|
Post by rous74 on Aug 12, 2012 16:04:16 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο,
Η δουλειά που κάνεις είναι εξαιρετική για ακόμα μια φορά !!! Όσο για τα χρώματα μη το συζητάς καθόλου φίλε δε κάνει τίποτα... Είμαι πλέον Αθήνα οπότε πές μου ότι χρειαστείς και θα στο στείλω...
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 13, 2012 9:30:09 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Η δουλειά που κάνεις είναι εξαιρετική για ακόμα μια φορά !!! Όσο για τα χρώματα μη το συζητάς καθόλου φίλε δε κάνει τίποτα... Είμαι πλέον Αθήνα οπότε πές μου ότι χρειαστείς και θα στο στείλω... Σε ευχαριστώ πολύ Ανδρέα, για όλα... : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Aug 17, 2012 20:02:02 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Η δουλειά σου είναι εξαιρετική φίλε! Είμαι βέβαιος για το εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα... ;D Απόστολος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 23, 2012 17:42:43 GMT 2
Απόστολε σε ευχαριστώ πολύ... Σήμερα, μετά από τρεις εβδομάδες κατάφερα να ξαναπιάσω μοντέλο...
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 23, 2012 18:02:44 GMT 2
Η επιστροφή μου στον πάγκο εργασίας, έστω και 2 μέρες, είναι γεγονός οπότε έπεσα με τα μούτρα στην σουπεραμέρικα... Μου είχε λείψει το μοντελάρισμα, τι να κάνω... Αρχικά έγινε φλόκινγκ... Μια τακτική που εφαρμόζω τώρα τελευταία με καλά αποτελέσματα, είναι να ψεκάζω ένα χέρι χρώμα, αφού κάνω φλόκινγκ. Το αποτέλεσμα είναι ανώτερο οπτικά, σε σχέση με τον άβαφο φλόκο. Προτείνεται κυρίως στις ανοιχτόχρωμες μοκέτες. Επίσης αντικαταστάθηκαν τα, άθλια, καθίσματα του κιτ, με αυτά της 599 (fujimi) κάτι κοινό στις SuperAmerica... Έχουν και σπορ γούστο τα αμερικανάκια... Εργασίες έγιναν τέλος στην κονσόλα και το τιμόνι, όπου αντικαταστάθηκαν η βάση του κιβωτίου και τα paddles, με PE από το spare box. Με πινελάκι έγιναν κάποιες λεπτομέρειες στις ενδείξεις των χειριστηρίων και κολλήθηκαν 2 κεφαλές βιδών pe, στη μίζα και στο ντουλαπάκι. Τα κύρια κομμάτια κολλήθηκαν στη μπανιέρα, έγινε wash με μια μίξη καφέ και μαύρου, προστέθηκαν ζώνες και πεταλιέρες pe... Ανάλογες εργασίες έγινα στον πίνακα οργάνων, αλλά πρέπει να βαφούν οι ενδείξεις των χειριστηρίων και να διορθωθούν κάποιες ατέλειες.Ο πίνακάς θα κολληθεί στο τέλος, οπότε αρκέστηκα σε μια δοκιμαστική εφαρμογή. Στη συνέχεια έβαψα το αμάξωμα... Για λόγους ταχύτητας διάλεξα ένα mica red (σπρέι tamiya). Θα ακολουθήσει ελαφρύ τρίψιμο, βερνίκωμα και γυάλισμα. Το επόμενο update θα αργήσει καθώς επίκειται μια βόλτα στη Χαλκιδική, ένα πέρασμα από την πεθερούλα (να βάλουμε το κιλό που χάσαμε ;D) και μια μετακόμιση στον... νέο πάγκο ...εεε σπίτι ήθελα να πω. Να είστε καλά και εύχομαι να περάσετε θαυμάσια τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού.
|
|
|
Post by rous74 on Aug 23, 2012 18:14:29 GMT 2
Γιώργο το εσωτερικό είναι θαυμάσιο και οι προσθήκες πολύ έξυπνες... Σε συνδυασμό με το αμάξωμα , χρωματικά η superamerica θα βγεί super !
Kαλή συνέχεια φίλε...
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Aug 23, 2012 19:25:41 GMT 2
Ισως και το πιο ώραιο εσωτερικό που έχεις φτιάξει!!!!!!!! ΑΠαιχτο και το βάψιμο!!!!!!! : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Aug 23, 2012 21:04:33 GMT 2
Γιώργο πραγματικά ποιοτική και μερακλίδικη δουλειά έχεις κάνει φίλε μου! Το βάψιμο του φλόκου εξυπνη κίνηση, αναδικνύει τρομερά το σαλόνι. Αν θέλεις πές μας με ποια μέθοδο βάφεται ο φλόκος? (αραίωση χρώματος, πίεση αερογράφου κλπ), μήπως και το τολμήσω στη Ζ3..... Τέλος για την συνολική εικόνα της ''μπανιέρας'' θα συμφωνήσω με τον συνονόματό σου, ένα απο τα ομορφότερα ''σαλόνια'' που έχεις φτιάξει...... Καλή συνέχεια...... Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 24, 2012 9:30:09 GMT 2
Παίδες, σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια... και χαίρομαι που σας άρεσε γιατί έγινε λίγο βιαστικά και πάνω στην κάψα μου , να μοντελάρω μετά από 25 μέρες απραξίας : : Άλεξ, να σου πω την αλήθεια δεν σκέφτηκα καν όλους αυτούς τους παράγοντες. Είμαι πιο πολύ εμπειρικός μοντελιστής, νομίζω... Η αραίωση και η πίεση (15-20 psi) είναι ίδια που χρησιμοποιείς και στα υπόλοιπα βαψίματα. Τίποτα διαφορετικό. H τεχνική δουλεύει κυρίως σε ανοιχτά χρώματα. Στο μαύρο δεν είναι απαραίτητο (έχει να κάνει με την απόχρωση του μαύρου που θέλεις) ενώ δεν έχει νόημα η χρήση της σε κάποιους μαύρους-γκρι φλόκους. Σας ευχαριστώ και πάλι : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Aug 24, 2012 22:13:55 GMT 2
Μπραβο Γιωργαρα!!! Πολυ καλη δουλεια!! : : Ειδικα το εσωτερικο εχει βγει πανεμορφο!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 27, 2012 9:32:17 GMT 2
Ευχαριστώ Βαγγέλη : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Aug 27, 2012 11:24:51 GMT 2
Απλα υπεροχο το εσωτερικο : : : : αλλα βγαλε και καμια πιο κοντινη φωτο, να το απολαυσουμε, τοσο κοπο εκανες : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 27, 2012 11:35:59 GMT 2
Σε ευχαριστώ Κώστα.. αλλα βγαλε και καμια πιο κοντινη φωτο, να το απολαυσουμε, τοσο κοπο εκανες Κώστα όταν ανοίξεις τις φώτο, μπορείς να κλικάρεις επάνω τους άλλη μια φορά και έρχονται στην πλήρη ανάλυση τους (1600Χ900) οπότε φαίνονται καλύτερα και πιο κοντά. Δυστυχώς η μηχανή μου δεν είναι καλή στα κοντινά και δεν χρησιμοποιώ τρίποδο, οπότε καταλαβαίνεις... Αν με το προηγούμενο τιπ, δεν βλέπεις αυτά που θέλεις, τότε γράψ' το μου, για να προσπαθήσω να το διορθώσω όσο μπορώ. Προς το παρόν, τα μοντέλα πακεταρίστηκαν και θα συνεχίσουμε όταν ολοκληρωθεί η μετακόμιση στον νέο σπιτικό : :
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 9, 2012 21:18:41 GMT 2
Μετά το στήσιμο του πάγκου εργασίας, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω και το πρώτο update από το νέο μου σπιτικό... Και ξεκινάμε με ένα tip, από αυτά που λες πως δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα... Δεν το έχω δει κάπου άλλου, οπότε σε πρώτη παρουσίαση σας δείχνω ένα ευκολο τρόπο να μασκάρετε παρμπριζ. 1)Κόβουμε 4 κυκλικά κομμάτια από ταινία μασκαρίσματος (με punch & die ή διακορευτή) και τα κολλάμε στις 4 άκρες. 2)Με λεπτή ταινία μασκαρίσματός, ενώνουμε τους 4 κύκλους ακολουθώντας την καμπύλη του παρμπρίζ. 3)Γεμίζουμε με ταινία το εσωτερικό και ψεκάζουμε το μαύρο χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και η διαδικασία εύκολη. Αν δεν δίνει το κιτ μάσκα, είναι μια λύση που προτείνω. Τι λέτε? Ένα από highlight του αυτοκινήτου είναι η γυάλινη οροφή. Για να αναπαραστήσω μιας από τις αποχρώσεις του πραγματικού ψέκασα το armored glass της alclad. Καλό αλλά θέλει λίγο εξοικείωση στο βάψιμο όπως όλα τα διάφανη χρώματα της βρεταννικής εταιρίας. Στα χειρότερα κομμάτια του κιτ συγκαταλέγονται οι ζάντες και τα δισκόφρενα (μαζί με τα καθίσμτα που ήδη αντικαταστάθηκαν), τα οποία αντικαταστάθηκαν αμφότερα. Για τις ζάντες επιλέχτηκε ένα σετ της aoshima, στο οποίο βάφτηκαν με το x-11 της tamiya τα μπουλόνια και οι βίδες του διαιρούμενου τμήματος και κολλήθηκε 3D σήμα της hobby design. Μετά από πολλές δοκιμές, ως προς το στήσιμο (ύψος αυτοκινήτου, απόσταση από θόλους, εμφάνιση) και επειδή με τις 20'αρες το κιτ έμοιαζε με αμερικάνικό hot rod , αντικατέστησα τα λάστιχά με ένα σε λίγο πιο υψηλοπρόφιλα και στέναψα τις εμπρός ζάντες. περισσότερες φώτο στο επόμενο. Τέλος για να "κουμπώσουν" οι τροχοί στα αρσενικά της revell, μετέτρεψα, ολίγον , τα poly cap της aoshima, όπως διακρίνεται στις ανάλογες φώτο. Στο μέτωπο των δισκοφρένων, χρησιμοποιήθηκε ένα σετ της crazy models, κατάλληλο για φυλακισμένους και ψυχάκηδες (το γιατί, δείτε το στη φώτο, αρνούμαι να περιγράψω τη διαδικασία). Και επειδή ότι μπορεί να στραβώσει, στραβώνει, διαπίστωσα ότι η οπή στα μεταλλικά δισκόφρενα δεν ήταν αρκετή για να μπουν στις ζάντες, οπότε επιστρατεύτηκε ο ταχυτροχός. Εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις, ιδίως αν σκεφτείς ότι πρέπει να φαρδύνεις οπή σε 6 κομμάτια, που αποτελούν το κάθε δισκόφρενο. Οι δαγκάνες είναι στο βαφείο και αναμένουν τη σειρά τους. Στο τέλος, πάλι με τον ταχυτροχό (σε χαμηλές στροφές), έφθειρα τη μεταλλική επιφάνεια του δίσκου, για αναπαραστήσω την φθορά που προκαλεί η δαγκάνα. Αυτά τα ολίγα. Ελπίζω να σας αρέσουν Περιμένω τα σχόλια σας όπως πάντα. Μέχρι το επόμενο, να είστε καλά... Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Sept 9, 2012 21:46:43 GMT 2
Γιώργο φοβερή δουλειά. Ένα μεγάλο μπράβο από μένα : : : : Σπύρος : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 9, 2012 22:01:34 GMT 2
Αυτά βλέπω και θα τα παρατήσω όλα μου φαίνεται!!! Θα συλλέγω die-cast...
Καλή συνέχεια φίλε!
|
|