|
Post by konstantinf on Aug 3, 2024 9:18:51 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου Μετά από 6 μήνες ενασχόλησης με «συναρμολογούμενα» ήρθε η ώρα του ετήσιου μαζοχιστικού μοντέλου… Ένα άλμα 5 ετών και πάνω από τον Ατλαντικό, μας φέρνει από τη Στουτγάρδη στα εργοστάσια της GM και την προμήτορα όλων των Corvette, την C1. Το κιτ της MFH δείχνει προσεγμένο και αναφέρεται στο μοντέλο του 1960. Επομένως ο κινητήρας είναι ο V8 των 4.6 λίτρων (με ή χωρίς injection θα φανεί κατά την κατασκευή). Το κιτ επιτρέπει 4 εκδοχές: κάμπριο, με υφασμάτινη κουκούλα (άκαμπτη ή αναδιπλούμενη) και hardtop. Επιλέγω το κάμπριο, κι αν μου κάτσει με αναδιπλούμενη οροφή. Η χρωματική μου επιλογή είναι τιρκουάζ με άσπρο. Παραθέτω εδώ τις εργοστασιακές φωτογραφίες των κομματιών, κάνω τον σταυρό μου και βουτάω…
Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 3, 2024 12:35:11 GMT 2
Καλή επιτυχία, Κωνσταντίνε. Πολύ πλούσιο κιτ, θα το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 3, 2024 12:49:02 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 3, 2024 21:24:36 GMT 2
Ωραίο θέμα και κιτ Κωνσταντίνε, καλή επιτυχία.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 3, 2024 21:44:03 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Sakis on Aug 4, 2024 15:58:04 GMT 2
Το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο και συνυπογράφω τη χρωματική επιλογή σου. Καλό ξεκίνημα Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 4, 2024 19:54:10 GMT 2
Καλή αρχή κι από μένα, και καλό κουράγιο! 😀 Το όχημα είναι πανέμορφο, η χρωματική επιλογή η καλύτερη, και αναμένουμε ένα σπέσιαλ αποτέλεσμα!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 5, 2024 6:53:52 GMT 2
Σάκη και Νεκτάριε ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση και έγκριση των επιλογών μου, να 'στε καλά!
|
|
|
Post by nasosampa on Aug 5, 2024 18:26:32 GMT 2
Κωνσταντίνε, φαίνεται πολύ πλούσιο μοντέλο και έκανες νομίζω πολύ ωραία επιλογή χρώματος! Καλή αρχή και εύχομαι να το χαρείς!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 5, 2024 19:14:14 GMT 2
Χαίρομαι που σου αρέσει Νάσο! Να 'σαι καλά, ευχαριστώ πολύ!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Aug 6, 2024 0:51:27 GMT 2
Καλή αρχή και από εμένα Κωνσταντίνε. Ποιο από τα τρία σετ μοκέτας που δίνει το κιτ θα χρησιμοποιήσεις; Πολύ όμορφη και η χρωματική επιλογή. Καλημέρα
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Aug 6, 2024 18:25:11 GMT 2
Καλή αρχή Κωνσταντίνε! Υπέροχο θέμα!
|
|
|
Post by ViL27 on Aug 6, 2024 21:37:38 GMT 2
Πολύ ωραίο θέμα Κωνσταντίνε και η χρωματική επιλογή του ταιριάζει ταμάμ.Υπαρχει και στο δικό μου στοκ το coral blue. Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 7, 2024 6:17:40 GMT 2
Αντώνη, Βαγγέλη και Σπύρο, ευχαριστώ πολύ, να 'στε καλά!
# Αντώνη, φυσικά το μπλε...
# Σπύρο, κι εγώ το TS-41 έχω στο μυαλό μου.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 10, 2024 11:58:50 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Η κατασκευή της γιαγιάς Βέτας ξεκίνησε - αντίθετα από τιςε συνήθειές μου - με ένα εκτεταμένο τεστ της συναρμογής του μονοκόμματου κυρίως αμαξώματος (από ρητίνη) με τα καπό κινητήρα και πορτμπαγκάζ (από μέταλλο) και με τις πόρτες (από ρητίνη). Με την ευκαιρία αυτή δοκιμάστηκε και η λειτουργικότητα των μεντεσέδων (οι οπίσθιοι εξυπηρετούν ταυτόχρονα το καπό του πορτμπαγκάζ και του καλύμματος της κουκούλας):
Το τεστ δεν έδειξε αξεπέραστα προβλήματα - χρειάζεται ελαφρύ διόρθωση του περιγράμματος των καπό και των θυρών (εύκολη στην ρητίνη, απαιτητικότερη στα μέταλλα) για να εξασφαλιστεί και ο απαραίτητος αρμός λαμβάνοντας υπόψη και την προσθήκη ασταριών και χρώματος. Περισσότερη δουλειά θα χρειαστεί η διόρθωση της καμπυλότητας του οπίσθιου καπό με αφαίρεση μέρους του πάχους του μετάλλου. Τα επίμαχα σημεία σημειώθηκαν και τα κομμάτια θα περιμένουν την επόμενη δοκιμή, αφού το αμάξωμα προσαρμοσθεί στο σασί (πράγμα που πιθανόν να μεταβάλλει τις καμπυλότητες της ρητίνης):
Από βδομάδα θα περάσω σε πιο ευχάριστες εργασίες (κινητήρα). Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Aug 10, 2024 18:22:24 GMT 2
Ωραία σύνοψη εργασιών Κωνσταντίνε! Πώς και αποφάσισες εδώ να κάνεις τις δοκιμαστικές της εφαρμογής; Είδες εδώ κάτι που σε ανησύχησε ή είχες κακή εμπειρία στο παρελθόν;
|
|