|
Post by konstantinf on Nov 2, 2024 11:29:15 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Στη συνέχεια της προετοιμασίας της καρότσας ασχολήθηκα την περασμένη εβδομάδα με διάφορα επιμέρους κομμάτια που είτε χρειάζονται για την στήριξη πάνω στο σασί, είτε μπορεί να επηρεάσουν το σχήμα μετά την τοποθέτησή τους, είτε για να γεμίσω τον χρόνο ανάμεσα σε βαψίματα και γυαλίσματα. Έτσι: - Ετοιμάστηκαν τα μαρσπιέ με τους μαγνήτες για το κλείσιμο των θυρών:
- Ξεκίνησε η συναρμολόγηση του ταμπλό με τα επιμέρους κομμάτια:
- Ετοιμάστηκε το τιμόνι, όπου το λεβιέ των φλας αντικαταστάθηκε με χειροποίητο (νικελένια ράβδος 0,7 mm, λαβή από λεπτό sprue που δουλεύτηκε στον ταχυτροχό), καθώς ο μίσχος από πολύ λεπτό white metal δεν μου ενέπνεε εμπιστοσύνη...:
- Και τέλος ετοιμάστηκαν τα μπρος και πίσω φώτα:
Αυτά για σήμερα, να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 3, 2024 2:09:59 GMT 2
Όμορφα προχωράει Κωνσταντίνε.
Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 3, 2024 11:32:42 GMT 2
Γρήγορη και όμορφη πρόοδος, Κωνσταντίνε. Καλό το γυάλισμα των μεταλλικών και ωραία δουλειά στο λεβιέ. Εγώ θα έβαφα το αμάξωμα όλο μαζί για να μην υπάρχουν διαφορές στις τονικότητες. Με το σπρέι ίσως είναι πιο πιθανό να μην έχεις διαφορές, αλλά συμβαίνει (στο είχα επισημάνει και στη Ρενώ). Τώρα το βασικό πρόβλημα για μένα είναι οι μαρσιπιέδες. Αυτοί είναι ενσωματωμένοι στο αμάξωμα (δεν πρέπει να έχουν σημάδια ένωσης - οπότε θα έπρεπε να κολληθούν εξ' αρχής στο αμάξωμα). Επίσης, ως μέρος του αμαξώματος, είναι βαμμένοι στο χρώμα του, κι όχι στο χρώμα του εσωτερικού. Καλημέρα και καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 3, 2024 19:22:31 GMT 2
Καλησπέρα Αγάπιε και Γιώργο κι ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και τα πάντα χρήσιμα σχόλια! Σχετικά με την ομοιομορφία του χρώματος της καρότσας δεν έχω πολλούς ενδοιασμούς, καθώς αφενός όπως είπε ο Γιώργος η καλυπτικότητα των σπρέι μετά από 3 χέρια σχεδόν εγγυάται την ομοιομορφία και αφ' ετέρου το τρίτο χέρι θα γίνει με συναρμολογημένα τα καπό και τις πόρτες. Ούτως ή άλλως, η μπροστινή ποδιά έπρεπε να βαφτεί και μονταριστεί χωριστά για τοπολογικούς λόγους. Λόγοι τοπολογίας επίσης (αν τα μαρσπιέ κολληθούν εξ αρχής στο υπόλοιπο αμάξωμα για να μην υπάρχουν σημάδια ένωσης και βαφτούν μαζί μ' αυτό, το πάτωμα του πορτμπαγκάζ δεν μπαίνει με τίποτα...) ανάγκασαν την Hiro να δώσει τα μαρσπιέ ως χωριστά κομμάτια. Την στιγμή λοιπόν που αποκλείεται τα σημάδια της ένωσης να εξαφανιστούν, όπως εδώ,
κρίνω πως μια έντονη χρωματική διαφορά (μαρσπιέ σκούρο μπλε - αμάξωμα τιρκουάζ) καμουφλάρει οπτικά το θέμα της ένωσης. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι η Hiro στις οδηγίες, δίνει για τον χρωματισμό των μαρσπιέ "IC" και όχι "BC"...
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Nov 4, 2024 22:02:43 GMT 2
Κωνσταντίνε οι εργασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι πολύ ωραίες. Είχα χρόνο και διάβασα από την αρχή τα βήματα της κατασκευής σου. Συγχαρητήρια για το έως τώρα όμορφο αποτέλεσμα. Ερώτηση σχετικά με την μάσκα του ψυγείου. Έκανες κάποιο wash στο ψυγείο ή έβαψες το κομμάτι της σίτας;
Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 6, 2024 18:29:18 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αντώνη, να 'σαι καλά! Ερώτηση σχετικά με την μάσκα του ψυγείου. Έκανες κάποιο wash στο ψυγείο ή έβαψες το κομμάτι της σίτας; Στις τελευταίες μου κατασκευές βάφω την σήτα μαύρη με Mr. Finishing Surfacer 1500 και μετά ψεκάζω ελαφρά με TS-21 πλάγια και από απόσταση τεντωμένου μπράτσου από δεξιά και από αριστερά. Μπορείς να το πεις και wash με σπρέι...
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 7, 2024 19:09:32 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια στο θηριο Κωνσταντινε!!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Nov 7, 2024 21:40:16 GMT 2
Πολύ ωραία όλα Κωνσταντίνε! Καλή συνέχεια!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Nov 7, 2024 22:00:47 GMT 2
Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Κατανοητή η διαδικασία. Καλή συνέχεια 🙂
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 8, 2024 7:49:25 GMT 2
Παναγιώτη και Βαγγέλη ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σας αρέσει!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 9, 2024 18:18:30 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Άλλη μια μικρή σε έκταση ενημέρωση επί των εργασιών - αυτή τη φορά εξ αιτίας του χρονοβόρου της συναρμολόγησης. Και συγκεκριμένα αφορά στις πόρτες. Οι οποίες, αφού διορθώθηκαν οι διαστάσεις τους σύμφωνα με τα μαρκαρίσματα που είχαν γίνει στο πρώτο dry fit, συναρμολογήθηκαν κατ' αρχήν εν στεγνώ στα τρία επίπεδά τους: εσωτερικό, εξωτερικό και ανάμεσά τους ο φορέας του μηχανισμού των τζαμιών:
. Στη συνέχεια ετοιμάστηκε το εσωτερικό με τις χειρολαβές και τις διάφορες επενδύσεις, όπου προστέθηκε και μια φάσα μοκέτας στο κάτω μέρος:
Κατόπιν ετοιμάστηκαν τα τζάμια, μια εργασία που πήρε κάμποσο χρόνο προκειμένου να διατηρηθεί το σχήμα των μεταλλικών πλαισίων και να αποφευχθούν ίχνη κόλλας πάνω στα διαφανή:
Τέλος συναρμολογήθηκαν οριστικά τα εσωτερικά μέρη με τα τζάμια και - ω του θαύματος ο μηχανισμός εξακολουθεί να είναι λειτουργικός!!!
Και μ' αυτά φτάσαμε στα βαψίματα των εξωτερικών επιφανειών που θα με απασχολήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Nov 10, 2024 1:10:03 GMT 2
Πολύ όμορφες εργασίες Κωνσταντίνε. Ιδιοφυέστατος ο μηχανισμός!! Ίσως ένα wash στην νίκελ επιφάνεια του εσωτερικού να το ομορφύνει κι'άλλο. Καλή Κυριακή 🙂
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 10, 2024 8:30:40 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αντώνη! Ίσως ένα wash στην νίκελ επιφάνεια του εσωτερικού να το ομορφύνει κι'άλλο. Καλή ιδέα... Θα το σκεφτώ. Καλή Κυριακή επίσης!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 10, 2024 13:40:00 GMT 2
Ωραία δουλειά στα πλαϊνά, τζάμια, Κωνσταντίνε. Όσο αφορά το προηγούμενο σχόλιο, η πρώτη μου συμβουλή είναι να μην ακολουθείς ποτέ τις οδηγίες της Hiro, που εξάλλου είναι πολύ generic. H 2η, όταν κάνουμε dtyfit ελέγχουμε τις εναλλακτικές ακολουθίες κατασκευής, αγνοώντας της οδηγίες για να αναπαρασταθεί σωστά το μοντέλο που φτιάχνουμε. Στις κατασκευές μου έχω αναφερθεί αναλυτικά σε αυτή τη διαδικασία, απαραίτητη όχι μόνο στα MFH, αλλά και σε πολλά πλαστικά ή μεταλλικά μοντέλα. Καλή επιτυχία στο βάψιμο
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 11, 2024 7:38:15 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, κι ευχαριστώ πολύ - και για τις συμβουλές! μην ακολουθείς ποτέ τις οδηγίες της Hiro, που εξάλλου είναι πολύ generic. Έχω δει και πιο generic... Αν μια μέρα καταπιαστείς μ' ένα Pocher Classic, θα καταλάβεις. Φυσικά, υπάρχει κι εδώ εναλλακτική, αλλά μου φάνηκε πιο μπελαλίδική, κυρίως σε ό,τι αφορά στο μασκάρισμα.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 17, 2024 12:07:43 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Βαρετή η προηγούμενη εβδομάδα με βαψίματα και μόνο... Ωστόσο χρειάστηκε προσοχή για να αποφευχθεί το τρέξιμο της μπογιάς στις κατακόρυφες επιφάνειες. Στην αρχή και μετά το αστάρωμα με Tamiya γκρι και άσπρο, μασκαρίστηκε όλο το ρητινένιο αμάξωμα για να βαφτούν λευκές με TS-7 οι εσοχές στα μπροστινά φτερά:
Στη συνέχεια μασκαρίστηκαν οι εσοχές για να βαφτεί με TS-41 το υπόλοιπο αμάξωμα:
Ίδια διαδικασία και στις πόρτες:
Ακολουθεί το βάψιμο των μεταλλικών κομματιών (3 καπό), ένα χέρι ομοιογενοποίησης με συναρμολογημένα πόρτες και καπό και κατόπιν γυάλισμα. Να είστε όλοι καλά και να έχετε μια καλή Κυριακή!
|
|