|
Post by alex78 on Apr 10, 2012 23:08:36 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε! Αψεγάδιαστη και μερακλίδικη η δουλειά σου, πολύ μου αρέσει! Οι οπές στα bucket καθίσματα πως ανοίχτηκαν?? Επίσης δεν κατανόησα την διαδικασία εφαρμογής χαλκομανίας carbon με υποβοήθηση χαρτοταινίας μασκαρίσματος. Τις γνώσεις σου παρακαλώ! Αλέξης
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 11, 2012 0:01:33 GMT 2
Καλησπερα Νεκταριε. Αψογο το CF! Για τις τρυπες μη σκας, βουλωμα με πλαστικο ή εποξικο στοκο, και τρυπημα πιο πανω, ασε που ο παπατζης που κρυβω μεσα μου λεει "μπας και θα φαινονται;" Καλη συνεχεια! <με φωνη Σακη> Πυροβολειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι Πολυ κουλ ιδεα!!! Καλη συνεχεια!!! Κουμπουρια μπρος, αγωνιστικη εξατμιση πισω.. μιλαμε για το απολυτο εργαλειο για Πλατεια Μπουρναζιου ;D
Φίλε Δημήτρη, πολύ "εύστοχο" το σχόλιό σου! Σε ευχαριστώ πολύ! Επειδή οι γνώσεις μου περί Αθήνας είναι ελάχιστες, θα μου δώσεις μερικές πληροφορίες περί Πλατείας Μπουρναζίου; Πλατεια Μπουρναζιου ειναι συνηθης χωρος μαζωξης τουμπανιασμενων Πουντο Σαξο 106 κτλ. Επισης λιγο πιο διπλα, Πλατεια Πετρουπολης με γυαλι ασφαλτο, με το πλαι και οπου παει ;D ;D
|
|
|
Post by nektarios on Apr 11, 2012 8:27:04 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε! Αψεγάδιαστη και μερακλίδικη η δουλειά σου, πολύ μου αρέσει! Οι οπές στα bucket καθίσματα πως ανοίχτηκαν?? Επίσης δεν κατανόησα την διαδικασία εφαρμογής χαλκομανίας carbon με υποβοήθηση χαρτοταινίας μασκαρίσματος. Τις γνώσεις σου παρακαλώ! Αλέξης Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ για το ενθαρρυντικό σχόλιο! Ελλείψει "μηχανολογικού εξοπλισμού" (τρυπανιών κ.λπ.), οι οπές ανοίχτηκαν με ένα πολύ μυτερό νυστέρι (+ αρκετή υπομονή...). Όσο για την εφαρμογή της χαρτοταινίας, μην νομίσεις οτι πρόκειται για κάποια high tech μοντελιστική μέθοδο, απλώς την χρησιμοποίησα για να φτιάξω ένα πατρόν των καμπύλων επιφανειών κολλώντας την επάνω τους και κόβοντας με ένα μικρό και μυτερό ψαλίδι "επί τόπου", και στη συνέχεια κόλλησα το πατρόν επάνω στις carbon, ώστε αυτές να κοπούν ακριβώς στο σχήμα που έπρεπε. Απλό αλλά αποτελεσματικό, με γλίτωσε από πολύ κόπο!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 11, 2012 9:40:05 GMT 2
Μπράβο Νεκτάριε!!!!!!! Όσο πας και φτιάχνεις πολύ πιο προσεγμένα μοντέλα!!! : : : : ’ψογες οι λεπτομέριες που έκανες.... : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 11, 2012 10:27:04 GMT 2
Καλημέρα Νέκ, Συμφωνώ με τον Δημήτρη στο παπατζιλίκι της υπόθεσης ;D ;D Αλλά εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα από στόκους και μετατροπές απο μένα οπότε δε σε φοβάμαι... Το ταμπλώ πολύ καλό...Στις αναρτήσεις προσωπικά δεν βλέπω λόγο για κράξιμο, ειδικά εκεί μέσα που θα είναι χωμένες, έχουν άψογο βάψιμο και όσο βάθος χρειάζονται στα ελατήρια. Απλά ίσως προσωπικά να έβαφα με Alclad aluminium τα ασημί και τα υπόλοιπα με το χέρι αλλά μικρή η διαφορά θέμα βολέματος είναι. Επίσης λάτρεψα τις ζώνες στον πυροσβεστήρα. Καλή συνέχεια φίλε και καλά τελειώματα... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 11, 2012 10:47:15 GMT 2
Καλησπερα Νεκταριε. Αψογο το CF! Για τις τρυπες μη σκας, βουλωμα με πλαστικο ή εποξικο στοκο, και τρυπημα πιο πανω, ασε που ο παπατζης που κρυβω μεσα μου λεει "μπας και θα φαινονται;" Καλη συνεχεια! Φίλε Δημήτρη, πολύ "εύστοχο" το σχόλιό σου! Σε ευχαριστώ πολύ! Επειδή οι γνώσεις μου περί Αθήνας είναι ελάχιστες, θα μου δώσεις μερικές πληροφορίες περί Πλατείας Μπουρναζίου; Πλατεια Μπουρναζιου ειναι συνηθης χωρος μαζωξης τουμπανιασμενων Πουντο Σαξο 106 κτλ. Επισης λιγο πιο διπλα, Πλατεια Πετρουπολης με γυαλι ασφαλτο, με το πλαι και οπου παει ;D ;D Δημήτρη, σε ευχαριστώ πολύ! Και μένα ο παπατζής που κρύβω μέσα μου κάτι τέτοια (και χειρότερα! ;D ) μου λέει, και σκοπεύω να τον ακούσω, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη ποιά από τις ιδέες του να εφαρμόσω! ;D Ευχαριστώ και για το spoiler! Θα το έχω υπόψη μου!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 11, 2012 10:49:35 GMT 2
Μπράβο Νεκτάριε!!!!!!! Όσο πας και φτιάχνεις πολύ πιο προσεγμένα μοντέλα!!! ’ψογες οι λεπτομέριες που έκανες.... Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για το επαινετικό σχόλιο! Σκοπός όλων μας η βελτίωση! : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 11, 2012 11:03:49 GMT 2
Καλημέρα Νέκ, Συμφωνώ με τον Δημήτρη στο παπατζιλίκι της υπόθεσης ;D ;D Αλλά εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα από στόκους και μετατροπές απο μένα οπότε δε σε φοβάμαι... Το ταμπλώ πολύ καλό...Στις αναρτήσεις προσωπικά δεν βλέπω λόγο για κράξιμο, ειδικά εκεί μέσα που θα είναι χωμένες, έχουν άψογο βάψιμο και όσο βάθος χρειάζονται στα ελατήρια. Απλά ίσως προσωπικά να έβαφα με Alclad aluminium τα ασημί και τα υπόλοιπα με το χέρι αλλά μικρή η διαφορά θέμα βολέματος είναι. Επίσης λάτρεψα τις ζώνες στον πυροσβεστήρα. Καλή συνέχεια φίλε και καλά τελειώματα... Φιλικά, Αγάπιος Αγάπιε, σε ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ συμφωνώ με τον Δημήτρη, και χωρίς πλάκα!... Η λύση που θα εφαρμόσω θα είναι σίγουρα παπατζίδικη... Για τις αναρτήσεις αναμένω κράξιμο, γιατί το να φτιαχτούν χειροποίητες είναι περίπου must για το υψηλό επίπεδο του forum (εγώ πάντως δεν έχω φτιάξει ποτέ μέχρι τώρα... ). Πάντως χαίρομια που σου άρεσαν. Όσο για τη λύση με το Alclad, είναι σωστή και εύκολη, αλλά δεν το σκέφτηκα... Τα κόκκινα βάφτηκαν με το χέρι (2 και - σε αρκετά σημεία - 3 χέρια), επάνω σε μαύρο υπόστρωμα. Τα λέμε! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 11, 2012 17:51:18 GMT 2
Μια χαρά είναι Νεκ... Θα το δω και από κοντά και θα εκφέρω πιο πλήρη άποψη. Όσο για τη βελτίωση, τα 100 πρώτα μοντέλα είναι... δύσκολα ;D ;D ;D ... Σε πειράζω φίλε μου... Καλή συνέχεια και τα υπόλοιπα από κοντά : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 11, 2012 20:35:52 GMT 2
Μια χαρά είναι Νεκ... Θα το δω και από κοντά και θα εκφέρω πιο πλήρη άποψη. Όσο για τη βελτίωση, τα 100 πρώτα μοντέλα είναι... δύσκολα ;D ;D ;D ... Σε πειράζω φίλε μου... Καλή συνέχεια και τα υπόλοιπα από κοντά Κρίμα, γιατί προς στιγμή πίστεψα οτι μετά από 5 μοντέλα, όλα θα είναι πλέον εύκολα... Όταν λες "θα εκφέρω πιο πλήρη άποψη", εννοείς γραπτή; Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, αφού θα έχεις δει τα "κατορθώματά" μου από κοντά, αλλοίμονό μου!... ;D Τα λέμε - ελπίζω σύντομα - από κοντά! : :
|
|
|
Post by Sakis on Apr 12, 2012 16:09:52 GMT 2
Νεκτάριε το update είναι ''γεμάτο'' και πολύ ποιοτικό.Μου αρέσει πολύ η λεπτοδουλειά σου η οποία είναι πετυχημένη και δείχνει ότι έχεις ''χέρι'' . Οι λεπτομέρειες στο ταμπλώ και τον πυροσβεστήρα είναι όμορφες καθώς και το Carbon. (Να δω εγώ τί θα τραβήξω στο δικό μου... ). Μόνο τα μαξιλαράκια στον κλωβό ασφαλείας μου κάνουν κάπως σε ζέβρα ;D.Εννοώ ότι θα ήταν καλύτερο να έβαζες δύο αντί για 4 δεσίματα αλλά περί ορέξεως! ΥΓ. Τα πιστόλια ως προσθήκη στον προφυλακτήρα τα βρίσκω τρομερή σκέψη και εκτέλεση!Από τα παιδιά σου βρε αθεόφοβε; ;D ;D ;D
|
|
|
Post by nektarios on Apr 13, 2012 16:31:55 GMT 2
Νεκτάριε το update είναι ''γεμάτο'' και πολύ ποιοτικό.Μου αρέσει πολύ η λεπτοδουλειά σου η οποία είναι πετυχημένη και δείχνει ότι έχεις ''χέρι'' . Οι λεπτομέρειες στο ταμπλώ και τον πυροσβεστήρα είναι όμορφες καθώς και το Carbon. (Να δω εγώ τί θα τραβήξω στο δικό μου... ). Μόνο τα μαξιλαράκια στον κλωβό ασφαλείας μου κάνουν κάπως σε ζέβρα ;D.Εννοώ ότι θα ήταν καλύτερο να έβαζες δύο αντί για 4 δεσίματα αλλά περί ορέξεως! ΥΓ. Τα πιστόλια ως προσθήκη στον προφυλακτήρα τα βρίσκω τρομερή σκέψη και εκτέλεση!Από τα παιδιά σου βρε αθεόφοβε; ;D ;D ;D Θάνο, σε ευχαριστώ πολύ για το ενθαρρυντικό σχόλιο! Για τη "ζέβρα" έχεις δίκιο, και μένα τα δεσίματα μού φάνηκαν πολλά, ειδικά όταν τα έβαφα ένα - ένα με το πινελάκι, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, γιατί ήταν ανάγλυφα... : : Για τα πιστόλια, δεν ένοιωσα καμία τύψη (αφού ακόμα δεν το κατάλαβαν... ), γιατί το είδα σαν μια ελάχιστη απόσβεση από τα εκατοντάδες ευρώπουλα που έχω "ακουμπήσει" στη συγκεκριμένη παιχνιδοεταιρία!... Άλλωστε, το σχήμα και η διάστασή τους ήταν τόσο ιδανικά, ώστε κάθε άλλη σκέψη υποχώρησε αμέσως! Καλή επιτυχία και με τη δική σου προσπάθεια! : :
|
|
|
Post by jvolume on Apr 16, 2012 8:21:52 GMT 2
Νεκτάριε καλημέρα και χρόνια πολλά
Πραγματικά χορταστικό το update σου φίλε μου, όπως και η ποιότητα της δουλειάς σου. Μ΄αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύεις και προσεγγίζεις τα θέματα. Για τις τρύπες στο κάθισμα απλά μην ασχοληθείς άλλο. Ούτε που θα φαίνονται. Και τώρα πάμε σε ένα πολύ σοβαρό θέμα : playmobil!! Ρε αθεοφοβε των παιδιων σου τα παιχνίδια!!! Καθότι τυγχάνω φανατικός της φίρμας, τα πιστόλια των πειρατών ήταν πλήγμα βαρύτατο για τη συλλογή τους. Παρόλα αυτά οφείλω να σε συγχαρώ για την ιδέα, την σύλληψη και την εκτέλεση του σχεδίου της αρπαγής αρχικά και της κατασκευής εν συνεχεία. Αν και αρέσκομαι στο να ψάχνω περίεργα υλικά για τα μοντέλα που κάποια στιγμή ΘΑ φτιάξω, ομολογώ ότι δεν είχα σκεφτεί να πειραματιστώ με τον κόσμο των παιχνιδιών. Και εσύ μου άνοιξες τα μάτια φίλε μου καθώς τον τελευταίο καιρό ψάχνω κάτι πολύ συγκεκριμένο για την ανάρτηση του σουμπαρού και δεν το βρίσκω. Έλα όμως που με αγαπάει ο καλός θεούλης, καθώς ο γιος μου ανακάλυψε προσφάτως τον κόσμο των playmobil και η καλή γιαγιά του μόλις το άκουσε έσπευσε να κατεβάσει από τα πατάρια όλα τα παλιά μου παιχνίδια με ατελείωτο "υλικό" προς χρήση!!! Τώρα, αν και ανέφερες ότι δεν έχεις τύψεις, ίσως να νιώθεις καλύτερα γνωρίζοντας ότι δεν είσαι "μόνος".
καλημέρα Γιάννης
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 17, 2012 8:32:49 GMT 2
Ντροπή και στους δύο σας!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D
|
|
|
Post by nektarios on Apr 17, 2012 9:50:10 GMT 2
Νεκτάριε καλημέρα και χρόνια πολλά Πραγματικά χορταστικό το update σου φίλε μου, όπως και η ποιότητα της δουλειάς σου. Μ΄αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύεις και προσεγγίζεις τα θέματα. Για τις τρύπες στο κάθισμα απλά μην ασχοληθείς άλλο. Ούτε που θα φαίνονται. Και τώρα πάμε σε ένα πολύ σοβαρό θέμα : playmobil!! Ρε αθεοφοβε των παιδιων σου τα παιχνίδια!!! Καθότι τυγχάνω φανατικός της φίρμας, τα πιστόλια των πειρατών ήταν πλήγμα βαρύτατο για τη συλλογή τους. Παρόλα αυτά οφείλω να σε συγχαρώ για την ιδέα, την σύλληψη και την εκτέλεση του σχεδίου της αρπαγής αρχικά και της κατασκευής εν συνεχεία. Αν και αρέσκομαι στο να ψάχνω περίεργα υλικά για τα μοντέλα που κάποια στιγμή ΘΑ φτιάξω, ομολογώ ότι δεν είχα σκεφτεί να πειραματιστώ με τον κόσμο των παιχνιδιών. Και εσύ μου άνοιξες τα μάτια φίλε μου καθώς τον τελευταίο καιρό ψάχνω κάτι πολύ συγκεκριμένο για την ανάρτηση του σουμπαρού και δεν το βρίσκω. Έλα όμως που με αγαπάει ο καλός θεούλης, καθώς ο γιος μου ανακάλυψε προσφάτως τον κόσμο των playmobil και η καλή γιαγιά του μόλις το άκουσε έσπευσε να κατεβάσει από τα πατάρια όλα τα παλιά μου παιχνίδια με ατελείωτο "υλικό" προς χρήση!!! Τώρα, αν και ανέφερες ότι δεν έχεις τύψεις, ίσως να νιώθεις καλύτερα γνωρίζοντας ότι δεν είσαι "μόνος". καλημέρα Γιάννης Φίλε μου Γιάννη, χρόνια πολλά, και σε ευχαριστώ πολύ για το επαινετικό σχόλιο! Για τα ΡΜ, επειδή και εγώ είμαι φανατικός οπαδός τους, γι' αυτό τα χρησιμοποιώ στα μοντέλα μου! Αυτό με τη γιαγιά έχει συμβεί και σε μένα, αλλά η εξέλιξή του δεν ήταν και τόσο ευχάριστη: ενώ εγώ τα είχα προσεγμένα επί σειρά ετών "ως κόρην οφθαλμού", αντιθέτως, μολις τα πήραν στα χέρια τους οι δυο Μαμελούκοι, τα έκλαψε η ψυχή μου... Anyway, ξαναγυρνώντας στο θέμα, επειδή η κλίμακά τους ταιριάζει σχεδόν απολύτως με τα οχήματα στην 1/24, τα εξαρτήματα των ΡΜ αποτελούν μια μόνιμη ιδέα για τις ιδιοκατασκευές μου!... Νομίζω όμως οτι για αναρτήσεις μάλλον θα πρέπει να ψάξεις σε κάποια άλλη παιχνιδοεταιρία, καθώς η ΡΜ δεν θυμάμαι να έχει βγάλει κάτι τέτοιο. Συμπερασματικά, την επόμενη φορά που ο γιος σου θα σου ζητήσει παιχνίδι, σκέψου καλά τί θα του πάρεις... Εύχομαι καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου! : : Υ.Γ.: Οι πιστόλες που χρησιμοποίησα ήταν "παλιά κολλεξιόν" και δεν πρόκειται να τις αναζητήσει κανένας, καθώς έχουν κυκλοφορήσει κάποιες ασύγκριτα κομψότερες, τις οποίες και χρησιμοποιούν αποκλειστικά πλέον οι μπόμπιρες...
|
|
|
Post by nektarios on Apr 17, 2012 9:54:32 GMT 2
Ντροπή και στους δύο σας!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D Πες τα, ρε Γιώργο! Ακούς εκεί, να με κράζουν για μια τόσο χρήσιμη ιδέα!... ;D Ποιούς δυο όμως εννοείς; Γιατί αυτοί που με έκραξαν ήταν πολύ περισσότεροι...
|
|