|
Post by m@ster k@frer on Feb 22, 2012 0:42:23 GMT 2
Χαιρετώ όλη την παρέα, Όντας στα τελειώματα με τα 2 μοντέλα που δούλευα τελευταία, είπα να αρχίσω αυτή τη φορά ένα ολοκληρωμένο wip σε κάτι πιο σωστό (ελπίζω) ποιοτικά. Ο λόγος για το RX-7 R1 της Tamiya. Το σχέδιο προβλέπει το μοντέλο να κατασκευαστεί out of the box χωρίς προσθήκες και χωρίς προσπάθεια για βελτιώσεις. Θα δούμε αν θα μείνω εντός σχεδίου ή αν θα παρεκλίνω στην πορεία. Προς το παρόν έχω αποφασίσει το χρώμα του αυτοκινήτου και του εσωτερικού. Σκέφτομαι να γίνει μαύρο με κόκκινο σαλόνι (έδινε η mazda επιλογή για κόκκινα δερμάτινα καθίσματα). Το κιτ: Μέχρις στιγμής, δεν έχει γίνει τίποτα σημαντικό στο κίτ. Πειραματίστηκα λίγο με το scriber βαθαίνοντας τις γραμμώσεις και αφαίρεσα κάποια κομμάτια που είχε το αμάξωμα χαραγμένα και έλεγαν οι οδηγίες ότι πρέπει να αφαιρεθούν.. Θέλει ακόμα πολύ τρίψιμο να φύγουν γραμμές καλουπιού, σημάδια κτλ αλλά θα ξεκινήσει αφού κλείσω τα υπόλοιπα. Άντε να δούμε εδώ τι θα κάνουμε... ;D ;D Με φιλικούς χαιρετισμούς, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by alex78 on Feb 22, 2012 1:06:43 GMT 2
Αγάπιε διακρίνω μοντελιστικό ''οργασμό'' τελευταία και εννοείται καλά κάνεις φίλαράκι... Το κίτ όπως και να το κάνουμε είναι Tamiya (με ότι αυτό συνεπάγεται... ) και λογικά θα σε ''απασχολήσει'' λιγότερο απο τις αμερικανιές σου, ελπίζω βέβαια να το ευχαριστηθείς και το ίδιο.... Η χρωματική επιλογή δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο (το προτιμώ με κίτρινο ή κόκκινο αμάξωμα και μαύρο εσωτερικό αλλά Οκ....περι ορέξεως..... ;D) Καλή και ευχάριστη κατασκευή φίλε μου...
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 22, 2012 8:27:12 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Αγάπιε! Το πλαστικό του αμαξώματος είναι μαύρο και θα βαφτεί μαύρο σαν τελικό χρώμα. Αναφέρω απλά ότι υπάρχει και μαύρο αστάρι της Hoycote για την αποφυγή καμμιάς αβαρίας ή στραβής στη φάση του Compound ή του γυαλίσματος. : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 22, 2012 9:21:38 GMT 2
Φίλε Αγάπιε, καλή αρχή και από μένα!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 22, 2012 11:45:59 GMT 2
Καλή αρχή!!!!! Μαυρό με κόκκινο-μπορντό θα ψηφίσω κ γω...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 22, 2012 11:56:14 GMT 2
Καλημέρα παιδιά...Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σταύρο, ευχαριστώ για την πληροφορία, αλλά δεν νομίζω να προχωρήσω σε αγορά μαύρου ασταριού, καθώς δεν βλέπω κάτι άλλο στο στοκ μου που να θέλω να βάψω μαύρο και λέω να αποφύγω τα έξοδα. Λογικά θα κινηθώ προς το γκρι primer µfiller της Alclad το οποίο έχω και είναι αρκετά σκούρο... Παρεπιτπόντως, νομίζω και η alclad βγαζει μαύρο αστάρι...Ή κάνω λάθος? Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 22, 2012 12:54:17 GMT 2
Αγάπιε άλλο ένα αγαπημένο μου θέμα. Φυσικά οι γνώσεις μου πάνω στα Mazda, παρότι μου αρέσει πολύ σαν εταιρεία και έχω αλλάξει τρία μέχρι τώρα, είναι ελάχιστες σε τέτοιες λεπτομέρειες. Όπως και να χει, αν σου δημιουργηθεί οποιαδήποτε απορεία σχετικά με κάποια λεπτομέρεια, εξοπλισμό κτλ ρώτα, καθώς ο κολητός μου που φτιάχνει τη Fury, έχει αλλάξει πάνω από 10 με 14 7αρια (FC και FD), και μάλιστα από την εποχή που το να έχεις FD σήμαινε πολλά. Αυτήν την περίοδο παίζει με ένα FC. Οπότε ότι και να θες θα τον ρωτήσω. Είτε αυτός, είτε ο φίλος του ο Τσιγάρας (GDM-R) θα μπορεί να βοηθήσει σίγουρα. Τώρα για την χρωματική επιλογή του σαλονιού θα εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι εσύ θα το βλέπεις κάθε μέρα, οπότε μόνο η γνώμη σου μετράει. Υ.Γ.: Θα μπορούσες βέβαια αντί να το κάνεις κόκκινο δέρμα, να το κάνεις κόκκινο ύφασμα, ώστε να είναι πιο race.
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 22, 2012 12:55:15 GMT 2
Ωπα περασαμε στην αντιθετη πλευρα!!!! Ιαπωνικο; και συχρονο; Καλη συνεχεια Αγαπιε!!! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 22, 2012 13:03:11 GMT 2
Δημήτρη σε ευχαριστώ. Είδες, στο αντίθετο άκρο... ;D Πρόδρομε, όπως είπα θα γίνει out of the box για να ηρεμήσω από τα 2 προηγούμενα... Το συγκεκριμένο μοντέλο έβγαινε με ένα κόκκινο-μπορντώ (όπως είπε ο Γιώργος) σαλόνι σαν optional από το εργοστάσιο. αυτό θα γίνει για να σπάσει η μονοτονία... Πάντως να είσαι σίγουρος ότι αν χρειαστώ κάτι θα σε ρωτήσω απευθείας... Στην πορεία βλέπουμε... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Sakis on Feb 22, 2012 13:30:24 GMT 2
Καλή αρχή και είμαι σίγουρος ότι δε θα σε δυσκολέψει όσο τα προηγούμενα!Αν μου επιτρέπεις θα σου έλεγα να δεις και το κίτρινο σαν φινίρισμα... Βέβαια αυτά είναι λίγο πειραγμένα αλλά τα ποστάρω για να έχεις εικόνα: Κακές παρέες κάνεις.........
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 22, 2012 13:54:47 GMT 2
Καλή αρχή φίλε μου... Δεν θυμώνουν ότι το συγκεκριμένο κιτ είχε κινητήρα... Γεράματα.... Εγώ, θα πήγαινα σε κάποιο μπλε μεταλλικό για το εξωτερικό φινίρισμα με δίχρωμο εσωτερικό (π.χ. μαύρο-κρεμ) Παρεπιτπόντως, νομίζω και η alclad βγαζει μαύρο αστάρι...Ή κάνω λάθος? Δεν κάνεις λάθος... Βγάζει ένα γυαλιστερό για τα χρώμια και ένα σέμι για τα υπόλοιπα μεταλλικά χρώματα. Το 2ο είναι αγαπημένο μου, γιατί η απόχρωση του είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ semigloss και matt, και το χρησιμοποιώ πολλάκις αυτούσιο στα μοντέλα μου, σαν κανονικό χρώμα, βάζοντας άλλη μια απόχρωση μαύρου, για οπτική ποικιλία... Κακές παρέες κάνεις......... [/size][/quote] Αυτό, ξαναπές το ;D ;D ;D
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 22, 2012 17:22:28 GMT 2
Αγαπιε κ 'συ στο δρομο που χαραξε τη ΤΑΜΙΥΑ τεκνον μου?? Ευγε : : Πολυ ομορφο αυτοκινητο...αλλα καιει τα κερατα του : : Επετρεψε μου να διαωνησω κ εγω με τη σειρα μου για το κοκκινο-μπορντω εσωτερικο...βαλε καποιο πιο αντρικο χρωμα ρε συ, αισχος ειναι Που θα μου παει, καποια στιγμη θα το παρω το $%^%& το FC : : Λευκο με μαυρη ζαντα Να ειμαι δεμενος στα μαυρα Μπακετο-Sparco του κ να μην ισωνει πουθενα στο περασμα του
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 22, 2012 20:46:10 GMT 2
Λοιπόν καγκουρο-θάνε, καγκουρο-χρήστε και καγκουρογέροντα... ;D το κίτ είπαμε να γίνει για χαλάρωση και ψυχική ηρεμία...Οπότε κόκκινα, κίτρινα και λευκά απορρίΦτονται ;D ;D Από άποψη προτίμησης, είμαι μαζί με το Χρήστο κι εγώ στο λευκό, αλλά το R1 έβγαινε σε 3 χρώματα. μαύρο,κόκκινο και κίτρινο και λέω να τα αποφύγω τα άλλα 2... Και ο στυλοβάτης της καγκουριάς ;D ;D να αφήσει τα μεταλλικά και τα δίχρωμα εσωτερικά παρακαλώ και να προτείνει ποια ταβέρνα του αρέσει στη Θεσσαλονίκη ;D ;D Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια... Θα τρίβω και θα σας σκέφτομαι Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Sakis on Feb 22, 2012 22:23:26 GMT 2
;D ;D ;D ;D ;D ;D Ρε δεν το βάφεις και σκατουλί λέω εγώ,ασχολούμαι κιόλας.... Τηγανιές και Σχάρες by far ψηφίζω,σκοπεύεις να μου κάνεις το τραπέζι;Δε σε συμφέρει... Αυτός ποιός είναι...; Μήπως να το σκεφτόσουν ξανά αυτό που είπες.....; Τρέχα μη σε προλάβω!Αλλά θα μου πεις από την άλλη δεν έχω να το πάρω σε κιτ,θα πάρω το πραγματικό;; Κοίτα εδώ να πνίξουμε τον καημό μας τώρα:
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 22, 2012 22:27:21 GMT 2
Βασικά τίποτα δεν πήγαινε σε σένα... Μην τσιμπάς...
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 22, 2012 23:15:24 GMT 2
|
|