|
Post by gtziaf on Mar 19, 2012 0:17:26 GMT 2
Έλα ρε συ Θάνο, έμαθες να μπογιατίζεις ;D ;D ;D Πέρα από την πλάκα, πολύ επιτυχημένο βάψιμο... Μπράβο : : Για το άσπρο και το αστάρι τα έχουμε ξαναπεί... Μάλιστα το γκρι αστάρι, προσθέτει βάθος στο άσπρο χρώμα... Καλή επιτυχία και στη συνέχεια : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 19, 2012 0:31:04 GMT 2
Θάνο βάψιμο/γυάλισμα άψογα!! : : Ευχαριστώ για την ''αφιέρωση'' αλλά θα μου επιτρέψεις να υποστηρίζω (τώρα που είμαι ακόμα αρχάριος....) την ''πεπατημένη οδό'' άσπρο σε άσπρο, γκρί σε σκούρα. Η ''επαναστατική'' μέθοδος των......25 ''χεριών'', έναντι των 3-4 ''λογικών'' που αποσκοπεί..... Καλή συνέχεια.... : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 19, 2012 1:00:27 GMT 2
Η ''επαναστατική'' μέθοδος των......25 ''χεριών'', έναντι των 3-4 ''λογικών'' που αποσκοπεί..... Καλή συνέχεια.... Καλά μη φανταστείς 25 χέρια του στύλ βάφω-αφήνω χ λεπτά-στεγνώνει-ξαναβαφω-αφήνω χ λεπτά κτλ... Θα χρειαζόταν βδομάδα για το χρώμα ο Θάνος...
|
|
|
Post by Sakis on Mar 19, 2012 1:10:35 GMT 2
Χρήστο και Αγάπιε thanks!Αφήστε τα σάπια και κοιτάξτε να μαζευτούμε μαζί να γίνει τις κολάσεως! Merci George!Τώρα που πήρα πτυχίο στις κηρομπογιές θα ανέβω σκαλί και θα πάω σε μαρκαδόρους... ;D ;D ;D ;D Μου φαίνεται ότι ή εγώ δεν έβαφα καλά ως τώρα και σας συνήθιζα σε μέτρια βαψίματα και ξαφνικά σας ήρθε αυτό σαν ευχάριστη έκπληξη ή το αποτέλεσμα βγήκε όντως καλό!Για εξηγηθείτε! ;D ;D Αχ Γιώργο μου εμείς καλά τα λέμε αλλά απ'ότι φαίνεται μόνο εμείς τα ακούμε... Ε Άλεξ;; Πλακίτσα κάνω βέβαια! Αλέξη καλά κάνεις και το υποστηρίζεις από τη στιγμή που σίγουρα δουλεύει όπως επίσης καλά κάνεις και αναπτύσεις τη δική σου φιλοσοφία και τρόπο δουλειάς.Ο καθένας έχει το στυλ του και κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει το ''σωστό'' παρά μόνο να συμβουλεύει ή να δείχνει και κάτι εναλλακτικό.Εκεί αποσκοπώ κι εγώ και το έκανα μόνο και μόνο για να δεις το αποτέλεσμα. Το λογικό εξαρτάται από το πως και με τί βάφεις.25 χέρια με spray θα είναι σαν να το έχεις βουτήξει σε χρώμα που πριν ανακάτεψες με αλεύρι,κοινώς θα το έχεις θάψει μέσα σε τόνους βαφής... ;D ;D ;D Οπότε 3-4 χέρια είναι αρκετά μιας και η ποσότητα χρώματος που ψεκάζεις (καθώς και η πίεση) είναι πολύ μεγάλη. Από την άλλη ο αερογράφος επιτρέπει την ελεγχόμενη ροή τόσο του χρώματος όσο και της πίεσης,επομένως επαφίεται στην κρίση του μοντελιστή να τον προσαρμόσει στο δικό του τρόπο βαφής.Σκέψου ότι μπορείς να ψεκάσεις σχεδόν αόρατα χέρια,τόσο αραιά που δεν φαίνονται αλλά στρώμα με το στρώμα χτίζονται χωρίς να χαθεί η παραμικρή λεπτομέρεια και φυσικά χωρίς τον κίνδυνο τρεξίματος.Κάτι τέτοιο με το spray δε γίνεται ούτε αν το ψεκάσεις από τα 100 μέτρα.Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες αλλά καλύτερα κάποια στιγμή από κοντά! Κράτα πάντως ότι έτσι προτιμώ να βάφω χτίζοντας αργά το χρώμα μου παρόλο που ακούγεται too much.Ο Αγάπιος είναι μάρτυρας καθώς ήταν παρών σε βαψίματά μου.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 19, 2012 1:33:04 GMT 2
Συμφωνώ σε όλα εκτός απ' την ''υποβάθμιση'' των δυνατοτήτων του spray. Προφανώς και δεν μπορείς να πειραματιστείς σε πιέσεις, αλλά δεν είναι μόνο για ''χοντροδουλειές'' όπως λανθασμένα ισχυρίζονται πολλοί. Φαντάζομαι έχεις μελετήσει δουλειές του Σταύρου....καταλαβαίνεις τι εννοώ.... Μέχρι πάντως να τα πούμε απο κοντά θα πρέπει να αφιερώσω πολλές ώρες στα μυστικά του αερογράφου και εσύ στο spray...
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 19, 2012 1:35:57 GMT 2
Μου φαίνεται ότι ή εγώ δεν έβαφα καλά ως τώρα και σας συνήθιζα σε μέτρια βαψίματα και ξαφνικά σας ήρθε αυτό σαν ευχάριστη έκπληξη ή το αποτέλεσμα βγήκε όντως καλό!Για εξηγηθείτε! Όχι ρε συ, πλάκα κάνω.. Εκτός από το GTR, όπου μπορούσες καλύτερα , όλα τα άλλα είναι άψογα. Όπως και το συγκεκριμένο... Ειλικρινά... : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 19, 2012 1:38:06 GMT 2
Μου φαίνεται ότι ή εγώ δεν έβαφα καλά ως τώρα και σας συνήθιζα σε μέτρια βαψίματα και ξαφνικά σας ήρθε αυτό σαν ευχάριστη έκπληξη ή το αποτέλεσμα βγήκε όντως καλό!Για εξηγηθείτε! Όχι ρε συ, πλάκα κάνω.. Εκτός από το GTR, όπου μπορούσες καλύτερα , όλα τα άλλα είναι άψογα. Όπως και το συγκεκριμένο... Ειλικρινά... Μην τον ακούς Θάνο... Σε καλοπιάνει για να τον πάς για σουβλάκια... ;D ;D
|
|
|
Post by nektarios on Mar 19, 2012 10:01:24 GMT 2
Θάνο, τόσο το βάψιμο όσο και το γυάλισμα είναι εξαιρετικά! : : Νομίζω οτι η μέθοδός που χρησιμοποίησες (αερογράφος και πολλά διαδοχικά ελαφριά περάσματα) ήταν ό,τι καλύτερο για ένα "δύσκολο" (από άποψη καλυπτικότητας) χρώμα όπως κατ' έξοχήν είναι το άσπρο. Τα 25 χέρια ίσως βέβαια φαντάζουν πολλά (εγώ δεν θα ξεπερνούσα τα 20! ;D ) αλλά σε τελική ανάλυση μόνο εσύ είχες το μοντέλο μπροστά σου και έβλεπες ανά πάσα στιγμή τι ακριβώς χρειάζεται... Όλα τα άλλα νομίζω οτι είναι καθαρά θεωρητικά... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Sakis on Mar 19, 2012 13:24:36 GMT 2
Ας έρθει με το καλό και βλέπουμε αν κι εδώ που τα λέμε η κοιλίτσα του δεν είναι για πολλά σουβλάκια... Άντε Τζιαφά μου έλα να πάμε να φάμε αυτό το ΣΚ!Ξέρεις που... Νεκτάριε σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Άλεξ μάλλον δεν κατάλαβες τί εννοούσα.Δεν υποβάθμισα τις δυνατότητες του spray επ'ουδενί.Είπα απλά ότι δεν μπορείς να περάσεις 25 χέρια με spray.Ίσα ίσα που και τα δύο με διαφορετικές μεθόδους και τεχνικές ( 4 χέρια λευκό με αερογράφο και 25 χέρια λευκό με spray καταλαβαίνεις πως θα δείχνουν ) μπορούν να βγάλουν κορυφαία φινιρίσματα. Εξάλλου πέρα από τα φανταστικά αποτελέσματα στα χέρια του Σταύρου (αλήθεια που χάθηκε... θα θυμάσαι και την 330 P4 που έκανα και ήταν με spray δίνοντας πολύ καλό αποτέλεσμα.. Και τα δύο είναι εξαιρετικά,δουλεύονται όμως διαφορετικά και τα προτιμώ εξίσου,ανάλογα πάντα με το πορτοφόλι και τη διάθεσή μου.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 19, 2012 21:59:19 GMT 2
Θάνο δεν σε βλέπω παρατηρητικό....τη λέξη ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ την έχω μέσα σε αποσιωποιητικά με ότι αυτό σημαίνει... Αν θέλεις να συνεχίσουμε την θεωρητική και αδιέξοδη συζήτηση προτείνω να το κάνουμε στά πλαίσια ΠΜ που διαθέτει το forrum, ώστε να μήν κουράζουμε τους υπόλοιπούς συναδέλφους, αλλά και να μην σου σπαμάρω άλλο το thread σου...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 19, 2012 23:48:26 GMT 2
Θάνο τρομερό φινιρισμα φίλε! Για σεμινάριο! Θα βγει εκπληκτικό το αποτέλεσμα : : : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 20, 2012 10:32:59 GMT 2
Εκπληκτικό βάψιμο!!!!! Φανταστικό στρώσιμο!!! : : : : : : : : Τα 25 χέρια σε πόση ώρα τα πέρασες και με τι κενά μεταξύ τους?
|
|
|
Post by Sakis on Mar 20, 2012 12:23:38 GMT 2
Άλεξ σ'ευχαριστώ πολύ!Ελπίζω κι εγώ να βγει καλό το αποτέλεσμα,θα το προσπαθήσω! Πέρασα 17 mist, 5 semi wet και 3 βαρβάτα wet.... με κενό 12,4 λεπτά ακριβώς μεταξύ τους και θα τριφτεί με 60 για τοίχους να ρθει στα ίσα του...
Σοβαρά τώρα Γιώργο,σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου και χαίρομαι που σου άρεσε.Έβαφα περίπου μία ώρα και κάτι ψιλά.Δεν αφήνω χρονικό κενό μεταξύ των χεριών μιας και ψεκάζω αχνά και στεγνά χέρια οπότε καταλαβαίνεις πως μέχρι να βάψω τον προφυλακτήρα έχει ήδη στεγνώσει το μαρσπιέ.Έτσι βάφω συνεχόμενα απλά αλλάζω πλευρές.
|
|
|
Post by Sakis on Apr 14, 2012 19:55:38 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 14, 2012 20:13:58 GMT 2
Απίθανο ρε συ Θάνο... : : Το σβήσιμο στο μπλε πρόλαβες να το ψεκάσεις? Για τα λάστιχα... Ψέκασε τα με ένα μείγμα smoke με ματ βερνίκι. Θα φύγει η γυαλάδα από τη χαλκομανία και θα αποκτήσουν μια ¨χρησιμοποιημένη¨ και πιο ρεαλιστική όψη... Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by Sakis on Apr 14, 2012 20:41:29 GMT 2
|
|