|
Post by rawshooter on May 13, 2012 19:09:31 GMT 2
Φίλοι μου καλησπέρα σας : : Νέο κιτ στο πάγκο....κάτι οι 12.000.000 λίρες Αγγλίας που "έπιασε" η πραγματική σε δημοπρασία, κάτι ο admin μας ;D , αποφάσισα λοιπόν να καταπιαστώ με την θρυλική 250 California Καιρό την έψαχνα σαν Italeri και την έβρισκα μόνο στο e-bay όπου "έπιανε" τιμές κάπως υπερβολικές, τη λύση όμως "έδωσε" η κορεατική Academy που την κυκλοφορεί ως "European Classic Car" ένεκα του trademark Ferrari και του οτι σημαίνει αυτό για την εταιρεία (Academy). Ανοίγοντας βέβαια το κουτί διαπιστώνει κανείς πανεύκολα οτι δεν είναι τπτ άλλο παρά re-edition του παλιού γνώριμου κιτ της Italeri - Παρεπιμπτόντως η Academy δεν ξέρω πώς με τον ίδιο τρόπο κυκλοφορεί και πολλά άλλα κιτ Tamiya και Italeri. Χαρακτηριστικά αναφέρω την BMW 635i της Tamiya και την F-40 της Italeri - To κιτ είναι σχεδόν πλήρες με μοτέρ, αναρτήσεις κτλ ενώ "πάσχει" λίγο στο τομέα κουκούλα. Με λίγα λόγια "παρακαλάει" για βελτίωση και προσθήκες, πράγμα που δεν θ' αφήσω ανεκμετάλλευτο - τουλάχιστον όσο μπορώ και τα καταφέρνω -. Ήδη έχουν έρθει αρκετά after market κομμάτια (γιαυτό Γιώργο το καθυστερούσα ) και περιμένω το τελευταίο σετ - που θα 'ρθει "μέσα" στη 'βδομάδα - ώστε να ξεκινήσω την κατασκευή. Βέβαια λόγω μετακόμισης στο νέο μας σπίτι, όπου θα ξαναστηθεί το εργαστήρι μου, η όλη κατασκευή θα είναι σε χαλαρούς ρυθμούς αλλά μιας και "στόχος" θα είναι η έκθεση της στην IPMS φέτος, ελπίζω να προλάβω Σύντομα λοιπόν και οι πρώτες φώτο απο την κατασκευή : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 13, 2012 19:23:03 GMT 2
Ευχάριστα νέα... Παναγιώτη, το περίμενα καιρό αυτό το project... Θα το παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον... Καλή επιτυχία... ΥΓ. Η 635 της academy δεν πρέπει να είναι της tamiya... Μου φάνηκε λίγο χρέπι το κιτ, όμως δεν είμαι σίγουρος... Αλλά η F40, η testarossa και τα υπόλοιπα, είναι πολύ καλά και κυρίως φθηνά!!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 14, 2012 9:42:21 GMT 2
Πανέμορφο αυτοκίνητο (όπως όλες οι Ferrari φυσικά!!).
Καλή αρχή!!!!!!!!!
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on May 14, 2012 19:54:29 GMT 2
φιλε shooter το αμαξι ειναι πορωση! δωστου να καταλαβει!ευχομε καλα χιλιομετρα & καλα αποτελεσματα!
Υ.Γ. οσων αφορα την τιμη ,,,,, ετσι ειναι τα 250... το αδερφακι το 250gto εφτασε τα 16000000 ευρα νομιζω
|
|
|
Post by gtziaf on May 14, 2012 20:17:21 GMT 2
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 14, 2012 23:19:54 GMT 2
Παναγιώτη καλά ξεκινήματα φίλε!!!
Θα βγει κούκλα από τα χεράκια σου!
|
|
tony V
Kart Driver
|
Post by tony V on May 15, 2012 13:22:01 GMT 2
φιλε tziaf οι τιμες ειναι οντως τραγικες .... βεβαιως δε μπορω να κρυψω και την αποψη μου... επιδη αυτες οι τιμες ειναι αναλογες εργων τεχνης,αν ποτε βρισκομουν στο διλημα που να τα ριξω τα φραγκα(χαχαχαχαχχαχα ονειρα θερινης νυκτος).... θα επελεγα το gto.γιατι για μενα τα αλουμινενια χειροποιτα σφυρηλατημενα πανω σε ξυλινες μητρες μερη αυτων των εκλεκτων οχηματων,,,, ειναι τεχνη. (βεβαια και ενα countach στο τοιχο εγω τεχνη το βλεπω) www.italiaspeed.com/2006/cars/lamborghini/05/countach_wall/1405.html
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 15, 2012 19:43:39 GMT 2
Καλησπέρα Παναγιώτη, Ξεκινάς ένα από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα!!! Θα το παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον... Υ.Γ. Τι βελτιωτικά σετ έχεις παραγγείλει; Καλή αρχή! Απόστολος : :
|
|
|
Post by rawshooter on May 19, 2012 0:27:43 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου : : ξεκίνησα λοιπόν σιγά-σιγά την Ferrari και όπως συνηθίζω πάντα με τα κιτ αυτοκινήτων, έβαψα αρχικά το αμάξωμα.......Στο net βρήκα πολλές "250 GT California" με το 99,9% να είναι βαμένες σε λευκό, κόκκινο, μαύρο. "Κόλλησα" όμως με μια σκούρη - αλλά οχι μαύρη - με ελβετικές πινακίδες που οδηγούσε ενας "φουκαράς & απένταρος" 70αρης κάπου στις Αλπεις έξω απο το σαλέ του.... ΕΡΩΤΑΣ !!!!!!! Άρχισα να ψάχνω σχετικά με το χρώμμα.....κατόπιν τηλ/των σε φίλους στην Ιταλία βρήκα οτι 3 "California" είχαν βαφτεί με το Marrone Metalizzato 2.662.378(m). Την λύση έδωσε ενας τύπος απο τις Η.Π.Α. που πουλά ανταλλακτικά κτλ για αναπαλαιώσεις Ferrari & Maserati μέσω e-bay. Έτσι λοιπόν αφού έφθασε χθές και το χρώμα, τρίφτηκε αρχικά το αμάξωμα - πλύθηκε με χλιαρό νερό και κατόπιν ασταρώθηκε με Gunze στόκο 1200 αραιωμένο με lacquer thinner. Αφέθηκε όλη τη νύχτα να στεγνώσει μέσα σ' ενα κουτί για πούρα, ξανατρίφτηκε με micromesh των 12000 βαθμών και τελικά ψεκάστηκε το χρώμα. 3 "χέρια" ήταν αρκετά να στρώσει το χρώμα και ν' αποκτήσει γυαλάδα...... Οπως είναι φυσικό είχαμε scale false λόγω του μεταλλικού χρώματος δλδ εκτός κλίμακας "χρυσόσκονη" στο χρώμα. Βλέπετε στην 1/1 μ' ενα αμάξωμα +4 μέτρων η "χρυσόσκονη" είναι αμελητέα σαν διάσταση αλλά στους 10-15 πόντους του αμαξώματος στην 1/24 είναι σαν νιφάδες χιονιού Την λύση εδώ την έδωσε φίλος μοντελλιστής που ασχολείται με την 1/24 και αυτή ήταν η εξής.....ψέκασμα με πολύ αραιωμένο smoke της Tamiya - ώστε να "σβήσει" η έντονη γυαλάδα της "χρυσόσκονης" "Φόρτωμα" του Iwata και 5 διαδοχικά χέρια - αρχικά απο μακρυά μην και αντιδράσει με το χρώμα του αμερικάνου - Έτσι λοιπόν το ξανα-άφησα στο κουτί των πούρων για 1-2 μέρες, ώστε να στεγνώσει εντελώς και μετά να ψεκαστεί το βερνίκι αυτά προς το παρόν σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας Υ.Γ. Απόστολε δεν έχω πάρει κάτι για το συγκεκριμένο αμάξωμα της Ferrari, εκτός ενός aftermarket σετ ειδικά για το μοτέρ της και τις ζάντες των "250" γενικά. Απο 'κει και πέρα τα κλασσικά flocking, ζώνες-πόρπες, υαλοκαθαριστήρες, logos & cavallino rampante κτλ....Βέβαια υπάρχει και μια έκπληξη-βελτιωτικό-λουκουμάκι αλλά γιαυτό εν καιρώ....μην το χαλάσω και γίνω και ρεζίλι ;D ;D
|
|
|
Post by alex78 on May 19, 2012 1:41:55 GMT 2
Καλησπέρα Παναγιώτη! Να είμαστε όλοι καλά να την θαυμάσουμε απο κοντά τον Οκτώβρη.... Πανέμορφη η επιλογή χρώματος (άξιζε η ''ταλαιπωρία'' του ψαξίματος....) και σοφό το tip του φίλου περί smoke.... Καλή συνέχεια.... Αλέξης
|
|
|
Post by gtziaf on May 19, 2012 8:19:05 GMT 2
Παναγιώτη, το χρώμα που θέλεις να φτιάξεις είναι αυτό?: Την λύση εδώ την έδωσε φίλος μοντελλιστής που ασχολείται με την 1/24 και αυτή ήταν η εξής Ωραίο το tip του φίλου , αλλά γιατί δεν γράφτηκε ακόμη? ;D ;D Σοβαρά τώρα, υπάρχει κάτι αντίστοιχο για πιο ανοιχτά χρώματα? Καλή συνέχεια φίλε : :
|
|
|
Post by rawshooter on May 19, 2012 9:03:04 GMT 2
Αλέξη, Γιώργο ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια Γιώργο ναι, το χρώμα πρέπει να είναι αυτό στην φώτο - δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι το μεταλιζέ απλώς Πάντως σαν απόχρωση είναι αυτή. Ο φίλος παρακολουθεί το forum σαν επισκέπτης, απλά δεν μπορεί να συμμετάσχει μιας και ιταλός - και δυστυχώς ενα 90% των ιταλών δεν ξέρει αγγλικά "γρί" - Σχετικά με το κολπάκι για την ασημο/χρυσόσκονη στα μεταλιζέ χρώματα, η απάντηση του είναι "Ναι υπάρχει λύση για ολα. Απλά στο τελικό βερνίκι να προσθέτουμε χρώμα βάσης και το σύνολο να είναι πολύ αραιό ώστε ν' αποκτά χρώματισμό το βερνίκι" δλδ αν κατάλαβα σωστά σε λευκό περλέ στο τελικό διάφανο βερνίκι προσθέτουμε λευκό gloss, έτσι ώστε να έχουμε ενα διάφανο λευκό βερνίκι edit --> Γιώργο νατο το Marrone metallizato σε "250 Lusso" όμως www.flickr.com/photos/rimoli/galleries/72157623660943462/
|
|
|
Post by gtziaf on May 19, 2012 9:08:15 GMT 2
Ο φίλος παρακολουθεί το forum σαν επισκέπτης, απλά δεν μπορεί να συμμετάσχει μιας και ιταλός Το είχα φανταστεί... , γνωρίζοντας τις διασυνδέσεις σου με τους μοντελιστές (και όχι μόνο ;D ;D ) από τη χώρα της μπότας Σχετικά με το κολπάκι για την ασημο/χρυσόσκονη στα μεταλιζέ χρώματα, η απάντηση του είναι "Ναι υπάρχει λύση για ολα. Απλά στο τελικό βερνίκι να προσθέτουμε χρώμα βάσης και το σύνολο να είναι πολύ αραιό ώστε ν' αποκτά χρώματισμό το βερνίκι" δλδ αν κατάλαβα σωστά σε λευκό περλέ στο τελικό διάφανο βερνίκι προσθέτουμε λευκό gloss, έτσι ώστε να έχουμε ενα διάφανο λευκό βερνίκι Οκ, το έχω Πολύ χρήσιμο ... Ευχαριστώ Παναγιώτη : :
|
|
|
Post by rawshooter on May 19, 2012 9:16:14 GMT 2
Γιώργο να ΄ναι καλά ο PierPaolo και τα tip του γιατί εγώ δεννννν Για το χρώμα βρήκα εκείνη του Steve McQueen (250 GT Lusso) που είναι αυτό το χρώμα ---> www.supercars.net/Pics?viewCarPic=y&source=carGal&carID=513&pgID=1&pID=640317 Οπως φαίνεται και στην φώτο λόγω όγκου στην 1/1 η "χρυσόσκονη" του μεταλιζέ, σχεδόν εξαφανίζεται στο σύνολο του χρώματος - πράγμα που δεν ισχύει με το original χρώμα σε μικρή κλίμακα -
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 19, 2012 9:36:33 GMT 2
Πραγματικά έκανες την καλύτερη επίλογη σε χρώμα...Πανέμορφη!!
|
|
tony V
Kart Driver
|
Post by tony V on May 20, 2012 9:29:40 GMT 2
ομορφο το χρωμα : : .πολυ σοφιστικε,πολυ στυλατη επιλογη ....
|
|