|
Post by AlexAmarandos on Sept 19, 2012 0:36:27 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Μιας και περιμένω να έρθουν κάποια καλούδια για την Supra, είπα να πιάσω ένα project, στο οποίο να πειραματιστώ και για γενικά να το πάρω στην πλάκα, χωρίς πολλά-πολλά! Έτσι λοιπόν, μου καρφώθηκε στο κεφάλι να μετατρέψω το άμοιρο το Ghia σε Hot Rod look.... Πρώτα από όλα, κόπηκε η οροφή και κόντινα τα pilars του παρμπρίζ. Επιπλέον κόπηκε και το μπροστινο τζάμι στα ίδια μέτρα! Τέλος κόπηκαν και οι γρίλιες του καπού, μιας και θα μπει σίτα, όπως επίσης κλείστηκαν και οι οπές για τους προφυλακτήρες, μιας και το look το απαιτεί! Έπειτα το αμάξωμα ασταρώθηκε, περάστηκε ένα χέρι αλουμίνιο και μαύρο σατέν της Humbrol, και αφού στέγνωσα καλά όλα, πειραματίστηκα και τα πέρασα όλα 3 χέρια Alclad Jet Exhaust! Αφού στεγνώσουν όλα, θα περαστούν με το Aqua Gloss της Alclad για να το δοκιμάσω και θα προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες... Τα πρώτα στάδια του κινητήρα... Και τι έπεται στο μέλλον... Αυτά για την ώρα και μιλάμε σύντομα! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 19, 2012 0:47:26 GMT 2
Πολύ πρωτότυπη ιδέα! Είμαι πολύ περίεργος για τη συνέχεια... Καλή αρχή φίλε! Απόστολος : :
|
|
|
Post by rous74 on Sept 19, 2012 13:52:20 GMT 2
Καλησπέρα Αλέξανδρε,
Πολύ πρωτότυπο το θέμα...Περιμένω ανυπόμονα τα επόμενα στάδια κατασκευής !
Καλή συνέχεια φίλε !
|
|
|
Post by alex78 on Sept 19, 2012 14:39:21 GMT 2
Αλέξανδρε αυτές και αν είναι σκρατσιές φίλε..... Όντως πολύ πρωτότυπο θέμα, με πραγματικά ΚΟΡΥΦΑΙΑ βαψίματα!!! : : Καλή συνέχεια..... Αλέξης : :
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Sept 19, 2012 15:06:39 GMT 2
Καλησπερα Αλεξανδρε
καταπληκτικο το θεμα σου!! οσο για την δουλεια σου δειχνει αψογη !!!!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Sept 19, 2012 17:37:56 GMT 2
Καλη αρχη Αλεξανδρε! Οντως πολυ πρωτοτυπο θεμα! Το βρισκω ακρως ενδιαφερον! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 19, 2012 17:49:51 GMT 2
Πρωτότυπο όντως Αλέξανδρε. Απλά σου επισημάνω, ότι τα βερνίκια τις alclad δεν συμπαθούν τις αλοιφές ΥΓ. Και μια και πήρες φόρα... δεν ανεβάζεις και εκείνο το καταπληκτικό σαμουράι. : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 19, 2012 19:01:54 GMT 2
Καλησπερα Αλεξ, πολυ ομορφα τα μεταλλικα τα βαψιματα με τα Αλκλαντ! Αυτο που δεν καταλαβα ειναι τι ψεκασες μεταξυ ασταριου και Jet Exhaust. Αναμιξες τα Humbrol ή ενα ενα με τη σειρα;
Καλη συνεχεια!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Sept 20, 2012 7:27:01 GMT 2
Αυτό κι' αν είναι πρωτοτυπία!! Το έσφαξες και το ευχαριστήθηκες. Διόρθωσε την αρχική φωτό για να καταλάβουμε τη ...πηγή έμπνευσής σου Και εγώ δεν κατάλαβα τη σειρά με την οποία έβαψες Καλή συνέχεια Αλέξανδρε Και θέλω ιδιαίτερη περιποίηση στον φλατ κινητήρα!
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 20, 2012 19:16:48 GMT 2
Πολύ ωραίο βάψιμο τόσο σαν απόχρωση όσο και σαν στρώσιμο : : : : : : Αλλά το Ghia μπρε ( ;D ) <--- απο τ' αγαπημένα βλέπεις Καλή συνέχεια...
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Sept 20, 2012 19:32:26 GMT 2
Καλησπερα Αλεξανδρε, Πρωτοτυπο θεμα και πολυ ομορφα τα μεταλλικα βαψιματα : : : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 20, 2012 22:00:53 GMT 2
Παίδες ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας! Το πείραμα με τα χρώματα που έκανα ήταν για να δώ διαφορά στα μεταλλικά βαψίματα... Είχε ως εξής: Πρώτα αστάρι. Μετά ένα καλό χέρι Humbrol Aluminium σχεδόν wet. Αφού στεγνώσει καλά, τουλάχιστον μιαμιση μέρα -να μην αφήνει "ασημόσκονη" στο χέρι, πέρασα 2 ελαφριά χέρια Humbrol Black Satin. Ελαφριά χέρια για να κάνουν μίξη οι μαύροι κόκοι με τους Aluminium. Αν πέσει "χοντρη" στρώση μαύρο, σβήνει το μεταλλικό εφέ της βάσης. Τέλος αφού στεγνώσει και το μαύρο, άρχισα τα mist με το Alclad. Πολλά χέρια mist ώστε να χτίσει το μεταλλικό εφέ και να μην δώσει την εντύπωση της μπογιας. Όταν έφτασα στο επιθυμητό χρωματικό "βάθος" του μετάλου, πέρασα ένα γρήγορο wet για να "κλειδώσω" το χρώμα και το μέχρι τώρα χτίσιμο. Μεταξύ όλων των χεριών μέχρι και το Alclad έτριβα με 2000 βρεγμένο. Σταύρο από έδω πήρα έμπνευση και απο περιοδικά ξένου τύπου κυρίως: Παναγιώτη...δεν ξέρω..και εμένα σε αυτό με έπιασε η μανία ;D
|
|
|
Post by alex78 on Sept 20, 2012 22:43:51 GMT 2
Πρώτα αστάρι. Μετά ένα καλό χέρι Humbrol Aluminium σχεδόν wet. Αφού στεγνώσει καλά, τουλάχιστον μιαμιση μέρα -να μην αφήνει "ασημόσκονη" στο χέρι, πέρασα 2 ελαφριά χέρια Humbrol Black Satin. Ελαφριά χέρια για να κάνουν μίξη οι μαύροι κόκοι με τους Aluminium. Αν πέσει "χοντρη" στρώση μαύρο, σβήνει το μεταλλικό εφέ της βάσης. Τέλος αφού στεγνώσει και το μαύρο, άρχισα τα mist με το Alclad. Πολλά χέρια mist ώστε να χτίσει το μεταλλικό εφέ και να μην δώσει την εντύπωση της μπογιας. Όταν έφτασα στο επιθυμητό χρωματικό "βάθος" του μετάλου, πέρασα ένα γρήγορο wet για να "κλειδώσω" το χρώμα και το μέχρι τώρα χτίσιμο. Μεταξύ όλων των χεριών μέχρι και το Alclad έτριβα με 2000 βρεγμένο. Αλέξανδρε, πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα η μεθοδολογία σου!! Αλέξης : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Sept 21, 2012 11:19:20 GMT 2
Πολύ ωραίο απότελεσμα και ενδιαφέρον θεμα... : : : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Sept 21, 2012 12:57:07 GMT 2
Η όλη διαδικασία του βαψίματος περίπλοκη μεν πετυχημένη δε! : : Θέλω να σε δω όταν φτάσεις στα μπροστινά τάσια των τροχών. Σταύρος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 21, 2012 20:14:32 GMT 2
Παίδες καλησπέρα! Το πείραμα συνεχίζεται...λοιπόν το Humbrol Satin Varnish με πέθανε...και εξηγούμαι... Είναι ο απόλυτος εχθρός για τα Alclad αλλά και για το Aluminium της ίδιας εταιρίας, μιας και με το που ήρθαν σε επαφή τα υλικά, το βερνίκι αμέσως τα διέβρωσε και συρίκνωσε το χρώμα... Επιπλέον ακόμα και στο μαύρο χρώμα, μόλις στέγνωσε το βερνίκι, άσπρισε. Αυτό το έχω ξαναπάθει με το ματ βερνίκι της ίδιας εταιρίας. Ο Νίκος από το Λαρόζα μου είχε πει να τα κάνω decan σε γυάλινο μπουκαλάκι και μετά ψέκασμα με αερογράφο...προσωπικά θα παω σε αλλαγή εταιρίας στα βερνίκια Όπως και να έχει...τα περισσότερα κομμάτια ξαναπεράστηκαν με Alclad και τώρα σειρά έχει το reset του πατώματος.... Shit Happens
|
|