|
Post by m@ster k@frer on May 5, 2012 23:40:35 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, μιας και τελείωσε η μηχανή που δούλευα αυτόν τον καιρό ας ανοίξω το επόμενο θέμα/θύμα μου... Επιστρέφω στα αγαπημένα μου θέματα, τις αμερικανιές ντε ;D με κάτι λίγο διαφορετικό αυτή τη φορά και πέφτοντας στα βαθιά... Το κίτ είναι της AMT και όταν ήρθε στα χέρια μου είχε αρκετά κομμάτια να λείπουν από τα πλαίσια και με το δικό μου ψαχούλεμα ;D φύγαν σχεδόν όλα αλλά μια ιδέα για το τί έχει μέσα το κίτ: Αρχικά, οι οδηγίες είναι οι πιό "sort of" οδηγίες ;D που έχω δεί χωρίς καμία αναφορά σε έξτρα κομμάτια τα οποία το κίτ έχει άφθονα (2α καπώ, κομμάτια για άλλο τύπο κινητήρα, άλλες εξαγωγές, ανοιχτή ή κλειστή κουκούλα κτλ ) και γενικώς ούτε αναφορές σε χρώματα, ούτε τίποτα... Τις οδηγίες μπορείτε να δείτε εδώ: public.fotki.com/drasticplasticsmcc/instruction_sheetsh/instruction_sheets/amt-4/amt-yankee-challeng/Μερικές φωτογραφίες από το κουτί και τα περιεχόμενα, τα χρωμιωμένα (9η φωτογραφία) έχουν ξεβαφτεί με χλωρίνη εζ όλγουειζ ;D: όπως μπορείτε να δείτε το flush και τα στραβοχυμμένα κομμάτια δεν θα μου λείψουν ;D ;D Η εφαρμογή είναι απο άλλο ανέκδοτο και σε αρκετά σημεία χρειάζονται επεμβάσεις όπως πχ στον εμπρός προφυλακτήρα που έχει και δεν έχει το κομμάτι που συνεχίζει από το νεύρο του φτερού στη δεξιά πλευρά... Επίσης, στο εσωτερικό δεν υπάρχει τίποτα... ούτε χερούλια, ούτε λαβές, (μόνο τα περιγράμματά τους) και με φαντασία θα μπορούσε να υπάρχει εσωτερικό, πετάλ χαραγμένα στο πάτωμα κτλ...Οπότε να μαστε καλά δουλειά έχει το θηρίο... Προς το παρόν οι εργασίες που έχουν γίνει είναι ελάχιστα τριψίματα στις γραμμές του αμαξώματος, συναρμολόγηση και τρίψιμο των καθισμάτων, αφαίρεση των ασφαλειών στο καπώ για να μπούν από pe και ξεκίνησαν να ανοίγουν οι γρίλιες.... Έπειτα συναρμολογήθηκε ο κινητήρας, τρίφτηκε στοκαρίστηκε (μην τα λέμε πολλές φορές τρίψιμο παντού ;D ;D τα ντουκόχαρτα θα γίνουν το βαθύτερο φετίχ μου με αυτό το κιτ ;D ) και αρχίσαν οι δοκιμές για το supercharger Το κομμάτι ρουλεμάν-ιμάντες κτλ δεν εφάρμοζε στον κινητήρα και απλά επιβεβαίωσε τη σκέψη μου για χειροποίητους ιμάντες...Επίσης και οι πεταλούδες και όλη η κατασκευή στον υπερσυμπιεστή μου φάνηκαν πολύ χοντροκομμένες οπότε ταχυτροχό ανα χείρας και... : Αυτά προς το παρόν. Βοήθειά μας ;D ;D ;D Καλό βράδυ σε όλους. Αγάπιος : :
|
|
|
Post by procrossaro on May 6, 2012 0:56:24 GMT 2
Αυτό είναι θέμα!!! ;D Λοιπόν Αγάπιε καλή αρχή σου εύχομαι. Και αφού σε βλέπω με όρεξη ξεκινάω να σου δίνω πηγές, για να διορθώσεις όσα περισσότερα μπορείς και έχεις όρεξη. Ξεκινάμε λοιπόν. Έχοντας πλήρη άγνοια για το κιτ αυτό, από τη φωτογραφία μπορώ να πω ότι μιλάμε για Challenger του 1970 (είναι χαρακτηριστική η μάσκα) που για μένα είναι και η ομορφότερη χρονιά. Φίλος μου έχει ένα αυθεντικό R/T 440 six pack convertible σε φάση ανακατασκευής, και ένας ακόμα γνωστός έχει ένα ακόμα R/T convertible σε πολύ καλή κατάσταση. Στην Ελλάδα είναι υπερβολικά σπάνιο θέαμα για να ξέρεις. Να σημειώσω ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα. Έχουμε και λέμε. Σκοπεύεις να το κάνεις όπως στο δίνει στο κιτ? Προσωπικά θα το έκανα σε κάποια από τις funky αποχρώσεις που σου έδινε η Dodge. Να ξέρεις ότι το 1969, 1970 και το 1971 η Dodge/Plymouth έβγαλαν στην παραγωγή τα πιο περίεργα, ζωντάνα και funky χρώμματα. Θα σου παραθέω λινκ με αποχρώσεις, με τη σειρά που μου αρέσουν. Η ονοματολογία τους, ανάλογα με το αν είναι Dodge ή Plymouth. 1) Panther Pink/Moulin RougeΜπορεί να φαίνεται λίγο (gay να το πω...) αλλά είναι από τους ομορφότερους χρωματισμούς, και είναι ο σπανιότερος. Και φυσικά ο αγαπημένος μου. farm4.static.flickr.com/3365/3509837467_3642acdbd3.jpgwww.legacydiecast.com/product_images/e811.jpgwww.joesmusclecars.com/pp1.jpgwww.motorpasion.com/clasicos/panther-pink-porque-los-mopar-tambien-eran-femeninos2) Green Go/Sassy Grasswww.uploadimages4free.com/upload/big/1970_dodge_challenger_t_a_340_six_pak_green_go_low_fvl_2004_dream_cruise_f-8920.jpg3) Sublime/Limelightwww.stockmopar.com/_images/challenger/1970-sublime-green-dodge-challenger-rt/1970-sublime-green-dodge-challenger-rt-1.jpg4) Bright Blue Metallicimg.cars.cozot.com/pics/us/2012/01/14/1970-DODGE-CHALLENGER-TA-For-Sale-20120114021132.jpgwww.sportscardigest.com/wp-content/uploads/P1000851-S188-Dodge-1970-Challenger-Hemi-2-Dr.-Hardtop-JS23R0B220416_1200-620x465.jpg5) Go Mango/Vitamin Cwww.specialtysales.com/galleria_images/2702/2702_main_f.jpg6) Hemi Orange/Tor-Redwww.ssmoparmuscle.com/forsale/70chall440/70chall4403.jpgwww.mrnorms.com/cars/images/ta_pic.jpgΑυτά είναι τα αγαπημένα μου. Φυσικά μπορείς να φτιάξεις και ένα από τα γνωστότερα moviecars: Vanishing Pointen.wikipedia.org/wiki/Vanishing_Point_(1971_film)demonsresume.files.wordpress.com/2011/05/vanshing-point.jpg3.bp.blogspot.com/_W3e-of0k_JM/S8Cq0Peo08I/AAAAAAAAAEI/LkzcoTbv01U/s1600/vanishing-point.jpgΦυσικά επιλογές υπάρχουν πολλές περισσότερες. Εδώ θα δεις όλες τις χρωμματικές επιλογές για το 1970 (και όχι μόνο) καθώς και πολλές λεπτομέρειες σχετικά με εξοπλισμούς και διαφοροποιήσεις ανάλογα με την έκδοση: www.dodgechallenger.co.uk/1970challenger.htmwww.dodgechallenger.co.uk/images/1970chip.jpgpantherpink.com/color.htmpantherpink.com/Επίσης κατά τη γνώμη μου μία από τις ομορφότερες ζάντες της εποχής, και η ομορφότερη των Mopar είναι αυτή: www.diecastbymail.ca/mm5/graphics/00000001/1800164.jpgwww.diecastbymail.ca/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=IOC&Product_Code=1800164Μηχανικά: Από όσο θυμάμαι όλα τα Mopar μοτέρ της εποχής ήταν βαμμένα πορτοκαλί. files.turbosquid.com/Preview/Content_2009_09_23__12_04_38/440_6.jpg03005044-dc1d-4d91-ae53-5874417e4a9cLarger.jpgΛεπτομέρειες για μηχανικά και γενικά για τα πάντα, όπως ξαναείπα εδώ: www.dodgechallenger.co.uk/1970challenger.htmΧώρος κινητήρα. Πες μου ακριβώς τι μοτέρ υποτίθεται ότι θες να φοράει (και με τις xtra, Blower κτλ) για να σου βρω όσο πιο ακριβείς μπορώ. Προς το παρόν πάρε μερικές ενδεικτικές για τον χώρο της μηχανής γενικά, ώστα να διορθώσεις ότι μπορείς από τις γενικότητες του κιτ: www.cartype.com/pics/5405/full/dodge_challenger_rt_convertible_eng1_70.jpgjustoldcars.com/image/1970-Challenger-R-T-440-Magnum/1970-challenger-440-engine.JPGwww.classicconvertibles.net/pictures/cars/0390/1970%20Dodge%20Challenger%20RT%203.jpgwww.flickr.com/photos/moparcaptured/6936068261/www.classiccar.com/images/carpict/Orange-Dodge-Challenger-1970-8887_2.jpgΚαι μερικές μπροσούρες εποχής: storm.oldcarmanualproject.com/dodgechallenger1970.htmwww.oldcarbrochures.org/index.php/search?q=dodge+challengerΑυτά για τώρα. Ελπίζω να σε κάλυψα για αρχή. Ότι χρειαστείς μου λες.
|
|
|
Post by gtziaf on May 6, 2012 9:23:56 GMT 2
Έλα ρε συ Αγάπιε... Αμερικανιά θα φτιάξεις?!! Πρόδρομε οι γνώσεις σου και η όρεξη σου είναι αξιοθαύμαστες... Σε ευχαριστούμε... Είμαι σίγουρος, ότι ο Αγάπιος θα τις αξιοποιήσει στο έπακρο... : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on May 6, 2012 11:55:10 GMT 2
Αγαπιε μετά από μικρο διάλειμμα στην ανατολή, επιστρέφεις στα γνωστά σου λημέρια!! Καλή αρχη, και με αυτά που ποσταρε και ο Πρόδρομος παραπάνω ( Το ροζακί παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρων δεν νομίζεις θα δούμε ακόμα ένα όμορφο αυτοκίνητο από εσένα!!! : :
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on May 6, 2012 13:27:25 GMT 2
φιλε αγαπιε καλη αρχη ευχομε και γω! : : (ειναι απο τα πιο μουρατα αμερικανικα!) θα παρακολουθω ανελειπως...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 6, 2012 19:30:10 GMT 2
Καλησπέρα παίδες, Πρόδρομε σε ευχαριστώ για ττα λίνκ αλλά έχει αποφασιστεί το χρώμα του αυτοκινήτου αλλά δεν θα σας το αποκαλύψω ακόμα... ;D ;D Θα το δείτε όταν βαφεί... Γενικώς άν χρειαστώ κάτι θα επικοινωνήσω καθώς είναι πολλές και άρτιες οι γνώσεις σου στα αμερικάνικα θέματα.... Γιώργο, αμερικάνικο εγώ ρε φίλε.... είδες κάτι πράγματα?? Αϊ ντοντ μπιλιβ ιτ ναούμ... Δημήτρη σε ευχαριστώ φίλε, αν δεν είχα αποφασίσει χρώμα ΝΑΙ θα πήγαινα με τα χίλια για το ροζ ;D ;D Ελπίζω να το "δαμάσω" το χρέπι... Αντώνη ελπίζω να μη σε κουράσει και να σου αρέσει η συνέχεια... ;D Να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 6, 2012 23:49:57 GMT 2
Καλησπέρα φίλε, Καλή αρχή με το θερίο... Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. ;D Απόστολος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 7, 2012 9:47:52 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on May 7, 2012 16:40:20 GMT 2
Αγάπιε, ποιός θα το πίστευε οτι θα έφτιαχνες ποτέ αμερικάνικο όχημα του '70!... ;D Τελικά, είσαι κι εσύ εντελώς απρόβλεπτος, όπως κι εγώ!... ;D Καλή επιτυχία στον αγώνα σου, φίλε μου!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 9, 2012 22:59:31 GMT 2
Απόστολε, Γιώργο και Νεκ, σας ευχαριστώ πολυ. Άσε ρε Νεκ... έπεσε στα δικά μου χέρια αμερικάνικο... ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΔΗΛΑΔΗ ?? ;D ;D Αρκετή δουλειά έπεσε αυτές τις μέρες αλλά είναι ψιλολόγια και δεν φαίνεται αποτέλεσμα... Κυρίως βελτιώσεις και προσθήκες... Αν και είναι λίγα, ας τα παρουσιάσω καθώς σήμερα έχω έκπληξη... ;D ;D Λοιπόν, στον υπερσυμπιεστή προστέθηκε έλασμα απο φύλο πλαστικού για το 2ο γρανάζι (από τα συνολικά 5 : : ) και τα γρανάζια καθαρίστηκαν στο κέντρο τους, πήραν βάθος και λειάνθηκαν... Έπειτα, καθαρίστηκαν τα κομμάτια του ψυγείου, της μάσκας και του προφυλακτήρα και έγιναν απίστευτα πολλές δοκιμαστικές εφαρμογές. Το μελανό σημείο του κίτ κατα τη γνώμη μου όπου και θέλει την περισσότερη δουλειά... Θα φανεί στην πορεία: Στη συνέχεια πήραν βάθος, γιατί ήταν εντελώς flat, και λειάνθηκαν τα σωματα των φώτων: Προστέθηκαν λεπτομέρειες όπως κάποιες τάπες στο ψυγείο και στο brake booster και κάποια σωλνάκια στο ψυγείο: Τέλος άρχισα να κοιτάω λίγο τις εξατμίσεις που δεν μου άρεσαν καθόλου όπως τις δίνει το κίτ οπότε κόψε ράψε και ελπίζουμε κάτι να βγεί. Για βοήθεια χρησιμοποιήθηκαν κάποια φτερά από το impala που είχαν ξεμείνει στο spare box, αλλά έχουν πολλή δουλειά ακόμα οι εξατμίσεις: και η εκπληξούλα που έλεγα....Σήμερα παρέλαβα αυτά εδώ: ;D ;D ;D Του κίτ δεν μου πολυπήγαινε καρδιά να τα βάλω πάνω με τόση δουλειά... ;D ;D ;D Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω. Αγάπιος : :
|
|
|
Post by nektarios on May 10, 2012 8:00:45 GMT 2
Ωραίος!! : : : : Ειδικά το βάθαιμα των φώτων πιστεύω οτι θα αναδείξει ολόκληρο το μοντέλο! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by rawshooter on May 10, 2012 12:57:15 GMT 2
Aαααααα Αγάπιε ωραία πράγματα βλέπω : : Συμφωνώ οτι τα φώτα θα βελτιωθούν πολύ με την δουλειά που τους έκανες, όμως μια μικρή συμβουλή το μοτέρ όσο είναι στο στάδιο του μονομπλόκ ακόμα καλό είναι βαφτεί πριν κολλήσουν τ' άλλα επάνω του. Όπως επίσης και τα επιμέρους (ιμάντες κτλ) καλό είναι να βαφτούν πριν κολληθούν - και αυτό γιατί μετά, αν κολληθούν ολα, είναι λίγο δύσκολο να βαφτούν ορισμένα σημεία. Πάντως το "Chally" είναι ωραία άσχημο - μιλώ σαν αμάξωμα - Εχω της Arii και το ψιλολιγουρεύομαι ;D (ΑΝ ποτέ τελειώσω με την Harley -> ΟΧΙ άλλο τρίψιμο). καλή συνέχεια φιλαράκο : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 12, 2012 13:07:38 GMT 2
Αγαπιε μην το λυπασαι καθολου!!!!! Σωστες κ μελετημενες οι επεμβασεις σου!! Δωσε πονο κ καλη συνεχεια boy!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 13, 2012 12:36:35 GMT 2
Ευχαριστώ Νεκ, το βάθαιμα δεν θα φαίνεται ιδιαίτερα έτσι που είναι τα φώτα μέσα από τη μάσκα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά αφού ξεκίνησα μια τέτοια διαδικασία, είπα να κάνω όσες περισσότερες βελτιώσεις μπορέσω...Πιθανώς και περισσότερες από όσες σηκώνουν τα χέρια και οι ικανότητες μου αλλά θα δούμε πως θα βγεί... Καλησπέρα Παναγιώτη, και που να δείς τι έπεται... ;D ;D Στο θέμα του μοτέρ, τα κομμάτια που είναι ίδιο χρώμα μόνο έχουν κολληθεί μεταξύ τους, όλα τα υπόλοιπα θα βαφτούν και θα κολληθούν μετά... Άσε πάντως αυτά τα τριψίματα/κοψίματα/ραψίματα.... πολλή δουλειά που δεν φαίνεται... : : : : Αγαπιε μην το λυπασαι καθολου!!!!! Σωστες κ μελετημενες οι επεμβασεις σου!! Δωσε πονο κ καλη συνεχεια boy!! Thank you φίλος, Έχει πόνο ακόμα το θεριό... και είναι και 25άρι γμτ... ;D ;D Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 15, 2012 20:15:01 GMT 2
Καλησπέρα φίλε, Τα πας περίφημα με το θερίο. Οι ζάντες είναι ότι πρέπει για τρελή αμερικανιά... ;D Καλή συνέχεια! Απόστολος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 24, 2012 22:27:53 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι σε όλη την παρέα, Απόστολε σε ευχαριστώ φιλαράκι... Ελπίζω να σου αρέσει και το τελικό αποτέλεσμα... Με τα τριψίματα και τις μετατροπές έχει αργήσει πολύ το project αλλά σιγά σιγά προχωράει... Το αν πάει καλά ή όχι θα το κρίνετε στη συνέχεια ;D ;D Οι εξατμίσεις άρχισαν να παίρνουν την τελική τους μορφή, αλλά για λόγους ομορφιάς κολλήθηκαν και στοκαρίστηκαν και οι εξαγωγές στις εξατμίσεις και περιμένουν αστάρωμα: Για να μπορέσουν να κάτσουν οι καινούριες ζάντες, μετά από μέτρηση και τρύπημα έγιναν οι ανάλογες μετατροπές εμπρός και πίσω: Και όπως έχει πεί και ο Γιάννης( Johnny B), μην βάζεις αγόρι μου δάχτυλο όταν τρυπάς ;D ;D Και μερικές φωτογραφίες με τα καινούρια ζαντικά: Στη συνέχεια προστέθηκαν λεπτομέρειες στο supercharger το οποίο μαζί με αρκετά ακόμα κομμάτια έχει περαστεί με μαύρο gloss και περιμένει το χρώμιο της alclad: Στο κίτ ένα ακόμα τραγελαφικό σημείο ήταν οι αναρτήσεις...Οι πίσω δηλαδή καθώς οι εμπρός κρίθηκαν από την εταιρία παντελώς αχρείαστες ;D ;D. Άρα είπα να προβώ στην αγαπημένη μετατροπή του Χρηστάκη . Παρακάτω φαίνονται οι μετατροπές που έχουν γίνει στις αναρτήσεις αλλά και στους εμπρός θόλους και τα ψαλίδια: Έπειτα έκρινα ότι θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα βελτίωση να ξοδέψω ένα ολόκληρο απόγευμα για να προσθέσω στο μοντέλο το κλείστρο του καπώ... Επίσης παρελήφθησαν την Τρίτη αυτά: Επειδή προφανώς και δεν υπήρχαν στο κιτ(πώς κι έτσι?? ;D ;D) και τροποποιήσουμε αναλόγως για να τοποθετηθούν. Επίσης, βάφτηκαν η κρεμαγιέρα και το διαφορικό (θέλουν ακόμη λίγο τόνισμα με στεγνό ) Το εσωτερικό του κίτ ήταν προφανώς λακωνικό και δεν θα μπορούσε μείνει έτσι. Κατασκευάστηκαν τα χερούλια των παραθύρων και ανοίχτηκαν τα κομμάτια για τα χερούλια των θυρών. Τα χερούλια μάλλον θα γίνουν από φύλλο μετάλου αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμα: Ο κινητήρας μετά το τρίψε αστάρωσε έπρεπε να πάρει και χρώμα, έχουν μείνει ακόμα λεπτομέρειες: Τέλος, έγινε μια εγχείρηση στην μπαταρία για να αφαιρεθούν τα ανάγλυφα καλώδια και να αλλάξουν προσανατολισμό οι πόλοι και η μάσκα βάφτηκε,μπήκαν καρφίτσες στα κέντρα των φωτων, και αναμένει τα κρύσταλα Αυτά τα λίγα έχουν γίνει τόσες μέρες που έχω να κάνω ανανέωση και φοβάμαι ότι προσπαθώ να κάνω περισσότερα απ' όσα μπορώ... Ελπίζω να σας αρέσουν μέχρι εδώ... Αναμένω τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας... Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Αγάπιος : :
|
|