|
Post by alex78 on Jan 27, 2012 20:36:41 GMT 2
Γιώργο καλή αρχή σ'ενα ιστορικό τουλάχιστον αυτοκίνητο... Θα προτιμούσα να το έβλεπα σε ασφάλτινη έκδοση... : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 30, 2012 13:16:10 GMT 2
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 30, 2012 14:29:53 GMT 2
Ωραία η κατασκευή μέχρι τώρα! Θα σου πρότεινα να "κάψεις" λίγο την εξάτμιση για να δείχνει πιο ρεαλιστική Και να περάσεις με ένα λαδάκι σκούρο το κάτω μέρος κινητήρα και το διαφορικό πίσω Πάντως έτσι όπως έχεις κάνει το εσωτερικό, δεν πολύ κολλάει να μην το κάνεις αγωνιστικό ή δοκιμαστικό...το χρώμα δεν θα στέκει με το set up και την προίκα του αυτοκινήτου...Μήπως να το ξανασκεφτόσουν λίγο καλύτερα? Όπως και να έχει καλή συνέχεια : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 30, 2012 20:13:09 GMT 2
Δεν έχεις άδικο...Αλλα είπα, δεν πειράζει, θα το κάνω όπως γουστάρω και ότι βγει. : : Ήδη έπεσε το 1ο χερι... Όταν τα καταφέρω να φτιάχνω με λεπτομέρια όπως εσείς, θα το ξαναπάρω για να το φτιάξω κανονικα...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 30, 2012 22:19:53 GMT 2
Εισαι γρηγορο πιστολι αδερφε!! Πες μας λιγο τι χρωματα κ πως τα χρησιμοποιησες?? Η ποιοτητα των χαλκομανιων της ΤΑΜΙΥΑ ειναι αμφιβολη σε ορισμενα κιτ...
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 31, 2012 11:38:43 GMT 2
Τα υλικά που χρημοποίησα δεν έιναι επώνυμα...Τα πήρα απο εναν φίλο μου που έχει μαγαζί με χρωματα. Το αποτέλεσμα πως σας φαίνεται? Στις φωτογραφίες χάνει αρκετα και σε καποια σημεια δειχνει λογο φλας οτι δεν ειναι καλα βαμενο, ενώ είναι... Επειδή ο φίλτατος AlexAmarandos είχε δίκιο για το εσωτερικό, υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεκολλησουν τα πλαστικά χωρις να κοπούν για να κάνω κάτι αλλαγούλες?
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 31, 2012 12:02:50 GMT 2
Φίλε γιώργο... θα σου πρότεινα μα μην ξεκολλήσεις τίποτα τώρα... για να μην γίνει ζημιά... Ολοκλήρωσε το έτσι όπως το άρχισες... Το βάψιμο είναι πολύ καλό... Αυτό που βλέπεις στις φώτο είναι orange peel... Αν θες το κάτι παραπάνω σε γυάλισμα - ομαλοποίηση... δες αυτό... (στο παράδειγμα διάλεξα μοντέλο με πολύ orange peel, για τους σκοπούς της παρουσίασης, μην τρομάξεις ) scalewheels-gr.com/index.cgi?board=ref5&action=display&thread=71Καλά τελειώματα...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 31, 2012 12:28:09 GMT 2
Τώρα μην ξεκολλήσεις τίποτα γιατί έχεις κάνει ωραία δουλειά και θα χαλάσει κάτι σίγουρα Φτιάξε το orange peel, τελείωσε το και παμε στο επόμενο! Βασικό να μην ξεχάσεις είναι να βάψεις ασημί τα εσωτερικά σώματα των φώτων...μην τα αφήσεις κόκκινα Καλά τελειώματα : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 31, 2012 14:43:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια με τις απαντήσεις σας!!!!!!! Απο κοντά αν το δείς δεν βλέπεις τόσο έντονα το φαινόμενο orange peel...έχει κάτσει καλά το χρώμα. Φοβάμαι μην το χαλάσω και το κάνω χειρότερο με τα τριψίματα... Το μεγάλο μου θέμα είναι οτι θέλω να το τελειώσω χθες απο την λύσσα και βιάζομαι, δεν έχω την υπομονή να το κάνω σιγά σιγά. Οπότε κάνω λ@κ@μίες... ;D Όπως το εσωτερικό που θα μπορούσε να βγεί αρκετά καλύτερο και προσεγμένο... Ελπίζω σιγά σιγά και με την αγορά των κατάληλων εργαλειων να βελτιωθω... Ορισμένοι σε κάποια μοντελάκια έχετε βάλει κανονικές ζώνες...Που τις βρίσκουμε αυτες?
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 31, 2012 23:03:44 GMT 2
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Feb 1, 2012 21:05:08 GMT 2
Γιωργο γεια σου. Πολυ καλη προσπαθεια, και το χρωμα ειναι μια χαρα (και το κλασικο για celica κοκκινο...αχχχ οταν πηγαινα γυμνασιο θα εδινα το βασιλειο μου για μια τετοια!!!) . Αλλα είπα, δεν πειράζει, θα το κάνω όπως γουστάρω και ότι βγει. Μπραβο , συνεχισε ετσι ! : : : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 2, 2012 13:40:29 GMT 2
Γιωργο γεια σου. Πολυ καλη προσπαθεια, και το χρωμα ειναι μια χαρα (και το κλασικο για celica κοκκινο... αχχχ οταν πηγαινα γυμνασιο θα εδινα το βασιλειο μου για μια τετοια!!!) . Και γώ γι'αυτό ήθελα να την κάνω κόκκινη... Ένα ακόμα update...Τελικά άλλαξα κάτι πραγματάκια στο εσωτερικό. Το διακυνδίνεψα στο να ξεκολλήσω τα κομματια και δεν έσπασε ούτε ένα : : Μπήκαν οι προβολείς, τα φανάρια, τα πίσω φώτα, η αεροτομή και ο εξαερισμός (έτσι λέγεται?) στον ουρανό...Είχα βέβαια ενα μεγάλο θέμα με τους προβολείς και δεν καθόντουσαν καθόλου καλά τα φανάρια με αποτέλεσμα να βγούν λίγο στραβοί. Τους έφερα όσο μπορούσα... Έκανα και βλ@κεία, πήγα να τους ζεστάνω για να τους φέρω αλλά τους έκαψα... Θα μάθω που θα πάει...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 2, 2012 13:57:52 GMT 2
Ωραία εξελίσεται! Τα λάθη και οι πειραματισμοί συμβαίνουν για να μαθαίνουμε από αυτά! Άντε καλά τελειώματα και βουρ για το επόμενο
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 2, 2012 13:58:21 GMT 2
Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα σου Γιώργο...Και πολύ όμορφο το κοκκινάκι. Απλά μια συμβουλή από κάποιον που όντας αρκετά νέος και άπειρος (εγώ είμαι αυτός ;D ) σε καταλαβαίνει απόλυτα... Μη βιάζεσαι. Καταλαβαίνω την κάψα να το τελειώσεις ;D αλλά δίνε γενικά χρόνο στα χρώματα να στεγνώσουν πλήρως. Ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο λάθους.. Προσωπική άποψη αυτό βέβαια...Όχι ότι εγώ το τηρώ πάντα ;D Αλλά λέμε τώρα... Δεν γνωρίζω πόσο το άφησες, απλά το λέω επειδή το έκανες πολύ σφαίρα το μοντέλο.. Και μια ερώτηση... Δεν κατάλαβα ακριβώς τι πρόβλημα έχεις με τους προβολείς, Θέλεις να μας δείξεις με μια φωτογραφια τι πρόβλημα έχεις?? και επίσης, πώς τους ζέστανες?? Καλά τελειώματα... Φιλικά πάντα, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 2, 2012 15:56:11 GMT 2
Φίλε Γιώργο, η δουλειά σου εξελίσσεται μια χαρά! Εμένα μού άρεσε πολύ το λεπτομερειακόά βαμμένο σασί. Ερώτηση: ο αεραγωγός πίσω αριστερά είναι ιδιοκατασκευή; Καλό τελείωμα!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 2, 2012 16:39:01 GMT 2
Δεν έχω φωτογραφίες απο τους προβολέις πριν τους βάψω...Σκέψου οτι ήταν σε τεσσερα κομμάτια. 1. Το επάνω καπάκι που φτάνει μέχρι τον αεραγωγό του καπο 2. Το κάτω κομμάτι που ενώνεται με το πάνω 3. Οι προβολέις που μπάινουν ανάμεσα στα καπακια 4. και τα τζάμια τους Όταν πήγα να τα ενώσω (το πάνω με το κάτω κομμάτι) είχαν ενα κενό. Με το που το πίεζα λίγο για να έρθουν στα ίσια τους λύγιζε και φαινότανε το κενό γύρω απο το προβολάκι μεγαλύτερο απο το άλλο. Πήγα να τα ζεστάνω μπας και έρθουν (με θερμοπίστολο) αλλά τα λύγισα περισσότερο απο την πολύ ζέστη. : : Στο τέλος τα ψιλοέφερα, τουλάχιστον να κουμπώνουν σωστά, και τα έτριψα με γυαλόχαρτο για να μην φαίνεται η διαφορα μεταξύ τους. Αλλά και πάλι αν τα παρατηρήσεις (θα βάλω φωτο απο κοντά) θα δείτε πως χάνουν τα τζάμια...και δεν δείχνουν τόσο σωστά.
|
|