|
Post by gtziaf on Mar 4, 2012 23:21:13 GMT 2
Αγάπιε, δεν σε σταματάει τίποτα... Το προχώρησες και ούτε το πήρα χαμπάρι ... Σαν συμβουλή (έχω καταντήσει σαν τον Μιγιάγκι ;D), να προσέξεις λίγο την προετοιμασία του βαψίματος... Το μοτό "Προσεκτικά, αργά και με λίγα υλικά, εκτός από ότι κάνει ρήμα, : : είναι χρήσιμο ;D ;D ;D... Οι γραμμές του καλουπιού δεν χρειάζονται κόφτες, λίμες , στόκους, κλπ... Ντουκόχαρτο 400, 600 και 1000 βαθμών... είναι αρκετό... Μετά καλό πλύσιμο και βούρτσισμα με οδοντόβουρτσα... Περισσότερα από κοντά την επόμενη Παρασκευή... Άντε προετοιμαστείτε, αλάνια... Μου μυρίζει τσίκνα ήδη : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 4, 2012 23:56:35 GMT 2
Χρήστο ευχαριστώ για το tip θα το δοκιμάσω Γιώργο, είδες...Προχωράει ο ιάπων και πιστεύω καλά... Εννοείται δεν χρησιμοποίησα λίμες κτλ για τις γραμμές...Συμπτωματικά, κατα τη διάρκεια της αφαίρεσης των σημαδιών ήταν και ο Θάνος μπροστά. Με ντουκόχαρτα έγινε η δουλειά απλά το λείανα λίγο περισσότερο χρησιμοποιώντας στο τέλος και 1500 άρι... άντε με το καλό να μας έρθεις φίλος. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 7, 2012 12:16:49 GMT 2
Αγαπιε το βαψιμο ειναι μια χαρα, ενα ελαφρυ compound (χωρις χρηση micromesh) νομιζω ομως το χρειαζεται για να φυγουν τυχων σκονες κ αβαριες! Κ μια συμβουλη, μη χρησιμοποιεις το φλας στις φωτογραφιες σου, αλλαζει την τονικοτητα στα χρωματα Θα συμφωνήσω κ γώ.... Τα έβαψες σε εξωτρικό χώρο κ έγινε έτσι ή η φωτογραφία το κάνει να φαινεται ετσι. Πάντως πολύ ωραίο χρώμα!!!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 12, 2012 15:00:55 GMT 2
Γιώργο,
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "έτσι" αλλα βάφτηκε σε εσωτερικό χώρο κοντάσε μπαλκονόπορτα. Το χρώμα μου είναι το 21 της Humbrol, αλλά είναι αρκετά παλιό και ίσως γι' αυτό να μου έκανε κάποια ψιλομπουκώματα και να πέταξε κάποιες σκονίτσες.
Μετά από μια εβδομάδα μοντελιστηκής απραξίας, το Σάββατο το αμάξωμα γυαλίστηκε με compound αλλά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα σε κάποια σημεία (καπώ, και πορτ μπαγκάζ) και περάστηκε ένα χέρι χρώμα ακόμα και τώρα στεγνώνει.
Φιλικά, Αγάπιος
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 12, 2012 15:48:05 GMT 2
Σήμερα τελείωσαν και τα βαψίματα στο αμάξωμα και ορίστε κάποιες φωτογραφίες: Αν δεις σε αυτην την φωτογραφία, έχει πάρα πολυ σκόνες...Γι'αυτό ρώτησα.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 18, 2012 14:15:58 GMT 2
Kαλησπέρα, στο θέμα του χρώματος Γιώργο θα καθαρίσει μια χαρά.. Θα δεις στη συνέχεια. Τις τελευταίες μέρες καθόταν παραπονεμένο το mazda και αυτό γιατί όλο μου βγάζει κάποια μικροπροβλήματα και με έχει ψιλοεκνευρίσει... Με τελευταίο να σπάσει ένα μικρό κομμάτι μήκους 2-3mm από την τσιμούχα του εμπρός τζαμιού... Προς το παρόν το αμάξωμα βρίσκεται σε φάση στεγνώματος χαλκομανιών και περιμένει το βερνίκι, τα κομμάτια έχουν καθαριστεί όλα από ραφές και ασταρώνονται σιγά σιγά... Τέλος, σήμερα έπεσε χρώμα σε εσωτερικό και σε κάποια ψιλά κομμάτια ακόμα... (δεν είναι η τελική απόχρωση απλά είχα το ματ ανοιχτό για το πάτωμα και έπεσε χρώμα και σε άλλα κομμάτια... Και μερικές φωτογραφίες: Τελικά μόνο ξεκούραστη κατασκευή δεν είναι ο Ιάπων... ;D ;D Αλλά δεν είναι στο χέρι του... Ελπίζω να υπάρξει περισσότερη πρόοδος τις επόμενες μέρες. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 18, 2012 14:50:27 GMT 2
Αγαπιε καλημερα! δεν είναι η τελική απόχρωση απλά είχα το ματ ανοιχτό για το πάτωμα και έπεσε χρώμα και σε άλλα κομμάτια... Ρε συ, διπλη δουλεια θα κανεις! Για τις γεφυρες κ το ταμπλω θες Semi Gloss Black....γιατι τα περασες με Matt Οπως κ να 'χει, εσυ εισαι αφεντικο, κανε οτι γουσταρεις Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 18, 2012 15:03:35 GMT 2
Αγαπιε καλημερα! δεν είναι η τελική απόχρωση απλά είχα το ματ ανοιχτό για το πάτωμα και έπεσε χρώμα και σε άλλα κομμάτια... Ρε συ, διπλη δουλεια θα κανεις! Για τις γεφυρες κ το ταμπλω θες Semi Gloss Black....γιατι τα περασες με Matt Οπως κ να 'χει, εσυ εισαι αφεντικο, κανε οτι γουσταρεις Καλη συνεχεια Ρε συ... η μπανιέρα είναι η μισή ματ η άλλη μισή satin... Με βολεύει πολύ περισσότερο να γίνει όλη μαύρη και μετά satin ότι χρειάζεται... Και μια που υπήρχε χρώμα δεν έλεγε να το πετάξω... Είναι όπως βολεύεται ο καθένας μποι...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 18, 2012 18:07:24 GMT 2
Ρε συ... η μπανιέρα είναι η μισή ματ η άλλη μισή satin... Με βολεύει πολύ περισσότερο να γίνει όλη μαύρη και μετά satin ότι χρειάζεται... Και μια που υπήρχε χρώμα δεν έλεγε να το πετάξω... Είναι όπως βολεύεται ο καθένας μποι... Ισα ισα, με το που τελειωσεις το βαψιμο με τα matt, επιτοπου προσθετεις λιγο Gloss Varnish στο Matt Black, γινεται Satain κ συνεχιζεις Μπαμ μπαμ κ δεν πετας τιποτα!! Δεν παιζει θεμα ρε, για να σε πειραξω τα λεω μπας κ μου χαρισεις την Alfa σου που εχω εδω ;D
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 18, 2012 19:12:40 GMT 2
Το σκέφτηκα στην αρχή να βάλω λίγο Gloss, θυμάμαι που τα λέγαμε αλλά το Gloss cote που έχω είναι Humbrol και το matt ήταν Revell και φοβήθηκα να τα μπερδέψω... ;D ;D Έχουν ήδη γίνει satin οι πόρτες, οι πλάτες των καθισμάτων, το ταμπλώ και τα ηχεία ενώ έμεινε ματ η εταζέρα... Α και την άλφα μην μου την μαγαρίζεις.... Να είσαι φειδωλός ε τα χάδια παρακαλώ.... ;D ;D ;D
|
|
|
Post by Sakis on Mar 18, 2012 21:57:09 GMT 2
Μου φαίνεται πως χαλαρό κιτ έψαχνες και ταλαιπώρια σου βγήκε!Μην είσαι λίγο γκαντέμης...;
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 18, 2012 23:03:49 GMT 2
Μου φαίνεται πως χαλαρό κιτ έψαχνες και ταλαιπώρια σου βγήκε!Μην είσαι λίγο γκαντέμης...; Μωρέ λές? ;D ;D
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 19, 2012 17:36:43 GMT 2
Καλησπερίζω και πάλι... Σήμερα γύρισα σπίτι με πολλή όρεξη και είπα να δώ το καρχαριάκι που μου πάει συνεχώς κόντρα.. Αρχικά αστάρωσα μερικά ακόμα κομμάτια από τα ψιλά και έβαλα τις λίγες χαλκομανίες που είχε στο αμάξωμα: Και έπειτα "τελείωσα" την κονσόλα (είδα πολλά σημεία που θα ήθελα να επέμβω αλλά όχι στο συγκεκριμένο μοντέλο) : Τέλος έβαψα τα καθίσματα. Αρχικά με μια προσωπική ανάμειξη που πήγε προς το κεραμυδί και μετά με tamiya clear red (θέλει κανα 2 χέρια ακόμα) δίνοντας τον μπορντώ τόνο που θέλω. Φαίνεται παρακάτω η διαφορά πρίν(δεξιά) και μετά (αριστερά). Αυτά προς το παρόν... Με φιλικούς χαιρετισμούς, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Sakis on Mar 19, 2012 17:49:01 GMT 2
Ωστε μοντελάριζες και χάθηκες ε;Πουλάκι μου..Καλά έκανες!Μια χαρά με τις χαλκομανίες και το ταμπλω. Για τα καθίσματα έχω να πω ότι έχουν φοβερή απόχρωση (Νταλί εσύ... ;D ;D )και πολύ καλά βαμμένα!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 19, 2012 19:45:49 GMT 2
Είσαι γρήγορο πιστόλι Αγάπιε... Τα βαψίματα πολύ ωραία και η πρόοδος καταιγιστική... ΥΓ. Απλά μια συμβουλή... Όταν τελειώσεις με την τσοπεριά και το mazda, βάλε ένα μόνο μοντέλο στο πάγκο σου, και αφιέρωσε του περισσότερο χρόνο. Καλά τελειώματα φιλαράκι : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 19, 2012 20:52:10 GMT 2
Έκανε δηλαδή καλή δουλειά ο δάσκαλος? ;D ;D Πραγματικά δεν το λές και γρήγορα Γιώργο... όπως είπε και ο Θάνος πήγα για ξεκούραση και δεν το βλέπω... ;D ;D Την τσοπεριά την ευχαριστιέμαι περισσότερο, αν και πολύ κακής ποιότητας κιτ καθαρά και μόνο επειδή μου κάνει στραβές το mazda...Είπαμε όμως όπως είναι χωρίς προσθήκες, μην παρεκλίνουμε από το πλάνο... Να είσαι σίγουρος πως σε επόμενη φάση θα προσπαθήσω ;D να ασχοληθώ με 1 μόνο μοντέλο τη φορά και να το εμπλουτίσω δοκιμάζοντας καινούριες τεχνικές και υλικά(όχι ότι εδώ δεν δοκίμασα... ;D ήθελα από καιρό να δοκιμάσω clear χρώμα πάνω από αδιαφανές ). Τώρα η πολλή δουλειά έπεται μετά το βερνίκι.... Σας ευχαριστώ και τους 2 για το χρόνο σας και τις συμβουλές... Φιλικά, Αγάπιος
|
|