georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 26, 2012 12:54:12 GMT 2
Μόλις παρέλαβα το καινούργιο μου παιχνίδι!!!!! Είναι μια Toyota Celica GT4 Μοnte Carlo του 93 της Tamiya... Η ποιότητα απ'ότι φαίνεται παρα πολύ καλή, και έχω και το πλεονέκτημα να το κάνω όπως θέλω απο θέμα έκδοσης. Μπορώ να το κάνω σαν την έκδοση Safari ή δρόμου με προβολείς η χωρίς... Όπως αυτές: Πειράζει όμως να την κάνω πολιτική και όχι αγωνιστική, κάπως έτσι δηλαδή? Μ'αρέσουν τα χρώματα και οι λεπτομέριες που έχουν τα αγωνιστικά αλλά μαζεύω πιο πολύ πολιτικά...Βρίσκομαι σε ένα δίλημα...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 26, 2012 13:09:37 GMT 2
Καλή αρχή Γιώργο, όπως γουστάρεις την κάνεις...Αν σ'αρέσει πιο πολύ πολιτική γιατί όχι... Καλή αρχή και απροβλημάτιστη κατασκευή εύχομαι... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 26, 2012 13:25:37 GMT 2
Ψηφίζω Safari αν δίνει τα σωστά ζαντολάστιχα. Δαγκωτό!! : : : : Σταύρος
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 26, 2012 13:37:56 GMT 2
Γιωργο καλη αρχη να εχεις!! Για ΤΑΜΙΥΑ μιλας οποτε η ποιοτητα ειναι δεδομενη Προσωπικα μου αρεσουν τα αγωνιστικα αυτοκινητα οποτε σου προτεινω να κανεις μια απο τις δυο εκδοσεις που αναφερεις. Ωστοσω εσυ αποφασιζεις
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 26, 2012 13:53:11 GMT 2
Φοβερό μοντέλο! Για σαφαρι δείνει τα σωστά λάστιχα και παρελκόμενα? Προσωπικά μου αρέσει και η έκδοση με τα προβόλια...πολύ κακία Εγώ θα σου πρότεινα κάτι άλλο..γιατί δεν την κάνεις πολιτικό τεστ car? πιάνει και το πολιτικό και το αγωνιστικό κομμάτι...σκέψου του
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 26, 2012 18:06:17 GMT 2
..γιατί δεν την κάνεις πολιτικό τεστ car? πιάνει και το πολιτικό και το αγωνιστικό κομμάτι...σκέψου του Δηλαδή? Αν γίνει αγωνιστική μάλλον θα γίνει με τα προβολάκια...είναι πιο άγρια. Και έχω την εντύπωση πως έχει μόνο δρομίσια λάστιχα το set. Ενώ απο ζάντες εχει και τα δύο ζευγάρια...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 26, 2012 18:35:51 GMT 2
Καλή αρχή φίλε μου και από μένα... Το κιτ σου δίνει ασφάλτινα (καραφλά) λάστιχα μόνο... Επίσης για το Σαφάρι χρειάζεσαι ψηλότερες αναρτήσεις (τις έχει μέσα) και το μπουρί του εξαερισμού, που δεν ξέρω αν στο δίνει αλλά, μπορεί να βρεθεί. Αν το κάνεις πολιτικό, πρέπει να αλλάξεις ταμπλό, καθίσματα, εσωτερικό, ρολμπαρ, κλπ..., πράγμα λίγο δύσκολο, νομίζω... Οπότε ή το κάνεις montecarlo ή μουλάρι, που σου είπε ο Αλέξανδρος... Α, και μια και ρώτησες σε άλλο θέμα για τα PE, δες αυτό : modellingmaster.com/lang/en/category/products/photo-etched/Για περισσότερες πληροφορίες ο AlexAmarandos, θα σε κατατοπίσει πλήρως Καλή επιτυχία... : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 26, 2012 18:46:18 GMT 2
..γιατί δεν την κάνεις πολιτικό τεστ car? πιάνει και το πολιτικό και το αγωνιστικό κομμάτι...σκέψου του Δηλαδή? Αν γίνει αγωνιστική μάλλον θα γίνει με τα προβολάκια...είναι πιο άγρια. Και έχω την εντύπωση πως έχει μόνο δρομίσια λάστιχα το set. Ενώ απο ζάντες εχει και τα δύο ζευγάρια... Μισό λεπτό γιατί χωμάτινα λάστιχα έχω εγώ. Θέλω διαστάσεις ζάντας μόνο να μου πεις
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 26, 2012 18:53:01 GMT 2
Καλή αρχή φίλε μου και από μένα... Το κιτ σου δίνει ασφάλτινα (καραφλά) λάστιχα μόνο... Επίσης για το Σαφάρι χρειάζεσαι ψηλότερες αναρτήσεις (τις έχει μέσα) και το μπουρί του εξαερισμού, που δεν ξέρω αν στο δίνει αλλά, μπορεί να βρεθεί. Αν το κάνεις πολιτικό, πρέπει να αλλάξεις ταμπλό, καθίσματα, εσωτερικό, ρολμπαρ, κλπ..., πράγμα λίγο δύσκολο, νομίζω... Οπότε ή το κάνεις montecarlo ή μουλάρι, που σου είπε ο Αλέξανδρος... Με μία γρήγορη ματιά τα έχει όλα πλυν των ελαστικών...Ακόμα και την σίτα για το εξωτερικό roll bar στην έκδοση safari... Και να ξέρετε πως θα σας ζαλίζω, γιατι είναι το πρώτο που θα ασχοληθώ με λεπτομέριες και σωστή συναρμολόγηση...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 26, 2012 19:00:25 GMT 2
Γιώργο, καλή αρχή κι από μένα! Και αν η "ψηφοφορία" ισχύει ακόμη, ψηφίζω και εγώ σαφάρι! Καλή επιτυχία, σε ό,τι αποφασίσεις!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 27, 2012 10:33:21 GMT 2
Αν σου δίνει όλη την προίκα για σαφάρι, τότε κάνε αυτό...θα χρειαστείς οπωσδήποτε χωμάτινα λάστιχα και σίγουρα οι αναρτήσεις θέλουν ψήλωμα Και η monte θα είναι πρωτότυπη με τα προβόλια της κλπ...αλλά φτιάξε κυρίως ότι αρέσει σε σένα και όποια έκδοη κάνεις κέφι πιο πολύ εσύ Πάντως για να την μετατρέψης σε πολιτική έκδοση είναι τρομερά δύσκολο από πολλές απόψεις. Θέλεις τελείως διαφορετικό εσωτερικό, με όλα τα parts που το συνοδεύουν...και πιθανόν να έχει διαφορετικές διαστάσεις το καλούπι του αμαξώματος... Αν θες πολιτική έκδοση: www.ebay.com/itm/TAMIYA-1-24-TOYOTA-CELICA-GT-R-MODEL-KIT-/380404256294?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5891dc4e26Αν δεν θες να ξοδέψεις άλλα χρήματα, αλλά παρόλα αυτά θες μια "πολιτική-αγωνιστική" έκδοση, δεν έχεις παρα να κάνεις το συγκεκριμένο κιτ "μουλάρι"! Δηλαδή, τεστ car, που σημαίνει αγωνιστικό όπως είναι, απλά χωρίς σπόνσορες πάνω και νούμερα τπτ. Γίνεται και ασφάλτινο και χωματίο (εκτος απο σαφάρι νομίζω...αλλά ας μας πει στα σίγουρα και κάποιος που ξέρει καλύτερα...Σταύρο?) Για να καταλάβεις τι εστι μουλάρι δες αυτό: Juha Kankkunen κάνει τεστ με 2 GT4. Μετά το 3:19 τρέχει με το δικό σου μοντέλο. Βέβαια αξίζει να το δεις όλο www.youtube.com/watch?v=gukKDMgUa_8&list=PLD73A35A3F3A1B0A1&index=1&feature=plpp_videoΑυτά για την ώρα και καλή συνέχεια εύχομαι ;D
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 27, 2012 12:09:53 GMT 2
Τελικά μου τα δίνει όλα εκτός απο τα χωμάτινα λάστιχα... Την πολιτική έκδοση την είχα δει, αλλά ήθελα γρήγορη, την Gt-four. Mάλλον θα την κάνω όπως λες...Αγωνιστική αλλά χωρίς αυτοκόλλητα και κόκκινη...
Σ'ευχαριστώ πολύ για το ψάξιμο που έριξες...
Χθές έκοψα τα κομμάτια και είδα την εφαρμογή τους, μια χαρά κάθονται, εκτός απο τους προβολείς. Δεν ξέρω αν κολληθούν βέβαια τι θα γίνει... Πλύθηκαν τα κομμάτια και τρίφτηκαν οι τυχόν ατέλειες απο το καλούπι.
Προσπάθησα να τρίψω και τα λάστιχα για να φύγει η γραμμή αλλά δεν τα κατάφερα καλά. Με τι γυαλόχαρτο τα τριβετε?
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 27, 2012 12:38:45 GMT 2
Τα τέστ car στην πλειοψηφία τους ήταν άσπρα. Οπότε, αν πας να την κάνεις μουλάρι θα πρέπει να -αν θες να είσαι σωστός και ακριβής- άσπρη. Αν θες να την κάνεις κόκκινη, πας κάτι σε τύπο track day car, όπου εκεί βέβαια μπορείς να κάνεις ότι θέλεις χρωματικά και δικαιολογεί τον σπαρτιάτικο εξοπλισμό ενος αγωνιστικού...(και πάλι με κάποιες παρεμβάσεις...) Για πολιτικό -τύπου Fast & Furious- δεν ξέρω αν στέκει λόγο του εσωτερικού κυρίως, μιας και δεν είναι της συγκεκριμένης φιλοσοφίας. Σχετικά με τα λάστιχα, αν έχει υπερηψωμένη γραμμή την κόβεις πολύ προσεκτικά με ένα κοπίδι με καινούργια λεπίδα και μετά με 400αρι...εξαρτάται και την κατάσταση του βινυλίου... κλπ...
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Jan 27, 2012 12:46:18 GMT 2
Γιώργο καλή αρχή σου εύχομαι, όπως και να την κάνεις! Εγώ πάντως θα πρότεινα λευκή (είναι πιο άγρια)..
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 27, 2012 19:08:27 GMT 2
Καλη αρχη! Εγω φυσικα ψηφιζω ασφαλτο!! ;D : : : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver