redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 25, 2012 3:12:01 GMT 2
Εκπληκτικη δουλεια Γιωργο καλη συνεχεια. Η παρουσιαση σου ειναι λεπτομερεστατη. Να ρωτησω , το καπακι πως και εχει τετοιο παχος , δεν εχω ξαναδει τοσο παχυ καπακι. Επισης το τρυπανακι ειναι χειροκινητο , πως μπορω να προμηθευτω ενα ιδιο?
Ευχαριστω.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 25, 2012 9:37:59 GMT 2
Εκπληκτικη δουλεια Γιωργο καλη συνεχεια. Η παρουσιαση σου ειναι λεπτομερεστατη. Να ρωτησω , το καπακι πως και εχει τετοιο παχος , δεν εχω ξαναδει τοσο παχυ καπακι. Επισης το τρυπανακι ειναι χειροκινητο , πως μπορω να προμηθευτω ενα ιδιο? Ευχαριστω. Μάνο, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Το καπάκι είναι ρητίνης και το πάχος του είναι ανάλογο, σχεδόν, όλων των παρομοίων κιτ. Έχει να κάνει με τη μέθοδο καλουπαρίσματος (με λαστιχένιο καλούπι) και την συνοχή του αποτελέσματος (σε αντίθετη περίπτωση θα θρυμματιζόταν πριν καν βγει από το καλούπι, πόσο μάλλον μετά...) Αυτά μέχρι που εμφανίστηκε στην αγορά η Hiro, η οποία χρησιμοποιεί Η/Υ για το κόψιμο του καλουπιού και το αποτέλεσμα είναι μια πάνλεπτη και συμπαγής ρητίνη, με ανάλογο, πολλαπλάσιο, κόστος. Το τρυπανάκι είναι χειρός και μπορείς να το βρεις σε μοντελιστικά καταστήματα ή στο e-bay (κινέζικα με 2 € ). Είναι απαραίτητη επένδυση στον μοντελιστικό σου εργαστήρι. : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 25, 2012 15:24:18 GMT 2
Καλα αυτη η MG κανει την Profil24 να φαινεται Hiro ;D Τι να πω αδερφε... καλα ξεμπερδεματα : : Οι ζαντες παντως απιθανες
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 25, 2012 16:49:52 GMT 2
Σε ευχαριστώ Δημήτρη... Καλα αυτη η MG κανει την Profil24 να φαινεται Hiro Σωστά τα λες... Η MG είναι ότι χειρότερο ποιοτικώς. Και σκέψου, έφτιαχνε και 12άρες φόρμουλες!!! ;D : :
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 25, 2012 17:55:15 GMT 2
Eυχαριστω για τις πληροφοριες Γιωργο , αυτα ειναι τα λεγομενα resin δηλαδη? Το τρυπανακι εχει καποια ονομασια η' ορολογια να το ψαξω ebay?
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 25, 2012 21:54:35 GMT 2
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 26, 2012 1:11:19 GMT 2
Ευχαριστω Γιωργο , θα παρω ενα το συντομοτερο.
|
|
|
Post by rous74 on Nov 26, 2012 18:39:47 GMT 2
Εξαιρετικά μελετημένη και μεθοδική η δουλειά σου Γιώργο !
Καλή συνέχεια φίλε...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 26, 2012 20:44:24 GMT 2
Πω ρε φίλε...αυτά βλέπω με τι ρητίνες και αγχώνομαι!
Πάντως τίποτα δεν γλυτώνει από τα χεράκια σου, και ακόμα και αυτό το project θα βγει αψεγάδιαστο!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Nov 26, 2012 20:49:45 GMT 2
Γιωργο κουραγιο...ολα του γαμου δυσκολα ;D ;D
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Nov 26, 2012 22:02:12 GMT 2
Γιωργαρα καλη αρχη φιλε.Το θεμα φοβερο,το κιτ χρεπι. Καλο κουραγιο και ειμαι σιγουρος οτι απο τα χερακια σου θα βγει κοσμημα! : : : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Nov 27, 2012 3:28:36 GMT 2
Γιωργο διακρινω εντονες τασεις μαζοχισμου ;D Πρωτα ο γαμος και τωρα το ριτινενιο κιτ Αμαν ρε φιλε, κουραγιο, τι αλλο να πω ;D Περα απο την πλακα, βλεπω οτι το εχεις πιασει ζεστα και η δουλεια σου ειναι σοβαρη και αποτελεσματικη. Ζηλευω πολυ τις ζαντες σου και θα τις ηθελα πολυ για το Cougar μου Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 27, 2012 9:57:45 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και την... ψυχολογική μου ανάλυση, στη μετά-γάμου εποχή. ;D Στόχος είναι να ξεπετάξουμε 2-3 ρητίνες για να μην πεταχτούν (στο κεφάλι μου... ) από την κυρά, αργότερα. ;D Το απογευματο-βραδάκι θα παίξει Update.... Να είστε καλά : :
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 27, 2012 16:20:21 GMT 2
Το φαγητό μπήκε στη κατσαρόλα, οπότε είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ενημέρωση στο project 195... ;D Σκούπα, μάπα ανά χείρας και πάμε για το πάτωμα, με μόνο στόχο να μην τα κάνουμε σαν την μάπα μας (το προσπάθησα, αλλά θα σας πω για αυτό μετά ). Με φύλο πλαστικού καλύφτηκε η τρύπα της ρεζέρβας (φαντασία της MG) και δημιουργήθηκε ένα ψευτο - ρολ μπαρ, που έβλεπα στις φώτο. Όχι ότι, το υπόλοιπο είναι το ίδιο με το πραγματικό, αλλά σε κάθε φωτογραφία έβλεπα κάτι άλλο οπότε είπα να διαφυλάξω τα νευρά μου και να χαλιναγωγήσω τις μαζοχιστικές μου τάσεις. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα για το "fail" της κατασκευής. Με το σπρέι φλόκου, έχω βάψει πολλές φορές, με αρκετά καλά αποτελέσματα (φωνή από την κουζίνα: " πάλι αυτόπαινεύεσαι, σαν δεν ντρέπεσαι"), αλλά αυτή τη φορά δεν... Ο φλόκος έπεφτε σαν πελτές από το σπρέι. Ίσως επειδη έκανε κρύο... Τέλος πάντως το κάλυψα με τη μοκέτα της hiro... Προηγουμένως είχε βαφτεί το πάτωμα και το εσωτερικό του αμαξώματος με ένα ταν. Παράλληλα έβαψα το ρολ μπαρ (ταν) και τα καθίσματα (καφέ). Κάπου εκεί, το μάτι μου έπεσε στο μεταλλικό λεβιέ ταχυτήτων και μου έπεσαν τα μαλλιά. Επίσης αντικαταστάθηκε το μεταλλικό σώμα από πλαστικό και το σύνολο, πήρε χαρτάκι προτεραιότητας για τα... ντουκόχαρτα, που δουλεύουν υπερωρίες. Πιο εύκολα βρίσκεις σειρά σε τράπεζα, παραμονή Πρωτοχρονιάς πάρα βρίσκεις ελεύθερο ντουκόχαρτο στην κατασκευή της 195 . Το είπα το παράπονο κι ησύχασα. Τα ήθελα και τα έπαθα, άλλωστε... Στη συνέχεια με έπιασε το καλλιτεχνικό μου και πέρασα κάποια φίλτρα, στεγνα πινέλα και λοιπά αρματικά, τα καθίσματα, και κόλλησα τα βασικά κομμάτια του εσωτερικού. Εδώ αποφάσισα να μην βάλω την ρεζέρβα πίσω... Αφού έβαλα το υλικό της hiro που κάνει το βάρος του σε χρυσάφι, είπα να μην το κρύψω με τη ρεζέρβα. Εξάλλου δεν ξέρω αν την κουβαλούσαν στο le mans. Στο miglie milia ναι, στο le mans δεν ξέρω. Είδα κάνα δύο ντοκιμαντέρ εποχής για τον αγώνα, άκρη δεν βγήκε και μορφωμένος... για την ιστορία του αγώνα στα φίφτης, έκανα αυτό που έβαλα στο ξερό μου. Κάπου εκεί περισσεύει και μια τρύπα, αλλά τι να κάνεις. Άλλο σχεδίαζα, άλλο έκανα και μου έμεινε προίκα ή τρύπα (κάνει και ρήμα). Ευτυχώς όταν κλείσει το καπάκι, δεν θα πολυ-φαίνεται... Αλλά η στοκιά είναι στοκιά και έπρεπε να την επισημάνω. σημ. Το καφέ σημαδάκι στην μοκέτα της εταζέρας είναι δείκτης για το που θα μπει το μπουρί του ρεζερβουάρ. Όχι τίποτα άλλο, μην με κράξετε και για αυτό. Αφού όλα πηγαίναν κατ' ευχήν, το eurogroup συμφώνησε για την πάρτι μας, ο Κίμι βρήκε το δρόμο του στην πίστα του Interlagos κι άλλα περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά, είπα να βάψω το αμάξωμα. Να εκμεταλλευτώ τη θετική αύρα βρε αδελφέ. Το αμάξωμα βάφτηκε με το french blue (TS10 της tamiya) μεταγγισμένο στον αερογράφο. Ανάμεσα στους χρόνους στεγνώματος έγραψα 100 φόρες " Μην βάψω ξανά απευθείας από το σπρέι" Ο λόγος πέρα από την ευκολία ρύθμισης του ψεκάσματος, έχει να κάνει και με την οικονομία. Χρησιμοποίησα 10-15 ml χρώμα για 3 χέρια. Σε κάθε άλλη περίπτωση, χρειαζόμουν το μισό σπρέι (50 ml)... Προτείνεται... Το φαγητό είναι έτοιμο, οπότε σας αφήνω. Να είστε καλά (ελπίζω να είστε κι αφού διαβάσετε το παρόν παραλήρημα )
|
|
|
Post by rous74 on Nov 27, 2012 16:43:32 GMT 2
Γιώργο όλα είναι εξαιρετικά !
Το απαλό μπλέ χρώμα σε συνδυασμό με την απόχρωση του εσωτερικού αναμένεται να απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα !!
Καλή συνέχεια φίλε !
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 27, 2012 17:39:15 GMT 2
Γιώργο φοβερή η συνέχεια φίλε!
Ήδη έχεις επενδύσει πολύ κόπο, ώρες και ακριβά υλικά, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι κορυφαίο όπως αναμένεται από έσενα!
Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια φίλε!
|
|