|
Post by rous74 on Oct 4, 2012 13:36:41 GMT 2
Ιδιαίτερο και πολύ όμορφο θα γίνει το εσωτερικό Αλέξανδρε με τις πατέντες που εφαρμόζεις !
Καλή συνέχεια φίλε !!!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 8, 2012 19:42:47 GMT 2
Παίδες μια ερώτηση! Στα πλαίσια του πειραματισμού μου, ήθελα να δοκιμάσω το εξής... Να περάσω 2Κ πάνω από το Aqua Gloss της Alclad, ώστε να μπορέσω να τρίψω και να περάσω αλοιφές. Να το δοκιμάσω, και αν τα πάρω όλα στο χέρι να το ρίξω στο Fornet?
|
|
|
Post by rous74 on Oct 8, 2012 20:20:01 GMT 2
Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω Αλέξανδρε, δεν το έχω δοκιμάσει...και δε ξέρω αν θ' αντέξει...
Το πολύ-πολύ όπως είπες και σύ να τα ρίξεις όλα στο fornet μετά !!!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 8, 2012 21:09:30 GMT 2
Άλεξ, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Το 2Κ είναι πολύ ευγενικό με τα βερνίκια, γενικά... Φυσικά 2 mist χέρια για αρχή, πάντα προστατεύουν καλύτερα. Βέβαια ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει ;D (για να μην με κυνηγάς μετά), οπότε μια δοκιμή σε κουτάλι, είναι η πιο ασφαλής μέθοδος και ας καθυστερήσει το βάψιμο μια - δύο μέρες. Γνώμη μου... Καλή επιτυχία : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 9, 2012 1:40:16 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές...από ότι κατάλαβα, ένα πείραμα θα μας σώσει!!!! Μιας και έχω αϋπνίες....ένα μικρό update για τους...ξενύχτιδες Έριξα μοκέτα στα σημεία που θα φαίνονται! Όπου δεν έχει καλυφθεί καλά, σημαίνει πως όταν μπουν καθίσματα και πλάτες, δεν θα φαίνεται τίποτα ;D Τώρα...αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα..όπως με ενημέρωσε ο Γιάννης, το κενό πίσω από την πλάτη του καναπέ, χρησιμοποιούταν για να μπει η διπλωμένη κουκούλα στην κάμπριο έκδοση. Επειδή όποιο σενάριο και αν σκέφτηκα για δημιουργία κουκούλας, απορρίφθηκε...είπα να προχωρήσω με κάτι ριζοσπαστικό μεν...αλλά όχι ασυνίθηστο για Hot Rod Ναι...ναι...καλά καταλάβατε...δεν είναι πυροσβεστήρα, αλλά Nitro ;D Η μπουκάλα έφαγε κάποιες μετατροπές, όπως ότι κόπηκε και το ακροφύσιο παροχής και μπήκε κανονικό ρακοράκι, και δημοιργήθηκε μια ανυψωτική βάση από περισέματα p.e. και μεταλικό rod. Τέλος...επειδή η "εγκατάσταση" έπρεπε να γίνει σωστά έφτιαξα μια υποδοχή από φύλλο πλαστικού και βίδες p.e., η οποία θα κολληθεί στην πλάτη του κινητήρα. Λείπει ακόμα το αντίστοιχο ρακοράκι και η συνδεσμολογία τους με σωληνάκι υψηλής! Αυτά για την ώρα! Υγ. Για του φανατικούς VW μοιράζω υπογλώσσια δωρεάν
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 9, 2012 9:17:06 GMT 2
Ωραίος Αλέξανδρε... Το νιτρομπούκαλο υπέροχο. Αλλά, μιας και άρχισες να βάζεις μέταλλα πάνω του, αντικατέστησε τις πλαστικές δέστρες με μεταλλικές PE. Καλή συνέχεια... Θα βγει μούρλια : :
|
|
|
Post by rawshooter on Oct 9, 2012 11:43:54 GMT 2
Αλέξανδρε το Ghia σου σιγά - σιγά γίνεται κουκλάκι απο τα χέρια σου : : Μου άρεσε το σαλόνι Όμως θα συμφωνήσω και με τον Γιώργο για τις δέστρες (θα τις δώσουν άλλη όψη τα p.e. ). Καλή συνέχεια φίλε μου
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 9, 2012 12:57:42 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Για τα λουριά, έχει πέσει μπογια ήδη, μιας και μου φάνηκε οκ! Θα προσπαθήσω να την φτιάξω, αλλιώς αν δεν φτιάξει ίσως πάρω καινούργια...θα δώ...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 11, 2012 0:43:46 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! σε αυτό το Update υπάρχουν καλά και κακά νέα... Τα καλά! Η κατασκευή στον κινητήρα φτάνει στο τέλος της! Έβαλα στα weber μπεκάκια για τον ψεκασμό του νίτρο και σωληνώσεις αντίστοιχου χρώματος. Έβαλα τις χοάνες και τα μπουζοκαλώδια επίσης. Θέλει ακόμα κάποια μερεμέτια ο κινητήρας, αλλά πλησιάζει η ώρα του ;D Το εσωτερικό φτάνει και αυτό στο τέλος του! Ήρθε και έκατσε όλο μαζί, ευτυχώς καλά και δεν υπάρχουν παρατράγουδα για την ώρα! Το μόνο που με χαλάει, είναι ότι γενικά το σύνολο έχει βγει πολύ dark και μου δίνει την εντύπωση ότι "χάνεται"...αλλά τώρα είναι αργά για reset δάκρυα... Τα κακά νέα! Πέρασα πάνω από το βερνίκι το Aqua, βερνίκι της zero: δεν ξέρω αν είναι 2K. Αφού στέγνωσε καλά, έτριψα με 4000 και 6000 και μετά πέρασα τα compound της Tamiya. Όμως παρατήρησα πως ενώ η επιφάνεια είναι λεία...από μέσα φαίνεται σαγρέ...το πρόβλημα ήταν πως δεν είχα τρίψει πρώτα το προηγούμενο βερνίκι...ακούμπησε και μια οδοντογλυφίδα με κυανοακριλική στο καπό και μου γ@@@@ε την ψυχολογία... Πλέον το αμάξωμα απολάμβάνει ένα πλήρες spa! Αυτά για την ώρα! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας : : : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Oct 11, 2012 9:54:57 GMT 2
Αλεξανδρε καλημερα! Τα μπεκακια του νιτρο ειναι πολυ ομορφα!! Οσο για το αμαξωμα...κουραγιο!
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Oct 11, 2012 10:30:45 GMT 2
Πολύ όμορφη και καθαρή δουλειά Αλέξανδρε! Χαίρομαι να βλέπω τέτοιες φωτογραφίες. Όσο για το αμάξωμα, μη μασάς, όλα για καλό γίνονται σ'αυτή τη ζωή.. Θα το κάνεις καλύτερο, είναι σίγουρο! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 11, 2012 10:57:53 GMT 2
Αλέξανδρε, πολύ όμορφος ο κινητήρας. Το εσωτερικό θα το δεις καλύτερα όταν δέσει με το αμάξωμα. Πιστεύω η προσθήκη του νίτρου θα του δώσει χρώμα. Βάλε και κανά περιοδικό βελτιώσεων (κάτι ξέρεις παραπάνω ) και είσαι αρχηγός. Βάψιμο... Καταρχήν το βερνίκι σου είναι 1Κ. Τώρα, δεν παίζει (σχεδον) κανέναν ρόλο αν τρίψεις το πρώτο βερνίκι ή όχι. Επίσης από το βερνίκι δεν βλέπεις από κάτω... Είναι οφθαλαμαπάτη!!! Απλά αντανακλά τη δέσμη του φωτός. Αν η επιφάνεια είναι λεία, η δέσμη φτάνει συγκεντρωμένη στο μάτι, με συνέπεια να βλέπουμε την επιφάνεια ομαλή. Αν δεν είναι λεία, η δέσμη διαθλάτε και βλέπουμε ανωμαλίες στις επιφάνειες. Αυτά για τη θεωρία. Τώρα, το πρόβλημα σου είναι : 1) Βιάστηκες να τρίψεις, πριν ολοκληρωθεί η χημική αντίδραση των βερνικιών 2) Το τρίψιμο σου ήθελε δουλειά ακόμη. Πριν φτάσεις στις αλοιφές το τρίψιμο σου πρέπει να σου δώσει εντελώς ματ επιφάνεια (ουσιαστικά φαίνεται αφαιρείς όλο το βερνίκι )με τα χοντρά micromesh (3200 - 4000) και αρχίζει να γυαλίζει με τα λεπτά (6000 - 12000). Οι αλοιφές, ουσιαστικά είναι ακόμη πιο λεπτά micromesh, που ολοκληρώνουν τη διαδικασία. (δες το σχετικό θέμα στα tips). Πολλές φορές μετά τα compound, ξαναπερνάς micromesh (6000 - 12000) και ξανά αλοιφές. Το ξέρω ότι είναι ζόρικη διαδικασία, αλλά αν την κάνεις 2-3 φορές μετά γίνεται αυτοματοποιημένα. Έχε υπόψη σου ότι για ένα καπό μπορεί να χρειαστείς πάνω από μια ώρα. Υπάρχει πάντα και η τεχνική του Ανδρέα (δες το range του) που βασίζεται στην ίδια θεωρία αλλά είναι λίγο πιο απλή και τ αποτέλεσμά της super. Πότε σταματάμε? Όταν γυρίσεις το ρολόι σου και μπορείς να διαβάσεις την ώρα πάνω στο μοντέλο σου. Αυτό σημαίνει ότι οι αριθμοί διακρίνονται καθαρά (δεν έχεις διάθλαση δηλαδή, που λέγαμε πριν). Ελπίζω να μην σε κούρασα Ότι χρειαστείς...
|
|
|
Post by rous74 on Oct 11, 2012 11:34:20 GMT 2
Αλέξανδρε καλήμερα,
Οι λεπτομέρειες στον κινητήρα μ' άρεσαν πολύ ! Όμορφη και καθαρή δουλειά, ,μπράβο !!!
Όσο για το αμάξωμα... μη στενοχωριέσαι, πιστεύω ότι τελικά θα γίνει και καλύτερο απ' ότι ήταν...
Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια...
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Oct 11, 2012 12:34:49 GMT 2
Αλεξ μη στεναχωριέσαι όλοι μας έχουμε ξεβάψει μοντέλα!! ο κινητήρας υπέροχος!!καθαρός,λεπτομερής και.....πειραγμένος ;D ;D
|
|
|
Post by nektarios on Oct 11, 2012 12:40:49 GMT 2
Αλέξανδρε, γεια και από μένα, αν και... καθυστερημένα! Το εσωτερικό είναι πολύ όμορφο, και ο κινηρήτας εκπληκτικός! : : : : : : Όσο για την ατυχία με το σκάφος, είναι σίγουρο οτι στο τέλος αυτό θα γίνει ακόμη καλύτερο! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by procrossaro on Oct 11, 2012 17:41:45 GMT 2
Κρίμα για την ατυχία. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το κάνεις καλύτερο από πριν.
Το "νιτρομπούκαλο" είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Πολύ καλή ιδέα και πολύ έξυπνη εφαρμογή. Σίγουρα θα δείξει πολύ. Οι ιδέες του Γιώργου για περιοδικά βελτιώσεων κτλ είναι ότι πρέπει. Παρόλα αυτά προσωπικά δε μου φαίνεται τόσο dark το εσωτερικό του.
@Τζιάφας: Είστε μεγάλο σχολείο εδώ μέσα. Κάθε σχόλιο και συμβουλή, από όλα τα παιδιά, είναι σωστή, πλήρης, τεκμηριωμένη και πρωπάντων κατανοητή, ώστε ακόμα και ο αρχάριος να καταφέρει να κάνει την προσπάθεια του. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για αυτό!
|
|