.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on May 20, 2012 11:32:42 GMT 2
Παναγιωτη, το χρωμα βγηκε τελειο , αξιζε το ψαξιμο! Θα ηθελα να προτοτυπησεις και στο εσωτερικο...Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by nektarios on May 21, 2012 9:55:54 GMT 2
Φίλε Παναγιώτη, αν μόνο για το χρώμα και την εφαρμογή του έψαξες τον μισό πλανήτη, δεν μπορώ να φανταστώ τι έχουμε να δούμε ακόμη για το υπόλοιπο μοντέλο! : : : : : : Καλή συνέχεια! Υ.Γ.: Δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανένας, αλλά το χρώμα είναι εκπληκτικό! : : : : : : ;D
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 21, 2012 11:24:18 GMT 2
Φιλε Παναγιωτη επελεξες ενα ιδιαιτερο χρωμα κ καλα εκανες!! Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by Sakis on May 21, 2012 15:43:42 GMT 2
Παναγιώτη τα είπαν και οι υπόλοιποι,η απόχρωση του χρώματος είναι πολύ όμορφη και το κόλπο με το smoke ιδιαίτερα χρήσιμο!
Καλή συνέχεια να έχεις!
|
|
|
Post by rawshooter on May 22, 2012 0:43:38 GMT 2
Καλημέρα σας φίλοι μου και σας ευχαριστώ, μια ακόμα φορά, για τα καλά σας λόγια Για το χρώμα ομολογώ οτι είναι λίγο ιδιαίτερο αλλά πιστεύω άξιζε η αναζήτηση. Στις φώτο ψιλο-κοκκινίζει η αλήθεια είναι, ενώ στην πραγματικότητα είναι πιο καφέ.....Επίσης στα 10-15cm που το βλέπει συνήθως κανείς με "γυμνό μάτι" ο κόκκος* είναι ελάχιστος, όμως με την μηχανή λόγω του crop effect της, αυτοί οι 10-15cm απόσταση φωτογράφησης γίνονται αμέσως-αμέσως 5cm και έτσι φαίνεται ακόμα λίγο έντονα ο κόκκος* Στο εσωτερικό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα καθίσματα......αλλά πιστεύω οτι βρήκα λύση - δύσκολη αλλά ίσως ο μόνος τρόπος - Προς το παρόν ασχολούμαι (όσο προλαβαίνω και μπορώ) με τον κινητήρα. Βέβαια δεν έχει γίνει ούτε το 1/10 της όλης δουλειάς σ' αυτόν αλλά τις "ανέβασα" για να δείτε οτι δεν κάθομαι ;D ;D Η Italeri/Academy δίνει το καπώ του μοτέρ με την δυνατότητα να ανοιγοκλείνει, αλλά δεν φρόντισε να παρέχει κάποιες έστω βασικές λεπτομέρειες του.....Έτσι αρχικά κόπηκαν οι βάσεις των αεραγωγών σε 3 κομμάτια, κολλήθηκαν μήκη απο καλάι για τον σωλήνα ψύξης των και προσαρμόστηκαν 2 λάστιχα στις άκρες του. Μπήκαν τα μπουζοκαλώδια απο μήκη τηλ. καλωδίου, ενώ φτιάχτηκε απο τάπα ψυγείου στην 1/35 ο "λαιμός" και η τάπα προσθήκης λαδιού. Εδώ και ώρα φτιάχνω την σκανδάλη με το ελατήριο επαναφοράς της μίζας ενώ είναι έτοιμα βαμμένα ολα τα υπόλοιπα παρελκόμενα (ιμάντας, γρανάζια, σωλήνας μπέκ ψεκασμού, φίλτρο νερού, φίλτρο λαδιού κτλ) περιμένοντας την τελική συναρμολόγηση του ευχαριστώ για τον χρόνο σας
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 22, 2012 0:59:19 GMT 2
Καλημερα! Πολυ "κλασυ" το χρωμα και εδειξε πολυ καλυτερα με το smoke! Επισης μαρεσουν πολυ τα βαψιματα στα μεταλλικα του κινητηρα! Θα ελεγα μονο οτι τα μπουζοκαλωδια φαινονται λιγακι πιο χοντρα για την κλιμακα. Ισως τεντομενο πλαστικο ή λεπτο συρμα να του πηγαινε καλυτερα. Παντως παει για πολυ ομορφη κατασκευη! Και η ηλιθια ερωτηση του μηνα: τα καλαι τα κολλησες με κολητηρι? Καλη συνεχεια! Δημητρης : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on May 22, 2012 3:16:51 GMT 2
Φιλε Παναγιωτη, πολυ ωραιο το βαψιμο!!! Αν θελεις να μου πεις το κωδικο του smoke της Tamiya, γιατι βαφω και εγω με μεταλλικα χρωματα αυτοκινητου και ο κοκκος ειναι εντονος. Ειναι λιγο δυσκολο να βρεις παντα το χρωμα βασης, για να το ψεκασεις με το βερνικι Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by nektarios on May 22, 2012 9:46:11 GMT 2
Ρε συ Παναγιώτη, αν αυτά που είδαμε είναι μόνο το 1/10, στα υπόλοιπα 9/10 τι έχουμε να δούμε; Να προσθέσω - αν και είναι αυτονόητο - οτι η δουλειά (και) στον κινητήρα είναι εξαιρετική! : : : : Καλή συνέχεια! Υ.Γ.: Επίσης, μού άρεσε πολύ και η βάση στήριξης και σταθεροποίησης! Είναι πολύ "ψαγμένη" και - φαντάζομαι - και πολύ αποτελεσματική! : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 22, 2012 10:14:33 GMT 2
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on May 22, 2012 11:56:25 GMT 2
Εγώ, θα τα άλλαζα τα μπουζοκαλώδια με πιο λεπτά... Mε προλαβες Γιωργο : : !!! Παναγιωτη για δες το αν σε παιρνει να κανεις την αλλαγη...Παντως μια χαρα ειναι και ετσι οπως τα εχεις φτιαξει...
|
|
|
Post by alex78 on May 22, 2012 16:22:31 GMT 2
Παναγιώτη καλησπέρα! Πλουσιοπάροχος ο κινητήρας σου και έπεται συνέχεια, ε?....ώχ Παναγία μου.... ;D Φιλε Παναγιωτη, πολυ ωραιο το βαψιμο!!! Αν θελεις να μου πεις το κωδικο του smoke της Tamiya, γιατι βαφω και εγω με μεταλλικα χρωματα αυτοκινητου και ο κοκκος ειναι εντονος. Ειναι λιγο δυσκολο να βρεις παντα το χρωμα βασης, για να το ψεκασεις με το βερνικι Καλη συνεχεια Κώστα, παίρνω το θάρρος απ'τον Πάνο και απαντάω: Η Tamiya βγάζει σε ακρυλικό (X-19) καθώς (εάν σε διευκολύνει) και σε spay (Ts-71).Και τα δύο εθεάθησαν στόν Καλφάκη της Ιπποκράτους την προηγούμενη εβδομάδα. Ένα τήλ πρώτα κρίνεται σοφό για αποφυγή ταλαιπωρίας.... Αλέξης : :
|
|
|
Post by rawshooter on May 22, 2012 16:51:19 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου : : Η αλήθεια είναι οτι τα μπουζοκαλώδια "βγήκαν" πιο παχιά απ' οσο πίστευα. Στην 1/24 μετρημένα έπρεπε να είναι 0,4 διατομή και εγώ έβαλα 0,6......οπότε reset. Δυστυχώς τόσο λεπτά δεν έχω αλλά κάτι θα γίνει Γιώργο δυστυχώς και το 6αρι μοτέρ έχει πολλά λάθη και ελλείψεις Προσωπικά σαν "οδηγούς" έχω τις 2 φώτο που πόσταρες (απο το πραγματικό) συν αυτές Ελπίζω μέσα στο ΠΣΚ να τελειώσει το μοτέρ ώστε να ασχοληθώ με το εσωτερικό - άλλα βάσανα και εκεί Κώστα πολύ σωστά όπως γράφει ο Αλέξης το smoke είναι το Χ-19 ΑΛΛΑ' ΠΡΟΣΕΧΕ ΔΕΝ είναι πανάκεια για ολα τα χρώματα!!!!! Απλά εδώ βοήθησε λόγω καφέ χρώματος.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 24, 2012 19:44:37 GMT 2
Παναγιώτη τα λόγια περιτεύουν φίλε! Μεχρι τώρα εκπληκτική δουλειά, όπως πάντα! Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by jvolume on May 25, 2012 0:04:09 GMT 2
Παναγιώτη καλησπέρα Τρομερό χρώμα και πραγματικά περιμένω πως και πως το τελικό αποτέλεσμα. Επ΄ ευκαιρίας θέλω να σε ευχαριστήσω για το γεγονός οτι μοιράζεσαι με όλους μας τα μικρά αυτά ¨μυστικά¨ που πραγματικά κάνουν την διαφορά σε ένα μοντέλο. Η φιλοσοφία σου είναι σε πλήρη εναρμόνιση με αυτήν, πάνω στην όποια φτιάχτηκε αυτό το φόρουμ. : : : : Καλό βράδυ Γιάννης
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 25, 2012 15:48:10 GMT 2
Παναγιώτη δεν έχω να προσθέσω κάτι. Χάρμα οφθαλμών.
Στο θέμα του smoke, το συζητούσαμε και από κοντά και το έχω χρησιμοποιήσει και εγώ σε μοντέλο μου (στο ντεπόζιτο της Yamaha) και πραγματικά κάνει θαύματα... και σκουραίνει τόσο σιγά το χρώμα βάσης που είναι απόλυτα ελεγχόμενο το αποτέλεσμα...
Καλή συνέχεια, ανυπομονούμε...
Αγάπιος
|
|
|
Post by rawshooter on Jun 2, 2012 10:37:08 GMT 2
Φίλοι μου καλημέρα σας Αυτές τις μέρες ξεκίνησα την τελική συναρμολόγηση των επιμέρους κομματιών ώστε να μπεί στο τέλος το αμάξωμα της "250".........Εδώ πλέον άρχισε η διαπίστωση οτι το κιτ της Academy είναι ενα άλυτο σταυρόλεξο. Σας παραθέτω οτι αντιμετώπισα ώστε ΑΝ κάποιος γενναίος αποφασίσει κάποια στιγμή ν' ασχοληθεί με το εν λόγω κιτ, να ξέρει τί θα συναντήσει: Αρχικά, το διαχωριστικό μεταξύ χώρου μηχανής και καμπίνας επιβατών "πέφτει" ακριβώς επάνω στις πίσω βάσεις του μοτέρ. Λύση να λιμαριστεί λίγο το διαχωριστικό και λίγο οι βάσεις. Ταιριάζοντας τελικά το διαχωριστικό επόμενο πρόβλημα η τοποθέτηση των πλαινών της καμπίνας (το εσωτερικό των πορτών). Απλά η Academy τις δίνει 3mm μακρύτερες απ' οσο μένει τελικά κολλώντας το διαχωριστικό στην θέση που ορίζεται. Λύσεις δύο, ή μετακινούμε πάλι το διαχωριστικό ή λιμάρουμε τα πλαινά. Δυστυχώς, μετακινώντας το διαχωριστικό "πέφτει" πλέον επάνω στις κυλινδοκεφαλές του μοτέρ + οτι πρέπει να εξαληφθούν τελείως οι πίσω βάσεις του μοτέρ. Αν λιμάρουμε τα πλαινά τότε δυστυχώς δεν χωράνε τα "μπράτσα" σστήριξης των χεριών και οι θήκες αντικειμένων. Αν έστω κάνουμε "τα στραβά μάτια" σ' ενα απο τα παραπάνω - που δυστυχώς cabrio αμάξωμα άρα ολα στην φόρα - το επόμενο πρόβλημα είναι οτι δεν χωράνε τα καθίσματα τόσο σε πλάτος (μικρός χώρος μεταξύ κεντρικής κονσόλας και πλαινών πόρτας) όσο και σε μήκος (ανύπαρκτος χώρος για πόδια). Τέλος, απο περιέργεια και μόνο, τοποθετώντας το αμάξωμα στο σασί, διαπίστωσα οτι κυλινδροκεφαλές και τρισιμπιτέρ δεν αφήνουν να κλείσει το καπώ του μοτέρ, αναγκάζοντας το να μένει ανοιχτό - ελάχιστα αλλά "χτυπά στο μάτι" απο μέτρα μακρυά -. Οπότε δυστυχώς κατόπιν αυτών και επειδή δύσκολες εποχές και τα "νεύρα κρόσια", αποφάσισα να μπούν ολα στα κουτί της "μαμάς-Academy" και να μην ασχοληθώ άλλο Ευτυχώς το 99% των after market που αγόρασα, ανετότατα παιριάζουν σε κάποια άλλη Ferrari εποχής THE END (που λένε και στο Hollywood)
|
|