιμο. Αυτή ακριβώς την 195, με το Νο 25, φτιάχνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν είναι κόπος δεν πειράζει, μην σε παιδεύω... : :
|
|
|
Post by procrossaro on Nov 29, 2012 14:25:34 GMT 2
Γιώργο προσπαθώ να βρω κάτι που να μπορεί να σε βοηθήσει. Όπως έχω ξαναγράψει τα αγωνιστικά δεν είναι ο τομέας μου, και οι γνώσεις μου εκεί είναι ελάχιστες. Παρόλα αυτά με διάφορους συνδυασμούς αναζήτησης μέχρι στιγμής έχω βρει τα παρακάτω: 1) Από ένα site που είχε ένα λεύκωμα με φωτογραφίες του Le Mans του 1950 βρήκα αυτή τη φωτογραφία του πίσω μέρους της 195 S με τον αριθμό 25: www.oldclassiccar.co.uk/photos-racing/lemans21.jpgΤο site είναι αυτό, αλλά η μόνη φωτογραφία της 195 που έχει είναι αυτή που έβαλα νομίζω. Όλες οι άλλες που αφορούν Ferrari είναι για την 166ΜΜ, αλλά δεδομένου ότι μιλάμε για "όμοια" αυτοκίνητα ίσως βρεις λεπτομέρειες που χρειάζεσαι: www.oldclassiccar.co.uk/1950lemans.htm2) Βρήκα αυτές τις μινιατούρες: www.oldirish.com/collection/ferrari.html (Έχει την 195S που θέλεις) www.clubdifiorano.dk/default.asp?pid=showModel&id=909www.racingmodels.com/ferrari-195-s-sommer---serafini--25-le-mans-1950-143-3369-p.aspwww.motorpix.com/pix/11869όπου δείχνουν να έχει ρεζέρβα κανονικά. 3) Βρήκα αυτό το road test για την 195S που δεν νομίζω να βοηθήσει όμως: www.ferraristuff.com/contents/media/ferrari_195_s_0060m_vintage_road_test_march_1965_fs.jpg4) Τη φωτογραφία που παρέθεσες και εσύ, αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος: www.gettyimages.co.uk/detail/news-photo/the-le-mans-24-hours-le-mans-june-24-25-1950-the-ferrari-news-photo/888995855) Από ένα site για το fangio βρήκα κάτι φαινομενικά άσχετο, αλλά που ίσως σε βοηθήσει. Αφορά και αυτό το Le Mans του 1950, όπου ο Fangio έτρεξε με ένα Simca Gordini 20S. Βλέπουμε λοιπόν σε μία φωτό το Simca από πίσω, όπου ξεχωρίζει η ρεζέρβα: www.jmfangio.org/lm50fangio.jpgwww.jmfangio.org/gp1950lemans.htm6) Φωτογραφίες της s/n 0026M: barchetta.mediacenter.studioline.net/?i=1368110&rd=1964532barchetta.mediacenter.studioline.net/?i=1368109&rd=19645327) Φωτογραφίες από διάφορες 166/195, όπου βλέπουμε το εσωτερικό μία 166ΜΜ Touring, με τη ρεζέρβα μέσα. Δυστυχώς ίσως να μην είναι καλή πηγή για σύγκριση, γιατί το roll cage που έχει στα δικά μου μάτια μοιάζει εκτός εποχής: www.supercars.net/Pics?viewPic=y&source=carGal&carID=489&pgID=1&pID=803581www.supercars.net/Gallery?cmd=viewCarGallery&carID=489&pgID=1Θα συνεχίσω την αναζήτηση μπας και βρω κάτι που να βοηθάει περισσότερο. Πλέον ψάχνω να δω τι αριθμό πλαισίου είναι εκείνη των Raymond Sommer & Dorino Serafini, μπας και βγάλω κάποια άκρη με αυτό.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 29, 2012 15:26:36 GMT 2
Πρόδρομε καταρχήν σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τον κόπο που έκανες να μαζέψεις όλες αυτές τις πληροφορίες. Δυστυχώς, οι φωτογραφίες της 0060M από το Le Mans είναι ελάχιστες. Στην συνέχεια ανακατασκευάστηκε και εμφανίζεται σε διαφορά events, αλλά με αρκετές διαφορές σε σχέση με την πρωτότυπη. Κάτι κοινό σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως η κόκκινη 0066M στις φώτο που ανέβασες, που κακοποιήθηκε ελαφρώς . Η φώτο με το Gordini του Μαέστρο, είναι πολύ χρήσιμη όντως. Μάλλον έπαιζε το έξης. Στους κανονισμούς της κατηγορίας επιβαλλόταν το αυτοκίνητο να παρουσιάζεται στον αγώνα όπως βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Οπότε ξεκινούσαν με τη ρεζέρβα που είχε η πολιτική έκδοση και πιθανόν την αφαιρούσαν με την πρώτη ευκαιρία, για μείωση βάρους. Την εικασία αυτή επιβεβαιώνει και μια φώτο που μου έστειλε ο Δημήτρης από τον αγώνα (Δημήτρη σε ευχαριστώ για τη φώτο και για την εποικοδομητική κουβέντα ), όπου δεν φαίνεται η ρεζέρβα. Όσο αφορά τις μινιατούρες, έχουν τόσα λάθη που δεν μπορεί να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Όπως και να έχει η αναζήτηση και η συζήτηση για τα αυτοκίνητα και τους αγώνες εποχής, είναι πολύ εποικοδομητική και ευχάριστη. Σας ευχαριστώ και πάλι... : :
|
|
|
Post by procrossaro on Nov 29, 2012 15:44:45 GMT 2
|
|
|
Post by procrossaro on Nov 29, 2012 15:47:01 GMT 2
Οκ, μου έλυσες την απορία σχετικά με το facelift της 0060Μ. Συγνώμη κιόλας, αλλά με παραγωγή 6-7 αυτοκινήτων, να συμβαίνει τέτοιο μπάχαλο είναι παράλογο.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 29, 2012 16:03:06 GMT 2
Από μπροστά ξεκινώντας έχουμε: α) Προβολείς ενσωματομένους ενώ στο #25 είναι εξωτερικοί. β) Εντελώς διαφορετικό καπό. Ενώ από πίσω έχουμε: γ) Λάθος μοχλούς για το πίσω καπό (μικρότεροι και τοποθετημένοι πιο χαμηλά). δ) Πίσω παράθυρα με τρεις μικρές εισαγωγές αντί για δύο μεγάλες. ’ρα: - ή κάνουν λάθος στο ότι το 1950 με το #25 αγωνίστηκε το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 0060M, - ή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δέχτηκε κάποια επισκευή με αποτέλεσμα να αλλάξει αρκετά η εμφάνιση του. - ή και το διόλου απίθανο να έχει γίνει κάποια "μαϊμουδιά" με αλλαγμένους αριθμούς πλαισίου. Είδες τι τραβάμε με τα (βρωμο)ιταλικά ρε συ Πρόδρομε. ;D Η 0060M αγωνίστηκε σίγουρα στο Le Mans με τον αριθμό 25. Αυτό είναι επιβεβαιώμενο και διασταυρωμένο. Οι παρατηρήσεις σου σωστές. Η ανακατασκευασμένη έκδοση έχει τις διαφορές που αναφέρεις. Η ανακατασκευή, ουσιαστικά μετατρέπει την αγωνιστική σε έκδοση δρόμου. α)Τους προβολείς εμπρός του έχω επιμεληθεί ήδη. Εμφανίστηκαν μόνο στο le mans. β)Το καπό με την εισαγωγή αέρα είναι προνόμιο μόνο των αυτοκινήτων του Le mans. Στις υπόλοιπες εμφανίσεις του αυτοκινήτου, το καπό είναι πιο συμβατικά (ακόμη και στο miglie milia) αλλά με διαφορές μεταξύ τους. γ)Οι μεγαλύτεροι μοχλοί του πίσω καπό είναι των αγωνιστικών εκδόσεων ενώ "γινόταν" μικρότεροι, όταν το αυτοκίνητο δεν έτρεχε. Μιλάμε για εργονομία κύριοι ;D δ) και πάμε στον πόνο... τα πίσω πλαϊνά παράθυρα δηλαδή. Πως θα το φτιάξω δεν ξέρω. Η Mg λέει @%^&!**. Το αυτοκίνητο του Le mans είχε 2 μεγάλες εισαγωγές. Σε ευχαριστώ και πάλι
|
|
|
Post by procrossaro on Nov 29, 2012 21:39:08 GMT 2
Τρελή ταλαιπωρία Γιώργο. Μου κάνει εντύπωση πάντως που για άλλα αυτοκίνητα υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες (πχ για τις Cadillac), και για αυτό δεν έχω βρει ακόμα άλλη. Βρήκα όμως δύο βίντεο, που την έχουν: 1) www.ina.fr/sport/auto-moto/video/AFE85003601/rosier-remporte-les-24-heures-du-mans.fr.htmlΣτα 34" περίπου κάνει την εμφάνιση της. Δυστυχώς εγώ με ένα καλό μάτι αυτήν τη στιγμή (ιριδοκυκλίτιδα γαρ στο άλλο) δε μπορώ να δω αν έχει μέσα ρεζέρβα. Στα 46" όμως φαίνεται το Simca του Fangio, όπου ξεκάθαρα ξεχωρίζει η ρεζέρβα μέσα. Γενικά σε αυτά που είχαν ρεζέρβα εξωτερικά φαίνεται να την έχουν έως και το τέλος του αγώνα. 2) www.videoclick.com/video/Click-Motor/Louis-Rosier/6705/Σε αυτό το βίντεο στα 20" φαίνεται η 195S με τον αριθμό 25 που έχει μόλις ξεκινήσει. Και από εδώ: forums.motorlegend.com/vb/showthread.php?s=ed9a6d27f50c131ee507098abaacfdc7&t=39142&page=2βρήκα αυτό που δείχνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των συμμετεχόντων: lolo.gege.pagesperso-orange.fr/24hduMans/photos/1950_Equipe19500625_01.jpgΑν βρω κάτι άλλο θα ενημερώσω. Για τα πίσω παράθυρα δεν μπορεί να κάνεις αυτό που είχε προτείνει στο Μάνο για παμπρίζ? Δηλαδή να πάρεις διάφανο πλαστικό από συσκευασία, και να φτιάξεις νέα πίσω παράθυρα. Δε ξέρω τι σου έχει δώσει το κιτ, αλλά ίσως θα μπορούσες να πάρεις αυτά που έχεις για πίσω, και με στόκο ή κάτι τέτοιο να φτιάξεις την κούρμπα των εισαγωγών. Με το πιστολάκι να μαλακώσεις το διάφανο πλαστικό (φαντάζομαι θέλει αρκετή θερμότητα) ώστε να πάρει το σχήμα, και μετά με ένα κοπίδι να τις ανοίξεις. Δε ξέρω το κατά πόσο γίνεται εύκολα αυτό, αλλά με αυτόν περίπου τον τρόπο (και με τη χρήση κενού που δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσωμειώσουμε) φτιάχνονται διάφορα πράγματα από διαφανή πλαστικό (το χρησιμοποιούν και οι mythbusters). Βέβαια ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει όλο αυτό με ένα πιστολάκι.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 30, 2012 0:47:16 GMT 2
Γιωργη βλεπω παιδεμα τρελο !!
αλλα γι'αυτα εισαι φτιαγμενος
Παναγιώτη ευχαριστώ για τη στήριξη... Αυριο αν προλάβω θα έχουμε ακόμη ένα update... Αν βρω κάτι άλλο θα ενημερώσω. Και πάλι σε ευχαριστώ Πρόδρομε... Για τα πλαϊνά τζάμια η εταιρία δεν δίνει τίποτα, εκτός από 2 κομματάκια ζελατίνας με ένα δείγμα εισαγωγής αέρα (τη λάθος για το le mans, την τριπλή) και προτείνει να την κολλήσεις πάνω σε ζελατίνα. : : Κάτι εντελώς απαράδεκτό. Τώρα τι θα κάνω θα δείξει. Δοκιμές και πάλι δοκιμές. Επίσης θα προσπαθήσω να τα κάνω και ανοιγμένα. Λέμε τώρα. Σύντομα νεότερα : :
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 30, 2012 19:51:46 GMT 2
Στη Θεσσαλονίκη όταν λέμε πίνακας, ο νους μας πηγαίνει (τουλάχιστον για εμάς του μερακλήδες ) σε γνωστό κρασάδικο σε μεζεδοπλατεία. Ίσως έτσι να εξηγείτε η συμπάθεια που έχω στους πίνακες οργάνων . Ο παρόν δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με συνέπεια να γίνουν αρκετές εργασίες πάνω του. Ο πίνακας οργάνων της πραγματικής (έτσι για να έχετε μια αναφορά, για τις εργασίες που θα ακολουθήσουν)... Ξεκίνησα με το ντουλάπακι, το οποίο αγνόησε η MG. Και που θα βάζει τις μπριγιαντίνες του και τα φουλάρια του ο, σταρ τις εποχής, Sommer... αγαπητή MG? Μπορώ να ανεχθώ την έλλειψη κινητήρα, αναρτήσεων αλλά το ντουλαπάκι ποτέ ;D Στην συνέχεια το σύνολο βάφτηκε και προστέθηκαν διακόπτες από ζτπ, τα πεντάλ και τα δαχτυλίδια στα όργανα. Τα πεντάλ κόπηκαν από τη βάση που δίνει η ιταλική εταιρία και τοποθετήθηκαν σε νέες βάσεις από μήκος πλαστικού. Τα μεταλλικά δαχτυλίδια είναι από ένα σετ της Scale Production. Σειρά πήρε το ξύλινο τιμόνι (Πολύ καλό για τα δεδομένα του κιτ. Να τα λέτε και να τα γράφετε αυτά κύριοι που την έχετε πιάσει από τα μούτρα την καημένη την MG ), το οποίο περάστηκε (υπό μορφή στεγνού πινέλου) με 2 αποχρώσεις καφέ και διαφανές πορτοκαλί (σύμφωνα με το κατά Ανδρέα ευαγγέλιο, εδάφιο 3 παράγραφος 2 ). Από φύλλο και μήκη πλαστικού έγιναν το χειρόφρενο(? μάλλον) το οποίο φαινόταν στις φώτο και κάποιοι λεβιέδες για τις πόρτες. Τέλος, με τούλι και συρματάκι έγινε η σήτα της πόρτας, η οποία βάφτηκε με το κρεμ του εσωτερικού και δοκιμάστηκε σε μία ντάμι ε[ένδυση πόρτας, που δημιουργήθηκε γι αυτό το σκοπό. Χρειάζεται ένα κούρεμα (στο κομμάτι που το τούλι περισσεύει από το σύρμα, αλλά προς το παρόν μπορεί να περιμένει ) Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω τον Ανδρέα και τον Γιώργο για τις ιδέες κα ιτις προτάσεις τους, όσο αφορά τι σήτα. Ο τελειωμένος πίνακας, μαζί το σωλήνα του ρεζερβουάρ καυσίμου και μια χαριτομενιά (λέγε με μουσαμά, αδιάβροχο, κουβέρτα, ή ότι είναι τέλος πάντων. ) κολλήθηκαν στο εσωτερικό. Η τελευταία εργασία αφορούσε το σετάρισμα των τροχών, κάτι καθόλου αυτονόητο για τα μοντέλα ρητίνης. Εν τέλει όλα πήγαν καλά και οι άξονες κολλήθηκαν στη θέση τους. Οι τροχοί θα περιμένουν τα ταμπουρά για να ολοκληρωθεί το σύστημα των τροχών. Αυτό προς το παρόν. Από βδομάδα ελπίζω να έχω κι άλλα να σας δείξω. Ο στόχος είναι, αν όλα πάνε καλά, να ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενης. Μέχρι τότε να είστε καλά. Με φιλικούς - συναδελφικούς χαιρετισμούς.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 30, 2012 20:27:26 GMT 2
Γιώργο παραδίδεις σεμινάρια υπομονής και μοντελισμού φίλε!
Μεταμορφώνεις το ασχιμόπαπο (μοντελιστικά, οχι σαν θεματολογία) σε κύκνο!!
Πολλά μπράβο από μένα!
Υγ. με άγχωσες για τους τροχούς στις ρητίνες....έχω κανα 2 που σκέφτομαι να πιάσω άμεσσα...
|
|
|
Post by alex78 on Nov 30, 2012 21:13:50 GMT 2
Γιώργο πραγματικά η δουλειά σου είναι αξιοθαύμαστη, τα σέβη μου!! Αλέξης : :
|
|