|
Post by m@ster k@frer on Jun 26, 2012 23:24:10 GMT 2
Καλησπερα Αγαπιε, Το αγαπας το θεμα και αυτο φαινεται στη δουλεια που βαζεις στο μοντελο! Απο αμερικανιες δεν ξερω οποτε οτι και να σχολιασω θα ειναι ακυρο οποτε ευχομαι καλη συνεχεια και δωστου να καταλαβει Γεια σου Μήτσε... ;D ;D Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου φίλε. Εγώ μωρέ του δίνω...Αυτό δεν λέει να καταλάβει και να τελειώσει ;D ;D ;D (ναι άρχεισε να με κουράζει αρκετά... ) Θα δείς κα στη συνέχεια... Ας κάνω ένα ακόμα Update με μερικές εργασίες που έγιναν τις τελευταίες 2 ημέρες καθώς με έπιασε μια όρεξη.... Επειδή καγκουριά είναι το αμάξι, ότι θέλω κάνω ;D ;D δοκίμασα για πρώτη φορά την τύχη μου με το bare metal foil... Αρχικά στο ντεπόζιτο και στη συνέχεια στην οροφή: Στη συνέχεια είπα να αρχίσω συναρμολόγηση στο πάτωμα...(κούνια που με κούναγε..).Στα Dryfit είχα κάνει δοκιμές για τις αναρτήσεις μόνο με το διαφορικό τοποθετημένο και τώρα που είχαν μπεί οι εξατμίσεις οι αναρτήσεις δεν χωρούσαν.Χρειάστηκε μετατροπή στο πάτωμα και να αλλάξουν θέση οι τρύπες. Δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα αλλά δεν έχω κουράγιο για κάτι καλύτερο...Στο εμπρός μέρος (fingers crossed) όλα καλά μέχρι στιγμής και μετά από κάποιες δοκιμές με το αμάξωμα θα μπεί κινητήρας και άξονας μετάδοσης: Στον κινητήρα, τώρα. Κατασκευάστηκαν οι ιμάντες, βάφτηκαν και κολλήθηκαν: Η ασφάλεια του καπώ νομίζω πως πήρε την τελική της μορφή: Και τέλος για σήμερα έπεσε βερνίκι 2Κ. Θα κάτσει μερικές μέρες και μετά πάει για όσο πιo extreme γυάλισμα μπορώ... ;D ;D Η υγρασία και η θερμοκρασία ομολογουμένως δεν με βοήθησαν καθόλου στο πώς έκατσε το βερνίκι παρόλο που το έριξα μετά τη δύση του ηλίου... (Θα γίνω γραφικός και θα ζητήσω άλλη μια φορά συγγνώμη για τις τραγικές φωτογραφίες. Θα έρθουν και καλύτερες μετά το γυάλισμα ) Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι εδώ. Συμβουλές προτάσεις κτλ όπως πάντα χρειάζονται... Να είστε όλοι καλά.... Καλό βράδυ. Αγάπιος
|
|
|
Post by procrossaro on Jun 27, 2012 0:29:09 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 27, 2012 0:41:42 GMT 2
Γεια σου Πρόδρομε, Ευχαριστώ για το χρόνο σου... επειδή όμως εδώ μιλάμε για μοντέλο και όχι για αληθινό αυτοκίνητο, ξεχνάς ότι τα εξαρτήματα δεν έχουν τις ίδιες μεθόδους και βάσεις στήριξης όπως σε ένα κανονικό αυτοκίνητο... Κοινώς διαφορικό, σουστόφυλλα, πίσω άξονας και βάσεις για τα αμορτισέρ ήταν ένα κομμάτι.... Ακολουθώντας κάποιες φωτογραφίες και κάποια βίντεο από βελτιώσεις, είδα ότι μερικοί δεν βγάζουν τα σουστόφυλλα και απλά προσθέτουν το αμορτισέρ με το ελατήριο...Είπαμε είναι στη σφαίρα της φαντασίας το μοντέλο μην το μπερδεύουμε με αυτοκίνητα εποχής... ;D ;D Το θέμα ήταν ότι δεν σκέφτηκα να κάνω σωστό dryfit...(και κάπου εδώ η μεγάλη μούντζα με πλησιάζει απειλητικά) ;D ;D Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Sakis on Jun 27, 2012 2:27:08 GMT 2
Τα ρέστα μου στον κινητήρα!Μπράβο μαλλιαρό μου τέκνο!Αν δουλεύεις σε 1/25 έτσι πραγματικά θα ήθελα να σε δω στην 1/20 σε Formula 1 εποχής.Πιστεύω θα έκανες παπάδες όπως σου είπα και στο τηλέφωνο... Το Metal Foil επίσης το τοποθέτησες περίφημα,πάρα πολύ ωραίος!Για τα υπόλοιπα αναμένω την περαιτέρω επεξεργασία για να σου πω. ;D Τρίβε!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jun 27, 2012 9:30:35 GMT 2
Το metal foil τί είναι?
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 27, 2012 9:32:04 GMT 2
Αγαπιε το χρωμα στο αμαξωμα γ@μ@ει!!!! Κινητηρας κ BMF αψογα!! Καλα τελειωματα!!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 27, 2012 11:06:41 GMT 2
Φίλε μου Αγάπιε, εγώ γιατί άραγε έχω την υποψία οτι σου αρέσει να γκρινιάζεις συνέχεια; ;D Αφού metal foil και κινητήρας είναι άψογα, για την απίστευτη ιδιοκατασκευασμένη ασφάλεια τα ξαναείπαμε (όπως και όλοι οι άλλοι!), και το χρώμα με το βερνίκι έχουν στρώσει μια χαρά, τι άλλο θέλεις; Εύχομαι εξίσου καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by procrossaro on Jun 27, 2012 23:16:50 GMT 2
Γεια σου Πρόδρομε, Ευχαριστώ για το χρόνο σου... επειδή όμως εδώ μιλάμε για μοντέλο και όχι για αληθινό αυτοκίνητο, ξεχνάς ότι τα εξαρτήματα δεν έχουν τις ίδιες μεθόδους και βάσεις στήριξης όπως σε ένα κανονικό αυτοκίνητο... Κοινώς διαφορικό, σουστόφυλλα, πίσω άξονας και βάσεις για τα αμορτισέρ ήταν ένα κομμάτι.... Ακολουθώντας κάποιες φωτογραφίες και κάποια βίντεο από βελτιώσεις, είδα ότι μερικοί δεν βγάζουν τα σουστόφυλλα και απλά προσθέτουν το αμορτισέρ με το ελατήριο...Είπαμε είναι στη σφαίρα της φαντασίας το μοντέλο μην το μπερδεύουμε με αυτοκίνητα εποχής... ;D ;D Το θέμα ήταν ότι δεν σκέφτηκα να κάνω σωστό dryfit...(και κάπου εδώ η μεγάλη μούντζα με πλησιάζει απειλητικά) ;D ;D Αγάπιος Αγάπιε σου ανέφερα ότι οι πληροφορίες ήταν φιλολογικού χαρακτήρα και μόνο. Δεν σου είπα να το ξηλώσεις. Τα σουστόφυλλα με τα ελατήρια κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. ’ρα θεωρώ χαζό να βάλεις coilover, και να κρατήσεις τα σουστόφυλλα. Γιατί έτσι δεν εκμεταλεύεσαι την ανάρτηση που έβαλες. Και φυσικά συνήθως αλλάζει πολύ η γεωμετρία. Όλα αυτά σε ένα κανονικό αυτοκίνητα πάντα, και ΠΑΝΤΑ εγκυκλοπεδικά. Έχεις δίκιο ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ τη διαφορά του μοντέλου από το πραγματικό, καθώς με μοντέλα δεν έχω σχεδόν καθόλου σωστή εμπειρία. Για αυτό δε γνωρίζω πως δίνονται τα κομμάτια, και αν είναι εύκολο να κοπούν να αλλαχτούν κτλ. Απλά θεωρώ ότι οι αναρτήσεις με τα ελατήρια ήταν πιο "φαρδιές" από τις κανονικές του, και για αυτό ίσως δεν έκατσε σωστά. Σίγουρα με ένα πιο σωστό dryfit που αναφέρεις, να το έβλεπες πιο νωρίς και να άλλαζες τη "γεωμετρία" της ανάρτησης. Αλλά στην τελική αυτό είναι κάτι που πολλοί θα το δουν και ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ θα το παρατηρήσουν. Το αμάξι όπως το βλέπω από τις φωτό μοιάζει πολύ εντυπωσιακό. Και πραγματικά περιμένω να το δω συρναμολογισμένο, γυαλισμένο και με καλύτερο φωτισμό. Το χρώμα είναι όλα τα λεφτά.
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jun 27, 2012 23:48:38 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια Αγαπιε!!!! Συγχαρητηρια!! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 28, 2012 8:20:41 GMT 2
Μπράβο Αγάπιε... Μου άρεσε πολύ το πάτωμα και ο κινητήρας... Η δουλειά με το BMF είναι πολύ καλή! Τα ελατήρια ίσως είναι λίγο χοντρά, θα προτιμούσα περισσότερες σπείρες και πιο λεπτό σύρμα, αλλά είναι απλά προτίμηση. Συνέχισε να ροκάρεις : : ΥΓ. Γιώργο, το bare metal foil είναι σαν φύλο αυτοκόλλητο αλουμινόχαρτο. Το εφαρμόζεις στην επιφάνεια που θέλεις πιέζοντας το με μια μπατονέτα. Όσο το πιέζεις με την μπατονετά τόσο καλύτερα κολλάει... Δες μια χρήση του εδώ : www.italianhorses.net/Tutorials/BareMetalFoil/bmf.htmΤα είπα λίγο απλοϊκά, αν θέλεις μεγαλύτερη ανάλυση ευχαρίστως... : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 28, 2012 9:31:46 GMT 2
Καλημέρα παίδες, λοιπόν ένα ένα... Θάνε, στο χω πεί ότι γουστάρω τα μπλιμπλίκια, καλωδιάκια, σωληνάκια και πάσης φύσεως σκατουλάκια στον κινητήρα... ;D και επίσης σου χω πεί πως κι εγώ θέλω να με δώ σε παλιά φόρμουλα..Αλλά σιγά σιγά...Θα το δείς και από κοντά....Για το BMF το λές καιρόνα το δοκιμάσω, ήταν η ώρα του. ;D ;D Γιώργο, σου απάντησε ο έτερος Γιώργος για το BMF.... Χρηστάκο ευχαριστώ για το σχόλιο φίλε. Τα παμε και τηλεφωνικά, το χρώμα μ'αρεσε κι εμένα και σαν να ζωντάνεψε με το βερνίκι... Θα δείξει η νεκροψία πως θα ναι μετά το γυάλισμα... Νεκτάριε, ευχαριστώ για το χρόνο σου φίλε... Ε να μην γκρινιάξω κι εγώ λίγο μπας και με λυπηθείτε και είστε επιεικείς ;D ;D Πέρα από την πλάκα όσο αρχίζει να παίρνει σχήμα, παίρνω κι εγώ κουράγιο για τη συνέχεια..Με ένα πρόχειρο dryfit το αμάξωμα κλείνει με το πάτωμε και βρήκα και μια ιδέα για τα πίσω φώτα που θα παρουσιάσω σε επόμενο update και νομίζω πως έχουν μείνει μόνο χαμαλοδουλειές για να αρχίσει να κλείνει... Αγάπιε σου ανέφερα ότι οι πληροφορίες ήταν φιλολογικού χαρακτήρα και μόνο. Δεν σου είπα να το ξηλώσεις. ;D ;D ;D Και να το λεγες θα έπεφτε σε firewall..θα καβόταν σίγουρα από τα spamfilters ;D Βαγγέλη, ευχαριστώ φίλε. Χαίρομαι που σου άρεσε. Και last but not least, Γιώργο, σε ευχαριστώ για τα σχόλια. Η αλήθεια είναι ότι είναι χοντρά, αλλά από την αρχή πήγαινα για "γαιδουρινά" ελατήρια πίσω. Και με το Θάνο που το συζητούσαμε στο τηλέφωνο πριν κάν φτιαχτούν τα ελατήρια του το χα πεί και δεν πρόβαλλε αντιστάσεις οπότε το έκανα ;D ;D Τα εμπρός μπήκαν πιο νοτρμάλ σε μέγεθος... Βέβαια, όταν αντιμετώπισα το πρόβλημα, μπήκα στον πειρασμό να βάλω τα εμπρός αλλά και πάλι βρίσκανε στις εξατμίσεις οπότε παρέμειναν τα "γαιδουρινά" ;D Ελπίζω να περνάει tziaf 9001 μη μας κόψεις στον έλεγχο ;D ;D Να είστε καλά όλοι και καλές κατασκευές να έχετε. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jun 28, 2012 10:48:43 GMT 2
ΥΓ. Γιώργο, το bare metal foil είναι σαν φύλο αυτοκόλλητο αλουμινόχαρτο. Το εφαρμόζεις στην επιφάνεια που θέλεις πιέζοντας το με μια μπατονέτα. Όσο το πιέζεις με την μπατονετά τόσο καλύτερα κολλάει... Δες μια χρήση του εδώ : www.italianhorses.net/Tutorials/BareMetalFoil/bmf.htmΤα είπα λίγο απλοϊκά, αν θέλεις μεγαλύτερη ανάλυση ευχαρίστως... Μια χαρά τα είπες, ευχαριστώ Πολύ!!!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jun 28, 2012 21:09:25 GMT 2
Καλησπέρα Αγάπιε, Η κατασκευή σου φίλε τα σπάει!!! Το χρώμα πολύ ωραίο, κινητήρας, εσωτερικό, λεπτομέρειες, κλπ, είναι απλά χάρμα οφθαλμών!! !
ΜΠΡΑΒΟ!!!Απόστολος : :
|
|
|
Post by rous74 on Jun 29, 2012 21:09:26 GMT 2
Φοβερή κατασκευή Αγάπιε !!! Τι να πρωτοσχολιάσω... Τον κινητήρα, το εσωτερικό, το βάψιμο και το εξωτερικό φινίρισμα... Όλα είναι πανέμορφα, μπράβο φίλε !!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 4, 2012 16:25:15 GMT 2
Καλησπέρα Απόστολε, χαίρομαι πραγματικά που σου αρέσει...έχει θεματάκια ακόμα αλλά με την επιστροφή της διάθεσης τώρα πάει σφαίρα για τελειώματα... Άντε και στα δικά σου να πιάσουμε και τπτ καινούριο... Ανδρέα σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Ελπίζω να μη σε απογοητεύσει το αποτέλεσμα όταν κλείσει Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 6, 2012 18:44:25 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους.... Πάμε σε ένα ακόμα update με αμέριστη καγκουριά για να μην ξεχνιόμαστε... Το update ίσως δείχνει λίγο μικρό αλλά ήταν πολύ χρονοβόρο αν και τα περισσότερα ήταν ψιλοδουλειές... Συνεχίζοντας από το βερνίκι, γυαλίστηκε και επιδόθηκα σε εκτεταμένο BMFing, τόσο που με κούρασε για πρώτη φορά, αλλά συγχρόνως με δίδαξε πολλά πράγματα για τον τρόπο εφαρμογής του. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε πλήρως αλλά ελπίζω την επόμενη καλύτερα... Τέλος η γκρίνια, ώρα να ξεφτυλιστούμε με εικόνες. Γυαλισμένο το αμάξωμα: Έπειτα ασχολήθηκα με το πάτωμα. Ο κινητηρας πήρε τη θέση του, μαζί με τον άξονα μετάδωσης και το θηρίο στάθηκε στα καγκουρο-πόδια του: Στη συνέχεια, κολλήθηκαν τα πίσω φώτα και μια δοκιμάστική εφαρμογή της μπανιέρας στο αμάξωμα: Το επόμενο τμήμα είχε κατασκευαστεί εδώ και καιρό αλλά ολοκληρώθηκε σήμερα και είπα να δείξω την πορεία όλη μαζί. Αφιερωμένο στον αντμίν γιατί του το χα πεί απο χθες: Γιώργο για να ολοκληρωθεί η καγκουριά μαζί με το κουτί από τα προφυλακτικά και το HUSTLER, έ χρειαζόταν και αυτό... ;D ;D Δε συμφωνείς?? Κατασκευάστηκαν από το 0 και περάστηκε κόκκινο flocking για να αναπαραστήσει τα γουνάκια... Και τέλος, μερικές φωτογραφίες σε φυσικό φώς, αφού τελείωσα το BMF... Επίσης έχει περαστεί και το σωληνάκι και το καπάκι στο ψυγείο, βάφτηκαν τα πορτοκαλί στα πλαινά φλασάκια, τα σκιάδια στο χρώμα του εσωτερικού και το κομμάτι με τις γρίλιες εμπρός από το παρμπρίζ με tire black, Επόμενα βήματα, να βαφτούν τα φώτα στον εμπρός προφυλακτήρα, να βαφτούν τα κόκκινα κομμάτια στα πλαινά φλασάκια, να μπεί το παρμπρίζ, η ασφάλεια του καπώ καθώς και οι βάσεις στήριξής της και η κόρνα στον χώρο της μηχανής, πρίν κάν μπεί η μπανιέρα στο αμάξωμα... Οπότε γκιβ μι γιορ μπλέσσινγκς να ούμε να τελειώνει αυτό γιατί περιμένει στην ουρά και άλλο μοντέλο ;D ;D Αναμένω παρατηρήσεις και ιδέες... Να είστε όλοι καλά. Αγάπιος : :
|
|