|
Post by gtziaf on Jul 27, 2012 17:26:50 GMT 2
H SuperAmerica, είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στο καλοκαιρινό GB... To 2005 η Ferrari, αναβίωσε το όνομα SuperAmerica για να παρουσιάσει στο LA, την ανοιχτή έκδοση της 575Μ. Η οροφή, πατενταρισμένη από τον Fioravanti, διέθετε electrochromic τζάμι, μεταβλητής φωτεινότητας που ρυθμιζόταν με ένα κουμπί από τον οδηγό. Η SuperAmerica που είναι αρκετά σπάνια στην Ευρώπη, καθώς οι κύριες πωλήσεις τις αφορούσαν την άλλη πλευρά του ατλαντικού, όταν παρουσιάστηκε ήταν το ταχύτερο convertible του κόσμου, με τελική 320 km/h, χάρη στο 540 ίππων μοτέρ της. Ορίστε και μερικές καλοκαιρινές φώτο της πραγματικής : Στην 1/24 η SuperAmerica κυκλοφόρησε από τις συνήθεις ύποπτους Revell και Fujimi. Αυτή της fujimi είναι παρόμοια με τις Maranello της εταιρίας ενώ αυτή της γερμανικής εταιρίας είναι εντελώς διαφορετικό κιτ. Έχοντας φτιάξει την 550 και την 575 της Fujimi, είχα αγοράσει την SuperAmerica κυρίως γιατί διαθέτει κινητήρα, ο οποίος είναι ο μοναδικός της σειράς maranello υπό κλίμακα. Το κιτ είχε παραπέσει στο πατάρι στο πατρικό και το ανακάλυψα προχτές, αποφασίζοντας να το φτιάξω για το GB... Να, τι βρήκα μέσα στο κουτί : Το κιτ ανήκει στα revell παλιάς κοπής, με πολύ χοντρό πλαστικό, προβλήματα εφαρμογής, αρκετή λεπτομέρεια (αν και λίγο χοντροκομένη) και άθλια ζαντολάστιχα. Όπως και στη 348, θα πάμε για μια όσο γίνεται πιο ευχάριστη κατασκευή χωρίς βελτιωτικά, κατά βάση ΟΟΒ με στόχο ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, στο μέτριο ποιοτικώς κιτ της Revell. Για να δούμε... Να είστε καλά
|
|
|
Post by alex78 on Jul 27, 2012 20:19:11 GMT 2
Μπράβο Γιώργο, έτσι οι Ferrari ''να πηγαίνουν σύννεφο'' λέμε..... ;D ;D Πέρα απ' την πλακίτσα πολύ καλή επιλογή φίλε, αλήθεια πώς σκέφτεσαι να την προχωρήσεις..... Θα συμμετέχω και γώ στο G.B. αλλά λογικά κατά το 15αύγουστο αφού το project αναμένεται απ' την αλλοδαπή..... Καλή αρχή...... Αλέξης : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 28, 2012 8:34:02 GMT 2
Γιώργο πολύ ωραίο θέμα επέλεξες, αλλά φτιάξε και καμιά Ferrari... Ανυπομονώ να την δώ τελειωμένη... Ασχετο, αλλά τι άθλιο μηχανισμό έφτιαξαν (στην 1:1) για να κλείνει η κουκούλα!!!!!!!!?
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 28, 2012 10:18:53 GMT 2
Αλεξ και Γιωργο σας ευχαριστώ για το σχόλιο... πράβο Γιώργο, έτσι οι Ferrari ''να πηγαίνουν σύννεφο'' λέμε... Γιώργο πολύ ωραίο θέμα επέλεξες, αλλά φτιάξε και καμιά Ferrari Παιδιά είπα να φτιάξω και καμιά Ferrari... Tι λέτε ;D ;D <font class="spoiler">SpoilerΑσχετο, αλλά τι άθλιο μηχανισμό έφτιαξαν (στην 1:1) για να κλείνει η κουκούλα!!!!!!!!? Τουλάχιστον, δεν αφαιρεί χώρο από το τις αποσκευές... Είναι όντως παλαιομοδίτικος αλλά όταν παρουσιάστηκε, είχε προκαλέσει τον ενθουσιασμό του ειδικού τύπου, αν θυμάμαι καλά φυσικά... Βέβαια, μερικές φορές σε αυτά τα αυτοκίνητα, το αναχρονιστικό είναι επιτηδευμένο για αναφορά στο παρελθόν, μιας και το όνομα της, SuperAmerica, προέρχεται από τα 60'ς. Επίσης όταν ένα αυτοκίνητο βγαίνει σε 500 αντίτυπα, ο κατασκευαστής προσπαθεί να διαφοροποιηθεί κάνοντας το μοναδικό (ανάλογα θέματα με οροφές είχαν η porsche GT, η F50, η murcielango spider κ.α.). Αλλά πάλι, όλα τα παραπάνω είναι μια ερμηνεία για κάτι που θα έπρεπε να ήταν σχεδιασμένο σωστότερα, όπως είπες... Αμπελοφιλοσοφίες κοινώς : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 28, 2012 11:29:54 GMT 2
Πέρα απ' την πλακίτσα πολύ καλή επιλογή φίλε, αλήθεια πώς σκέφτεσαι να την προχωρήσεις Αλεξ, να σου πω την αλήθεια δεν έχω αποφασίσει ακόμη... Ούτε τον εξωτερικό χρωματισμό, ούτε τον εσωτερικό. Θα το αποφασίσω με βάση τα διαθέσιμα χρώματα, μιας και είμαι σε πάγκο εκστρατείας Το σίγουρο είναι ότι οι αρχικές εργασίες θα αφορούν το καθάρισμα των κομματιών, τις δοκιμαστικές εφαρμογές και τα μηχανικά μέρη. Το αμάξωμα θα το αφήσω για το τέλος, αφού διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή του (αν γίνεται κάτι τέτοιο) με το πάτωμα, το σωστό ύψος των τροχών, η εφαρμογή της οροφής και το κούμπωμα της μπανιέρας του εσωτερικού στο αμάξωμα. Γενικά η κακή ποιότητα του κιτ, διαφοροποιεί λίγο τη μεθοδολογία μου και αλλάζει τις προτεραιότητες. Θα δείξει... : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 28, 2012 23:04:37 GMT 2
Αλεξ, να σου πω την αλήθεια δεν έχω αποφασίσει ακόμη... Ούτε τον εξωτερικό χρωματισμό, ούτε τον εσωτερικό. Θα το αποφασίσω με βάση τα διαθέσιμα χρώματα, μιας και είμαι σε πάγκο εκστρατείας Προσωπικά αν σου έχει περισσέψει τπτ απο εκείνο το ωραίο Azzuro California θα στο πρότεινα ωστε να βγεί κάπως έτσι: Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 29, 2012 9:22:25 GMT 2
Προσωπικά αν σου έχει περισσέψει τπτ απο εκείνο το ωραίο Azzuro California θα στο πρότεινα ωστε να βγεί κάπως έτσι: Αλεξ έχω αρκετό από το Azzuro California, αλλά δεν με είχε ευχαριστήσει γιατί ο κόκκος του ήταν πολύ έντονος και θέλει πολύ δουλειά για να έλθει, έστω και μερικώς στη κλίμακα. Ήμουν άτυχος με το συγκεκριμένο, μιας και τα ΖP είναι χειροποίητα χρώματα και διαφέρουν ποιοτικώς το ένα από το άλλο. Εγώ έπεσε σε ανάμειξη της "Δευτερας" ;D Πάντως, θα τσεκάρω την πρόταση σου... Thx : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 30, 2012 9:08:07 GMT 2
Εγώ θα πρότεινα, αν σου έχει περισσέψει καθόλου από εκείνο το ανεπανάληπτο πράσινο με το οποίο έβαψες την 348, να το χρησιμοποιήσεις και σε αυτήν (+ χρυσές ζάντες, βεβαίως βεβαίως!), ώστε να έχουμε κάτι να σχολιάζουμε!... ;D Καλή αρχή και απροβλημάτιστη κατασκευή, φίλε μου! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 30, 2012 12:48:33 GMT 2
Νεκ σε ευχαριστώ για το σχόλιο... Σύντομα, ελπίζω να κάνω καμιά εργασία στο κιτ, μήπως και δείξω κάτι... ώ θα πρότεινα, αν σου έχει περισσέψει καθόλου από εκείνο το ανεπανάληπτο πράσινο με το οποίο έβαψες την 348, να το χρησιμοποιήσεις και σε αυτήν (+ χρυσές ζάντες, βεβαίως βεβαίως!), ώστε να έχουμε κάτι να σχολιάζουμε! Αν το έκανα χρυσό με πράσινες ζάντες... ;D ;D ;D Χρυσό? Μμμμ... δεν είναι κακό... Το έχω . ;D
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Jul 30, 2012 13:23:14 GMT 2
Πολυ ομορφο Ferrari, Γιωργο!!! Θα ελεγα, αφου κυκλοφορησε σε περιορισμενα κομματια, να το κανεις ενα απο τα original χρωματα. Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 30, 2012 18:19:21 GMT 2
Πολυ ομορφο Ferrari, Γιωργο!!! Θα ελεγα, αφου κυκλοφορησε σε περιορισμενα κομματια, να το κανεις ενα απο τα original χρωματα. Καλη συνεχεια Κώστα σε ευχαριστώ... Ναι, θα γίνει αυθεντικό χρώμα Ferrari αυτή τη φορά. Κάτι έχω στο μυαλό μου, αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Θα αποφασιστεί σύντομα... : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jul 30, 2012 19:19:50 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Καλή αρχή με το δεύτερο αστέρι σου... Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνεις κουκλάκι... ;D Απόστολος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 30, 2012 19:35:12 GMT 2
Εγώ ψηφίζω κόκκινη....Κλασσσική Ferrari!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 31, 2012 8:09:02 GMT 2
Απόστολε, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου... Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο εμπιστεύομαι αυτό το Revell, ώστε να σας δείξω ένα αξιοπρεπές μοντέλο. Γιώργο, με τόσες, υποχρεωτικά, κόκκινες Ferrari που με περιμένουν (π.χ. gto, f40, f50, enzo, κ.α.), ένα στόλο από F1 και όχι μόνο, αν δεν διαφοροποιηθώ λίγο, θα βγάλω κοκκινάδες... ;D ;D Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Να είστε καλά : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 1, 2012 17:28:10 GMT 2
Ένα μικρό update από την πορεία της κατασκευής της SuperAmerica, όχι τίποτα φοβερό, απλά κάποια βασικά βαψίματα... Τα κομμάτια του κιτ κόπηκαν από τα sprues, καθαρίστηκαν και προσπάθησα να λεπτύνουν όπου με έπαιρνε, μιας και το πλαστικό είναι πολύ χοντρό. Στη συνέχεια, έγιναν κάποιες επεμβάσεις στο εσωτερικό με την χάραξη του τούνελ της μετάδοσης, αφαιρέθηκε το ανάγλυφο πάνελ που αντικαθιστά το πάλε ποτέ χτένι του κιβωτίου (θα αντικατασταθεί με PE από τα περισσεύματα) και φτιάχτηκε ένα χειρόφρενο από φύλλα πλαστικού. Στη συνέχεια, ο αερογράφος πήρε φωτιά... Το εσωτερικό βάφτηκε με Η66 της gunze και τα μαύρα στο εσωτερικό με το primer της valejo. Το πάτωμα και οι θόλοι βάφτηκαν με το alclab base black primer και τα υπόλοιπα μαύρα τμήματα με το semi - gloss της tamiya. Τα μεταλλικά είναι διάφορα αλουμίνια της alclad, ενώ στις εξατμίσεις, έπαιξα με αποχρώσεις burnt iron, exhaust metal σε συνδυασμό με πορτοκαλί και μπλε διαφανή... Απομένει πολύ δουλειά ακόμη αλλά έγινε μια αρχή. Θα ακολουθήσει η προετοιμασία του αμαξώματος, θα βαφτούν οι λεπτομέρειες και θα ερευνηθεί η δυνατότητα βελτίωσης του κιτ. Μέχρι το επόμενο να είστε καλά
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Aug 2, 2012 1:52:45 GMT 2
Μικρο update το λες εσυ αυτο? Εγω θελω 10 μερες να τα κανω ολα αυτα Η επιλογη του χρωματος του σαλονιου αψογη, οσο και η εκτελεση. Οι εξατμισεις με αφησαν αφωνο : : : : Καλη συνεχεια : :
|
|