RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 1, 2012 10:07:53 GMT 2
Καλημέρα Ανδρέα, Η απόχρωση που διάλεξες για το αμάξωμα, είναι κατά τη γνώμη μου ότι καλύτερο για να αναδείξει το κιτ. Η δε λεπτομέρεια του κιτ δε θα κάνει αισθητή την απουσία βελτιωτικών, και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σούπερ!!! Καλή συνέχεια φίλε! Απόστολος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Sept 1, 2012 10:11:47 GMT 2
Φοβερό χρώμα και φοβερό βάψιμο!!!!!!!!!!!!! : :
|
|
|
Post by rous74 on Sept 1, 2012 10:47:59 GMT 2
Απόστολε και Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο για τα σχόλια σας !
Απόστολε συμφωνώ και εγώ ότι το συγκεκριμένο κίτ είναι απο αυτά που δεν χρειάζονται βελτιωτικά για ν' αναδειχθούν... το μόνο που θα προσθέσω θα είναι κάποιες δικές μου πινελιές στο εσωτερικό που είναι και η αδυναμία μου...
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Sept 1, 2012 15:33:01 GMT 2
Ανδρέα τα γυαλίσματά σου είναι υποδειγματικά : : : : καλή συνέχεια Σπύρος
|
|
|
Post by rous74 on Sept 1, 2012 16:47:07 GMT 2
Σπύρο σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου !!!
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Sept 2, 2012 13:59:18 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια Ανδρεα : : Κατι ξερω οταν επιμενω να μας δειχνεις τα μοντελα σου απο κατω, ειναι εντυπωσιακα, κυριως το 'καψιμο' της εξατμησης Οπως καλαταβαινεις, θα σε τρελανουμε στις ερωτησεις ;D Λοιπον ξεκιναω: 1. το πρωτο χερι βερνικι τριφτηκε με νερο ή στεγνο ? 2. το ασταρι της humbrol ειναι enamel ? 3. στα δισκοφρενα, πανω στο alclad περασες rubber black ? πιανει ? με το μασκαρισμα δεν θολωνει το stainless steel ? 4. το Β-513 της gunze, με τι το αραιωνεις και με τι πλενεις τον αερογραφο ? Ελπιζω να μην σε κουρασα πολυ ;D : :
|
|
|
Post by rous74 on Sept 2, 2012 15:42:30 GMT 2
Κώστα καλησπέρα,
Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου... Δεν με κουράζουν οι ερωτήσεις, μπορείτε να με ρωτάτε ότι θέλετε ελεύθερα και εγώ εφόσον γνωρίζω είναι χαρά μου ν' απαντώ... Εξάλου αυτό το νόημα δεν έχει το wip?
Πάμε λοιπόν... 1. Το πρώτο χέρι βερνίκι τρίφτηκε με στεγνό ντουκόχαρτο.
2. Το αστάρι της humbrol γράφει στην ετικέτα του ότι είναι ακρυλικό αλλά είναι καραμπινάτο σμάλτου, αλλιώς το zero που περνάω απο πάνω θα πήγαινε περίπατο...
3. Στα δισκόφρενα πάνω απο το aclad πέρασα το rubber black και προσεκτικά αν γίνει δεν θολώνει ( αυτό συμβαίνει μόνο με το chrome)
4. Το Β-513 δεν το αραιώνω γιατί είναι σε spray και απλά το κάνω μετάγγιση, οπότε είναι έτοιμο και σωστά αραιωμένο, και πλένω τον αερογράφο με διαλυτικό νίτρου αλλά μπορείς και με το levelling thinner της mr hobby.
Πιστεύω να έλυσα τις απορίες σου.. για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς εδώ είμαι...
|
|
|
Post by alex78 on Sept 2, 2012 17:12:18 GMT 2
Καλησπέρα Ανδρέα! Πραγματικά κορυφαία δουλειά σε όλους τους τομείς, με κορυφαία την ''καμμένη'' εξάτμιση και το υπέροχο βερνίκωμα!! Απορία: Για ποιό λόγο θα τρίψεις το βερνικωμμένο αμάξωμα πρίν το περάσεις αλοιφές? Καλή συνέχεια..... Αλέξης
|
|
|
Post by rous74 on Sept 2, 2012 17:21:00 GMT 2
Καλησπέρα Αλέξη,
Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου φίλε...
Το βερνικωμένο αμάξωμα θα τριφτεί με ντουκόχαρτα 8000 και 12000 τα οποία θα εξαλείψουν τυχόν μικροανωμαλίες και εξογκώματα του βαψίματος, θα λειάνουν τελείως την επιφάνεια και θα δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω στο φινίρισμα ! Απαραίτητη προυπόθεση για να έρθει αυτό το κάτι παραπάνω είναι να έχει στρώσει το βερνίκι σωστά να έχει μελώσει ομοιόμορφα δηλαδή και όχι αλλού να έχει γυαλίσει καλά και αλλού να είναι σατινέ ή με λιγότερη στρώση βερνικιού...
|
|
|
Post by alex78 on Sept 2, 2012 17:43:51 GMT 2
Ευχαριστώ για το Tip Ανδρέα! : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Sept 2, 2012 21:35:48 GMT 2
Ανδρεα σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες/tips που μοιραστηκες μαζι μας, με καλυψες απολυτα Μολις σημερα, δοκιμασα να μεταγγισω με επιτυχια Β-213 σε μπουκαλακι, γι' αυτο σε ρωτησα πως καθαριζεις τον αερογραφο. Θα κανω τις δοκιμες μου και θα τα πουμε και απο κοντα. Μια τελευταια ερωτηση, που προεκυψε, τα ντουκοχαρτα (2000,8000,12000) ειναι χαρτινα ή υφασματινα ? : :
|
|
|
Post by rous74 on Sept 3, 2012 6:24:11 GMT 2
Kώστα καλημέρα,
Το ντουκόχαρτο το 2000 είναι σίγουρα χάρτινο.... Τα 8000 και 12000 είναι κάτι... θα έλεγα ενδιάμεσο.... μάλλον πρός το ύφασμάτινο πηγαίνει... Ένα είναι σίγουρο... ότι κάνουν φοβερή δουλειά !
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Sept 3, 2012 11:55:42 GMT 2
Ανδρεα καλημερα!! Ιδιεταιρος ο τροπος γυαλισματος σου κ το αποτελεσμα σε δικαιωνει!! Καλη συνεχεια να εχεις!!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 3, 2012 13:11:59 GMT 2
Φίλε Ανδρέα, ο ρυθμός σου είναι καταιγιστικός, η δουλειά σου εξαιρετική, το φινίρισμα αναμενόμενα κορυφαίο, και οι συμβουλές χρησιμότατες! : : : : : : Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by rous74 on Sept 3, 2012 14:23:34 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την παρέα... Καταρχήν Χρήστο και Νεκτάριε θέλω να σας ευχαριστήσω για τα σχόλια σας ! Και επειδή ο ρυθμός είναι καταιγιστικός όπως είπε και ο Νεκτάριος, σήμερα θα σας παρουσιάσω κάποιες εργασίες που έγιναν στο εσωτερικό... Αρχικά τρίφτηκαν και περάστηκαν με αστάρι ( της humbrol πάντα) όλα τα κομμάτια. Σαν απόχρωση για το εσωτερικό επιλέχθηκε το 311 ακρυλικό της gunze. Σ' αυτό πρόσθεσα λίγο buff της tamiya για να γίνει λίγο πιο σκούρο... Μετά φτιάχτηκαν κάποια έξτρα που θα τοποθετηθούν αργότερα στο εσωτερικό, και επειδή αγγλικό αυτοκίνητο χωρίς ομπρέλα δεν γίνεται φτιάχτηκε μια απο λεπτό πλαστικό και βρεγμένη χαρτοπετσέτα... Επίσης φτιάχτηκαν κάποια περιοδικά, πόρπες για τις ζώνες, όπως επίσης ένα δίχτυ PE για μικροαντικείμενα που υπήρχε περίσευμα απο κάποια PE ferrari και αντικατέστησε το ανάγλυφο της revell που βρίσκονταν στον χώρο των αποσκευών... Tέλος ετοιμάστηκε και ένας φορητός υπολογιστής απο τη σειρά notebook PE της hobby design... Αυτά για την ώρα, στο επόμενο update θα σας παρουσιάσω την κατασκευή του ξύλου και των υπολοίπων κομματιών του εσωτερικού... Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας !
|
|
|
Post by alex78 on Sept 3, 2012 18:39:00 GMT 2
Ανδρέα όλα πολύ καλά, αλλά ομολογώ ότι με την ''ομπρέλα'' και το ''laptop'' μ'εστειλες απογευματιάτικα φίλε!!! Καλή συνέχεια...... Αλέξης : :
|
|